Şimdi Ara

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
330.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: svstrgmr

quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Ne üç platformu ?

LGA 1366

LGA 1155

LGA 1156

LGA 2011

Eskiden kızıyordum Intel'e. 2 yılda bir platform değiştiriyor diye.

Şimdi 2 yılda 4 tane değiştiriyor. Anam coştu lan bunlar...

ben intelden AMD ye sırf bu yüzden geçtim
    arkadaş bir intel anakart alıyorum yeni işlemciyi ancak anakartla değiştirebiliyordum
    öyle lanet ettim ki intel'e anlatamam

2007 eylül de benim gibi cpu yu q6600 seçseydiniz hala kullanıyor olurdunuz
    o yüzden intel alıyorsanız zamanında desteği olmayan ürünleri biraz daha vererek alın(2c kullanılırken 4c lu q6600 almak gibi)
    mesela şimdi ivy bridge i bekliyorum

• q6600 istisna surekli bir durum degil.su anda intel alacak olsak 4 core yerine "biraz daha verip" x6 980x mi alalim yoksa 700 liraya 2600k mi alalim?ivy icin bankayi soydunuz hazir bekliyorsunuz yani?260 liraya 2.5 yillik hala is gorur 955 almak varken bu 3 sayfa tartismada cok bir anlam goremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

q6600 istisna surekli bir durum degil.su anda intel alacak olsak 4 core yerine "biraz daha verip" x6 980x mi alalim yoksa 700 liraya 2600k mi alalim?ivy icin bankayi soydunuz hazir bekliyorsunuz yani?260 liraya 2.5 yillik hala is gorur 955 almak varken bu 3 sayfa tartismada cok bir anlam goremiyorum.

banka soymaya gerek yok hocam
    her ay kenara 50tl koyabilirsen 4 senede yaklaşık 2500tl eder
    artık o parayla ne yapacağın sana kalır
    gerçi o para şu an bende yok
  • e bu fiyata bu işlemcileri beğenmeyen de gidip artık bir zahmet Intel alıversin.

insan biraz da tok gözlü olmalı, nedir bu maymun iştahı.

bence 95W olan 4, 6 ve 8 çekirdekli modeller çok iyi satılacaklar.

şimdi burada şikayet edenler dahi gizli gizli gidip alır, bak demedi demeyin - para tatlıdır...
  • Herşeyin bir ucuz alternatifi olması güzel. Seviyoruz seni AMD.
  • OverClocK1ng senin ve *Furious* un yorumlarını ilgi ile takip ediyorum abone oldum size boş yorum yok
  • benden de zauhauahuahaua nesi komik yazdığımın anlmadım
  • video daki kasanın ismini bilen varmı arkadaşlar çok şık bir kasa

• Amd işlemcilerin bile pahalı olduğu bir ülkede, Core 7 işlemci satın almak sanki en mantıklı davranış gibi yazıp çizmekte delice hırs göstermenin mantığı nedir?

bunu anlayan bir arkadaş bana da anlatsın bir zahmet
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Amd işlemcilerin bile pahalı olduğu bir ülkede, Core 7 işlemci satın almak sanki en mantıklı davranış gibi yazıp çizmekte delice hırs göstermenin mantığı nedir?

bunu anlayan bir arkadaş bana da anlatsın bir zahmet

hava atmak + yılardır ayni zihniyetle gitmek
  • şu an çok hızlı olmasada gelişen programlar ve işletim sistemleriyle birlikte kullanılabilecek eskimeyen bir işlemci olacaktır.şimdiki yazlımlar bu işlemciyi tam olarak kullanamıyor.i7 şu an hızlı olabilir fakat 5 sene sonra aynı testi yaptğımızda i7 yi geride bırakacağına eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

enja

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4097

teşekkür ederim sana Mckhan pm den Leone-510 nickli arkadaş yolamış sağolun yinede ilginiz için paylaşım budur öpiyorum sizi yanlış anlaşılmasın :)
  • bu kadar önemli meselede kendi işlemcilerinin rakip işlemci ile aynı performansta yada daha geride kaldığını kendi yaptığı testlerde gösteren bir firma amd

