Şimdi Ara

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
330.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kimse AMD kötü, yok efenim İntel Amd yi ezmiş falan demesin. Bu fiyat aralığında AMD alırım. İntel'i extrem performans istiyorsan al.Fiyatıda ona göre zaten.Amd ise İntelin birazcık gerisinde olmasına rağmen yüksek performansı uygun fiyata sunuyor.Oyun oynayacak adam zaten gider fx 4 veya fx 6 serisi bi işlemci patlatır geçer gider işine.
  • anlamadığım birşey var;

fx8 ler aslında 4 çekirdek ise, fx4 ler ve fx6 lar kaç çekirdek?

fx4 ler aslında 2, fx6 lar da 3 çekirdek mi? bu konuya adam akıllı bir açıklama bekliyorum.
  • sen kendi kafasınden uydurma konuşanları boşver amd 8 çekirdek diyorsa 8 dir 6 ysa 6 4 se 4 geri boş söylemler ;)

quote:

Orijinalden alıntı: alito

anlamadığım birşey var; fx8 ler aslında 4 çekirdek ise, fx4 ler ve fx6 lar kaç çekirdek? fx4 ler aslında 2, fx6 lar da 3 çekirdek mi? bu konuya adam akıllı bir açıklama bekliyorum.
  • Yeni sistemde Hayatımda ilk defa AMD ye geçmeyi planlıyordum ama....

Bu işlemcileri ancak ucuza sistem toplayıp satanlar müşteriye , aha 8 çekkirdek cıtlat cıtlat ye diyerek satarlar artıkın.....

Koca dağ cüce doğurdu................
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lethian

rahatlıkla 5.0ghz çalışacağını unutmamak lazım. oyunlarda çok iyi bir başarım sergileyeceğini umuyorum.

Hangi rahatlıkta mesela havuz başında şort rahatlığında mı? o dediğini extreme hava veya su soğutmayla tavsiye ediyorlar.

Ayrıca AMD nin kendi testlerine bakarak yorum yapacaksak piyasada AMD tekeli olurdu. x6 lar iş yapar ama 8 çekirdekle 2500k yı geçiyoz lan süper işlemci yapmışız. %10 fark attığımız testi 2 kat hızlı gibi gösterelim diyerek olmuyor bu işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 24 Eylül 2011; 21:38:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OBA INC

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Yahu o kadar haber okudunuz şu 8 çekirdekli denilen Bulldozerin gerçek 8 çekirdek olmadığını hala öğrenemeyip ona göre yorum yapıyorsunuz. O hesaba bakılacak olursa Hyper Threading destekli i7ler de 8 çekirdekli. Sonra da tutup 250 dolarlık işlemci neden 1000 dolarlık işlemciyi geçemiyor muhabbetleri yapıyorsunuz. Yorumlarınızı okuyan hepinizin en hızlı işlemciyi alacak paranız var da onu bekliyordunuz ama daha hızlı olmadığı için düş kırıklığına uğradığınızı sanacak. KAbul etmek bu kadar mı zor: AMD sıradan tüketicinin alacağı F/P işlemcilerini çok daha yukarı çizgiye taşımayı başarmış ve sonuçlar gayet iyi. Tek şikayet edebilecek kesim sabah akşam render ya da bilimsel uygulamalar için yüksek işlem gücüne gereksinim duyan ve zamandan tasarruf elde etmeyi uman ufak bir azınlık.

Renderda artık GPUlarında gücü kullanıldığından çok da önemli değil eskisi kadar CPU gücü.

GPU render oturana kadar 2 sene geçer. gpu render dediğin 3-5 firmanın bilmem kaç ekran akrtıyla aldığı render ki bu bizi hiç bağlamaz. ben evimdeki pc yle gpu render aldığım zaman işlemci önemini yitirir diyeceğim ama gpu render da zaten işlemciye yardım eden bir uygulama. render işinde işlemci her zaman önemlidir.

• Tamam APU'lar güzel konsept. Ama AMD 5 yıllık gecikmesi ile ortaya çıkardığı ürün hayal kırıklığı değil,mükemmel bir başarılı değil. Günü kurtarmak.. Tabi bu gün belki 1 sene belki daha fazla-kısa. Pazar kaybedebilir AMD. Bu mu Avcı olmak?
    Ama 8li ler i7 2500k'ya uygun fiyatlı alternatif ve terihim olurdu. güzelde oc oluyor zaten yetenekleri tatmin edici. bütçesi yüksek olmayan orta-üst arasında kesim için güzel bir seçenek.
  • quote:

anlamadığım birşey var;

fx4 ler aslında 2, fx6 lar da 3 çekirdek mi? bu konuya adam akıllı bir açıklama bekliyorum.

