Şimdi Ara

AMD Freesync İncelemeler Geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kısa da olsa bir çeviri. Turkish please...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Kısa da olsa bir çeviri. Turkish please...

Özetlersek haberi, sadece belirli AMD kartları tamamiyle FreeSync özelliklerinden yararlanabilecek hocam.The AMD Radeon R9 295X2, 290X, R9 290, R7 260X R7 260 gibi gpular tam anlamıyla hem güç tasarrufu hem oyunlardaki yırtılma sorunu hem de video oynatırken AdaptiveSync desteklerken, HD 7000 8000 ve R9 ile R7 ailesine ait diğer gpular sadece adaptive sync'in güç tasarrufu ve video film vb. izlerken bu özelliği kullanabilecek.Oyunlar için bir getirisi olmayacak bu gpuları kullanan arkadaşlar için.

Apular olarak "Kaveri," "Kabini," "Temash," "Beema" and "Mullins" gibi Apular Freesync destekleyecek.Şu an bazı oyunların mimari yapılarından ötürü destekleme problemi olacağından kullanıcılar Catalsyt üzerinden aktive edebilecekler.

Ekleme:Yukarıda sıralanan kartlar arasında R9 280 R9 280X ve R9 285X i göremedim, eğer haberde bir hata yoksa o halde 280 280x ve 285x gibi kartları kullanıp bu özellikten faydalanmak isteyenler için kötü olmuş.
    Freesync/Adaptive Sync protokolü ise Displayport 1.2a ile gömük olarak gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 5 Eylül 2014; 11:12:57 >

• Kir$of K kullanıcısına yanıt
    Sağol.

260'a bile destek verip 280 ve 280X'e destek vermemek neyin kafası AMD?
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Yeni gördüm hocam mesajınızı mobilden yazıyordum arkadaş çevirmiş zaten Bu arada mobilde sürekli iç sunucu hatası veriyor forum

Bu arada R9 285 in destekleyeceği AMD nin slaytlarında var daha öncede üst mesajlarda yazdığım gibi diğer seriler (7000,8000 280x gibi) oyunlarda değilde film vs de destekleyecekler
  • Filmde destekleyecekmiş. Çocuk avutuyorlar sanki. Oyunda desteği olmayan kartı ne yapayım ben? Geri alıp soksunlar bi taraflarına...
    Hocam ben yinede bu açıklamara biraz şüpheci bakıyorum çıkana kadar neler olur bilinmez o yüzden konuşmak için biraz erken ha bu şekilde olursa beraber söveriz
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Biz şimdiden başlayayım sövmeye. Böyle bi nane yiyeceklerse de vazgeçerler belki bu vesileyle. Destek verirlerse birlikte överiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Sağol.

260'a bile destek verip 280 ve 280X'e destek vermemek neyin kafası AMD?

Rica ederim hocam, teknik olarak düşünürsek R9 280 ve 280x performans kartları olarak görünüyor birçok oyuncu tarafından, biz bile forumda önerirken Amd kartlar arasında bol bol öneriyoruz fiyat ve performans uyumu nedeniyle , yukarıda dediğim gibi eğer verdikleri haberde hata yoksa saçma sapan bir politika belirlemişler.Yalnız Turbo-powwer söyleyince hatırladım 285x destekleniyor ancak guru3d nin yayınladığı başlıkta eklememişler gpuyu, yani habere mi şüpheyle baksam Amd tarafına mı bilemedim

Video oynatırken stuttering/tearing gibi şeyler ne kadar sıklıkla oluyor ki ? Ben o kadar süredir gerek dizi, gerek film vb. izlerken gözüme çarpmadı, kendimden şüphe etmeye başladım

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

http://www.guru3d.com/news-story/amd-lists-radeon-gpus-that-support-freesync.html

Bir üstteki mesajımda da belirttiğim üzere aslında eski bir haber zira bu GPU'lar 4 ay önce bir AMD yöneticisi tarafından belirtilmiş. Söz konusu haberden anladığım kadarıyla 7000, vb serilerde FreeSync için gerekli donanım bulunmuyor. Ama şöyle bir bakınca FreeSync ocak 2014'te duyurulmuş ama martta satışa sunulan 280 bile oyunlarda FreeSync'i desteklemez halde. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Benim bu durumdan anladığım 280 serisi EOL yapılıp yerine 285 getirilecek ve o da yeni teknolojileri destekler hale gelecek. Ama FreeSync teknolojisi geliştirilirken GCN 1.0 GPU'ların da oyunlar için desteklenmesi çok mu zordu? Hiç sanmıyorum...

