Şimdi Ara

AMD + ATI = GELİŞİMİN DEVAMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 25 Ekim 2006’da AMD ve ATI, AMD’nin mikroişlemciler konusundaki teknoloji liderliği ile ATI’nin grafikler, yonga setleri ve tüketici elektroniği konusundaki güçlü yanlarını bir araya getiren bir buluşma ile güçlerini birleştirdiler. Sonuç ise bir teknoloji üretim devi: hızla gelişen tüketici elektroniği, ticari ve taşınabilir bilgisayar pazarlarında büyüme ve yenilikçiliği teşvik edip seçenekleri artıracak şekilde donanmış, rekabette yeni bir oyuncu.

Merkezi Sunnyvale, California’da olan ve tüm dünyada mükemmelliğe dayalı üretim merkezlerine sahip olan bu yeni şirket yaklaşık 14.900 çalışanın işgücünü bir araya getiriyor. Bu birleşme her iki şirket için de yeni bir çığır açıyor ve dört önemli teknoloji alanında müşteriye sağlanacak faydaları artırması bekleniyor:

Soru & Cevaplar:

Q: Bu birleşmenin itici gücü neydi?

A: Bu birleşmenin ardında, güçlerimizi birleştirerek endüstri lideri bir teknoloji üretim üssü olabileceğimizin bilinci yatıyor. AMD ve ATI’nin sınıfının en iyisi işlemci, grafik, dijital ortam ve bilgiişlem teknolojilerinin birleşmesi, daha yenilikçi ve daha eksiksiz müşteri odaklı çözümler geliştirecek. AMD ve ATI birbirlerinin teknoloji, piyasa, üretim ve coğrafya alanlarındaki güçlü yönlerini tamamlıyor.

Q: Anlaşmanın mali koşulları nelerdir?

A: Birleşme koşulları uyarınca AMD, ATI’nin ihraç edilmiş hisse senetlerinin tümünü 4,2 milyar dolar nakit ve 21 Temmuz 2006 tarihindeki durum itibariyle 57 milyon AMD hissesi karşılığında satın alacak. 21 Temmuz 2006 tarihinde AMD hisselerinin kapanış fiyatının hisse başına 18,26 dolar olduğu düşünüldüğünde, her bir ATI hissesi için verilen karşılık 20,47 dolara denk gelecek. Karşılığın yaklaşık yüzde sekseni nakit olarak ödenmiş olacak.

Q: Yeni şirket ne zaman faaliyete geçecek?

A: İşlemlerin 2006’nın son çeyreğinde tamamlamayı bekliyoruz. Birleşme işlemi tamamlandıktan sonra iki şirketin faaliyetlerinin birleştirilmesine başlanacak.

Q: Birleşik şirket hangi ad altında faaliyet gösterecek?

A: Birleşik şirketin adı AMD olacak.

Q: Yeni şirketin merkezi nerede olacak?

A: Yeni şirketin merkezi California’nın Sunnyvale kentinde olacak. Ayrıca Silikon Vadisi, Austin ve Markham kentlerinde mükemmellik merkezleri, dünya çapında da satış, tasarım ve üretim faaliyetleri bulunacak.

Q: Bu birleşme müşteriye ne gibi avantajlar sağlayacak?

A: Bu birleşme, birleşik şirketin toplam platform çözümlerini pazara daha hızlı sunabilmesini, tek bir merkezden destek verebilmesini ve teknolojileri son derece uyumlu, kusursuz çalışacak biçimde müşterilere sunabilmesini sağlayacak.

Q: Birleşik şirketin toplam kaç çalışanı olacak?

A: Birleşik şirketin toplam yaklaşık 14.900 çalışanı olacak.

Q: Bu birleşme, sizin eski stratejinizle elde edemediğiniz neleri başarmanızı sağlayacak?

A: Bu birleşmeyle AMD, medya ve veri işleme alanlarındaki hızlı gelişmelere ayak uyduracak bir platform ve çözüm vizyonu geliştirecek, ayrıca tüketiciye dönük dijital medya pazarında yerini sağlamlaştıracak.

kaynak: AMD Türkiye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.