Şimdi Ara

AMD EDID kullanarak monitörü OC yapma rehberi. #TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün sizlere elinizdeki ekran kartı ve panelin native çözünürlüğün ve native hertz'in üstüne nasıl çıkacağınızı göstereceğim.

Öncelikle bu işlemi yapmak için sahip olmanız gerekenler R serisi bir ekran kartı ve EDID destekli bir monitör.

Benim kullandığım bileşenler R7 250 ve Philips 203V

AMD CCC'ye giriyoruz :

EDID Seçeneğini devre dışı bırakıp maksimum çözünürlükte maksimum hertz'i seçiyoruz :

Daha sonra uyguluyoruz ve çözünürlükleriniz hazır :

ÖNEMLİ NOT : MASAÜSTÜ ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ KESİNLİKLE NATİVE'NİN ÜSTÜNE ÇIKARMIYORUZ.

Son olarak oyunuzumuzu açıp monitörümüzün maksimum desteklediği çözünürülüğü bulana kadar tüm çözünürlükleri deniyoruz.

Kolay gelsin :)

• Deneyen var mı ?
  • custom resulotiun utility adlı başka bir programla 70 hz yaptım hem doğal çözünürlük olan 1080p hemde 1440p de sorunsuz 70 hz çalışıyor

http://linustechtips.com/main/topic/31526-overclocking-your-monitor-refresh-rate-amd-gpus/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Valiente -- 2 Ağustos 2015; 18:07:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

custom resulotiun utility adlı başka bir programla 70 hz yaptım hem doğal çözünürlük olan 1080p hemde 1440p de sorunsuz 70 hz çalışıyor

http://linustechtips.com/main/topic/31526-overclocking-your-monitor-refresh-rate-amd-gpus/

1440P oyunlarda görüntü bozulması var mı ?
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Aksama dogru 2k 75 hz deneyecem ss atarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

custom resulotiun utility adlı başka bir programla 70 hz yaptım hem doğal çözünürlük olan 1080p hemde 1440p de sorunsuz 70 hz çalışıyor

Hocam sizin yaptığınız işlemi daha önce denedim ama tam beceremedim. Şuanda HDMI ile bagli Asus VN248 monitorum var. CCC de maksimum raporlanan hz değeri 75 hz ama ben bunu CCC den arttiramiyorum sizin soylediginiz programdan bu islemi nasil yapacağım acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    masaüstünde yazılarda sorun var ama oyunlar cam gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ANAKART ALMA REHBERİ
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sadece linki türkçeye çevirdim, resimler bana ait değil. eğer birden fazla monitör kullanıyorsanız veya monitörünüz ips panelse denemeyin bence

programı açın monitör seçme yerinden yanında aktif yazmayanlara gelin ve yandaki delete tuşuyla silin, sadece aktif kalsın.
    daha sonra detalied resolutions bölümünün altındaki add tuşuyla monitör için yeni profil ekleyeceksiniz, sol üstten lcd veya led hangi monitörü kullanıyorsanız seçin ve refresh rateyi 5 arttırın.
    65 70 75 olacak sekilde 3 profil ayarlayın detalied resolutions bölümünde (boşuna resimdeki gibi 80 yapmayın çalışacağını sanmıyorum
    sonra monitör özelliklerinden teker teker sorunsuz ve en yüksek hz olacak şekilde deneyin, ekran siyah olursa bişeye basmadan bekleyin 15 sn sonra düzelir
    en yüksek ve sorunsuz hertz hangisiyse onun olduğu profil hariç tüm profilleri programdan silin

• Samsung P2350 monitörle 72 Hz yapabildim. Monitörünüzün özelliklerine dikkat etmenizi öneririm. Örneğin, Samsung monitörler için, tek SL-DVI girişli çözünürlüğü destekleyen FullHD monitörleri 80 Hz üzerine hız aşırtılamıyor. Monitör 75 Hz'e hız aşırtıldığında da bir dakika içinde kararabiliyor. Monitörün ölçekleyicisini çok riske atmayın bence. Kılavuzunu okumadan hareket etmeyin. Buna bir gerekçe de, monitörün CRU ayarlarını yaparken eşitleme kutuplarını ayarlamanız gerekiyor. Eğer yanlış yenileme hızında yanlış kutup seçerseniz, sıvı kristallere zarar verebiliyormuşsunuz - bunun da emaresi ekranda renk geçişleri arasında gördüğünüz renk kırılmaları. Bunlar çok tehlike işaretleri ve sırf artıyı eksi, eksiyi artı yaptığınız için kalıcı piksel bozulmalarına neden olabilirsiniz.
    CRU ile yapabileceğiniz birşey de, çözünürlük kesirini tamsayı haline getirebilmek. Örneğin, özel çözünürlük ayarı belirlerken, arka gecikme ve ön gecikme(back porch, front porch), satır arası gecikme sürelerini değiştirerek 59.994 Hz olan çözünürlük tazelemesini 60.000 Hz'e sabitleyebiliyorsunuz. Bunun tam neye yarayacağını şöyle anlatayım, 24 Hz videoyu 60 Hz monitörde izlemenin görüntüde sürekli bir kayma etkisi görülür. Bunu mesela 25 Hz video için 50.000 veya 75.000 Hz yaparsanız, görüntüdeki zamanı gelen karelerin atlanmasının önüne geçilmiş olunuyor, daha akıcı oluyor.

• quote:

sadece linki türkçeye çevirdim, resimler bana ait değil. eğer birden fazla monitör kullanıyorsanız veya monitörünüz ips panelse denemeyin bence

programı açın monitör seçme yerinden yanında aktif yazmayanlara gelin ve yandaki delete tuşuyla silin, sadece aktif kalsın.
    daha sonra detalied resolutions bölümünün altındaki add tuşuyla monitör için yeni profil ekleyeceksiniz, sol üstten lcd veya led hangi monitörü kullanıyorsanız seçin ve refresh rateyi 5 arttırın.
    65 70 75 olacak sekilde 3 profil ayarlayın detalied resolutions bölümünde (boşuna resimdeki gibi 80 yapmayın çalışacağını sanmıyorum
    sonra monitör özelliklerinden teker teker sorunsuz ve en yüksek hz olacak şekilde deneyin, ekran siyah olursa bişeye basmadan bekleyin 15 sn sonra düzelir
    en yüksek ve sorunsuz hertz hangisiyse onun olduğu profil hariç tüm profilleri programdan silin

HDMI ile bagli ve IPS monitorum denememde sakinca var mi peki ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ips ile ilgili menü yok, denemeyin bence. yukarıda bahsedildiği gibi monitöre zarar verebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.