İşi basite indirgeyecek olursak normalde her işlemci çekirdeğinde 1 tane tamsayı birimi 1 tane de kayan nokta birimi bulunur. Yani şimdiye kadar yapılan işlemcilerde kaç çekirdek varsa o kadar tamsayı, o kadar kayan nokta birimi bulunuyordu. 8 çekirdekli işlemci dendiği zaman anlıyorduk ki bu işlemcide 8 tane tamsayı birimi ve 8 tane kayan nokta birimi var. AMD Bulldozer mimarisi ile bunu değiştirdi ve kayan nokta birimini yarıya düşürdü. Yani Bulldozer mimarisinde her 2 tane tamsayı birimine karşın yalnızca 1 adet kayan nokta birimi var. Örnek vermek gerekirse:

8 Çekirdekli Intel İşlemci= 8 Tamsayı Birimi + 8 Kayan Nokta Birimi
    8 Çekirdekli Bulldozer= 8 Tamsayı Birimi + 4 Kayan Nokta Birimi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alito anlamadığım birşey var; fx8 ler aslında 4 çekirdek ise, fx4 ler ve fx6 lar kaç çekirdek? fx4 ler aslında 2, fx6 lar da 3 çekirdek mi? bu konuya adam akıllı bir açıklama bekliyorum.
    İşi basite indirgeyecek olursak normalde her işlemci çekirdeğinde 1 tane tamsayı birimi 1 tane de kayan nokta birimi bulunur. Yani şimdiye kadar yapılan işlemcilerde kaç çekirdek varsa o kadar tamsayı, o kadar kayan nokta birimi bulunuyordu. 8 çekirdekli işlemci dendiği zaman anlıyorduk ki bu işlemcide 8 tane tamsayı birimi ve 8 tane kayan nokta birimi var. AMD Bulldozer mimarisi ile bunu değiştirdi ve kayan nokta birimini yarıya düşürdü. Yani Bulldozer mimarisinde her 2 tane tamsayı birimine karşın yalnızca 1 adet kayan nokta birimi var. Örnek vermek gerekirse: 8 Çekirdekli Intel İşlemci= 8 Tamsayı Birimi + 8 Kayan Nokta Birimi 8 Çekirdekli Bulldozer= 8 Tamsayı Birimi + 4 Kayan Nokta Birimi

peki bunun yararı nedir veleciraptor ?

• quote:

quote:

anlamadığım birşey var;

İşi basite indirgeyecek olursak normalde her işlemci çekirdeğinde 1 tane tamsayı birimi 1 tane de kayan nokta birimi bulunur. Yani şimdiye kadar yapılan işlemcilerde kaç çekirdek varsa o kadar tamsayı, o kadar kayan nokta birimi bulunuyordu. 8 çekirdekli işlemci dendiği zaman anlıyorduk ki bu işlemcide 8 tane tamsayı birimi ve 8 tane kayan nokta birimi var. AMD Bulldozer mimarisi ile bunu değiştirdi ve kayan nokta birimini yarıya düşürdü. Yani Bulldozer mimarisinde her 2 tane tamsayı birimine karşın yalnızca 1 adet kayan nokta birimi var. Örnek vermek gerekirse:

8 Çekirdekli Intel İşlemci= 8 Tamsayı Birimi + 8 Kayan Nokta Birimi
    8 Çekirdekli Bulldozer= 8 Tamsayı Birimi + 4 Kayan Nokta Birimi

fx4 lerde kaç tane var peki onlarda bulldozer mimarisi kullanıyor?

• Benim icin islemcilerin fiyatina gore verdigi performans onemlidir her zaman, ne Amd ne de Intel babamin firmasi degil. Sistem toplarken islemciye ayirdigim para
    100 $ ise, bu parayla hangi islemci otekinden daha fazla performans veriyorsa onu alirim,(ayni sey ekran karti icinde gecerli) evde Amd is yerinde Intel sistem kullaniyorum, ikisi arasinda normal bir kullanici icin fark yok. Parami islemci uzerinden kazaniyor olsaydim vakit nakit demek olsaydi benim icin, secimim tabiki Intel olurdu. Normal bir kullanici oldugum icin su slaytlara bakarak FX 8150'nin gercekten iyi is cikardigini soylemeliyim ve fiyat avantajindan dolayi amd almayi planliyorum bu islemciler piyasaya girince.

