Şimdi Ara

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
330.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu çekirdek sayısı muhabbetinin zar boyutu ile konusulması gerektiği sonucuna yine amd konularında değinilmemişmiydi ? Daha doğrusu transistör sayısı ile ?

Ben takip etmedim ama bunu karşılaştırabilecek bir arkadaş var mı acep ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

MÜŞAVİR@ 2560 çözünürlükte % 10 performans artışını beğenmeme sebebin nedir ?

Oyuncular pek bişey beklemesin dedim. İşlemciyi ya da %10 luk artışı beğenmeme anlamı çıkmıyor burdan. Oyun için sistem toplayacaklar için halen geçerli olan asgari işlemci, Azami ekran kartı seçiminin değişmediğini belirtmek istedim.

Hemen her konuda yazıyorum amacı oyun oynamak olan kişiler 4 çekirdekli orta seviye AMD işlemci ve üst seviye ekran kartı almalı. Bu durum değişmedi ve değişmeyecek te sanırım. FullHD çözünürlükler ve ayarlarda işlemci etkisi min. seviyede.
  • Buna ancak Kadir İnanır
  • Verilen tepkilere göre buldozer efsanesi beklentileri karşılamıyor. 5 Yıllık gök gürültüsü meğerse nisan yağmuru imiş.

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 24 Eylül 2011; 13:13:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

MÜŞAVİR@ 2560 çözünürlükte % 10 performans artışını beğenmeme sebebin nedir ?

talhadogdu@ ve Batuist@ size hiç birşey söylemiyorum zaten ..

piyasaya çıksın kullanıcı incelemeleriyle vs sonuca kavuştururz işi.

her ne olursa olsun daha ucuza daha iyi işlemci alabileceğimiz kesinleşti.

Hocam 1100T 45nm teknolojiyle üretilmiş 6 çekirdekli bir işlemci, FX-8150 32nm teknolojiyle üretilmiş ve 8 çekirdekli bir işlemci.

çekirdek sayısı %33 daha fazla ve üretim teknolojisi daha yeni, 5 senedir üzerinde çalışılıyor en az. İşlemci teknolojisini bıraktım, sadece çekirdek sayısı üzerinden gidersek en az %20 daha performans beklemezmiydiniz 1100T'ye göre ?

Oyunlar tüm çekirdekleri kullansaydı dediğin geçerliydi. Örneğin Flight Simulator yada benzeri bir oyunda çok daha fazla fark görülebilir.

İşin komik kısmı 2-3GB bellekli OEM'ciler için üretilen ekran kartlarında yaptıkları gibi, oyunlarda daha iyi "HD kalitesi" için daha çok çekirdeğin lazım olduğunu yazmaları.

Oyunlarda önemli olan frekans, çekirdek sayısı değil malesef. %33 çok iddialı olurdu AMD açısından...

Ek: i7 950'den %50 hızlı diyorlardı, nerede onun slaytları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 24 Eylül 2011; 13:06:42 >

• ıvy e gelir ve amd baka kalır
  • tam olarak piyasaya çıkıp gerçek testleri görmediğimiz sürece yorum yapmak zor. Ama yinede rekabetin kullanıcılara olumlu yönde yansıması en büyük temenni.
  • 2560X'de performansı 2500k'dan iyi olacaktır, zaten aksini demedim, %20 yavaş demem tabloya göredir.
    quote:

tablolara göre 2500K'dan %20 civarı yavaş demek ?

Neyse aslında işlemciyi 1100T'nin bir sonraki adımı olarak görmekte fayda var, fiyat performans olarak güzel, fakat5-6 yıllık bir çalışamanın ürünü olduğuna inanmıyorum. Ayrıca güç tüketimi de kesinlikle olmalıydı tablolarda.
  • Az önce bi-tech isimli sitede fx57 kardeşimizin verdiği performans galerisinden amd fx-8150 işlemcisinin cinebench r11.5 render performansını inceledim ve gördüğüm kadarı ile default değerlerdeki fx8150 işlemcisi mevcut phenom x6 1100t işlemcisinden 2 çekirdek fazla ve birçok teknolojiye sahip olmasına rağmen herhangi bir üstünlüğü görünmüyor.Zaten amd nin olaya fiyat / performans ile son zamanlarda reklam yapması ile bu işlemcinin ne performans vereceğini belli etmişti bu durumu.

