Şimdi Ara

AMD'den sürpriz dev işlemci kutusu: Ryzen APU geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Morphinz

Ofisteki PC'leri değiştirmeyi düşünüyoruz.
    Acaba yazılım geliştirme için kullanmak mantıklı mıdır?

Çift monitör çalışma testlerini merakla bekliyorum.

Ryzenlerde deli gibi pci-e çıkışı var. 2 tane video çıkışı koymazlarsa ayıp olur.
  • Sizde olmasanız yenim ederim foruma gireceğimiz yok. Bir siz kaldınız
  • R3 2200g güzel olmuş bellek bant genişliği nedeniyle vega 8le vega 11 arasında çok fark olmaz diye düşünüyorum, ekran kartları madenciler yüzünden pahalı şimdi vega 8le biraz zaman geçirilir ekran kartları fiyatları düzelince (tabi düzelirse) bir kart alıp yola devam edilir. R3 2200g vega 8 gpusu olmasa bile 99 dolara iyi bir işlem gücü sunuyor oc imkanı da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Bu APU lar en çok dizüstü bilgisayarlara gerekli. Ama AMD en son dizüstü bilgisayarlara çıkaracak sanırım.

R5 2500u ve r7 2700u apulu laptoplar var, 2300u ve 2200u da gelecek.

• laptoplarda ryzen işlemcileri görememek gerçekten çok üzücü ./

• Dahili gpuları harici amd ekran kartları ile crossfire mantığıyla çalıştırabilecek miyiz?

Geçmiş olsun Erdi Bey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 11 Şubat 2018; 21:35:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muammer816

laptoplarda ryzen işlemcileri görememek gerçekten çok üzücü ./

batarya teknolojileri ile ilgili sanırım. Ama sadece adaptör ile çalışırken yüksek watt moduna geçebilen işlemciler üretmek gibi bir planları olsaydı bu mümkün olurdu. Gerçi araya böyle bir sınır koymuş olmaları bence iyi niyetli değil. Diz üstü sistemleri uçmasını istemiyorlar. Gerçi tam tersinin de düşünülmediği düşündüğümüzde iki platformun kârlılık politikalarının çok ince tasarlandığını tahmin ediyoruz. Örneğin batarya destekli masaüstü sistemlerinde hiç olmadığını görüyoruz.

Halbuki masaüstü bilgisayarlarda elektrik kesintilerinde çalışmalarımızı tamamlamak için satılan o hantal ve pahalı kesintisiz güç kaynaklarından almamız gerekiyor. Halbuki işlemci elektrik kesildiğinde enerji tüketimini dizüstü işlemci moduna geçirebilse masaüstü bilgisayarlarda da pratik hücreli bataryaları kullanabilirdik. Elektrikler varken yüksek performanslı bir masaüstü olarak kullanırdık.

Elektrikler yokken çalışmaların kaybolma riski düşük olurdu. Ayrıca masaüstünü başka bir noktaya taşımak gerektiğinde zahmetsiz olurdu. Ama masaüstü sistemlerde en başından beri acaba böyle pratik çözümler vardı da biz mi hiç bilmiyorduk. Ama geçen gün haber çıkmıştı Asus ilk kez dahili bataryası olan masaüstü bilgisayar üretiyor diye.

Demek ki hiç yokmuş böyle bir geçişlilik. Ne yazık ki eğer yapılacaksa da o sistemde büyük olasılıkla dizüstü ailesinden bir işlemci kullanılacaktır çünkü hiçbir masaüstü işlemci bir batarya gücüyle çalışacak biçimde üretilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

Dahili gpuları harici amd ekran kartları ile crossfire mantığıyla çalıştırabilecek miyiz?

Geçmiş olsun Erdi Bey.

önceki nesil apularda dual gpu vardı, youtubede videosu var aman aman performans vermiyor
    videoya gelirse
    gayet şirin bi inceleme olmuş, iyileşince bi performans testi bekliyoruz
    i5 dahili grafikle karşılaştırma yapılırsa daha iyi olur sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: ImRoyal

quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

Dahili gpuları harici amd ekran kartları ile crossfire mantığıyla çalıştırabilecek miyiz?

Geçmiş olsun Erdi Bey.

Konuyla hiç alakam yok ama bu dediğim işlemin imkansız olduğunu tahmin edebiliyorum. Sorduğun soru aptalca.

Bilmiyorsun niye yorum yapıyorsun? Aptalca diye de terbiyesizlik yapıyorsun.

