Şimdi Ara

AMD&ATI VS INTEL&NVIDIA ikiside var biri gidicek biri kalacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle aşağıdaki sistemler elimde mevcut fakat birini göndericem arasında seçim yapmakta zorlanıyorum..

Intel Sistem

Board : Asus P5Q PRO P45 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+1394+16X
    CPU : INTEL Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 1333MHz 12MB Lga775
    Ekran Kartı : ZOTAC GTX 275, 896MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 448 bit, 633/2268
    RAm : 2x TEAM Elite Serisi PC2 6400 DDR2 800MHz CL5 2GB Bellek 5-5-5-15
    HDD : SEAGATE - 500 GB SATA2 16 MB NCQ 500 GB 7200 RPM 16 MB CACHE ST3500410AS
    PSU : Cooler Master RP500-PCAP 500W Pas.Pfc Atx-12 Power Supply
    LCD : Samsung 2233BW 22" LCD Monitör Siyah 5ms Dvi

AMD Sistem

Board : Gigabyte MA790X-UD4/DDR2 1200 S+GL+1394+16X*2 940p
    CPU : AMD Phenom II X4 940 AM2+ 3.0 GHz, AM2+, QUAD-CORE, BOX İşlemci, Black Edition
    Ekran Kartı : POWERCOLOR HD4890 1024 MB, 1 GB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR5, 256 bit, 850/3900
    Ram : Kingston HyperX 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5
    Hdd : Western Digital WD 1 TB 7200 Rpm Sata 32Mb Cav.Black Caviar Black WD1001FALS
    PSU : THERMALTAKE 650 WATT TOUGHPOWER QFAN GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU) 650W Aktif PFC
    LCD : SAMSUNG 23" 2333SW Geniş Ekran Lcd Monitör 23 Geniş Ekran 1920 x 1080

Şahsi fikrim amd ve ati ile kullandıgım sistemin biraz daha performanlı olduğu yönünde neden derseniz oyunlarda, Özellikle de Nvidia desteki oyunlarda (amd&ati olan sistemde 1920x1080 - nvidia intel 1680x1050) Full detail (8XAF 16XANISO) aynı fps aldıklarını gordum hatta Lost Planet (nvidia destekli) oyununda Dış mekanda nvidia 20 fps civarı gezinirken ati 40 fps civarı olması da enteresan geldi bana,genelde aradaki farklar cok az seviyelerde fps lerde olan fark (lost planet dısında) 3-5 i pek gecmiyor tabi,

işlemciler üzerinde oc denemelerimde oldu sadedce fsb arttırarak rahat 3.4ghz goruyolar voltaj ile 3.8 seviyesine cıkacağını tahmin ediyorum sadece fikir olsun diye söylüyorum
    oc yaptıgım zaman perf artısı ne dercede değişir onu bilemiyorum acıkcası forumda nvidia kartlar oc yapılmış intel işlemcilerde ati den daha iyi sonuclar verdiğini söyleyen arkadaşlar var ne derce doğrudur merak ediyorum 2.8@3.4gh'dez bana pek bi fark olmus gibi gelmedi

XP 32bit/vista32&64 bit/windows 7 64bit üzerinde test ettim

Soru şu sizce hangi konfigurasyon daha performanslı (oyun agırlıklı) olur...
    siz olsanız hangi parçaları birlikta kullanırsınız?

Yorumlarınızı bekliyorum
    Not : Yeni sistem toplayacak arkadaşlar içinde fikir verebilir yorumlarınız; merak ettiğiniz bir soru varsa sorabilirsiniz. 1-2 gun daha sistemler birlikte calısacak sora gonderdeceğim birini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chyrsophilax -- 10 Haziran 2009; 15:41:18 >

• İnteLi tercih ederdim ßen oLsam.Zaten Zotac 448 bit iLe şuan oynayamıcan oyun yok sanırsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bricklayer

İnteLi tercih ederdim ßen oLsam.Zaten Zotac 448 bit iLe şuan oynayamıcan oyun yok sanırsam
    Başta, sistemi ilk topladığımda bende öyle düşünüyordum fakat amd&ati nin performansını görünce bu konuyu açtım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chyrsophilax

Başta, sistemi ilk topladığımda bende öyle düşünüyordum fakat amd&ati nin performansını görünce bu konuyu açtım:)

Alıntıları Göster
    HakLısın ßen sadece oLanı yorumladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bricklayer

HakLısın ßen sadece oLanı yorumladım.

