Şimdi Ara

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
330.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu işlemcilerden faydalanacak olan kişileri testçiler ve oyuncular olarak ikiye ayırırsak alınabilecek f+p işlemciler şunlar olabilir.

test yapanlar: FX-8100

oyun oynayanlar : FX-4100 veya FX-6100 (4 çekirdek üzeri destekleyen oyunlar olmadığı için 4100 yeterlidir.eğer 6 çekirdek desteği olan oyun oynamak isteyen olursa 6100 de olabilir.)

edit:gordugum kadarı ıle ıntel fanları amd yı lekelemek ıcın atıp tutuyorlar.su anda pıyasada alınabılecek yuksek sevıyede en ıyı f+p ıslemcı 2500k dır.zaten bu ıslemcıyı alanların buldozerlerle alakası yoktur.elımdekı phenom 2 x4 bozuldugu ıcın para ıadesı aldım.sabırsızlıkla fx 4100 u beklıyorum.fx 4100 ve buna uygun f+p anakart alarak sıstem kurmayı dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 24 Eylül 2011; 14:02:59 >
  • şu çekirdek merakını anlamakta zorluk çekiyorum kaç çekirdeği varsa var bize ne. 6 çekirdekle aynı performansı veriyor yok intel 4 çekirdekle geçiyor hepsi boş laf bunların. bir işlemciyi diperiyle karşılaştırırken önemli olan tek şey fiyatı biri 250 dolar diğeri 1000 dolarsa bunlar zaten birbirlerinin rakibi değil ki. amd en yuksek işlemcisini 250 dolara konumlandırarak zaten ne kadar performanslı bir işlemci ürettiğini belli etti. testler de kendinden biraz daha pahalı 2600k yla aynı seviyelerde olduğunu gösteriyor. o işlemci 8 çekirdekli diye 2600kyı ikiye katlıyor olsaydı fiyatını da en az 4e katlardı hiç merak etmeyin. ne kadar ekmek o kadar köfte kimse babasının hayrına işlemci üretmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

O tabloda referans olan 1100t yokmu arkadaşım, yüzde kaç geride 2500k'nın? ve ne demişim, ''tabloya göre'', yani o tabloda yaklaşık i5 2300'ün yerinde görecez.

son kez anlatıyorum.

O tabloda buldozer işlemci yok ve buldozer işlemci 1100t'den o tabloda %10 hızlı değil daha hızlı ne kadar hızlı bilemeyiz.

yüksek çözünürlükte fark düşer.
  • 8150 ile 8120 memlekete gelince rahat bi 70 dolar farkeder,95 watt'lık 8120'yi al çek 4.0 ghz'e yada gidiyosa daha yukarı,canavar
  • Bende son kez anlatamaya çalışıyım, 1100 t hali hazırda yüksek çözünürlükte 990x ile yarışan,2500k'yı geçen bir işlemci fakat aynı işlemci 1680 testlerinde 2500knın arkasında, aynı akıbetin buldozer içinde olacağı kanısındayım.
  • ozaman piyasanın en iyi f/p işlemcisi benim:
    AMD Phenom II x2 555 = AMD Phenom II x4 B55
    oluyor
    düşünsene 200-tl'nin altında 4 çekirdek ve 3.84Ghz
    bunu işlemcimi övmek için yazmıyorum
    işlemcimi terfi etmek için hala iyi bir sebep göremiyorum
    herhalde AMD asıl performansı SLOT yapısını değiştirdiği işlemcilerle gösterecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 24 Eylül 2011; 14:35:55 >
  • Bunlar güvenilmez test sonuçları. Bağımsız testler olmadan yorum yapmak yanlış olur ama şu an için INTEL avantajlı gözüküyor.
  • malesef zamanlaması yanlış oldu..daha erken örneğin 2500k gibi işlemcilerden önce çıkarmış olsaydı.amd için daha farklı konuşulabilirdi.ama sanırım artık A-8170 için AMD den daha fazlasını bekleyebiliriz.Özellikle trinity kodlu işlemcilerde perfformansın üst düzeyde olacağı söyleniyor..
  • 1. 2500k yı ancak geçebilmiş ise bunun adı "fiyasko"dur
    2. 2500k nın tutulma sebebi f/p olmasıdır.bir zamanlar 965'in olduğu gibi. 5 sene tasarım 2 sene üretimden geçmiş bir işlemcinin general gemileri 2600k dan çok düşük, amiral gemisi anca anca yakalamışsa(sadece 1 testte geçebilmiş) bunun adı "fiyasko"dur.
    3. @kumandan arkadaşın resmindeki en büyük fark oyuncakta olsa şöförü var.ama amd şöförsüz kalmış başıboş dolanıyor :)
    4. i7 2700 çıktığında amdnin elinde atabilecek barutu kalmayacak...SB-e geldiğinde de 8150 kendi grubu içinde 5.veya 6. sıraya inecek.
    5. amiral işlemcinin fiyatı 245$ ise zaten yenilgiyi kabullenmiş ve batmamak için "ben zaten hiçbir zaman üst seviye değildim alt-orta seviyenin üreticisiyim " diyor amd..
  • yine başlamış amd-intel kavgası. iki şirketin CEO ları şuradaki pek çok kişiden daha iyi anlaşıyordur kendi aralarında

