Şimdi Ara

AMD destekleyin ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım kimse bagıs toplamıyo..hem amd şuan zarar etmedi ..atiyi aldıgı için biraz zor durumda ama
    zavallı durumda deil
  • quote:

Orjinalden alıntı: tatlıcak

arkadaşım intel çok iyi oc oluyo tamamda performanssı sadece test programlarında hissediyosun ..ama pc kullanırken hissetmiyosun ...benim görüşüm ..4800 kullanıyorum 65 nm süper tawsiye ederim

E4300'ü 3 ghz'de çalıştırdığımda 8800 GTS 320 eşliğinde oyunlarda farkı hissetmeyecek miyim yani? (Test sonuçları da yalan oluyor bu durumda.)

Biraz daha açmanızı istiyorum. Athlon X2 kullanınca nasıl bir fark oluyor? Kare/sn mi yükseliyor? Yoksa Core 2 Duo'da anlık duraklamalar oluyor da X2'de akıp gidiyor mu?

Sanırım Core 2 ile X2 kullandınız ve gözlemlerinizi yazıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Haziran 2007; 15:01:05 >
  • arkadaşım ben sadece 4300 için konuştum ben amd 4800 kullanıyorum ..benim oc işim olmaz ...bu arada ark 4300 war bir arkadaşımdada 6300 war sen merak etme ben kullandım ondan yorum yapıyorum ...
  • @tatlıcak

Valla ne diyeyim sana fanatik mantığınla (not; mantıktığın fanatik cinsi yoktur. Fanatiklik devreye girince mantığın sesi kısılır.) mutluluklar dilerim. Bu kadar da açıkça söylenmez ben fanatiğim beni dinlemeyin diye.

1-2 sene sonra tokatlayacak te ne olacak. Şimdiki anakart aoluyor mu yok. Daha ne. Geçme konusunda da kahin olmak gerekmiyor. Bir AMD bir intel, bit ATİ bir NVidia öne geçiyor.

AMD de anlamadığım bir biçimde hala şansını zorlayarak üst seviyeden girmeye çalışıyor ve zor durumda bile kullanıcıyı yolmaya çalışıyor. Bunu yapmayı amaçlamasaydı. 2900 ü çöpe atar kırparak 256bit 2600XT olarak satardı ama nerdeeeeee. Hadi 2600 için başka planın var 2700XT de ve 200$ dan sat yahu. En azından bizi şu 8600GTS den kurtarırdı.

Arkadaşım sen PC kullanırken OC yi hissetmiyorsun dedin de. Bir bak bakalım encode decode ya da Winrar da sıkıştırma ya ne kadar etki ediyor. Ve şunu da unutma ileride ihtiyacın olunca işlemcine OC yaprak uzun bir süre daha kullanabilirsin.

quote:

arkadaşım ben sadece 4300 için konuştum ben amd 4800 kullanıyorum ..benim oc işim olmaz ...bu arada ark 4300 war bir arkadaşımdada 6300 war sen merak etme ben kullandım ondan yorum yapıyorum ...

Yani bilgisayarlarda yüklü olan uygulamalar, tüm bileşenler aynı öyle mi?
    ________________________________________________________________________________________

Bu arada arkadaşlar destek olacağınızı sanıyorsanız hava alırsınız. AMD toptan toptan satıyor işlemcileri.

Stokları eritmek ve AMD nin yeni işlemcilerini satması için kaç işlemci satılması gerekiyor hiç düşündünüz mü?

Valla şu an için yeterli bütçesi olana AMD önermeyi düşünmüyorum bile.

Zira yeni işlemciler yarım yamalak destek verecek yarı HT hızında çalışacak. DDR3 PCI ex 2.0 vb şeyler de cabası.

Ama ucuzu bir sistem olacaksa tabiki AMD.

________________________________________________________________________________________

@mercury07

Arkadaşım biraz daha araştır istersen. E6600 2,4GHz ile AMD 6000+ ı geçiyor. Yani Core mimarisi saat darbelerini AMD nin mimarisine göre daha etkin bir biçimde kullanıyor.

