Şimdi Ara

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
330.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2700k ve Sandy Bridge-e lere karşı AMD'nin neyi konumlandıracağını merak ediyorum doğrusu.

herşeye rağmen fiyat avantajı ile AMD işlemci sınıfında iyi bir sıçrama yapacaktır fakat INTEL'e karşı 2012 için elinde çok güçlü kozlar kalmadığı şimdiden belli oluyor.

INTEL son gelişmeler karşısında mevcut işlemci çözümlerinde bir dizi indirime gitsede, 2012 yılında Ivy Bridge serisinin çıkması ile performans anlamında rakipsiz kalacak ve yine kazığın ucunu son kullanıcıya gösterecektir.
  • AMD yi tebrik ediyorum. bizim insanımız ne kadar boş konuşuyor. yok efendim neymiş 5 yıl uğraşmış çıkara çıkara anca i5 2500k ile kapışan bir işlemci çıkarmış. çok biliyorsan bu işi kur bir şirkette senin çıkardığın işlemcileri görelim. bir piyasada ne kadar çok üretici olursa o kadar iyidir. bu sayede rekabet artar ve biz son kullanıcılar düşük fiyata daha iyi ürünler alabiliriz. bu tarafını düşünen insan sayısı çok az. testlerede çok fazla takılmamak lazım. görende 7/24 render falan yaptığınızı sanar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atyay

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Yahu o kadar haber okudunuz şu 8 çekirdekli denilen Bulldozer'in gerçek 8 çekirdek olmadığını hala öğrenemeyip ona göre yorum yapıyorsunuz. O hesaba bakılacak olursa Hyper Threading destekli i7'ler de 8 çekirdekli. Sonra da tutup 250 dolarlık işlemci neden 1000 dolarlık işlemciyi geçemiyor muhabbetleri yapıyorsunuz.

Hiç girme o olaya,ben kaçkez anlatmaya çalıştım,bi işe yaramıyor yazdığınla kalıyosun

gerçek 8 çekirdeğe sahip.tersini söylüyorsanız incelemek için link alabilirmiyiz?

• evet şu gerçek 8 çekirdek veya sanal 8 çekirdek muhabbeti çok uzadı doğrusu için kanıt ve kaynak bekliyoruz varmı işin aslını açıklayacak babayiğit?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

İşlemci oyun performansı almak için para verilecek en son bileşen.Oyun için paranızın fazlasını işlemciye değil ekran kartına yatırın %100 performans artışı sağlarsınız.

Yanlış. Ekran kartı mühim ama işlemcide en az ekran kartı kadar önemlidir. Hatta bazı oyunlarda işlemci daha ön plandadır.
  • quote:

quote:

Yahu o kadar haber okudunuz şu 8 çekirdekli denilen Bulldozer'in gerçek 8 çekirdek olmadığını hala öğrenemeyip ona göre yorum yapıyorsunuz. O hesaba bakılacak olursa Hyper Threading destekli i7'ler de 8 çekirdekli. Sonra da tutup 250 dolarlık işlemci neden 1000 dolarlık işlemciyi geçemiyor muhabbetleri yapıyorsunuz.

Hiç girme o olaya,ben kaçkez anlatmaya çalıştım,bi işe yaramıyor yazdığınla kalıyosun

o zaman amd müşterisini kandırıyor 8 core cart core curt core diyerek

• " AMD, Bulldozer mimarisinin esnek tasarım anlayışı sayesinde hız aşırtmanın performansa ciddi katkılar sağladığını da söylüyor. Bu noktada 3.6GHz'de çalışan FX-8150 işlemcisinin Cinebench R11.5'de 5.95 puan aldığını söyleyen AMD, hız aşırtma ile 4.8GHz'e çıkıldığında ise elde edilen skorun %30 artış ile 7.8 puana yükseldiğini ifade ediyor "

En beğendiğim bölüm işte burası.. Verimli overclock.. %30 overclock tabii bir maharet. Ama sadece saat hızında kalmayıp gerçek anlamda %30 hızlanmalı, ki AMD bunu yapmış. Çok iyi bravo,yetişti Intel'in K serisine. %2-3 daha hızlı diye gidip 1,5-2 kat pahalı core i5 2500k alacak halim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

İşlemci oyun performansı almak için para verilecek en son bileşen.Oyun için paranızın fazlasını işlemciye değil ekran kartına yatırın %100 performans artışı sağlarsınız.

