Şimdi Ara

Amd'den İntele geçiş önerileri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doların yükseldiği şu günlerde yeni sistem toplamam lazım tüm tavsiyelere açığım.
    Benim düşündüğüm;
    INTEL i7 4790K 4.0 GHz, Socket 1150, 8MB, 22nm, 88W
    GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Z97, DDR3, Socket 1150
    KINGSTON 16 GB DDR3 1600 MHZ CL10 HyperX Fury Blue (HX316C10FK2/16)
    xigmatek vector s serisi 80plus 750w silver Elimde Mevcut.
    samsung 250gb 840 evo Elimde Mevcut.
    AMD R9 280X 3GB 384bit GDDR5 ekran kartı Elimde Mevcut

Full Tower Kasa arıyorum şu anda 2. el almayı düşünüyorum. Almalı mıyım ? yoksa onu da sıfır mı almalıyım emin değilim.Sıvı Soğutma daha önce kullanmadım hiçbir bilgiye sahip değilim. 3000 TL gibi bir bütçe ayırdım. Sizin tavsiyelerinizi Bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yener123 -- 1 Mart 2015; 2:20:16 >

• Seçtiğiniz işlemcinin ve anakartın soketi farklı yalnız.
  • Hocam düşündüğün parçalar çok garip geldi ve elinde olan parçalar hariç bu sisteme 3000tl ayırmak da çok garip geldi sistemi ne için topladığınızı ve i7 serisi bir işlemciye gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını (oyunlarda i5ten hissedilir bir farkı yok) yazarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz
  • Hocam İlk başta belirtmedim Sistem konusunda Yeterli bilgiye sahip değilim Soketlerin farklı olduğuna bile siz söyledikten sonra dikkat ettim. Parçaları tek tek genelde fiyatlara odaklanarak seçtim.İşte burada uzman görüşüne ihtiyacım var. Soketlerden hangisi daha günceldir onu bilmiyorum.
  • x99 chipsetli soket 2011 v3lere bakmanız lazım.Şuan ddr4 destekleyen o soket var mesela.Ama ddr4 şimdilik masraftan başka bir şey değil.

4790k ve z97 chipset soket 1150 bir anakart işinizi görür.

Anakart olarak gigabyte gaming 5 tavsiye ederim.
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Hocam genelde video işlenecek ama ağır renderler alınmayacak. Genelde Adobe programları kullanılacak.3000 kafamda belirlediğim üst limit tabiki daha aşşağı olursa mutlu olurum.
  • GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Z97, DDR3, Socket 1150 Fiyatı daha uygun modeli doğru yazdım mı bilmiyorum ama Tavsiye için Teşekkürler hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önerebileceğim bir sistem yok maalesef , ama izninle merak ettiğim bir soruyu soracağım . Neden amd den intel ' e geçmek istiyorsun ? Bende amd toplamayı düşünüyorum ama bir kaç kişinin intel ' e geçtiğini görünce kafam karıştı .
  • :)) Ben 10 küsür yıldan sonra AMD'ye geçtim ancak pişman değilim. Bilakis arada kalan parayla raid ve c/f yaptım:D
  • Yener123 Y kullanıcısına yanıt
    Kasa full tower corsair 750d veya cooler master haf olabilr
    Ramleri cl9 yapın daha performanslıdır.Oyun için 8 den fazlasının pek bir faydası şu an için yok ama bütçe mevcut ve ileri dönükse 16 gb alınmasında da sakınca yok.
    Amaç oyunsa i5 4690k gayet yeterli bir işlemci olacaktır.Yine bütçe sıkıntısı yoksa 4790k daha uzun süreler değiştirmeden gider.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    cooler master haf x lere bakıyorum bu aralar. Ram 16 düşündüm bende CL9 u sordum ellerinde olmadığını söylediler araştırmalarıma devam ediyorum İ5 4690k- i7 4790K arasında 300 lira falan oynuyor büyük ihtimal i7 olucak.Öneri İçin Teşekkürler Hocam.
  • S_F_T kullanıcısına yanıt
    amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu Ekran kartını değiştirmeme rağmen bir türlü kurtulamadım bu hatadan en son ya bilgisayarı benzin döküp yakacaktım yada İntel e geçeçektim. Çareyi intel e geçmekte buldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yener123

amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu Ekran kartını değiştirmeme rağmen bir türlü kurtulamadım bu hatadan en son ya bilgisayarı benzin döküp yakacaktım yada İntel e geçeçektim. Çareyi intel e geçmekte buldum.

Anladım cevabın için teşekkür ederim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.