Şimdi Ara

AMD'den ekran kartları için Catalyst Omega sürücüsü: Yepyeni özellikler, artan performans ve dahası... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
4
Favori
4.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • efendimiz kendini doçent zannediyor :D :D O bahsettiklerinden değilim ben yerin dibine sokarmışta mışmış kibir mode on :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 12 Aralık 2014; 17:58:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

Yahu Erdi bütün AMD haberlerini büyük bir istek ve şevkle sunuyorsun. Geçen sene mantle teknolojisini de büyük bir şey olacakmış gibi sundun bir cacık çıkmadı. Aynı şekilde ondan önce de bulldozer mimarisi hakkında cilalı cilalı sunumlar yaptın.

Biz de istiyoruz eski rekabetçi ATİ zamanı geri gelsin, phenom x4 lü yıllar geri gelsin. Ama AMD bize son 3-4 yılda şunu öğretti ki; dereyi görmeden paçayı sıvamayın gençler!

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

işlemcide bile amd f/p'de intele her türlü basar. ekran kartı ise ayrı konu.

fanboyluksa fanboyluk 260tlye aldığım işlemciyle son çıkan tüm oyunları babalar gibi oynuyorum. testlerde 2 tık daha yüksek performansı var diye 400-500 lira fazladan neden para ödeyeyim?

Biz buna milletcek züğürt tesellisi diyoruz

fiyat performansa züğürtlük denirse tabikide öyle. sonuçta az para veriyoruz ama verdiğimiz paranın kuruşuna kadar hak ediyor aldıklarımız. söylemek istediğim bu. züğürtlükse züğürtlük. boşa verecek param yok

her zaman f-p çok önemli değil.

amd r9 290 kullanıyorum ama ona fx 8350 de dahil amd işlemci güvenip takmam.
    fx 8320 kullanmıştım hiç beğenmemiştim.
    Herkes f-p kullanmak zorunda değil.

ha illa f-p dersen i7 2600 k ve üst düzeye yakın z68 anakart sattım geçen gün 570 tl civarına al sana f-p kralı.
    yada i5 2500 k ile p67 anakart bulursun f-p nin kralı olur.

yani intel biraz daha pajhalı ama hakkını veriyor.öyle ilaki intelin tepe modellerini yazıpta intel 400-500 tl pahalı demekte mantıksız.
    git giriş seviyesi bir anakart al en düşük i5 işlemciden al aynı fiyata amd nin verdiğini verir sana benzer f-p yakalarsın hemde çekirdekleri güçlü olduğundan oyunlarda bu oyun çok çekirdek destekli bu az çekirdek destekli de performans alamıyorum diye devamlı canın sıkılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy585858

efendimiz kendini doçent zannediyor :D :D O bahsettiklerinden değilim ben yerin dibine sokarmışta mışmış kibir mode on :D

Bu çocuk ne arıyor burada

Hey ebeveynler, çocuklarınıza sahip çıkın. Biz bıktık artık uğraşmaktan, beceriksiz ebeveynler
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

Orijinalden alıntı: crazy585858

arkadaşım ben sizleri iyi bilirim siz 3 kuruşluk ürüne 5 kuruşluk verip aldığını en iyisi zannedenlersiniz.. bknz:ıphone.. nvidanin sürücüsü falan iyiymişde vs. vs peah.. ben daha dogru duzgun gözede hoş gelen bi driverını goremedim onların.. memu falan 90 lardan kalma.. halada öyledir sanırım.. amd ninde herhangi bir sürücü problemini göremedim.. x1550 den bu yana kullaniyorum.. yani nedir bu amd düşmanlığı anlamadım.. performans konusundada geçti zaten nvidia yı.. nvidia 2 katı pahalı satıyor bknz: gtx titan z saçmalığı... yani daha nesini savunuyorsunuz anlamadım. begenmedigin firma piyasada olmasa nvidia ya mahlum kalacaktik fahiş fiyatlarla uçuracakti kartlari..

