Şimdi Ara

AMD ciler bi bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Birkaç gün önce elime AMD işlemcili bilgisayar geçti.

Çözüm: Bir adet sıvı soğutma kullanarak sorunu çözdüm. sabertooth performans anakartı olduğu için voltaj değerleri biraz yüksek. Bu da işlemciye ekstra yük bindiriyor. soğutucuyu değiştirerek, Cooler Master Seidon 120v sıvı soğutma kullandım. Şuanda yükte 55 derecede sabitlemeyi başardım.

İşlemci FX8350
    Anakart ASUS Sabertooth FX990 R2.0
    PSU High Power 750w 80Plus bronze
    CPU soğutucusu Thermaltake Big Typhoon

Arkadaşlar ben bu bilgisayarı bir türlü soğutamadım. Sistem boştayken 40 derece çalışıyor.

5 dakikalık bir rander alıyorum daha yarısına gelmeden işlemci 75 derecedeyken Anakart ANTI-SURGE'a geçip kendini kapatıyor.
    Denemediğim metot kalmadı. Voltaj değerleri gayet normal. Çektiği Watt değerleri gayet normal. Sizce sorun nede olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just4steel -- 21 Mayıs 2015; 20:43:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemci fanı stok tur oda artık yeterli olmuyor olabilir.termal macunu yenile yeni birde soğutucu almanı tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: just4steel

Arkadaşlar selam. Birkaç gün önce elime AMD işlemcili bilgisayar geçti.

İşlemci FX8350
    Anakart ASUS Sabertooth FX990 R2.0
    PSU High Power 750w 80Plus bronze
    CPU soğutucusu Thermaltake Big Typhoon

Arkadaşlar ben bu bilgisayarı bir türlü soğutamadım. Sistem boştayken 40 derece çalışıyor.

5 dakikalık bir rander alıyorum daha yarısına gelmeden işlemci 75 derecedeyken Anakart ANTI-SURGE'a geçip kendini kapatıyor.
    Denemediğim metot kalmadı. Voltaj değerleri gayet normal. Çektiği Watt değerleri gayet normal. Sizce sorun nede olabilir?

Benzer bir durum bana da olmuştu. Ben işlemci macununu yeniledim ve kasaya ek fan taktım düzeldi. Stok fan kıllanmıyorsun, macuna bi bak istersen. Sabertooh özellikle ısı derdi olmayan bir anakart diye biliyorum?
    Ayrıca "elime geçti" demişsin, acaba tamir görmüş, arızalı bir anakart olabilir mi?

• Yok tamir görmüş bir kart değil. Çok ısındığı için arkadaşım hiç kullanamamış bana hediye etti sen çözersin diye. Kasanın üzerinde aerocool'un 14cmlik fanları mevcut PWM leri var. Typoon'un üzerine de silverstone 12cm fan taktım reostalı. Bir thermal macun kaldı değiştirmediğim. PSU'yu da değiştirdim. sabertooth, max sıcaklık bilgilerini işlemciden aldığı için Anti surge kapanmıyor, yani işlemci kendi belirliyor koruma sıcaklığını. Tek değiştirmediğim macun kaldı. Onu da bugün yeni macun alıp değiştireceğim.

• quote:

Yok tamir görmüş bir kart değil. Çok ısındığı için arkadaşım hiç kullanamamış bana hediye etti sen çözersin diye. Kasanın üzerinde aerocool'un 14cmlik fanları mevcut PWM leri var. Typoon'un üzerine de silverstone 12cm fan taktım reostalı. Bir thermal macun kaldı değiştirmediğim. PSU'yu da değiştirdim. sabertooth, max sıcaklık bilgilerini işlemciden aldığı için Anti surge kapanmıyor, yani işlemci kendi belirliyor koruma sıcaklığını. Tek değiştirmediğim macun kaldı. Onu da bugün yeni macun alıp değiştireceğim.

İnşallah çözülür kardeşim. Aklıma geldi de, bu sabertooh anakartlar 5 yıl ya da 3 yıl garantili diye biliyorum? Eğer dolmamışsa garantiye ver istersen.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Yok tamir görmüş bir kart değil. Çok ısındığı için arkadaşım hiç kullanamamış bana hediye etti sen çözersin diye. Kasanın üzerinde aerocool'un 14cmlik fanları mevcut PWM leri var. Typoon'un üzerine de silverstone 12cm fan taktım reostalı. Bir thermal macun kaldı değiştirmediğim. PSU'yu da değiştirdim. sabertooth, max sıcaklık bilgilerini işlemciden aldığı için Anti surge kapanmıyor, yani işlemci kendi belirliyor koruma sıcaklığını. Tek değiştirmediğim macun kaldı. Onu da bugün yeni macun alıp değiştireceğim.

İnşallah çözülür kardeşim. Aklıma geldi de, bu sabertooh anakartlar 5 yıl ya da 3 yıl garantili diye biliyorum? Eğer dolmamışsa garantiye ver istersen.

Hocam aynı karttan 3 tane daha var arkadaşımda hepsinde aynı problem var. Kasalar küçük ondan mı acaba diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Hocam aynı karttan 3 tane daha var arkadaşımda hepsinde aynı problem var. Kasalar küçük ondan mı acaba diye düşünüyorum.

Aynı adamda 3 aynı anakart ve aynı sorun...? Enteresan bir durum Kasalar küçük olduğundan mıdır bilmiyorum ama belki monte ederken yanlış bişey yapmıştır. Mesela kasaya monte ederken, kasaya temas etmemesi için vidaya benzer ayaklar var, kartın altına takılan. Onları takmayınca bi arızaya neden olmuş olabilir? Yani emin değilim ama bir de büyük kasada dene istersen? Arkadaşın bu kartları nerden almış?

• Yok herhangi bir yerde şase yapmış mı diye baktım. Şimdi Seidon 120V sipariş ettim. Onunla soğutmayı deneyeceğim.
  • quote:

Yok herhangi bir yerde şase yapmış mı diye baktım. Şimdi Seidon 120V sipariş ettim. Onunla soğutmayı deneyeceğim.

Hocam bana kalırsa bunun soğutmayla alakası yok. Aynısından 3 tane var, 3ünde de aynı sorun var diyorsun..?
    Bence bu bi yerden ucuza almış. Hani defolu ürünleri firmalar ucuza verir ya, aynı onun gibi. Eğer imkanın varsa, am3 tabanlı bir anakart ödünç al birinden ve bir dene bakalım?

• Sorunu çözdüm. Tamamen soğutucu ile alakalı bir problemmiş. Şuanda Cooler Master Seidon 120V taktım. İşlemci yükte 55 derecede çalışıyor.

• quote:

Sorunu çözdüm. Tamamen soğutucu ile alakalı bir problemmiş. Şuanda Cooler Master Seidon 120V taktım. İşlemci yükte 55 derecede çalışıyor.

Sevindim
    Yalnız bir mesaja cevap yazarken alıntı yap ki o kişiye de bildirim olarak gelsin. Yani cevap verdiğinden haberi olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.