o kadar bekledik yine i7 leri geçemiyor diyenler iki işlemcinin fiyatını bir karşılaştırsın. kaldı kı henüz hiç oturmamış bir sistem olmasına rağmen kimi testlerde geçmişte. daha ne yapsın bu adamlar ?

intel fanatikliği yapıp amd yi itin bi tarafına sokanlar, umarım birgün amd batar da, tekel konumdaki intel tüm kullanıcıları - başta sizler olmak üzere - bir güzel söğüşler. daha önce de yaptığı gibi. o zaman abartılı intel fanatikliğiniz size ne hayır getirecek görecez
  • fanatikliğin yeri yok

birçok kişi atıp tutmuş yok çıkarmasaymış yok cartmış yok curtmuş,bir kere amd olmasaydı daha 2000tl fiyatı 10 sene görürdünüz bu bir adamlar 2500k fiyatına 2600k performansı vermiş hatta 980x işlemci performansı yakalamış bu iki
    oyunlarda ben daha işlemciyi aldım şu oyunu full oynatıyor diyen duymadım bugün 980x alsanız dahi hiçbir oyunu 3d performansı ile oynayamazsınız bu üç daha çıkmamış intel işlemciler ile kıyaslamışlar yok ivy bridge işlemciler %20 performanslı olacakmış nerden biliyorsunuz hadi diyelim öyle olacak fiyatı ne olacak?3000TLbu dört bu fx serisi yeni komut seti 8 çekirdek daha yüksek ön bellek bu bu işlemcilerin daha yüksek bir potansiyel içerdiğini göstermektedir bugün hangi oyun hangi yazılım 8 çekirdek desteklidir yok efendim 8 çekirdek varmış ama 6 çekirdekli işlemciyi geçememiş
    filan insaf yani amd yi tebrik ediyorum amd mükemmel bir iş çıkarmış intelciler bile gidecek bu işlemcilerden alacak tabi akıllı olanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackbullet -- 24 Eylül 2011; 15:50:47 >

