Şimdi Ara

Amd Athlon II X4 640'dan İ5 2500 yada Amd Phenom II X4 955 e Geçiş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Biryerden para gelicek gibi bu teknoloji bir hastalık ama amd her zaman f/p olarak öneriyorum intel sistemi pek önermem bir kez intel sistem topladım o zaman internet sayfaları ve masaüstünde hızlanma oldu ( belkide bana öyle geldi )

Amd Athlon II X4 640 olan işlemcimi amd phenom ıı x4 955 yaparsam yada i 5 2500 yaparsam ne gibi bir getirisi Oluyor aynı sistemden değişim yapmş arkdşlar varmı Ona Göre sistemi son kez revizyon yapmak İstiyorum.

Benim İçin Önemli Olan genelde müzik dönüşümü yapıyorum aynı anda yüzlerce dosya formatını değiştiriyorum ve belli başlı oyunları oynuyorum ( genelde pes fifa nba)

• i5 2500k düşün, i5 2500 değil. LGA 1155'e geçersen daha uzun süre güncelleme yapmazsın. Yaparsanda Ivy Bridge mimarisi gündemde olur, onlara geçiş yaparsın. Onlarda şu an ki sandy bridge'lerden %20 daha hızlı olurlar çekirdek başına performansta.

Müzik dönüşümü işleminde olsun, oyunlarda ki min. fps de olsun iyi artış olur ve oyun akıcılığı daha iyi duruma gelir.

Phenom x4 955-x4 965 2. el alırsan, x4 640'ı taktığın anakarta takabilirsin ve daha ucuza mal etmiş olursun. Bu bağlamda x4 955 alman en mantıklı yoldur.
  • oynadığın oyunlarda 640 vs 955 arasındaki farkı görmezsin,müzik dönüşümünü bilemiyorum ama fark olacaktır

sıfır alacaksan 960t de alınabilir hatta anakartına göre 1055 bile alabilirsin
  • Öneriler için Teşekkürler Sizlerde aynı değişimi yaptınızmı acaba ?yada benzer ?
  • şimdi benim konu hakkında pek bir bilgim yok,yani kullandığınız program nedir ne kadar işlemci kullanır vb..oyun konusunda 955 gibi bir işlemciye yükseltmenin farka değmeyeceğini düşünüyorum ama müzik dönüşüm için daha iyi bir işlemciye ihtiyacım olsa kullandığım program çekirdekleri ne kadar iyi kullanabiliyor önce ona bakardım çünkü x4 640 kullandığınıza göre elinizde muhtemelen phenom ll x6 destekleyen bir anakart var..belki sadece çekirdek terfisi ile ihtiyacınız karşılanacak..sadece fikrimi sunayım dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 31 Aralık 2011; 16:38:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

şimdi benim konu hakkında pek bir bilgim yok,yani kullandığınız program nedir ne kadar işlemci kullanır vb..oyun konusunda 955 gibi bir işlemciye yükseltmenin farka değmeyeceğini düşünüyorum ama müzik dönüşüm için daha iyi bir işlemciye ihtiyacım olsa kullandığım program çekirdekleri ne kadar iyi kullanabiliyor önce ona bakardım çünkü x4 640 kullandığınıza göre elinizde muhtemelen phenom ll x6 destekleyen bir anakart var..belki sadece çekirdek terfisi ile ihtiyacınız karşılanacak..sadece fikrimi sunayım dedim :)

Teşekkürler zaman ayırıp yorum yapmanız bile benim için önemli.Açıkcası ben genelde flac dosyaları easy cd programınle mp3 e çevirmek 100 lerce bazen hatta bu sayı artıyor ve cok uzun sürüyor diğer bileşenler ram 8 gb ve corsair tx 650 sadece işlemci anakart değişimi yapmayı düşünüyorum ama intel bir sistemmi yapsam yoksa amd phenom ıı x4 955 mi alsam bilemedim 955 alırsam ek olarak iyi bir soğutucuda almam şart önceden kullandım çünkü çok ses yapıyor stok fan ama intelde o.c yapmıcam zaten stok fanında bir sorun olcağını zannetmiyorum.

