Şimdi Ara

AMD Catalyst Control Center ile Alakalı Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kıymetli arkadaşlar öncelikle merhaba; 3-4 günümü benden çalan Siyah ekran sorunu için artık pes etmek üzereyim. Biriktirdiğim datalarıda sizlere sunarak yardımlarınıza başvuruyorum , şimdiden teşekkürler...

Asus M5A97 R2.0
    AMD Phenom II x6 1055t
    G.Skill Ripjaws 2x4 GB 1333Mhz
    ATI HD6870 1GB
    1 TB SEAGATE HDD + 120 GB SAMSUNG EVO 840 EVO SSD

Problem ilk yaşandığında kuzenim BF4 oynuyormuş birden kapanmış ve yeniden başlatıldığında artık sürekli Windows logosunun ardından Siyah ekrana açılıyor bilgisayar. Mouse yok , Ctrl+Alt+Delete yapıldığında vs bi değişiklik yok. Işık sızmalı klasik Simsiyah ekran çıkıyor. İnternetten forumda, tomshardware de vs nev-i şahsına munasır donanım sitelerinden bulduğum çözüm önerilerini izleyerek bir kaç yöntem denedim;

Öncelikle UEFI BIOS ta hertürlü gezinebiliyorum, güvenli modda da aynı şekilde. Normal modda boot edince sıkıntı yaşanıyor. Burdan monitör kablosunda veya ekran kartında veya monitörde bir problem olmadığı kanısına vardım .
    İlk başta güvenli modda AMD Catalyst i Uninstall etmeye calıştım hata verdi, sistem geri yükleme noktası geçmişinide temizlemiş sanırım CCleaner dolayısıyla oda yok seçeneklerde dedim bari format atayım falza bir bilgim yoktu , gerekli dosyaları güvenli modda HDDye taşıyıp , HDD yi çıkarıp SSD yi formatladım. Windows 8.1 di Windows 7 kurdum hatta. Süper 10 numara çalıştı. Hiç bir problem yok yuppi driverlar winrar dı şuydu buıydu fln kurdum sıra AMD Catalyste geldi. Mereti kurmakta zorundayım bu arada kurmazsam monitörümün kenarlardan 3er cm fln kısarak görüntüyü veriyor ve monitörümü VGA olarak görüyor. Düşük çözünürlük, Full HD yapamama vs cabası.

Kurdum yeniden başlatınca yine aynı şey, Siyah ekran. Güvenli modda açıp sistemi geri aldım. AMD Catalyst 14.9 en güncel sürüm, eski sürümleri deneyeyim dedim 14.4 kurdum yine aynı şey. Velhasıl kelam ekran kartı driverını solo kursam gene işime yaramayacak AMD Catalyst Control Center programından bi ayar yapıp monitörü tam ekran kullanamıcam kurmadığım için. En son 14.4 de işe yaramayınca vurdum kafayı yattım. 9-6 çalıştığımdan sürekli bakamıyorumda akşamları 1-2 şer saat belki vaktim oluyor.

Çok uzattım kusura bakmayın , önerilerinizi bekliyorum.Ve lütfen önerilerinize gerekçe de sunun şundan şundan sebep şöyle yapmalısın gibisinden.
    Saygılar

• Yok mu arkadaşlar fikri olan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.