Alıntıları Göster
    Amd oyun bence daha iyi bi sistem seni uzmez.intel sistemi seni uzermi o da uzmez.butcen heralde geniş.iki sistemi de alsan hiçbi performans kaybı yasamassın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biddy_023

Amd oyun bence daha iyi bi sistem seni uzmez.intel sistemi seni uzermi o da uzmez.butcen heralde geniş.iki sistemi de alsan hiçbi performans kaybı yasamassın.

Alıntıları Göster
    Bence AMD/ATI kalsın Intel gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: NFSMW

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: NFSMW

Daha oncede amd/ati kullanıyordum yaptığım araştırmalar sonucu intel ve nvidianın daha performanslı olucağını düşündüğüm için aldım ama sistemleri karşılatırınca daha farklı sonuclar cıktı. OC potansiyeli yuksek olanı tutumayı dusunuyorum, max degerlere ulasamadım henuz ulaşınca yazıcam buraya oc'li intel bakalım hakkaten nvidiayı gazlıyormu görücez

• quote:

Orijinalden alıntı: Chyrsophilax

quote:

Orjinalden alıntı: NFSMW

Daha oncede amd/ati kullanıyordum yaptığım araştırmalar sonucu intel ve nvidianın daha performanslı olucağını düşündüğüm için aldım ama sistemleri karşılatırınca daha farklı sonuclar cıktı. OC potansiyeli yuksek olanı tutumayı dusunuyorum, max degerlere ulasamadım henuz ulaşınca yazıcam buraya oc'li intel bakalım hakkaten nvidiayı gazlıyormu görücez

Alıntıları Göster
    intel daha iyi tercih ama fiyatı aynı ise

• quote:

Orijinalden alıntı: allergyman

intel daha iyi tercih ama fiyatı aynı ise

Alıntıları Göster
    Hmm OC potansiyeli açısından düşünmemiştim. Genel anlamda AMD sistemindeki parçalar bence daha üst düzey. Hem dediğiniz gibi nVidia destekli oyunlarda bile AMD sisteminiz daha performanslıysa Half-Life'ın yeni oyunlarında falan (ahh ne zaman gelcek acaba ) nasıl olur kim bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: NFSMW

Hmm OC potansiyeli açısından düşünmemiştim. Genel anlamda AMD sistemindeki parçalar bence daha üst düzey. Hem dediğiniz gibi nVidia destekli oyunlarda bile AMD sisteminiz daha performanslıysa Half-Life'ın yeni oyunlarında falan (ahh ne zaman gelcek acaba ) nasıl olur kim bilir.

Alıntıları Göster
    Bence işlemci amd ekran kartı nvidia olsun. Ben öyle toplatıcam pc'mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azor Ahai

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: No©®µ

Bencede böle daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErranT34

quote:

Orjinalden alıntı: No©®µ

Bencede böle daha iyi olur.