http://www.donanimhaber.com/islemci/galerileri/AMD-Bulldozer-FX-resmi-test-sonuclari_11.htm linkinde verilen test sonuclarina bakiyorum da, Amd Intel'in amiral gemisi 2600K ile kafa kafaya sonuclar sergilemis ve bu islemci su anda $70 daha ucuz ,tabi Intel de rekabet etmek icin fiyati asagi cekecek,(aslinda Intel bu islemciyi 250$'a da satar ve kar ederdi ama piyasada rakipsiz olunca, ver allah ver oluyor) Iyiki Amd piyasada var, yoksa su anda birakin i7 yi, pentium dual core EXXXX serisine yuzlerce dolar oduyor olurduk.

Oyun yonunden bakacak olursak Intel SB serisi bileginin hakkini veriyor, ama dusuk cozunurluklerde, "gamer" im diyen kisinin 1920'den asagisini artik kabul etmedigini dusunursek, p2 X4 955 bile, bu conurlukte oyun oynatabilen ekran karti (gtx 560,6870 ve uzeri,cfx/sli) ile Intel SB'e rakip olabiliyor.

1920 yuksek detaylarda : X4 955 + 6950 mi? = 365 $
    i5 2500K + 6870 mi ? = 427 $
    oyun icin hangi sistem daha basarili ?

• 95 watt'lık 8120 modeli bence cok iyi işler yapıcak diye düşünüyorum. bd 2 ci seri cıkmadanda su an ıcın hemen balıklama atlayıp alınmaz görüşündeyim.
    xterme hava sogutma ve veye su sogutma ıle 4.5 ghz barajınıda satabıl aşıcağını dusunmekteyım.
    ayrıca ulkemız de ıse 205 + dan degılde 249 dolardan satılacağını sanıyorum.
    249 x 1.8450 = 460 TL. bence bu işlemci segmentinde gayet güzel fiyatlandırması ile yer almakta.
  • Amd'nin fabrikasında yaptığı testlere göre 1 modül aynı kapasitedeki "gerçek" 2 çekirdeğin %80 oranında performansına tekabül ediyor.Yani 6 çekirdeki işlemciye 300 puan dersek,8 çekirdekli buldozer 320 puan ediyor.Yada başka bir deyişle 6,4 çekirdek.İlk tasarlanan prototiplerde 2 fp ünitesi vardı fakat amd çekirdek alanını küçülteceği ve güç tüketimini azaltacağını belirterek teke düşürmüş.Yinede hyperthread ile karşılaştırmamak gerek.Bize düşen de amd'nin kararına saygı duymak.Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek.
  • Esasında 8120 nin direk olarak 95W olması gerekir. 125 Watt nasıl olur anlamıyorum. 8150 ile aynı özelliklere sahip ama 500Mhz daha yavaş olmasına rağmen 8150 ile aynı enerjiyi tüketiyor. Saçma. 95Watt hadi tamam.

Bu sefer de 8100 saçma oluyor. Madem 8120 95 Watt modeli olacaksa, işlemci saat hızı bundan 300 Mhz ve northbridge hızı da 200 Mhz daha yavaş olan 8100 niye 95 Watt oluyor? Daha az olması gerekmiyor mu?

Yani 2.9Ghz 8100 95Watt
    Ondan 300Mhz daha hızlı 8120 bir kısmı 95 Watt
    Hadi 8120 nin bir kısmı 125 Watt
    Ondan 500Mhz daha hızlı ve tüm özellikleri aynı olan 8150 yine 125 Watt.

Ne alâkasız bir Watt orantısı var. Anladıysam arap olayım...
  • işin özü beyler Dolar kurunun 1.84 olduğu bir Türkiyede gidip intelin 2600K işlemcisine tonla para dökmek bence bi anlamda israf oluyor.
    Bi çok arkadaş Sandy-E işlemcileri söylüyo Dolar kuru bu seviyede gittiği müddetçe alacak parası olan varsa helal olsun derim.

Biraz mantıklı olmak lazım hem İntel hem AMD bir hizmet sunuyor bizde gidip paşa paşa ürünlere para sayıyoruz neden tüketim çılgınlığı olsun diye çünkü insan oğlu tamah nedir bilmez.

