Şimdi Ara

Amd athlon ii x4 640 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cafemizde 10 adet amd athlon ii x4 640 işlemci olan kasalarımız mevcut.
    Ddr3 1333 mhz destekli maximum 4 gb destekleyen anakart var.
    Şu a hangi marka model hatırlayadım.
    1 tb seagate black hard disk bulunmaktadır.

Bu sistemi 4 gb ram takviyesi ve 120 gb ssd takviyesi ile desteklemem sizce değer mi?
    Bu şekilde desteklemem ne kadar götürür.

• algoritma kullanıcısına yanıt
    Kullanım amacı nedir ?

Eğer ekran kartsız onboard ile kullanıyorsanız gerek yok ram almaya.Ama ekran kartınız varsa (X4 640 darboğaz yapmıcak bir ekran kartı varsa)GtaV tarzı bir oyun yükleyecekseniz ram takviyesi iyi olur.

Ssd sizin tercihinize bağlı.Max 1333 mhz destekliyorsa 760g chipsetli anakart olma ihtimali var oda sata 2 girişlidir tam performans kullanılmaz ssd ama gene iş görür.

Ekran kartı ve anakart modelini ve kullanım amacınızı tam yazarsanız daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 8 Ekim 2015; 18:55:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel 775 pin core 2 quat işlemci gibi update değmez
  • Ekran kartı : hd 6870.
    Anakart : asrock 960 gm-vgs3 fx
    Dediğiniz gibi anakart 3gb.
    Ram slotu iki olduğu için ve birinde 4 gb 1333 mhz ram takılı olduğundan 4 gb 1333 mhz daha ekledim.
    Maxiumum 16 gb destekliyor fakat fazla masraf yapmak istemiyorum.
    Özellikle bu özellikte 10 adet bilgisayar var ve performans olarak baya kasmalar var.
    Samsung evo 840 250 gb ssd ve 4 gb ram takviyesi ile pc açılışı 3-5 saniye kapanış 2-3 saniye oldu.
  • İyi akşamlar dilerim.
    Bu özellikte 10 adet bilgisayar olduğu için malesef upgrade yapmam gerekiyor.
    Sonuçta ssd bu sistemi upgrade edip belli süre verim alamasam bile ssd yi yeni toplayacağım sisteme kullanma şansım olmuş olur.
    Her ne kadar sata 3gb/s olsada 2 tb seagate black serisi hardi diske göre muazzam bir fark oluşmuş durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: algoritma

İyi akşamlar dilerim.
    Bu özellikte 10 adet bilgisayar olduğu için malesef upgrade yapmam gerekiyor.
    Sonuçta ssd bu sistemi upgrade edip belli süre verim alamasam bile ssd yi yeni toplayacağım sisteme kullanma şansım olmuş olur.
    Her ne kadar sata 3gb/s olsada 2 tb seagate black serisi hardi diske göre muazzam bir fark oluşmuş durumda.

4GB güncel oyunlara yeterli değil. SSD alırsanız sadece program açılışları hızlanır.
  • algoritma kullanıcısına yanıt
    Hocam monitör çözünürlüğünü bilmiyorum ama Gta V Watch Dogs bf4 online gibi oyunlar 4 gb ram sınırını geçer genelde ama hd6870 ile o kadar ayar açılıyor mu bilmiyorum fakat net cafe bilgisayarlarında genelde arka planda çok program açık oluyor 4 gb ram eklemeniz mantıklı olur.16 gb ram gerek yok zaten 8 gb hayli hayli yeter.

Kasma harddiskten dolayıdır büyük ihtimalle çok eski ve bad sectorlu iseler.Hocam ssd her türlü iyi olur ama size tavsiyem bad sector olmayan temiz bir adet 64 mb cache li yeni harddisklerden alıp bir denemeniz (20-30 snde açıyor yeni hddler sanki daha iyi olur maliyet açısından) ssd pahalı olur gibime geliyor.Hdd performansını beğenmezseniz ssd alırsınız yada mevcut hdd leriniz işletim sistemi ssd ye yüklü iken sıkıntı yaratmıyorsa ssd de alabilirsiniz size kalmış.

Athlon x4 640 ile hd6870 uyumunu soruyorsanız zaten hocam o işlemciye takılabilecek Maximum ekran kartı modelini takmışsınız daha üst modellerde darboğaz olur büyük ihtimal özellikle işlemciye çok yüklenen oyunlarda.O yüzden gittiği kadar kullanın bence sonra hepsini değiştirirsiniz toptan.Yada Maximum r7 260x gtx750 gibi kartlar alınabilir 1080p ise monitör idare eder ama performans hd6870 den farklı olmaz yani bir nevi hd6870 in 2 gb belleklisi gibi birşey olur ortalama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 9 Ekim 2015; 5:47:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd Phenom II X4 955 için ...
    15 yıl önce açıldı
    AMD X4 620 için Anakart
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.