Alıntıları Göster
    yorumlara bakiyorum da herkes sebep vermeden bence su olsun bence bu olsun demis.. sebep gostersenize oncelikle. Arkadasim overclock yapacak isen Asus'un P5Q serileri baya basarilidir guzel anakart ama Q9550 artik fiyatini hak etmeyen islemci konumunda. ben sifir Q9550 alan adama neden i7 sistem kurmuyorsun derim.. yazik o paraya... AMD Phenom II X4 940 var iken piyasada 150 tl daha ucuza.. Bu 790x anakart da fiyat performans anakarti AMD tarafinda. ekran kartinda da fiyat performans istersen alinacak en iyi kart GTX 260 Synergy Edition'dir. 310TL civari alinabiliyor. daha pahali satan yerlerden alirsan anlami kalmaz. Exa'da olmasi lazim kartin.. 4890 da alinabilir bir kart ama 475 lira GTX 275 vatanda.. ayrica o testlerde hep ulasabildigi maximum fps gosterilmis.. HD 4890 daha mantikli olur daha ucuza cok yakin bir performans sunuyor GTX 275'e.. 400 TL civari satan yerler var sanirim. bu sekilde alinir kart rahatlikla.. ama dersen ki yok 275 olsun vericem para 5-10 fps fazladan gostersin.. minimum fps de gosteremez ancak max fps de gosterir.. yine de itirazim yok kart guzel kart 285'e gore 295'e gore uygun fiyatli.. AMD sistem daha uygun fiyata gelebilir 1920x1080 monitor de alir keyfine bakarsin. 1 gram performans farki hissedersen Q9550 ile aralarinda ben de sana soyle derim, oyunlarda i7 920 ile aralarinda biraz olsun farklilik yok.. olsa bile gozle gorulur bir sey degil... rahatlikla al tak.. Q9550 demiyorum bak, i7 diyorum ile kiyasliyorum oyunlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

yorumlara bakiyorum da herkes sebep vermeden bence su olsun bence bu olsun demis.. sebep gostersenize oncelikle. Arkadasim overclock yapacak isen Asus'un P5Q serileri baya basarilidir guzel anakart ama Q9550 artik fiyatini hak etmeyen islemci konumunda. ben sifir Q9550 alan adama neden i7 sistem kurmuyorsun derim.. yazik o paraya... AMD Phenom II X4 940 var iken piyasada 150 tl daha ucuza.. Bu 790x anakart da fiyat performans anakarti AMD tarafinda. ekran kartinda da fiyat performans istersen alinacak en iyi kart GTX 260 Synergy Edition'dir. 310TL civari alinabiliyor. daha pahali satan yerlerden alirsan anlami kalmaz. Exa'da olmasi lazim kartin.. 4890 da alinabilir bir kart ama 475 lira GTX 275 vatanda.. ayrica o testlerde hep ulasabildigi maximum fps gosterilmis.. HD 4890 daha mantikli olur daha ucuza cok yakin bir performans sunuyor GTX 275'e.. 400 TL civari satan yerler var sanirim. bu sekilde alinir kart rahatlikla.. ama dersen ki yok 275 olsun vericem para 5-10 fps fazladan gostersin.. minimum fps de gosteremez ancak max fps de gosterir.. yine de itirazim yok kart guzel kart 285'e gore 295'e gore uygun fiyatli.. AMD sistem daha uygun fiyata gelebilir 1920x1080 monitor de alir keyfine bakarsin. 1 gram performans farki hissedersen Q9550 ile aralarinda ben de sana soyle derim, oyunlarda i7 920 ile aralarinda biraz olsun farklilik yok.. olsa bile gozle gorulur bir sey degil... rahatlikla al tak.. Q9550 demiyorum bak, i7 diyorum ile kiyasliyorum oyunlarda.

Alıntıları Göster
    1- Biri niye ve nere gidecek ?
    2- Ben test ettim ' diyorsun madem niye soruyorsun ?
    3- Oc yapacakmısın ?

Eşdeger sistemler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

1- Biri niye ve nere gidecek ?
    2- Ben test ettim ' diyorsun madem niye soruyorsun ?
    3- Oc yapacakmısın ?

Eşdeger sistemler.

Alıntıları Göster
    İşlemci ve ekran kartı olarak birbirine denk sistemler sayılırlar ama bir bilgisayarda sadece işlemci ve ekran kartına bakmamak lazım, diğer bileşenler de önemlidir. AMD-ATI sisteminin harddisk, monitör, ram, psu gibi bileşenleri INTEL-NVIDIA sisteme göre daha iyi, o yüzden benim seçimim AMD-ATI sistemi olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: g.adr