Çünkü herbirimizin evinde NASA üssü kurulu atomik boyutta işlemler bilimsel hesaplamalar yapıyoruz milyonlar trilyon derecesinde kökler hesaplatıyoruz yada algoritmalar geçiyor aklımızdan

O kadar aşmışız ki hepimiz 6. dereceden integrali intel işlemciye mi hesaplatalım yoksa AMD işlemciye mi hesaplatalım diye tartışıyoruz

Kısacası biz burda Intel-AMD çekişmesi yaparken Adam CERN i kurup parçacık hızlandırma yapıyor yada bir diğeri Quantum fiziği ile ilgili teori geliştiriyor.Biz bu konuda ne yapıyoruz!!!

Bu tartışma her iki firmanın ürünleri çıktıkça devam edecek ama bir çok kere yazdım yine yazıyorum AMD nin Bulldozer mimarisi 5 sene önce duyruldu deniyor ama ATI nin alınmasıyla uzunca bir dönem zarar açıklayan şirketin böyle bir projeyi askıya aldığını düşünmüyor.Bir düşünün AMD 2005 öncesinde Kendi chipsetini bile yapmaktan acizdi Gpu ise uzak bi ütopya idi.2006 da AMD radikal karar ile ATi kendi bünyesine kattı

Siden bir senaryo düşünmenizi istiyorum yıl 2006 olsaydı AMD ATi yi almasaydı ne olurdu

1-AMD herkesin ağzına sakız ettiği bulldozer mimarisini çıkarırdı ama Nvidia yada Via chipsetlere bağlı olurdu
    2-Nvidia GPU anlamında herkesi salak yerine koyar şuan hala 8800GT kullanıyor olurduk Ati rekabeti olmazdı
    3-Ati chipsetler bu kadar gelişemez performansı kısıtlı olurdu

düşününce mutlaka birşeyler aklınıza gelecektir.

Peki şuanki konumu nedir GPU pazarında Lider denecek kadar güçlü Chipset noktasında Nvidia ve Via yı domine etmiş ve Pazar noktasında sadece işlemci üretmekten ziyade portföyü geliştirmiş GPU ve Chipset üretimini bünyesine katmış

En güçlü işlemci üretmek gerçekten zordur çünkü en iyiyi üreten sadece bir noktaya odaklanır ama teknoloji üretiminde var olmak içinde elinin uzandığı herşeyi üretmek seni kullanıcılar konusunda tercih noktası yapar.Bana AMD chipsetler gerçekten kötü diyebilrmisinz yada AMD radeon serisi görece kötüdür kişiden kişeye değişir AMD nin başarısı GPU ve Chipsettir Başka firmalarla olan bağlatısını kesmek özgür olduğunda başarılı olursun

FX bana göre görece başarılı 16 çeyrek zarar açıklamış bir firma İlk phenom felaketini atlatmış mali anlamdan daralmış bir firma profilinden kar yapan teknoloji üreten arge yapan APU denilen bir yapı sunduysa endüstriye asıl başarı budur 2600K yı geçip geçmemesi başarısızlık değildir

Ve kanımca 2012 işle birlikte gerçekten daha iyi noktalara gelecektir 10 çekirdek Komodo işlemcisi HD 7000 radeon çekirdeği ile iş yapacaktır:FX ile başlangıç

uzun yazdım herkesten özür dilerim ama reel düşünmek lazım elimizdeki paranın sokağa gitmesini önlemek için enayi yerine konmamak için mantıklı düşünmemiz gerek benim mantığım en az paraya makul teknoloji almak ama o teknolojinin gücünden yararlanmaksa ben bu olaya başarı gözüyle bakarım.

• ben AMD yi beğendim İntel varsın daha hızlı olsun. s.dik yarıştırmıyoz. bir sonraki işlemcim yine AMD olacak...
  • aceleciburak
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceleciburak

işin özü beyler Dolar kurunun 1.84 olduğu bir Türkiyede gidip intelin 2600K işlemcisine tonla para dökmek bence bi anlamda israf oluyor.
    Bi çok arkadaş Sandy-E işlemcileri söylüyo Dolar kuru bu seviyede gittiği müddetçe alacak parası olan varsa helal olsun derim.

Biraz mantıklı olmak lazım hem İntel hem AMD bir hizmet sunuyor bizde gidip paşa paşa ürünlere para sayıyoruz neden tüketim çılgınlığı olsun diye çünkü insan oğlu tamah nedir bilmez.