• zaten yeterince gec cıkan bir işlmeci ve hala cıkmadı üstüne ustuk bide performansı dusuk amd bence baya bi geride kalıcak gibi
  • Geçen zaman, beklentilerin çok artmasına neden oldu. Bu yılın başında "Bulldozer'i hazırlıyoruz" deselerdi yorumlar "fena bir işlemci olmamış, fiyatıda güzelmiş" şeklinde olabilirdi.
    Amd için iyi dileklerde bulunmaya devam ediyorum ve varolmadığı bir cpu gpu piyasasını aklımın ucundan bile geçirmiyorum.
  • Yahu o kadar haber okudunuz şu 8 çekirdekli denilen Bulldozer'in gerçek 8 çekirdek olmadığını hala öğrenemeyip ona göre yorum yapıyorsunuz. O hesaba bakılacak olursa Hyper Threading destekli i7'ler de 8 çekirdekli. Sonra da tutup 250 dolarlık işlemci neden 1000 dolarlık işlemciyi geçemiyor muhabbetleri yapıyorsunuz. Yorumlarınızı okuyan hepinizin en hızlı işlemciyi alacak paranız var da onu bekliyordunuz ama daha hızlı olmadığı için düş kırıklığına uğradığınızı sanacak. KAbul etmek bu kadar mı zor: AMD sıradan tüketicinin alacağı F/P işlemcilerini çok daha yukarı çizgiye taşımayı başarmış ve sonuçlar gayet iyi. Tek şikayet edebilecek kesim sabah akşam render ya da bilimsel uygulamalar için yüksek işlem gücüne gereksinim duyan ve zamandan tasarruf elde etmeyi uman ufak bir azınlık.
  • kişisel düşüncem bekleye değmiştir,
    amd bekleterek prestij kaybetmiştir doğrudur, ama 980x den %10-20 hızlı olsun 50-100 dolar ucuz olsun yaklaşımı doğru değildir
    öyle olsaydı herkes amd yi yeni kral geldi filan gibi tantıcaktı ama bu yaklaşım gerçekçi değildir birde tabi hız aşırtma performansını unutmamak lazım amd hızaşırtma performansını öne çıkartmaktadır bu durumuda hesaba katmak lazım tesleri görmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Yahu o kadar haber okudunuz şu 8 çekirdekli denilen Bulldozerin gerçek 8 çekirdek olmadığını hala öğrenemeyip ona göre yorum yapıyorsunuz. O hesaba bakılacak olursa Hyper Threading destekli i7ler de 8 çekirdekli. Sonra da tutup 250 dolarlık işlemci neden 1000 dolarlık işlemciyi geçemiyor muhabbetleri yapıyorsunuz. Yorumlarınızı okuyan hepinizin en hızlı işlemciyi alacak paranız var da onu bekliyordunuz ama daha hızlı olmadığı için düş kırıklığına uğradığınızı sanacak. KAbul etmek bu kadar mı zor: AMD sıradan tüketicinin alacağı F/P işlemcilerini çok daha yukarı çizgiye taşımayı başarmış ve sonuçlar gayet iyi. Tek şikayet edebilecek kesim sabah akşam render ya da bilimsel uygulamalar için yüksek işlem gücüne gereksinim duyan ve zamandan tasarruf elde etmeyi uman ufak bir azınlık.

Renderda artık GPUlarında gücü kullanıldığından çok da önemli değil eskisi kadar CPU gücü.

• quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Yahu o kadar haber okudunuz şu 8 çekirdekli denilen Bulldozer'in gerçek 8 çekirdek olmadığını hala öğrenemeyip ona göre yorum yapıyorsunuz. O hesaba bakılacak olursa Hyper Threading destekli i7'ler de 8 çekirdekli. Sonra da tutup 250 dolarlık işlemci neden 1000 dolarlık işlemciyi geçemiyor muhabbetleri yapıyorsunuz.

Hiç girme o olaya,ben kaçkez anlatmaya çalıştım,bi işe yaramıyor yazdığınla kalıyosun
  • amd, intelin tahtının 3 bacağını kırmıştır tek bacakla oturabiliyorsan otur demektedir bence kendilerine göre gayet mantıklıdır kaldıki aynı fiyata benzer yada daha düşük performans veren amd işlemcileri herzaman tercih ederim çünkü intelin tartışmasız bir hakimiyet var ve kısa vadede değil ama uzun vadede bu durumu dengelemek benim için daha avantıjlıdır, tek bir firmaya mahkum olmaktansa, amd öne geçerse bunun tam tersini yaparım
  • inşallah daha performanslıdır 2500k 4c 4 t ile 5.ghz cinbenchde 7.80 puan alırken amd 8 core ile aynı hızlarda aynı sonuç olması biraz akımı karıştırdı . bakın video http://youtu.be/q91tE7EOZBQ
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.