Öncelikle OC yapıcam hatta dun aksam yaptım Q9550 ile default voltajda 3.8ghz (stabil) cıktı voltaj verince 4.0ghz oluyor ben bu islemciyi 260$ a aldım (sıfır spot) simdi sence fiyatını haketmiyormu ? Amd x4 940 (206$ Box) ile suanda test yapıyorum 3.6ghz default voltaj ile.. Ekran kartlarına gelicek olursak gtx 275'i 400 TLye aldım ondan dolayı yorum yapmaya gerek yok.. HD4890 gayet başarılı bir kart yukarıda da yazdığım gibi bazı oyunlarda gtx275'ten daha iyi sonuclar alıyor (bende kararsızım) i7 sistemler su an için gereksiz geliyor bana oyunlarda hiç bir katmadegeri yok bence baktıgım butun testlerde aşagı yukarı aynı frameleri alıo sistemler extradan 200$ civarı bi para odemek gereksiz hem şuanki q9550 3.8 ghzde i7 falan tanımaz.. bunuda unutma...

Bu arada bu iki sistemde bende sonucta, artık alcak bişi yok sadece hangisinin daha iyi performans verecegi hakkında yorumları gormek istiyorum kullananlar tarafından..
    Sistemlerden birini abim için topladım ona gondericem ama oc falan yapmayacak tabii..

• GIGABYTE yerine MSI - DKA790GX PLATINUM anakart, Phenom II X4 940 yerine Athlon X2 7850 BE işlemciyi tercih ederseniz daha uygun bir fiyata gelecektir ve hemen hemen aynı verimi alırsınız. Zaten MSI ın belirttiğim anakartı AMD işlemciler için tartışmasız biçilmiş kaftandır. Ekran kartı bir yakınımın kullandığı bir karttır ve "mükemmel" söyleyebildiğimiz tek kelimdir daima. Belleklere söylenecek söz yok. Diğer bileşenler hakkında yorum yapmam doğru olmaz uydurma olur. Kısacası AMD sistem belirttiğim parça değişimleriyle hem cebinizi hem yüzünüzü güldürecektir. Intel sistem kullanmadığım için bir şey söyleyemem. Son olarak AMD, Athlon II leri piyasaya sürdü. Yurtdışındaki sitelerde 100$ civarında satışta biraz bekleyip Athlon II tercih edebilirsiniz. Anakart yine aynısı olmalı. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quiet Earth

GIGABYTE yerine MSI - DKA790GX PLATINUM anakart, Phenom II X4 940 yerine Athlon X2 7850 BE işlemciyi tercih ederseniz daha uygun bir fiyata gelecektir ve hemen hemen aynı verimi alırsınız. Zaten MSI ın belirttiğim anakartı AMD işlemciler için tartışmasız biçilmiş kaftandır. Ekran kartı bir yakınımın kullandığı bir karttır ve "mükemmel" söyleyebildiğimiz tek kelimdir daima. Belleklere söylenecek söz yok. Diğer bileşenler hakkında yorum yapmam doğru olmaz uydurma olur. Kısacası AMD sistem belirttiğim parça değişimleriyle hem cebinizi hem yüzünüzü güldürecektir. Intel sistem kullanmadığım için bir şey söyleyemem. Son olarak AMD, Athlon II leri piyasaya sürdü. Yurtdışındaki sitelerde 100$ civarında satışta biraz bekleyip Athlon II tercih edebilirsiniz. Anakart yine aynısı olmalı. Kolay gelsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: Quiet Earth

GIGABYTE yerine MSI - DKA790GX PLATINUM anakart, Phenom II X4 940 yerine Athlon X2 7850 BE işlemciyi tercih ederseniz daha uygun bir fiyata gelecektir ve hemen hemen aynı verimi alırsınız. Zaten MSI ın belirttiğim anakartı AMD işlemciler için tartışmasız biçilmiş kaftandır. Ekran kartı bir yakınımın kullandığı bir karttır ve "mükemmel" söyleyebildiğimiz tek kelimdir daima. Belleklere söylenecek söz yok. Diğer bileşenler hakkında yorum yapmam doğru olmaz uydurma olur. Kısacası AMD sistem belirttiğim parça değişimleriyle hem cebinizi hem yüzünüzü güldürecektir. Intel sistem kullanmadığım için bir şey söyleyemem. Son olarak AMD, Athlon II leri piyasaya sürdü. Yurtdışındaki sitelerde 100$ civarında satışta biraz bekleyip Athlon II tercih edebilirsiniz. Anakart yine aynısı olmalı. Kolay gelsin.