Kesinlikle hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten AMD nin resmi sitesinde 7000 serisine destek var yazıyor. İşin ilginç tarafı oyun kısmında , filmde olup olmaması laptopları vs etkiler guç tuketimi açısından. Masaustu için bi getirisi olmaz. ilk günden beri çıkan haberler bu yönde olunca paylaştım zaten

• Test konusunu silmekte nedir sayın yöneticiler

• NEdense uygun fiyatlı monitörde de beklentiye girmişiz zamanında ://

Gsync'i de Freesync'i de bi yerde deneyip kendiniz karar verin. Mucizevi bi şekilde mesela 40fps olduğu zaman bunu 60fps gibi hissettireceğini ve fazla beklentiye girdiği için hayal kırıklığına uğrama durumu olmasın.

60fps veya üstü video kaydı yapıp review böle olur diyen yok sanırım.
  • ekran karti monitore gore cok daha hizli degistirilen bir parca o yuzden hangi kartlarin destekledigi degil de hangi monitorlerin destekleyecekleri ve kac lira olacaklari daha onemli.elimizde 280x vardir seneye 380x aliriz olur biter ama ben kullandigim monitoru 2010'da aldim.freesync'in olayi kullaniciya yeni monitor aldirmak oldugu icin 290x'im var hemen almaliyim olmayacaktir monitor fiyatlari yuksek olmamali ve yeni monitore kullaniciyi ikna etmeli.g-sync da ayni sekilde.yeni monitor alalim iyi guzel ama bir de 4K mevzusu cikti insan istiyor ki monitoru sadece sync ozelligi icin degil 4K sync destekleyen bir sey olsun uzun sure kullanalim.
  • Ghosting Testi En Soldaki G-Sync

AMD Freesync İncelemeler Geldi

Şöyle de bir şey yazılmış

The question now is: why is this happening and does it have anything to do with G-Sync or FreeSync? NVIDIA has stated on a few occasions that there is more that goes into a VRR monitor than simply integrated vBlank extensions and have pointed to instances like this as an example as to why. Modern monitors are often tuned to a specific refresh rate – 144 Hz, 120 Hz, 60 Hz, etc. – and the power delivery to pixels is built to reduce ghosting and image defects. But in a situation where the refresh rate can literally be ANY rate, as we get with VRR displays, the LCD will very often be in these non-tuned refresh rates. NVIDIA claims its G-Sync module is tuned for each display to prevent ghosting by change the amount of voltage going to pixels at different refresh rates, allowing pixels to untwist and retwist at different rates.

Bu karşılaştırma baz alınamaz. Çünkü 3 monitörün de paneli farklı. Gölgelenmenin de G-Sync veya FreeSync'le alakası yok muhtemelen bu sebeple.
    Ancak aynı veya muâdil panellerle karşılaştırma olursa anlaşılır aradaki fark.
    Bence normal bi ghosting karşılaştırması yapmaları gerekirdi. Böyle yapınca, Freesync ghosting yapar gibi bi algı oluşturuyorlar(yazıda bahsedilen limitlerin dışında Gsync üstün denilse bile, lafı getirip Freesync yüzünden böyle gibi algı çıkıyor). Monitörleri karşılaştırmak yerine aşada yorumlarda bi ton uzattıkça uzatmış eleman, panelin detayına bakıp aynılar bak'a getirmiş lafı.

Yada herşeyi yanlış anlıyorum.
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Yooo, doğru anlıyorsun. "Paralel yapı"nın komplosu bunlar.
    LG IPS ve 60-75hz lik bir monitör ghosting i anlarım fakat BenQ 144hz 1ms lik bir TN montör; işte bunu anlamam. Asus ROG Swift ile aynı panel sanırım bakmam lazım. Sonuçta Chimei üretiyor bu panelleri.

Zamanla çözerler bunları. Sonuçta Asus ta g-sync ile sütten çıkmış ak kaşık değil. 100 lerce sorun var sitelerde. Sağlam bir monitöre denk gelmek tamamen şans hem de pahalı bir şans.

Free sync umut vadediyor. nvidia olmaz desede zamanla synce synce destek verecektir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.