Aradaki fark test yazılımlarında da değil.

@ELeCtRiCkChi

Diz üstünde turion aldırarak doğru bir uygulama yapmamışsın. İntel dizüstü platformda baya önde. Zaten AMD nin ati yi alma sebebi (sebeplerinden biri de) de adam gibi bir dizüstü platform çıkarmak istemesi.

@ozgur06

Arkadaşım sistem bileşenlerini yazarsan yardımcı olabiliriz. Takılma sebebi işlemciden değil gibi. Büyük ihtimal anakart ya da HDD ile ilgili bir sorun var.

@Urzais100

Bütçen müsait gibi. İntel bir sistem tavsiye ederim. Ama illa AMD diyorsan 4200+ alma. 4000+ al.

quote:

Orjinalden alıntı: aXy - uGr

boynuma giyotin geçirseniz almam AMD

Bu yorum da yanlış. Mantıklı, ileri dönük ve F/P ürünü çıkardıkça niye alınamasın ki.

Ama son hareketleri oldukça mantıksızdı. Öne gçtim diye ses soluk gelmedi.

Tekrar hatırlatayım AMD nin mali durumu iyi, hemde çok iyi. Adamlar ATİ yi aldı boru değil bu.

Ayrıca daha öncede bahsettiğim sorunlardan ötürü sürekli yeni fabrika açıyor bu da tabiki biraz daha ateşi körüklüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 4 Haziran 2007; 4:17:55 >

• quote:

arkadaşım kimse bagıs toplamıyo..hem amd şuan zarar etmedi ..atiyi aldıgı için biraz zor durumda ama
    zavallı durumda deil

bağış okununca yanlış anlaşılmış evet kimse amd almak zorunda değil kimse intel almak zorundada değil biri zayıfladıysa mali krize girdiyse kendi hatası her hatadan bir ders cıkar daha öncede inmtel kötü işlemciler yapıyordu bakın önde olmasına rağmen dur duraksız calışıyor işte bu hataları öğrenip ilerde tekrarlamaz en azından
  • arkaşım ben amd fanatigi degilim sadece ben intelin performanssını hissetmiyorum ...bu kadar bunu uzatmaya gerek yok siz gidin intele paranızı verin...sizede mutluluklar..ama amd her zaman verdigin parayı hak eden bir cpu olmuştur bu arada oc yaparak cpunun ömrünü tükettiginizden haberiniz wardır umarım ...iyi forumlar

• quote:

arkadaşım ben sadece 4300 için konuştum ben amd 4800 kullanıyorum ..benim oc işim olmaz ...bu arada ark 4300 war bir arkadaşımdada 6300 war sen merak etme ben kullandım ondan yorum yapıyorum ...

Sonuç olarak diyorsunuz ki "E4300 - E6300 fark etmez, hız aşırtılsalar dahi X2 4800 'forever!' "

Ama "E4300'ü düz hâlleriyle denedim, X2 4800 daha iyi" (ki sanırım böyle diyorsunuz) derseniz, o zaman yaptığınız yorumlar garip oluyor. E4300 alıp da hızlandırmayan görmedim ben açıkçası. Ki E4300 düz durumdayken X2 4800'ün oyunlarda biraz daha iyi olduğunu bilmeyen yok sanırım.

• arkadaşım sen beni anlamadın ben diyorumki 4300 düz olarak 4800 iyi deil buraya kadar anladınmı....şimdi
    6300 4800 den iyi dir ona bişey diyemem...anladıysan ne mutlu
  • Yok anladım merak etmeyin. Cümlem biraz farklıydı sadece.

Demek istediğim, E4300'ün düz hâline göre yorum yapmanın 8500 GT'nin düz hâline göre yorum yapmaktan bir farkı olmadığı.

Tabii, hız aşırtma yapmayacak biri (pek rastlamasam da) X2 4800 alabilir 30 TL fazla vererek (ucuz anakartla bu fark kapanıyor elbet).