• Nisan'da Intel Ivy Bridge İşlemci'ler gelecek.

"Core i5 2570K 3.4 Ghz 6 MB Cache 22 nm. 77W" Bu işlemciyi almanı öneririm. 2500K muadili olacak. Ben 2500K aldım ama elimde adam gibi sistem yoktu, yoksa Ivy Bridge'leri bekliyecektim. Aciliyetin yoksa bekle derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Nisan'da Intel Ivy Bridge İşlemci'ler gelecek.

"Core i5 2570K 3.4 Ghz 6 MB Cache 22 nm. 77W" Bu işlemciyi almanı öneririm. 2500K muadili olacak. Ben 2500K aldım ama elimde adam gibi sistem yoktu, yoksa Ivy Bridge'leri bekliyecektim. Aciliyetin yoksa bekle derim.

Maalesef aciliyet var Hocam
  • zamanında athlondan phenom ıı x4 965 e geçmiş birisi olarak arada ki farkı anlamanız imkansız kesinlikle degmeyecektir.ikinci konu ise sandy brıdge 2500 k ya geçersen kesinlikle performansın farkına varırsın ancak oldukça maliyetli olacaktır,birde sandy bridge işlemciler standart hdd lerdense ssd lerle çok daha iyi performans verdigi forumlarda çokca yazıldı. buda ekstra maliyet olarak göz önünde bulundurmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: raın man

zamanında athlondan phenom ıı x4 965 e geçmiş birisi olarak arada ki farkı anlamanız imkansız kesinlikle degmeyecektir.ikinci konu ise sandy brıdge 2500 k ya geçersen kesinlikle performansın farkına varırsın ancak oldukça maliyetli olacaktır,birde sandy bridge işlemciler standart hdd lerdense ssd lerle çok daha iyi performans verdigi forumlarda çokca yazıldı. buda ekstra maliyet olarak göz önünde bulundurmak lazım

Teşekkürler dostum İlgin için zaten ssd alıcam gibi
  • x4 640 ile x4 955 arasında günlük kullanımda pek fark hissetmezsiniz. yalnız oyunlarda özellikle min fps lerde fark görürsünüz. phenom II lerdeki 6 MB L3 cache kendini min fps lerde hissettirir. kalabalık sahnelerde athlon x4 ler ile daha düşük fps ler görürsünüz. saygılar
  • Athlon un stok fani delirttigi icin 640 tan 2500k ya gectim overclock felan yapmadim ileride cok lazim olursa yaparim o sessizlik o performans o huzur anlatilmaz yasanir:)

Yalniz ne kadara maloldugu da onemli bana toplam maliyeti aldim sattim derken 400 liraya fln geldi ( bir de islemci sogutucusu almak zorundaydim athlon icin ondan da yirttim yani aslinda 300 liraya geldi) cok da iyi oldu cok da guzel oldu...
  • 640la 955 arasında fark görürsün şöyle görürsün ön bellek farkı hissedilir derecede ayrıca çarpan kilidi ile 3.6 ghz hızında rahatça kullanırsın o yüzden farkıda rahatça hissedersin 960t yada 955 alabilirsin
  • Işlemci vs degistireceginize hangisi olursa olsun bir ssd alın .farkı hissetmemeniz mümkün değil .işlemci, anakart değişimi için para harcamayin.
  • hdd yi değiştirmek fark yaratacaksa, (ki açılışta illaki olacaktır) işlem esnasında nasıl fark yaratacak acaba merak ettim...cidden ayrıntısını öğremek isterim..
    bende arkadaş gibi x6 1090-1100 e geçmek için araştırıyorum...
  • eğer onlien oyun oynamayacaksan ve video çözümleri yada grafık tasarımalrı gıbı uğraşlarlarsa uğraşmayacaksan ne 2500k nede 955 almana değmez.ama oyun oynuyorum ve oyun multiplayer oynuyorum dersen kesin gerekli.onu bilmende fayda var.