Ekran kartın ne kadar iyi olursa olsun işlemcin yavaşsa oyunda takılma ve donma yaşarsın.
    Oyun amaçlı bir pc'de GPU ve CPU daha önemlidir. sonuçta ikiside birbiriyle veri alış verişi içinde, biri yavaş ise işlemler yavaş olana göre gerçekleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MxFxOx -- 24 Eylül 2011; 17:59:49 >
  • i7 2600k yı ornek veren var.sıtesıne bakarsanız orda Cores sayısının 4,Threads sayısının 8 oldugunu belırtmekte.fx 8100 de ıse bıldıgınız gercek 8 cekırdek bulunuyor.Threads sayısıda 8.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

quote:

gerçek 8 çekirdeğe sahip.tersini söylüyorsanız incelemek için link alabilirmiyiz?

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları...

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları...

İlk resimdeki örnek tam anlamıyla 2 çekirdek diyebileceğimiz bir modüldür. Çünkü her çekirdek için 1 tane tamsayı ve 1 tane kayan nokta birimi var. Buldozer mimarisine gelene kadar 4 çekirdekli bir işlemci dediğiniz zaman 4 tamsayı ve 4 kayan nokta birimine sahip işlemciyi anlıyordunuz. Aşağıdaki resim ise Buldozer'in gerçek mimarisidir. Resme dikkat edilirse her modülde 2 tane tamsayı (Integer) birimi olmasına karşın yalnızca 1 adet kayan nokta (FP) birimi bulunduğu görülebilir. Yani 4 çekirdekli bir Intel işlemcide 4 tamsayı, 4 kayan nokta birimi varken, 4 çekirdekli bir Bulldozer işlemcisinde 4 tamsayı, 2 kayan nokta birimi bulunmakta.

• FX-8100 un gercek 8 cekırdek olmadıgını gosteren kaynak ıstemıstım ?
  • quote:

FX-8100 un gercek 8 cekırdek olmadıgını gosteren kaynak ıstemıstım ?

http://www.techpowerup.com/129392/AMD_Details_Bulldozer_Processor_Architecture.html

Yukarıdaki bağlantıdan AMD'nin Hot Chips 2010'da sunduğu slaytlara ulaşabilirsin.
  • quote:

içini açıp bak o zaman :D

piyasaya çıkınca blackbox'larda görünür
  • quote:

quote:

http://www.techpowerup.com/129392/AMD_Details_Bulldozer_Processor_Architecture.html

Yukarıdaki bağlantıdan AMD'nin Hot Chips 2010'da sunduğu slaytlara ulaşabilirsin.

Dostum uğraşma boşuna anlamazlar, dinlemezleeeerrrr!!!

Bunun sorumlusu AMD aslında. Sırf ilgi çeksin diye dört modüllü işlemciyi sekiz çekirdek diye pazarlamaya çalışıyorlar, yani burada amaç bilgisayardan anlamayanları etkilemek. İşe yarar mı bence yarar. Bilgisayar dünyasında DH forumu küçücük bir ada kalır. Kulanıcıların çoğunluğu daha ekran kartını cigabaytına göre seçiyor
    Sen ne kadar açıklamaya, link koymaya, tablo yayınlamaya çalışsan da onlar yine "Aaaaa!! sekiz çekirdekli buuu!" diyecekler.

Neyse işte. Arkadaşlar savaş başladı! 2012 işlemci piyasasında çok kanlı geçecek. Intel Ivy bridge ile saldıracak, AMD ise FM2 soketi ve revize edilmiş bd2 serisiyle karşı atağa kalkacak! Birbirinizi yemeyi bırakın da ucuza sağlam işlemci almanın hayalini kurun