Çünkü herbirimizin evinde NASA üssü kurulu atomik boyutta işlemler bilimsel hesaplamalar yapıyoruz milyonlar trilyon derecesinde kökler hesaplatıyoruz yada algoritmalar geçiyor aklımızdan

O kadar aşmışız ki hepimiz 6. dereceden integrali intel işlemciye mi hesaplatalım yoksa AMD işlemciye mi hesaplatalım diye tartışıyoruz

Kısacası biz burda Intel-AMD çekişmesi yaparken Adam CERN i kurup parçacık hızlandırma yapıyor yada bir diğeri Quantum fiziği ile ilgili teori geliştiriyor.Biz bu konuda ne yapıyoruz!!!

Bu tartışma her iki firmanın ürünleri çıktıkça devam edecek ama bir çok kere yazdım yine yazıyorum AMD nin Bulldozer mimarisi 5 sene önce duyruldu deniyor ama ATI nin alınmasıyla uzunca bir dönem zarar açıklayan şirketin böyle bir projeyi askıya aldığını düşünmüyor.Bir düşünün AMD 2005 öncesinde Kendi chipsetini bile yapmaktan acizdi Gpu ise uzak bi ütopya idi.2006 da AMD radikal karar ile ATi kendi bünyesine kattı

Siden bir senaryo düşünmenizi istiyorum yıl 2006 olsaydı AMD ATi yi almasaydı ne olurdu

1-AMD herkesin ağzına sakız ettiği bulldozer mimarisini çıkarırdı ama Nvidia yada Via chipsetlere bağlı olurdu
    2-Nvidia GPU anlamında herkesi salak yerine koyar şuan hala 8800GT kullanıyor olurduk Ati rekabeti olmazdı
    3-Ati chipsetler bu kadar gelişemez performansı kısıtlı olurdu

düşününce mutlaka birşeyler aklınıza gelecektir.

Peki şuanki konumu nedir GPU pazarında Lider denecek kadar güçlü Chipset noktasında Nvidia ve Via yı domine etmiş ve Pazar noktasında sadece işlemci üretmekten ziyade portföyü geliştirmiş GPU ve Chipset üretimini bünyesine katmış

En güçlü işlemci üretmek gerçekten zordur çünkü en iyiyi üreten sadece bir noktaya odaklanır ama teknoloji üretiminde var olmak içinde elinin uzandığı herşeyi üretmek seni kullanıcılar konusunda tercih noktası yapar.Bana AMD chipsetler gerçekten kötü diyebilrmisinz yada AMD radeon serisi görece kötüdür kişiden kişeye değişir AMD nin başarısı GPU ve Chipsettir Başka firmalarla olan bağlatısını kesmek özgür olduğunda başarılı olursun

FX bana göre görece başarılı 16 çeyrek zarar açıklamış bir firma İlk phenom felaketini atlatmış mali anlamdan daralmış bir firma profilinden kar yapan teknoloji üreten arge yapan APU denilen bir yapı sunduysa endüstriye asıl başarı budur 2600K yı geçip geçmemesi başarısızlık değildir

Ve kanımca 2012 işle birlikte gerçekten daha iyi noktalara gelecektir 10 çekirdek Komodo işlemcisi HD 7000 radeon çekirdeği ile iş yapacaktır:FX ile başlangıç

uzun yazdım herkesten özür dilerim ama reel düşünmek lazım elimizdeki paranın sokağa gitmesini önlemek için enayi yerine konmamak için mantıklı düşünmemiz gerek benim mantığım en az paraya makul teknoloji almak ama o teknolojinin gücünden yararlanmaksa ben bu olaya başarı gözüyle bakarım.

Bir kuzey yada güney köprüsü geliştirmek, işlemci geliştirmekten daha basit olsa gerek... Nvidia yada VIA'ya bağlı kalmasına gerek yoktu "ufak" bir ek yatırımla hallederdi anakart sorununu; eğer 2006'da bu performansı sunsabilseydi... Intel diye bir şirket kalmazdı şu ana kadar herhalde. Ben dahil herkez AMD kullanıyor olurduk.

Q6600'la, 4 çekirdek bulldozeri karşılaştırdığınızı düşünsenize...

Bu arada 8800GT kullanılması pekte sorun olmazdı benim açımdan, konsollarda daha kötü ekran kartları hala kullanılmakta; en iyi en güzel oyunlar konsollara göre dizayn ediliyor hala; PC'mizdeki güçten doğru düzgün faydalanamıyorlar... DX11'i adam gibi kullanan oyunların sayısı 1 elin parmaklarını geçmez...

• sadece olay şudur dağ fare doğurdu
  • DH incelemeleri ve diğer incelemeler bir gelsin bakalım o'na göre kararımı vereceğim artık. Bu kadar beklemişim az daha bekleyeyim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.