Şimdi Ara

AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz İşlemci Soğutucu Önerisi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz İşlemci Soğutucu Önerisi!

Arkadaşlar FX-8150 işlemcim için hangi soğutucu almamı önerirsiniz cevaplarınızı bekliyorum?

(Düşündüklerim) EK:

NOCTUA NH-D14

Thermaltake Frio OCK

Zalman CNPS12X

Fiyat 200 aştığı için en son;

Corsair Hydro Serisi H100

• NOCTUA NH-D14 siparişi verilmiştir. Teşekkürler.
  • Daha önce " Zalman CNPS5X CPU Soğutucu " soğurucu almıştım ve bazen kapanıyor bazende 85 derece sınıra gelip ısınıyordu ve AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz işlemciyi kaldıramıyordu. Bende üzerine "NOCTUA NH-D14" overlock yapmadan normal olarak 2 adet 3D film ve sadece ağır full özellikleri ile 85 derecede kapanan ayarda oyunuda açık teste koyduğumda gösterdiği sıcaklık derecesi 45. Gerçekten muhteşem sonuç teşekkürler.
  • corsair h100 h80 tavsiye etmem cpu blogu montajı intele gore cok kotu, bana gore amd işlmeciye tam temas etmiyor, noctua nh d14 tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: camosur

Daha önce " Zalman CNPS5X CPU Soğutucu " soğurucu almıştım ve bazen kapanıyor bazende 85 derece sınıra gelip ısınıyordu ve AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz işlemciyi kaldıramıyordu. Bende üzerine "NOCTUA NH-D14" overlock yapmadan normal olarak 2 adet 3D film ve sadece ağır full özellikleri ile 85 derecede kapanan ayarda oyunuda açık teste koyduğumda gösterdiği sıcaklık derecesi 45. Gerçekten muhteşem sonuç teşekkürler.

noctua d-14 overclock yapmayacaksan aşırı gereksiz. boşuna almışsın. Noctua ile aldığın sıcaklık 45 derece ise Akasa venom voodoo ile 46 derece alırdın. bence aradaki 50 tl'ye
    deymez

• konuyla alakalı sorum var benimde ayrı konu açmak yerine burdan sorayım dedim yeni sistem topladım ve hayal kırıklığı uğradım :S

sistem bilgileri:
    anakart: Asus M5A99x EVO
    işlemci: Amd fc 8150 3.6 ghz
    ram: G skıll f3-12800cl9D
    ekran kartı: sapphire HD 6870 1 gb
    kasa : thermaltake 700w kasayla birlikte olanlarlardan
    işletim sistemi: windows 7 64 bit

sorum ise oyunları açıyorum bi süre sonra birden kapanıyo bilgisayar tamamen tekrar açmak istediğimde açılmıyo kasanın arkasından powerdaki düğmeden elektiriği kesip anakarttaki işiğin sönmesini bekleyip sonra tekrar açıyorum öyle bilgisayar açılıyo sizce bunun nedeni işlemci ısındığı için mi yoksa başka bi nedeni mi var işlemci ısınıyo 70 dereceyi buluyo oyundayken

cpu soğutucudan ise ne tür sogutucu almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blade_umt -- 10 Kasım 2012; 22:55:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    Amd Ryzen 7 5800x İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: blade_umt

konuyla alakalı sorum var benimde ayrı konu açmak yerine burdan sorayım dedim yeni sistem topladım ve hayal kırıklığı uğradım :S

sistem bilgileri:

sorum ise oyunları açıyorum bi süre sonra birden kapanıyo bilgisayar tamamen tekrar açmak istediğimde açılmıyo kasanın arkasından powerdaki düğmeden elektiriği kesip anakarttaki işiğin sönmesini bekleyip sonra tekrar açıyorum öyle bilgisayar açılıyo sizce bunun nedeni işlemci ısındığı için mi yoksa başka bi nedeni mi var işlemci ısınıyo 70 dereceyi buluyo oyundayken

Elektrik kesintilerinde yahut bilgisayarını birden kapatıp tekrardan açmayı denediğinde, bilgisayarın açılmaması powerin kendi özelliğinden kaynaklanan sorundur, normaldir. (Not: Pc doğal afet sonucu kesintilerinde açılmayıp 2-3 dk sonra açılması powerin özelliğidir normaldir. :) .)

Soğutucunda ki şayet yoksa kesin olarak ve overlock yapman için bunu öneririm; NOCTUA NH-D14 CPU AMD Sistem Soğutucu.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

konuyla alakalı sorum var benimde ayrı konu açmak yerine burdan sorayım dedim yeni sistem topladım ve hayal kırıklığı uğradım :S

sistem bilgileri:

Elektrik kesintilerinde yahut bilgisayarını birden kapatıp tekrardan açmayı denediğinde, bilgisayarın açılmaması powerin kendi özelliğinden kaynaklanan sorundur, normaldir. (Not: Pc doğal afet sonucu kesintilerinde açılmayıp 2-3 dk sonra açılması powerin özelliğidir normaldir. :) .)

Soğutucunda ki şayet yoksa kesin olarak ve overlock yapman için bunu öneririm; NOCTUA NH-D14 CPU AMD Sistem Soğutucu.

Kolay gelsin.

soğutucuları aldım 1 tane 140 mm 2 tane 120 mm lik cooler master ledli fanlarından cpu soğutucusu olarakta

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6728

bunu aldım yalnız pwm modeli yoktu 612s modelini aldım vatandan bilgisayar buz gibi yükte cpu filan 50 yi bile görmüyo ram 30 u geçmiyor ekran kartı ise yükte en fazla 70 i gördüm ama hala bilgisayar birden kapanıyor oyun oynarken anlam veremedim

sizce neden kapanır bu halde ?