Neyse, uzatmayayım ben de (başlığın sahibi bozulmasın). Bir sistemi rahat 2 - 3 yıl kullandığım için ayrıntılara inmek, konuyu netleştirmek istedim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Haziran 2007; 15:33:37 >
  • Hiç bir markanın fanatiği olmayın paranın hakkını hangi işlemci veriyorsa onu alın. Para kolay kazanılmıyor. Firmaları da bırakın yöneticileri düşünsün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoubleDragon

Hiç bir markanın fanatiği olmayın paranın hakkını hangi işlemci veriyorsa onu alın. Para kolay kazanılmıyor. Firmaları da bırakın yöneticileri düşünsün.

Doğru
  • Beni destekleyin bende söz AMD yi desteklicem
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

Beni destekleyin bende söz AMD yi desteklicem

biz sana sen amd ye
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

al benden de o kadar, athlon'un ruhu şad olsun
  • yaw kardesım bu kanıya nasıl vardın..Amd destekleyın..Elınde bır lınk felen varmı amd'nın malı durumu ıle ılgılı..Cok sacma ama cok sacma bır konu
  • Ben IBM'i destekliyorum! Yeni işlemci teknolojisi konusunda en sağlıklı ve radikal kararları uygulayanlar onlar! Ppc6 Rulezzz!
  • DigitalWorld
    Sistemim:
    Amd 3500+ am2
    Msi k9 neo f
    1 gb kingston ddr2 533 mhz
    Leadtek 6600 gt nvidia 128 mb
    Seagate 200 gb sata 2 ncq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freed0mm -- 3 Haziran 2007; 20:08:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

@mercury07

Arkadaşım biraz daha araştır istersen. E6600 2,4GHz ile AMD 6000+ ı geçiyor. Yani Core mimarisi saat darbelerini AMD nin mimarisine göre daha etkin bir biçimde kullanıyor.

Aradaki fark test yazılımlarında da değil.

gerçekten çok ilginç. demek 423 YTL'lik E6600, 445 YTL'lik AMD 6000+'i geçiyor. neyde geçiyor? üstüne binince gidiyor mu bunlar? bu kadar para verecek son kullanıcı acaba bu geçmeyi farkedebiliyor mu? mimarilerin farklılığının bilincindeyim. unutma ki, core mimarisinin etkin kullanımı için yazılımın bu mimariyi desteklemesi şart. yani çoğu oyunlarda bile Ghz sayısı hala en önemli şey. üstelik masaüstü sistemlerde önbellek herşey değildir. dizüstünde core mimarisinin üstünlüğü aşikar. ancak X2 dizüstü sistemler de hiç de geri kalmıyor. yoksa Asus gibi dev firmalar ürünlerinde kullanmazlardı. fiyat avantajı da cabası.

• quote:

Orjinalden alıntı: mercury07

gerçekten çok ilginç. demek 423 YTL'lik E6600, 445 YTL'lik AMD 6000+'i geçiyor. neyde geçiyor? üstüne binince gidiyor mu bunlar? bu kadar para verecek son kullanıcı acaba bu geçmeyi farkedebiliyor mu? mimarilerin farklılığının bilincindeyim. unutma ki, core mimarisinin etkin kullanımı için yazılımın bu mimariyi desteklemesi şart. yani çoğu oyunlarda bile Ghz sayısı hala en önemli şey. üstelik masaüstü sistemlerde önbellek herşey değildir. dizüstünde core mimarisinin üstünlüğü aşikar. ancak X2 dizüstü sistemler de hiç de geri kalmıyor. yoksa Asus gibi dev firmalar ürünlerinde kullanmazlardı. fiyat avantajı da cabası.

Arkadaşım öncelikle yanlışı düzelteyim oyunun mimariyi desteklemesi diye bir durum söz konusu değil. Mencu tek bir ana yapı var o da X86 ve AMD ile İntel aynı omurga üzerinde top koşturuyorlar.