ama sen flac dosyaları easy cd programınle mp3 e çevirmek 100 lerce falan dedıgın ıcın tavsıye ederım.çevirme programlarında çekirdekten çok önbellek ve hız önemli derim ama bana kalırsa 2.el bir işlemci al.oynanmaış ve temiz.çünkü sıfırları çok pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

hdd yi değiştirmek fark yaratacaksa, (ki açılışta illaki olacaktır) işlem esnasında nasıl fark yaratacak acaba merak ettim...cidden ayrıntısını öğremek isterim..

ssd ile normal hdd arasında çok fark var.heleki ssd yazma ve okuma hızı 450-500mb sevıyesınde alırsan dıyeceksınkı bu eskı hdd neymıs.artık ssd devrı dıye :) helşe bıde ssd raıd yap bak noluyor.bılgısayar tuşuna basmanla wındows ekranını gormen bır olcaktır :) tabı buda bır şans her zaman olmuyor o anki windows yüklemene bağlı bir şey bu
  • ssd mutlak süretle faydalı olacaktır ,konu üzere işlemci değişiminde hangisi derken ssd çıktı araya..sesion ne istediğini yazmış bende üç aşağı beş yukarı aynı dertteyim...hangi işlemci derken ssd al kurtul hesabı oldu...ssd ne yapar hızlıca verileri açar-kapar gereklimi mutlaka...iyide bize tüm bunları yaparken herşeyi denetleyen beyin lazım hangisi daha f/p ile uygun..ben bu anlamda demiştim....yoksa makina hızlı açılacak veriye hızlı ulaşacağız dert bu değil veriye hızlı ulaşıp yavaş işleyen işlemcili sistemi ne yapalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz_vga

quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

hdd yi değiştirmek fark yaratacaksa, (ki açılışta illaki olacaktır) işlem esnasında nasıl fark yaratacak acaba merak ettim...cidden ayrıntısını öğremek isterim..

ssd ile normal hdd arasında çok fark var.heleki ssd yazma ve okuma hızı 450-500mb sevıyesınde alırsan dıyeceksınkı bu eskı hdd neymıs.artık ssd devrı dıye :) helşe bıde ssd raıd yap bak noluyor.bılgısayar tuşuna basmanla wındows ekranını gormen bır olcaktır :) tabı buda bır şans her zaman olmuyor o anki windows yüklemene bağlı bir şey bu

Bu yoruma malesef tam katılmıyorum.

SSD'lerin esprisi okuma/yazma hızları değil Erişim süreleri. 500 mb/s yazma hızı ile 50 mb/s yazma hızı arasında günlük kullanımda hemen hemen hiç bir fark yoktur. ( Sürekli 100 GB dosyaları SSD'den SSD'ye taşıyan var mı aranızda günlük kullanımda? )

Size bilgisayarınızın yavaş olduğunu hissettiren şey, bir program açarken HDD'nizin mekanik kafasının o programı bulmak için milisaniyeler boyunca çabalaması. SSD'de bu yok işte. Bu nedenle 550 mb/sn SSD'ler alacaksanız tabi ki gelecek için iyidir, alın, ama ben şu gün uyguna Sata2 bir SSD denk getirsem kaçırmam. Bu arada en önemli şeylerden bir diğeri de SSD'nin güvenilirliği, ikide bir firmware istememesi zamanla yavaşlamaması.

Bunları Sata3 Force GT ve de Sata2 Intel X25-M G2 kullanan birisi olarak söylüyorum, açılış süresinde günlük kullanım hızında hiç bir fark yok ikisi arasında; sentetik olarak 1000mb/sn ile yazmış işime yaramadıktan sonra ben neyleyim...

• 640 benim bildiğim 95w tdp 955 ise 125 w yani anakartınız 955 i destekliyor mu bakmanız gerekir.. 6mb cache farkı var öyle sanıyorum ki yeni çıkan oyunlarda fps değerlerinde bu fark hissediliyordur.. ssd de tabiki fark yaratır mesela ben 5400rpm hdd kullanıyorum 7200 e göre yavaş yani hissediyor insan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.