• quote:

quote:

quote:

sistem bilgileri:

Kolay gelsin.

soğutucuları aldım 1 tane 140 mm 2 tane 120 mm lik cooler master ledli fanlarından cpu soğutucusu olarakta

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6728

bunu aldım yalnız pwm modeli yoktu 612s modelini aldım vatandan bilgisayar buz gibi yükte cpu filan 50 yi bile görmüyo ram 30 u geçmiyor ekran kartı ise yükte en fazla 70 i gördüm ama hala bilgisayar birden kapanıyor oyun oynarken anlam veremedim

sizce neden kapanır bu halde ?

Tabiki BİOS undandır. Benimkiside olağan üstü basit oyunlarda dahi bi bakıyosun tak ya mavi ekran yahut birden kapanmalar oluyordu. Biosu güncellemdim oldu.

Sende güncelle muhtemelen sorunun aynen benimkisi gibi çözülecektir. Kolay gelsin.

• quote:

AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz İşlemci Soğutucu Önerisi!

Arkadaşlar FX-8150 işlemcim için hangi soğutucu almamı önerirsiniz cevaplarınızı bekliyorum?

(Düşündüklerim) EK:

NOCTUA NH-D14

Thermaltake Frio OCK

Zalman CNPS12X

Fiyat 200 aştığı için en son;

Corsair Hydro Serisi H100

NOCTUA NH-D14 için

http://forum.donanimhaber.com/m_69942905/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

NOCTUA NH-D14 için

AMD FX X8 8150 - 381 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd8150frgubox-fx-x8-8150-soket-am3+-36ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57063

Noctua NH-D14 - 190,63 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597

Hiçbir soğutucuya işlemci fiyatının yarısı ödenmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

NOCTUA NH-D14 için

AMD FX X8 8150 - 381 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-fd8150frgubox-fx-x8-8150-soket-am3+-36ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57063

Noctua NH-D14 - 190,63 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597

Hiçbir soğutucuya işlemci fiyatının yarısı ödenmez.

quote:

NOCTUA NH-D14 siparişi verilmiştir. Teşekkürler.

ama ödemiş

• Kanuni motora Yoshimura egzoz takılmaz.
    Mantıksız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Kanuni motora Yoshimura egzoz takılmaz.
    Mantıksız...

Bilader sen hiç amd 8150 bulldozer işlmeciyi kullandın mı?

Oyunlar da test ettin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camosur -- 6 Ocak 2013; 12:34:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: camosour

Bilader sen hiç amd 8150 bulldozer işlmeciyi kullandın mı?

Oyunlar da test ettin mi?

NH-D14 2700k, 3770k ve s2011 işlemciler için alınacak soğutucu.

Mantıksızca paranı saçıp, eleştiriye katlanamıyorsan o senin sorunun.
  • blade_umt B kullanıcısına yanıt
    lanet olsun o kasayada güç kaynağınada hocam sorun psu daha öncede konuşmuştuk tüm sistemi yeniledim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

lanet olsun o kasayada güç kaynağınada hocam sorun psu daha öncede konuşmuştuk tüm sistemi yeniledim ben

Hocam ben soğutucuyu değiştirdikten sonra orijinal Windows 8 aldım entersiple diye bi sürümü öğrenciler için ondan beridir yapmıyor çok şükür hiç atma birşey yok tabi o olaydan bi sene sonra ekran kartımı değiştirdim ondan sonra da olmadı şu an memnunum birde ekran kartında ayar vardı 3.6 dam 3.3 e çekmişim ilk zamanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blade_umt B kullanıcısına yanıt
    benim başıma gelmedik kalmadı hocam bu pc den bilgisayarcı bilgisayarcı dolandım hiçbiri anlamadı 2 bilgisayarcı anakart dedi götürdüm vatana anakart değişti bişe olmadı yine görüntü gelmedi hard diski yaktılar çalışmadı sonrasında mavi ekran verdi ramleri test ettim biri bozuk çıktı şimdi ara ara yine mavi ekran veriyor ekran kartıymış görüntü gelmemesinin sebebi oda değişti daha sonra güç kesiyordu diye son kez vatana götürdüm 3.6 ghz de cx600 corsair aldım o sorun tamamiyle bitti yeni hdd ssd ekledim pc ye 1800 tl masraf bi işlemci değişmedi onunda sıcaklığını zapdedemiyorum özellikle gta 5 de başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmez yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

benim başıma gelmedik kalmadı hocam bu pc den bilgisayarcı bilgisayarcı dolandım hiçbiri anlamadı 2 bilgisayarcı anakart dedi götürdüm vatana anakart değişti bişe olmadı yine görüntü gelmedi hard diski yaktılar çalışmadı sonrasında mavi ekran verdi ramleri test ettim biri bozuk çıktı şimdi ara ara yine mavi ekran veriyor ekran kartıymış görüntü gelmemesinin sebebi oda değişti daha sonra güç kesiyordu diye son kez vatana götürdüm 3.6 ghz de cx600 corsair aldım o sorun tamamiyle bitti yeni hdd ssd ekledim pc ye 1800 tl masraf bi işlemci değişmedi onunda sıcaklığını zapdedemiyorum özellikle gta 5 de başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmez yani

Geçmiş olsun hocam valla ne diyeyim Allah başına bir daha böyle olaylar getirtmesin [:) soğutucu olarak bende Cooler Master: Hyper 612S var gta 5 filan hiç sıkıntısız oynuyorum tavsiye ederim ben zamanında 120 liraya almıştım herhalde yanlış hatırlamıyorsam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.