Saçmalamayın Nasıl Olurda Çift çekirdek ile 4 çekirdekten aynı verimi alır çok çok saçma

• quote:

Orijinalden alıntı: afarensis

quote:

Orjinalden alıntı: Quiet Earth

Saçmalamayın Nasıl Olurda Çift çekirdek ile 4 çekirdekten aynı verimi alır çok çok saçma

Alıntıları Göster
    quote:

1. Sözlüğünüzde hemen hemen diye bir ikileme yok sanırım.
    2. Söylediğim anakart ile işlemcinin 2 çekirdeği daha açılabilmekte ve 4 çekirdek yapılabilmektedir, forumu araştırınız. Ayrıca bir marka fanatikliğide yoktur. Gigabyte kötü demiyorum sadece tecrübe izlenimimden (bir tecrübeyi gözlemlemek) dolayı MSI ın Gigabyte tan daha az ısındığını ve daha verimli çalıştığını biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quiet Earth

quote:

1. Sözlüğünüzde hemen hemen diye bir ikileme yok sanırım.
    2. Söylediğim anakart ile işlemcinin 2 çekirdeği daha açılabilmekte ve 4 çekirdek yapılabilmektedir, forumu araştırınız. Ayrıca bir marka fanatikliğide yoktur. Gigabyte kötü demiyorum sadece tecrübe izlenimimden (bir tecrübeyi gözlemlemek) dolayı MSI ın Gigabyte tan daha az ısındığını ve daha verimli çalıştığını biliyorum.

Alıntıları Göster
    Suan oynayacağınız oyunlarda 2cekirdekli işlemci yeterli gelecektir diye düşünüyorum.
    Oyunlarda genelde ekran kartınızın performansı kadar fps alırsınızki zaten oyunlarda limit istisnalar hariç ekran kartıdır işlemci değil bence.
    Suanda 4cekirdekli işlemcinin etkisi Gta4 de farkediliyor. 2 Seneye kadar kactane daha Gta4 gibi oyun cıkar pek sanmam. Kısaca demek istediğim ne kadar katılırsınız bilmem ama

Phenom II X2 550 Black Edition 3.1Ghz
    Ati 4890 ekran kartı ile alınacak fps ile

AMD Phenom II X4 Black Edition 3.0 Ghz
    Ati 4890 ekran kartı ile alınacak fps arasında acaip bir fark olacağını sanmıyorum.

Ancak Gta4 gibi bir oyunda belki farkı biraz hissedersiniz. Oyun için fazladan 200tl veya daha fazla vermeye gerek yok sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deathlike

Suan oynayacağınız oyunlarda 2cekirdekli işlemci yeterli gelecektir diye düşünüyorum.
    Oyunlarda genelde ekran kartınızın performansı kadar fps alırsınızki zaten oyunlarda limit istisnalar hariç ekran kartıdır işlemci değil bence.
    Suanda 4cekirdekli işlemcinin etkisi Gta4 de farkediliyor. 2 Seneye kadar kactane daha Gta4 gibi oyun cıkar pek sanmam. Kısaca demek istediğim ne kadar katılırsınız bilmem ama

Phenom II X2 550 Black Edition 3.1Ghz
    Ati 4890 ekran kartı ile alınacak fps ile

AMD Phenom II X4 Black Edition 3.0 Ghz
    Ati 4890 ekran kartı ile alınacak fps arasında acaip bir fark olacağını sanmıyorum.

Ancak Gta4 gibi bir oyunda belki farkı biraz hissedersiniz. Oyun için fazladan 200tl veya daha fazla vermeye gerek yok sanki.

Alıntıları Göster
    amd sistemin hdd sini ve psu sunu al ..intel sisteme tak..
    daha sonrada amd sistemi gönder gitsin..

ben olsam intel sistemi alırdım..
    sıfır alıcak olsam amd yi alırdım o başka ama mademki 2 side sende tartışmasız intel derim ben..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.