Yahu arkadaş o zaman ben de sizleri iyi bilirim. Donanım bölümüne geliyorum gördüğüm mesaja bak: "siz 3 kuruşluk ürüne 5 kuruşluk verip aldığını en iyisi zannedenlersiniz.. bknz:ıphone.." burası bunun tartışılacağı bölüm mü? Hayır. Adam gibi sebeplerin var mı? Hayır. Şimdi bunu tartışmaya kalksak seni yerin dibine sokacak kadar şey yazarım, sen de forumdaki birçok diğer insan gibi orasından burasından kıvırıp konuyu başka yerlere çekersin. Ya birisi gibi çıkıp ben makina mühendisiyim benden iyi mi bileceksin alüminyumu dersin (mobil cihazdaki alüminyum ve makina mühendisliği) ya diğeri gibi çıkıp yazılanları okumaz sallar sonra da ben 5 yıl bu işi yaptım dersin, dersin de dersin. Forum senin gibilerle dolup taşıyor, laf da anlatamıyoruz. Sen de ben de biliyoruz tartışmaya kalksak ne kadar komik durumlara düşeceğini. O yüzden konuyla alakasız ve içinden çıkamayacağın örnekler verme. AMD-Nvidia tartışmalarına hiç girmiyorum orada ne haliniz varsa görün.

Hocam şu yazınızı okurkan dün yaşadığım bir diyalog geldi aklıma

Adam ekran kartı satıyor fakat kartı sökmüş, macunu falan değiştirmiş sonra da kartı %80 fan devrin de kullanın auto mod da yeterli soğutmuyor bütün kartlar auto da aynı falan yazmış. Bende art niyetli olduğunu düşünüp biraz üstüne gidince '' BENİM BOSS SERTİFİKAM VAR İSTEDİĞİM GİBİ SÖKER TAKARIM VATAN BİLGİSAYAR BİLE KARIŞAMAZ '' dedi

Gülermisin ağlarmısın

• Bende catalyst control center kalkacak yerine nvidianınki gibi bir yazılım gelecek sandım...

Bildiğin her ay çıkan gereksiz amd sürücüsü ...
  • kankatree kullanıcısına yanıt
    Hadi selametle

• Tartışma oldukça hararetli geçmiş.Ama benim anlamadığım nokta burada amaç oyun oynamak değil mi?Örneğin 60 fps den fazlasını hissetmediğimiz bir oyunda amd, bu fps yi bana daha düşük fiyata veriyorsa benim için fiyat/performans kralıdır.Şimdi buna züğürt tesellisi deniyorsa,60 fps den fazlasını hissetmediğimiz oyunda tepeye fraps açıp 150 fps görüp bununla avunmanın adı ne tesellisi oluyor onu merak ediyorum.Yani şimdi bu durum kışın en fazla 25 derece olması gereken bir odada bunu verebilecek 1000 tl lik bir klima varken 5000 Tl fazla verip "Benim klimam 150 dereceye kadar çıkarabiliyor" diye avunmaya benzemiyormu?
  • transmedia T kullanıcısına yanıt
    Herkes bunu anlayacak kapasiteye haiz olamıyor malesef. Konuya dönecek olursak kısıtlı imkanlar olmasına rağmen bu sürücüde fena bir iş çıkartmamış. Misal Ac unity de ciddi bir kare artışı söz konusu ne enteresandır ki nvidia fanları tablolarda bunu paylaşma ihtiyacı hissetmemişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

quote:

Orijinalden alıntı: tersol

Yok arkadaş kim ne derse desin amd ne cpu ne de gpu tarafında rakiplerine yaklaşamıyor bile. 2 yıl önce topladığım amd sistemden memnunum fakat daha yüksek bütçeye sahip olsaydım mutlaka seçimlerim intel ve nvidia üzerine olurdu. Amd çok yönlü bir firma hem cpu hem gpuda rekabetçi olmak çok zor bunun içiin piyasa uzmanı olmaya gerek yok. Amd ya gpu ya da cpu bölümüne başka bir firmaya satıp sadece tek bir bölüme odaklanırsa eminim odaklandığı alanda rakibini perişan eder. Fakat amd sanki intel ve nvidia'nın ayakta durması için varolan, göstermelik rakip gibi geliyor bana. İntel ve nvidia'nın karşısında adam gibi güçlü rakip-ler olsaydı bugün 10 bin liraya gpu satmak göt (güveni özveri, cesaret) isterdi...

göc oluyor yalnız o zaman(güven-özveri-cesaret)