Artık şu bir gerçekki Amd athlon 64 serisindeki efsane işlemciler üreten ve sadece kağıt üzerinde değil uygulamada da gerçekten harika performanslar veren işlemci üreticisi olmaktan çıktı.İntel firması işlemci üretiminde gerçektende rakipsiz işlemciler üretiyor.
    Amd kendini bir yönden de pazardan itiyor.ürettiği işlemcilerin nekadar kötü ve geç piyasaya sürüdğünün farkında olmalı ki sürekli yeni isimler ile kendini ön planda tutmaya çalışıyor.

Amd nin acil olarak yapması gereken radeon hd4000 grafik kartlarında yaptığı gibi uygun fiyata üst seviye uygulama performanslarını kullanıcıya sunmak ve en önemliside sürekli erteleyerek değil en hızlı şekilde en erken olarak piyasada olmak.Bu mimari daha intel in core2 quad serileri piayasada iken satılmalıydı..
    saygılarımla.

• rahatlıkla 5.0ghz çalışacağını unutmamak lazım. oyunlarda çok iyi bir başarım sergileyeceğini umuyorum.
  • http://www.donanimhaber.com/islemci/galerileri/AMD-Bulldozer-FX-resmi-test-sonuclari_11.htm

winrar sonuçları beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. 8 çekirdek olunca insan daha fazla şeyler bekliyor.

kullanıcı testlerini görmek lazım tabiki bide. 4 çekirdek serisi oyuncular için hala önemli olacak bence f/p açısından.
  • Cacheler yerlerde sürünüyor hala 2-4-6-8 Mb diye gidiyorlar 12 mb cacheyi çok görüyorlar bize ağız birliği etmişcesine... bana ne 4-5-6 Ghz hızından o hızları hertürlü yakalıyoruz zaten !!
    ''eşşeğe altın semer................'' atasözü tam uygun buna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 24 Eylül 2011; 13:30:21 >
  • benim anlamadığım niye gitmişlerde i7-980x le karşılaştırmışlar intelin 2 sene öncenin mimarisi ile anca kafa tutabiliyorlar ki i7 980x 6 çekirdek fx-8150 8 çekirdek sanırım i7 980x i alacağınıza fx 8150 alın diyorlar ama zaten bu devirde çoğu kişi eski mimariye para yatırmaz gider i7 2600k alır.Zaten test sonuçlarında da 1 tanesinde i7-2600k yı geeçbilmiş geri kalan hepsinde geçilmiş amd den geçebilmesini beklerdim ama olmamış.Şu an mantıklı olan Sandy Bridge alıp sistem yetersiz geldiğinde Sandy Bridge-E işlemcilerinden birine upgrade yapabilmektir bence.
  • ilerde bd almayı planlıyordum,maalesef intelin yeni işlemcileriyle devam edicem yoluma
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Oyun performansı X6 1100T'den %10 hızlı bir işlemciyse tablolara göre 2500K'dan %20 civarı yavaş demek ?
    AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları...

sanırım biraz anlama kıtlığı var.%10 farkın hangi çözünürlükte ve oyunda olduğuna bir daha bakarsanız göreceksiniz.