intel`in sandy bridge işlemcileri piyasaya sürdüğü zamanı hatırlayın

intel sandy bridge işlemcisini kendi eski işlemcisi ile karşılaştırmış sandy bridge mimarisinin önceki sürüme göre %50 daha hızlı olduğunu kanıtlama girişiminde bulunmuştu ama gerçek 4 çekirdekli olan sandy bridge işlemciyi karşılaştırdığı işlemci 2x2 bir işlemciydi aslında sandy bridge önceki sürüme göre %50 değil gerçekte ortalama %15 daha hızlıydı

sizi bilmem ama ben müşterisini salak yerine koyanı değil müşterisine saygı duyanını tercih ederim
  • 8 çekirdek 4.2 ghz ve 245$ bravo diyelim dh incelemesini bekleyelim
  • 4 senede bir sistem up yapan biri olarak bu AMD fx işlemciler beni 4 sene idare edebilecekmi benim için en önemli kriter budur o yüzden şuan kararsızım. INTEL fanboyu filan değilim ama işlemci denildimi akla maalesef ilk INTEL geliyor. iki tarafında ürünlerine bakmak lazım o nedenle 22nm nin nimetlerinide göz önünde bulundurmak gerek.

tavsiyem 6 aya kadar sistem kuracaklar, 22nm Ivy Bridge performans ve fiyat bilgisini ayrıca 3d transistörlerin gerçekte ne vaadettiğini görmeden sistem kurmasınlar derim. Ivy 'lerin pahalı olacağı belli ama buna değiyormu o zaman bakıp karar vermek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 25 Eylül 2011; 18:28:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

4 senede bir sistem up yapan biri olarak bu AMD fx işlemciler beni 4 sene idare edebilecekmi benim için en önemli kriter budur o yüzden şuan kararsızım. INTEL fanboyu filan değilim ama işlemci denildimi akla maalesef ilk INTEL geliyor. iki tarafında ürünlerine bakmak lazım o nedenle 22nm nin nimetlerinide göz önünde bulundurmak gerek.

tavsiyem 6 aya kadar sistem kuracaklar, 22nm Ivy Bridge performans ve fiyat bilgisini ayrıca 3d transistörlerin gerçekte ne vaadettiğini görmeden sistem kurmasınlar derim. Ivy 'lerin pahalı olacağı belli ama buna değiyormu o zaman bakıp karar vermek lazım.

haklı olduğun noktalar var tabi 22 nm nin getirisi çok olacakta İvy nin hemen arkasından Fusion II ler (soket FM2) gelecek ki FX lern bu kadar ucuz olmasının 2 nedeni var geç kalındı için pahalı çıkaramazlardı ayrıca AM3+ soket tipi için son işlemci güncelleştirmesiydi ve fiyatına göre gerçekten büyük çıkış vaadetiyor.

ivy hakkında ise Q2 2012 de çıkar TR ye gelmesi yine yaz aylarını bulur kanaatindeyim bu sefer AMD izleyici konumuna geçecek ivy nin neler yapacağına bakıp Fusion II Apu ları piyasaya sürecek Trinity kodlu 4 çekirdek sistemi herkes için olup 10 çekirdek Komodo Apu su üst segment için olacaktır

benim tavsiyem Elinde Core 2 sistemi yada Phenom II sistemi olanlar acele etmesin iki firmada bi takım köklü değişiklerle müşterilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ki en köklü değişiklik soket değişimi ile AMD de olacak ayrıca HD 7000 mimarisinin getirisinide gözlemlemek lazım

açıkçası bu kadar bilinmezliğin olduğu bi piyasada elinizde sistem varsa idare etmeye bakın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

8 çekirdek 4.2 ghz ve 245$ bravo diyelim dh incelemesini bekleyelim

tr fiyati 630 lira hesapladim buna bravo mu diyorsun sen simdi?biz 387 liraya 1090 aldik garibaniz kizilaydan yardim isteyelim o zaman.
  • amd fx ismiyle yükselişe geçsin de biz de ucuza performanslı cpulara sahip olalım arkadaşlar
  • Trinit'yi bekliyorum malum ilk işlemciler sorunlu oluyor fiyat ve performans bakımından bulldozer platformu oturmuş halini trinity ile buur ancak.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.