Bilmiyorsan önünde internet var, geçmiş dönemde apular r7 240larla cf yapılabiliyordu.

Anca tahmin et zaten, araştırma öyle boş boş konuş.
  • Bu incelemeler konusunda bir tavsiyem olacak, ürünleri bize göstermek için binlerce dolarlık kamera kullanıyorsunuz ama bizim gördüğümüz şey bulanık bir görüntüden ibaret oluyor ve sizde görüntünün nasıl olduğunu göremiyorsunuz. Bunun yerine ürün incelemelerinde google glass veya benzeri bir donanım kullansanız nasıl olur acaba. Google glass sokak kullanımı ve sosyal medya için çok kötü bir cihazdı ama bu işler için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde yaptığınız bir haberde de, avrupada sanayi ve sağlık alanında yaygın olarak kullanıldığından bahsetmiştiniz. Google glass ın 720p ve 30dk kayıt imkanı yeterli olur ayrıca bizde tanıttığınız nesneyi sizin gözünüzden görme imkanını elde ederiz.

@fx57
  • @fx57

Erdi Bey sizin işinize olan özeniniz.
    Türkiye'de konunuza olan ileri hakimiyetiniz.
    Asla ve asla çizginizi bozmuyor olmanız.

Ve daha bir çok eşsiz özelliğiniz ile sadece DH nin değil bu piyasanın en iyilerindensiniz.

Yapılan eleştirilere verdiğiniz kıymet yine kişiliğinizin kalitesini gösterir bir işaret.

DH nin ayakta kalmasını sağlayan yegane insansınız.

Seviliyorsunuz.

Başarılarınızın devamını dilerim.

• Kullandığınız kameranın marka ve modeli nedir? Eğer varsa netleme manuel ayarında mıydı?
  • Sırf erdi başgan var diye giriyorum siteye.Erdi başgan giderse dh defterini kapatırım bunu açık ve net söylüyorum.
  • Geçmiş olsun Erdi bey.İncelemeyi ve karşılaştırmalı tabloları canlı testleri sabırsızlıkla bekliyorum.Emeğine sağlık Türkiyede ki ilk ve zirvede olan DH da üye olduğum için çok mutluyum.

• sizce 1300x mi alayım yoksa 2200 g mi ? aralarında performans farkı ne kadar var ?
  • gt1030 dan bir tık daha yüksek performans veriyor gerçekten mükemmel, ps4de de aynı bu şekilde bir işlemci var zaten tek işlemci içinde gpu da var, bu 2600g de aynı şekilde, düşük kalite oyunlar csgo mob oyunları vs. çook rahat oynatacak bir işlemci, gta 5 1080pde medium ayarlarda 60 fps oynatıyor çok süper, para olmayan ve parasının deyeri olmayan biz tr gibi yerler için biçilmiş kaftan genç arkadaşlar öğrenciler vs. bunu alıp geçicek ekran katı filan almalarına gerek kalmıcak. satışa çıkmış bile. youtubeda testleri vs. var bakabilirsiniz. gönül isterdiki gtx 1050 civarı performans versin tadından yenmezdi ozaman.gelecek senelerde görücek galiba, amd number one.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHBSC55 -- 12 Şubat 2018; 15:46:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nickola Tesla

Sırf erdi başgan var diye giriyorum siteye.Erdi başgan giderse dh defterini kapatırım bunu açık ve net söylüyorum.

zaten birçoğumuz aynı şekilde forum için giriyoruz yada erdi hocam için.bsc nasıl bitti talha hocam gidince,aynısı dh yede olmaz umarım.
  • Intel Core i7-8709G geliyormuş beyler 2-3 ay içinde, gtx 1060 performansı veriyor işlemci:) bunu beklemek daha mantıklı.
  • Amd ilk çıkan ryzen işlemcilere bu yüzden entegre grafik birimi koymadı.ryzen 5 1600x asrock ab350 mını ıtx sıstem toplamıştım.Ekran kartı olmadan işlemci içinde entegre grafik brimi olmadığından anakart on bord hdmi üzerinden görüntü alamıyordum.Çok can sıkıcı bir durum diyelim şuan için bütçem yok ekran kartı alamadım yani topladığım sistem bir köşede öylece duracak Amd bence tüm işlemcilerin içine entegre grafik birimi koyması gerekli diye düşünüyorum.Tabi apuların satılması için apu işlemcilere yüksek seviye entegre grafik birimi takılabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.