çaktırma işte

• Yükledim,bi fark yok klasik amd driverlerinden biriymiş umutlanmistim oysa :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meydey45

o senin görüşün ekran kartı bölümünde nvidia gtx970 colin while sorunu ile ilgili baya şikayet var iyi bir firma olsaydı piyasaya sürmezdi.

pahalı ekran kartlar piyasaya sürdü sattamadı elde kaldı .

para göz firma!!!

amd r9 390x bir gelsin boyunun ölçüsü alır nvidia

Kardeşim konu bambaşka yerlere gitti. Ben NVİDİA'dan komisyon almıyorum yada hissem yok. Buradaki birçok kişi gibi bir parça alırken kırk düşünen ve parasının karşılığını bekleyen bir tüketiciyim.

İnşallah senin dediğin gibi olur. AMD iyi şeyler ortaya koyar
  • Yanlışlıkla! Reklam kokan hareketler bunlar

• AMD'den ekran kartları için Catalyst Omega sürücüsü: Yepyeni özellikler, artan performans ve dahası...

AMD'den ekran kartları için Catalyst Omega sürücüsü: Yepyeni özellikler, artan performans ve dahası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-01ED072AE -- 13 Aralık 2014; 5:39:55 >

• kankatree kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra insanlara karşı mütevazi davranıp dilinin ve elinin ayarını kaçırmazsın umarım(ama hiç sanmıyorum).
  • 7870xt de çok farkeder mi yoksa dx12 yi mi bekleyelim.

Birde bu dx12 de performans artışı için oyunun dx12 olması mı lazım yoksa dx 11üretilen oyundada performans artışı oluyor mu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: motorist34

Arkadaşlar siz fanatik misiniz? yada AMD den başka ekran kartı mı kullanmadınız. Tek bir senede belki milyonlarca ekran kartı satan bir firma bu. Sürücü dağıtmak için doğru düzgün bir sunucusu bile yok. Zaten sürücü konusunda yaşattığı sıkıntılar ortada 3 ayda bir sürücü çıkarı onuda indirmeye saatlerce bekliyosunuz. Ben sürücü kötü indirmeyin mi dedim. Böyle kalitesiz bir kurumdan iyi bir iş çıkmaz yorumu yaptım.

Her kim ne derse desin AMD'nin bir NVİDİA olamadığı bir gerçek. Müşteri memnuniyeti açısından NVİDİA rakipsiz lider konumda. AMD ise NVİDİA taklit ediyor olsada taklidi de başarısız.

Ben NVİDİA kullandığım dönemlerde şu da olsun dediğim bişey olmadı. Adamlar bak sevgili müşterimiz sizin için şunu da düşündük der uyarladık diye haberdar ederdi.

Bi süre daha AMD kullanmaya devam edeceğim fakat köklü reformlar yaparlarda NVİDİA'yı geçerlerse ki hiç sanmıyorum. Yüksek ihtimal bir sonraki kartım NVİDİA olcaktır. Dertsiz tasasız!

Kalın sağlıcakla!

Sunucusun maksat nedir standart hızda indiriyoruz 2003 den beri daha bir hız düşmesi olmadı
    Amd ati catalist 14.12 omega sürücüsü kurdum süper olmuş

Forumda araştrımak lazım kaç kişi amd kaç kişi nviida ekran kartı kullanıyor beğenmiş mi beğenmemiş

kişiye göre değişir titan z para bayılıp 295x2 puanların yanından geçemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meydey45 -- 13 Aralık 2014; 15:31:32 >

• SENİN GİBİ BİR RUHU ! ERGENLE UĞRAŞMAK ÇOK ZOR GERÇEKTEN.. BİR KARTA 10BİN LİRA VER SONRA GİT ONDAN 2 KAT DAHA UCUZ OLAN 295X2 NİN YANINDAN GEÇEMEYEŞİNİ SEYRET.. BUNLADA ÖVÜN :) FANCIK SENİ -.-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 14 Aralık 2014; 14:33:50 >
  • crazy585858 kullanıcısına yanıt
    Rezil ettin kendini, sıçtın, şimdi de sıvazlıyorsun. İkimiz de biliyoruz ki ben o tartışmaya girmedim. Verdiğin alakasız ve aptalca olan örnekten bahsettim. Sonra karşıma ilkokul çocuğunun kullandığı kelimelerle geldin. Şimdi de benimle alay ederek kendini büyük göstermeye çalışıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: meydey45

o senin görüşün ekran kartı bölümünde nvidia gtx970 colin while sorunu ile ilgili baya şikayet var iyi bir firma olsaydı piyasaya sürmezdi.