• Sonuçlar beklediğim gibi çıktı diyebilirim (tabii ki daha iyi olsun isterdim). Tahmin ettiğim ikinci ihtimal gerçekleşti: Fx, Sand b. ile başa baş performans gösterecek ve İntel'in olası indirimine karşı şimdiden pozisyon aldı demiştim daha önce.
    Oyun testlerine kafayı takmam çünkü fx 8150 gibi bir işlemci oyun için alınmaz. Yeni konsollar çıkana kadar dört çekirdek yeter de artar. Bu noktada daha çok fx4-6000 serisini merak ediyorum.
    "AMD beş sene uğraştı da bunu mu yapabildi?" diyenlere soruyorum. Peki Intel o beş seneyi oturup fayans saymakla mı geçirdi? Q serisi bile yeterliyken üzerine 2 seri çıkardı ve çok yüksek performans artışı sağladı. Beş sene aradan sonra Intel'in güncel işlemcilerine kafa tutan işlemci yapabildiyse AMD'yi alkışlarım ben!
    Bu arada, testler fx'lerin hız aşırtmaya çok iyi tepki gösterdiğini belli ediyor sanki. OC testlerini merakla bekliyorum.
    Bir de şu çekirdek muhabbeti gerçekten sıktı. Fx8150 8 çekirdek falan değil, dört modül!! Intel'in core-threat mimarisine benzer olarak tek modülde iki işlem birimi olarak kullanıyor. 4c/8t olan 2600k'nın karşısında 4m/8t olarak fx8150 konumlanmış.

Özetle: AMD Intel'e tokadı vuramamış ama arayı kapatmayı başarmış. Özetin özeti: SAVAŞ YENİDEN BAŞLADI

• Şunu unutmayınki sizde diyorsunuz çekirdek sayısı önemli değildir. Şuan piyasada herkes oyunlar için i5-2500k yı öneriyor övüyorda övüyor. i5-2500k madem bu kadar kral bir işlemciyse ve amd bunu geçiyorsa sizin bulldozerlere laf etmenizin ne anlamı var ?

Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz.

Yani utanmasanız işlemciyle karın doyuruyorsunuzda artık aynı yemek yemekten sıkılmış gibisiniz. Gözünüzü biraz kapayın artık. Bu Buldozerlere hayranlıkla bakıp ağzı sulanıp ama hayalden öteye gidemeyen çünkü parası yetmeyen bir sürü insanda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 24 Eylül 2011; 13:46:22 >
  • O tabloda referans olan 1100t yokmu arkadaşım, yüzde kaç geride 2500k'nın? ve ne demişim, ''tabloya göre'', yani o tabloda yaklaşık i5 2300'ün yerinde görecez.
  • Fiyatı oldukça iyi ama 5 sene de bu ortaya çıkıyorsa ati ekibi amdnin salt ekibinden on kat iyi iş çıkarıyor demekki firma içerisinde. Ati nvidiayla hem fiyat hem performansta kafa kafaya yarışırken amd hala fiyat olayında başarılı. İntel yeni işlemciyi çıkarmak üzereyken onu BAZI uygulamalarda geçiyorsan biraz düşünmeli. Tekrar ediyorum fiyat iyi ancak performans 5 yıllık çalışma sonrası buysa yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre305

benim anlamadığım niye gitmişlerde i7-980x le karşılaştırmışlar intelin 2 sene öncenin mimarisi ile anca kafa tutabiliyorlar ki i7 980x 6 çekirdek fx-8150 8 çekirdek sanırım i7 980x i alacağınıza fx 8150 alın diyorlar ama zaten bu devirde çoğu kişi eski mimariye para yatırmaz gider i7 2600k alır.Zaten test sonuçlarında da 1 tanesinde i7-2600k yı geeçbilmiş geri kalan hepsinde geçilmiş amd den geçebilmesini beklerdim ama olmamış.Şu an mantıklı olan Sandy Bridge alıp sistem yetersiz geldiğinde Sandy Bridge-E işlemcilerinden birine upgrade yapabilmektir bence.

1000 dolar fiyatı varya ondan.
    ortalama aynı performansı veren ve 700 dolar ucuz olan 2600k'ya karşı büyük başarı kazanamaması bunu yapmaya itiyor amd'yi. yani altın kaplama arabanın hızını normal kaplı bir arabayla yakalıyoz diyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.