• bonser24 seni yanlış anladım sanırım, veleciraptor diyosa o bakar

tam piyasaya çıkıp herşey kesinleşmeden o kadar çok konuşuluyoki...
  • elimdeki sistemi çıkarabilsem buldozer2 düşünüyorum, ilklere gerek yok
  • Hocam bende şunu anlatamıyorum. Yeni FX 8xxx serisi gerçek 8 çekirdek değil. Burada sorun yok. Fakat AMD bu işlemci serisini 8 çekirdek olarak pazarladığı için; bizde bu FX 8xxx serisini 8 çekirdek olarak değerlendirmek durumundayız. Bu da AMD'nin suçudur. Evet performans konusunda Bulldozer bende de hayal kırıklığı yarattı; özellikle ilk dökümanlarda i7 950'den %50 hızlı olacağı iddialarını gösterdikten sonra. 8 çekirdekli bir işlemci! için hiçde iyi olmayan sonuçlar...
  • "Komut seti tarafında AMD, Intel'de olmayan FMA4 ve XOP komutlar ile OCL Perf Mandelbrot gibi yeni nesil uygulamalardaki karmaşık matematik hesaplamalarında yüksek başarım sergilediğini, FX-8150'nin i7-2600K'dan 569 kata varan oranda hızlı olduğunu söylüyor."

intelde olmuyan bir komut sistemi ile test ediliyor ve aldığı sonuç 569 kat gibi bir değer. Şimdi bu göz boyamak değilmi. Sanki her yönden üstünmüş gibi yazılmış. Bir üründe olup diğer üründe olmuyan bir şeyi test etmek ne derece sağlıklı.

İntel ,AMD babamın şirketi değil doğru ürün almaya çalışıyorum ama bu ürünler DH test masasına yatmadan kesinlikle sistemi kurmayacağım.
    Madem bu forumda takılıyorum bana göre en doğru işlmeciyi test edildikden sonra almak en sağlıklı olan yöntemtir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

Hocam bende şunu anlatamıyorum. Yeni FX 8xxx serisi gerçek 8 çekirdek değil. Burada sorun yok. Fakat AMD bu işlemci serisini 8 çekirdek olarak pazarladığı için; bizde bu FX 8xxx serisini 8 çekirdek olarak değerlendirmek durumundayız. Bu da AMDnin suçudur. Evet performans konusunda Bulldozer bende de hayal kırıklığı yarattı; özellikle ilk dökümanlarda i7 950den %50 hızlı olacağı iddialarını gösterdikten sonra. 8 çekirdekli bir işlemci! için hiçde iyi olmayan sonuçlar...

Dostum haklısın. AMD 8 çekirdekli diye yalan söyleyip göz boyuyor ama işler de böyle yürüyor. Senin benim gibi değil ki tüm bilgisayar kullanıcıları. Daha dün bir mağazada adamın biri 210 tl verip 2gb gts 450 aldı yanımda. Ne dediysem dinletemedim tutturdu 2 cigabayt diye! kapitalist sistemin cilvesi bu. sekiz çekirdek diyeceksin ki oem üreticiler milleti rahatça kazıklayacak. Suçlu AMD-Intel değil bilinçsiz tüketicidir.

ikinci olarak, INtel 5 yılı boş oturarak geçirmedi. P4 kabusunu yaşamamak için makası açabildiğince açtı. Daha nehalemler eskimeden üzerine SB çıkardı. neden acaba? Farkı sabit tutmak için. Ama AMD iyi çalışmaış belli. Zaten bir hamlede Intel denen devi devirmek hayalden öteye geçmez. Önce arayı kapat sonra da savaşa başla!

O yüzden 2012 ak koyunun,kara koyunun belli olacağı tarihtir diyorum. O yüzden savaş yeni başladı diyorum.

• beyler bence tartışmaya gerek yok bencede BD serisi matıken 4 modul ile tam sayıda 8 çekirdek ama kayar nokta'da ise 4 çekirdek gibi düşünebiliriz. birde FMA4 ve XOP komutları iptal edilen SSE5 komut setinde vardı fakat intelde olan SSSE3 - SSE4.1 - SSE4.2 - AES - AVX komut setleri karşılığında amd'ye SSE5 komut setini iptal ettirdi. aslında asıl ilginç olan bir via nano cpuları ile yapılan bir fake cpu id uygulaması ile testlerde çok farklı sonuçlar vermişti ilgilenenler için linki :http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/via-nano-cpuid-fake-p1.html bir söz atın derim yazılımlarda intel cpu görduğu zaman daha hızlı sonuç veriyorlar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.