|
Bildirim
Ryzen 5 adı altında çıkarsan hadi öyle olsun dicem belki ama Ryzen 7 adını verip dahili GPU çalıştıracak bir işlemcinin en azından 32mb önbellek ile gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum...
|
Intel Core Ultra 155H'nin PL2 güç seviyesinin 115W olduğunu düşününce ondan fazla güç çekeceğine ihtimal vermiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 22 Aralık 2023; 11:31:30 > |
|
|
|
|
8 model yılını temsil ediyor (2024) artık yeni isimlendirme ile. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhaba benim gibi kulanın sizde amd phenom 965 kulandım senelerce. Ondan sonra i7 4790k 7 yıl yakın bu şekilde geçti şimdide i7 14700k seneye şu çıkacak bu çıkacak beni ilgilendirmiyor artık bu sistemle devam. Ben sistemi toplamadan konu açtım foruma çogunluk amd al işte 2027 ye kadar soket desteği var filan iyide ben alınca sistemde bir değişiklik yapmıyorum ki en az 5 yıl olarak bakıyorum max 7 yıl. Arkadşlarımda AMD Ryzen 5600 var neymiş efendim ben 5600x geçiyorum ne fark edecek kendi çaplarında eğlence arıyorlar sağlam bir sistem kur yılarca devam et kafa rahat. İşlemci olsun ekran kartı olsun elimdeki sistemden %50 performans vermedikçe değiştirmem sistemimi millet iphone alır gibi sistem değişiyor bakıyorum forumlara youtube bana ne vaad ediyor bir sonraki işlemci ve ekran kartı ona bakarım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Zen5 ne zaman gelecek? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bu sorunun cevabını amd bile bilmiyor şu anda. Buna göre AMD, 2025'e girerken AM5 platformu için muhtemelen en az bir aileyi daha piyasaya sürecek ve platformda daha uzun süre kalıp kalmayacağını veya Ryzen CPU'ları için tamamen yeni bir yuvaya mı geçeceğini araştırmaya başlayacak. Bunun nedeni ise yeni özelliklerin entegre edilip edilemeceği. Niketim AM5'in en büyük özelliği DDR5 ve PCIe Gen 5 uyumluluğuydu ve bunlar için yeni bir soket türü gerekliydi. AMD açıkladı: AM5 soketi ne kadar süre desteklenecek? | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com) yani demiş ki 2025'te bir seri çıkaracağız am5 soket kesin ama zen4 mü olur zen5 mi belli değil çünkü 1 1.5 sene bilişim dünyası için uzun bir süre ve bu sürede yeni şeyler çıkabilir pcie6.0 ya da yeriz bu ddr5 olmadı diye ddr6 bile çıkarabilirler. ryzen 1000(zen1) 2000(zen1) alıp da 3000(zen2) serisi çıkınca gözü yaşlı olanların ki biri de benim bunların 2700x alarak 5000(zen3) çıkınca 3000 alanlar da pişman oldu yine biri benim 3700x alarak ama zen4 7000 serisi çıkınca 5000 serisi alanlar pişman olmadı çünkü alışık değil am4 kullanıcısı her gün bios update yapmaya. ayrıca bir performans sıçraması olmadı. biraz tester oldu yani 7000 işlemci ve 600 anakart kullanıcıları. aynı 5000g serisinin apu olmasına rağmen daha iyi bir ram kontrolcüsü ile gelmesi gibi 8000 serisi de apu ama daha iyi ram kontrolcüsü ile gelecek bu yüzden 700 serisi anakartlar çıkacak ama am5 soket yine ama 7000 işlemcim var 700 serisi alırım daha iyi ram hızı olur diye bir şey beklemiyorum ben 7000 serisinin ram destek limiti yüzünden. 10000 hızını getirebilir 700 serisi anakart ve 8000 serisi. 9000 serisi kesin am5 ve 700 serisi anakartla daha iyi ram destekli olacak ama zen4 mü olacak yoksa zen5 mi soru bu aslında. şu anda belli değil dediğim gibi. zen4 bile gelse 5nm değil 3nm 2nm falan da olabilir bu da performansı arttırır yanında o kadar ram desteği ile fark atsınlar artık 5800x3d'ye şöyle vay be diyeceğimiz ve her oyunda. |