AMD zamanında 2GHz ile oyunlarda inteli geçiyordu ve detek diye bir şey yoktu hatırlatırım. Yani intel şu an zamanında AMD nin yaptığını yapıyor. Yaaani mimari yazılım desteği gerektirmiyor. Bu tıpkı şunun gibi. 16 shder işlemcili bir ekran kartı için farklı, 24 shader işlemcili bir ekran kartı için yazılımları farklı farklı mı yazmak gerekiyor. Yani işlemci mimarisi içindeki işleri yazılım değil işlemcinin kendisi yapıyor. (Yazılım şu işi bitir diyor ancak o işin nasıl bitirileceği işlemcideki mimariye bağlı.)

Bunun dışında E6600 ün daha az enerji tüketip, daha az ısındığı da malum. Bir de 6000+ 3GHz limirinde bir işlemci. E6600 ise rahatlıkla 3,4GHz nin üstünü görecektir. Bir de ikisi arasındaki fark heryerde. Oyun ve encoding de. Oyunlarda biri 110FPS verirken diğeri 5 FPS fazla veriyor. (İntel fazla veren.) Tabi 25FPS den 30 a artan ile 110 dan 115 e artan FPS bir değildir. Ama özellikle encoding ve sıkıştırma işlemlerinde önemli farklar var.

Ayrıca masaüstü sistemlerde önbellek önemli değil diye bir genelleme yapamazsın. Zira aynı hızdaki iki core mimarili işlemci arasında 2MB fazlalık önbellekten kaynaklanan %15 gibi ciddi bir fark var. (2MB önbellekli E4300 ancak 3,5GHz hıza çıkarılıp 1550MHz FSB ye sahip olduğunda 3GHz lik X6800 performansı verebiliyor.)

AMD işlemciler ise yapıları nedeniyle önbellek artışından etkilenmiyor.

Dizüstü platformda asus u öner sürmek ise mantıksız. Zira asus 512MB ram e sahip 55$ lık ekran kartı da satıyor ama bu onun emsallerinden iyi olduğunu göstermiyor. Asus dizüstünde çeşit olsun diye kullanıyor zira her kesime hitab etmek istiyor. Mesela HIS i adı ve tasarımları nedeniyle severim ama şimdi alacağım kart başka marka olacak. Ama HİS 8800 üretse 5-10 $ fazla verip onu alırım keza tasarımları çok iyi oluyor. (Tabi standart tasarımlı bir his almam.) Yani benimki sadece tasarım ile bile ilgili olsa AMD nin logosunu sevdiği için alan insanlar bile var. (Bir arkadaşım) Sanırım bu nedeni iyice açıklamıştır.

AMD nin dizüstü bilgisayarlarında kullandığı işlemciler masaüstündekilerin aynısı. Yani özel bir tasarım yok sadece düşük gerilimle çalışabilenler seçiliyor. P(güç)= U(gerilim)*I(akım) eşitliğinde gerilimi düşürüyorlar ve güç tüketii azalıyor. (Bu arada I=U/R den de görüleceği gibi gerilim düşünce akım da düşüyor. Yani gerilimi düşürmek ilk formüldeki iki değişkeni de etkiliyor)

Ama intel tarafında ise özel çipset, özel işlemciler bulunmakta.

Zaten AMD nin ATİ yi alma sebebi dediğim gibi kendi özel işlemcilerini ve bunlara tam uyum sağlayacak çipsetleri üretmek için. Sanırım bu yoğunlaşma ekran kartı bölümüne önem vermesini engelledi.
    Bunun dışında belirtiyorum. Arkadaşlar şu an dizüstü bilgisayar almayın.

Alacaksanız da mutlaka Core2Duo işlemcili olsun. (CoreDuo değil Core2Duo bu ikisi birbirinden çok farklı.)

2008 yılı içinde AMD nin dizüstü konusunda çok iyi atılımları olacak bekleyebiliyorsanız bekleyin derim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.