pahalı ekran kartlar piyasaya sürdü sattamadı elde kaldı .

para göz firma!!!

amd r9 390x bir gelsin boyunun ölçüsü alır nvidia

Coil Whine sorunu iki tarafta da sıkça görülmekte. GTX 970'in talihsizliği çok yüksek satış oranlarına ulaşmış olması. Bir de sessiz bir kart olması. İyi firma - kötü firma olayı değil.

O zaman AMD de hem Coil Whine sorunu olan hem de kendi kendine hızı düşen 290'ları niye sundu? İyi firma olsaydı sürmezdi demek lazım.

GTX 970 peynir ekmek gibi satmakta. Hatta Steam istatistiklerine göre tüm R9 200 serisi (toplam 7 kart), yalnızca GTX 780'in kullanım oranını yakalayamamış durumda. Hem de bu kart son 3 aydır EOL durumunda.

GTX 970'e pahalı demeye imkan yok. O kadar sorununa rağmen F/P kralı ilan ettiğimiz 290'lar üzerine, hem o sorunların hiçbirini yaşamayan, hem de çok düşük güç tüketimine sahip olan ve performansı da azcık yüksek olan GTX 970, bariz şekilde daha düşük fiyatla girdi pazara. Bizim memlekette sırf "Nvidia" ismi sebebiyle pahalı satılması bambaşka bir mevzu. Nvidia'nın belirlediği Türkiye fiyatı ise 1000-1100 TL'dir. Ama buna bile uyulmadı. Ona rağmen çatır çatır sattı. Zaten bu yüzden Coil Whine sorunu çok sık görüldü. Yurtdışında da aynı durum (hatta çok daha fazla satış) geçerli.

Tüm firmalar paragözdür. Amaçları bir şeyler satıp paranızı almaktadır. Geride kalan fiyata oynar, o kadar. Yoksa fırsatını bulan fiyatları kökler. Hatta Nvidia GTX 900 serisi ile fiyatları uçurmadığı için paragöz firma lakabını da ufaktan sildi.

Nvidia'nın en son boyunun ölçüsünü aldığı seri, HD 4800'lerin çıkışıyla tepe taklak olan GTX 200 serisidir. Fiyatlarda çok ciddi indirimler yapılmıştı. Ancak Nvidia'nın hızlı hamleleriyle HD 4800'lerin etkisinin de yalnızca birkaç ay sürdüğü görülmektedir.

Daha sonraki dönemde HD 4890'ın çıkışında GTX 275'le Nvidia, AMD'nin boyunun ölçüsünü almıştır. HD 5000 serisinde zaten uzun süre Nvidia'dan rakip ürün gelmediği için boyunun ölçüsü gibi bir durum söz konusu olmamış, GTX 460'la birlikte AMD'ye sağlam tokat atmıştır. Nvidia çok ani bir şekilde GTX 580/570'i sununca, yine AMD boyunun ölçüsünü almıştır. GTX 680/670'le yine benzer bir durum yaşanmıştır. 290'lar çıktığında yine HD 4800 etkisi olacağı düşünülmüştü, ama o da olmadı. Daha kartlar tam olarak tanıtılmadan Nvidia'dan hem bariz daha hızlı bir kart duyurusu geldi, hem de haftasında fiyat indirimi ve oyun kampanyası geldi. Sonucunda da en başta belirttiğim durum ortaya çıktı.

Son olarak da AMD Tonga vs. işlerle uğraşırken Nvidia Maxwell'le kontraya çıktı ve sonucunda da pazar payları ve kârlılık durumuna bakarsanız 3 puanı almış olduğunu görürsünüz. Son birkaç seride ağzının payını alan genelde AMD oldu. Zaten o yüzden bugün sallanan taraf görünümünde. 300 serisinden de o kadar emin olmayın derim. Zira AMD bile emin değil. İşin kötüsü, G900 serisi halihazırda 3 aydır yanıt bekliyor ve şuan pek ses yok. İşte bu süre ne kadar uzarsa, 300 serisinden o kadar şüphe edin derim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.