Şimdi Ara

AMD Freesync İncelemeler Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD FreeSync incelemeleri geldi Anlaşılan G Sync için yolun sonuna gelindi (Konu güncellenecektir)

FreeSync destekleyen kartlar malesef sayı olarak az olmuş ve GCN 1.1 öncesine destek verilmeyecek

Ghosting Testi En Soldaki G-Sync

Karşılaştırma grafiği

http://hothardware.com/...descreen-monitor-review

http://www.tweaktown.co...eview-things/index.html

http://www.pcworld.com/...ill-nvidias-g-sync.html

http://www.anandtech.co...the-amd-freesync-review

http://hexus.net/tech/r...7-amd-freesync-monitor/

http://www.hardwareheav...eesync-review-lg-34um67

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NVIDIA nın G-Sync teknolojisine alternatif olarak duyurduğu AMD nin Freesync teknolojisinin sadece Tonga ve Hawaii GPU ları ile çalışacağı onaylandı. Yani R9 285 , 290 ve 290X. Ayrıca Freesync in çalışması için yeni bir monitör almak da şart olacak çünkü şu an ki DP portlu monitörler bu teknolojiye destek vermiyor.

Richard Huddy bu konu hakkında ise ; "40-60 hz arasında yapılan demoda Freesync güzel işler çıkarıyor tearingi yok ediyordu fakat bu her şeyi hallettiği manasına gelmiyor. Freesync yeni bir standart. Benim görüşüm G-Sync li monitörler Freesync e de destek verecektir.Ayrıca Freesync rahatlıkla G-Sync li monitörlere uygulanabilir. Freesync'li monitörler 80 dolar civarı daha ucuz olacaklar."

En azından 7000 serisinden itibaren destek verilmesi iyi olurdu zira NVIDIA G-Sync'e 600 serisinden itibaren destek veriyor. Buna rağmen AMD yine farklı bir yol izliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 20 Mart 2015; 15:20:51 >

• Dediğin gibi 7000 serisinden itibaren destek vermeleri gerekirdi. Hadi o olmadı, en azından R serisiyle başlayabilirdi bu destek. Büyük yanlış yapmışlar. Umarım bu hatalarını telafi ederler.

quote:

G-Sync li monitörler Freesync e de destek verecektir.Ayrıca Freesync rahatlıkla G-Sync li monitörlere uygulanabilir. Freesync'li monitörler 80 dolar civarı daha ucuz olacaklar

Yeni çıkan G-Sync'li monitörlerd FreeSync desteği olacak. Çünkü onlardaki display port versiyonu muhtemelen 1.2a veya daha yenisidir (FreeSync için 1.2a veya daha yeni versiyon gerekiyor). Fiyat konusunda ise, 80 $ değil, çok daha ucuz olmalı. Zîrâ G-Sync modülünün fiyatı ortada. Aslında FreeSync monitörü denmesine karşıyım. Çünkü üzerinden 1.2a display port olan tüm monitörler FreeSync uyumlular zaten.

EKLEME:
    1- Nvidia, G-Sync modüllü monitörler FreeSync uyumlu olmasın diye bu monitörlere DP 1.2a koydurtmadı malesef.
    2- FreeSync destekli Asus MG279Q, IPS panelli olmasına karşın, TN panelli PG278Q'dan 1000 TL daha ucuz burada.

Her ikisi de IPS panel olan MG279Q ve Acer XB270HU arasında ise yurtdışında 200 $ fark var. 80 $'dan fazla fark bekliyordum ama 200 $ da beklemiyordum. Hele de buradaki 1000 TL'lik fark, kabul edilemez. Her şeyleri aynı.Tek farkları, birinin FreeSync, diğerinin ise G-Sync modüllü olması. Her ikisi de aynı işi görecekse, neden daha fazla para ödeyelim ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 1 Ağustos 2015; 22:18:46 >

• Konuyla ilgisisiz olacak ama: Monitör 120/144 Hz olduktan sonra, g-sync ve freesync bir işime yaramaz.

- 120 Hz monitörde, vsync açmasak da tearing olmuyor (aşırı dinamik sahneler hariç). Ki ben 60 Hz'de de, mouse lag yüzünden vsync açmıyordum ve rahatsız olmuyordum.
    Dolayısıyla, vsnyc'deki lag'ı gidermesi pek önemli değil.

- Bir de, bazı oyunlarda, düşük FPS'lerdeki akıcılığı, daha doğrusu mouse tepkisini arttıracak diyorlar. Bu etkili olacaksa bile, biz sonuçta gene 120 FPS almaya kasacağız. Değişen bir şey olmayacak

Böyle şeylerle uğraşacaklarına, gerçek siyah veren monitörler çıkarsınlar. Bu olmadıkça, yeni monitör almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Eylül 2014; 13:48:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Dediğin gibi 7000 serisinden itibaren destek vermeleri gerekirdi. Hadi o olmadı, en azından R serisiyle başlayabilirdi bu destek. Büyük yanlış yapmışlar. Umarım bu hatalarını telafi ederler.

quote:

G-Sync li monitörler Freesync e de destek verecektir.Ayrıca Freesync rahatlıkla G-Sync li monitörlere uygulanabilir. Freesync'li monitörler 80 dolar civarı daha ucuz olacaklar

Yeni çıkan G-Sync'li monitörlerd FreeSync desteği olacak. Çünkü onlardaki display port versiyonu muhtemelen 1.2a veya daha yenisidir (FreeSync için 1.2a veya daha yeni versiyon gerekiyor). Fiyat konusunda ise, 80 $ değil, çok daha ucuz olmalı. Zîrâ G-Sync modülünün fiyatı ortada. Aslında FreeSync monitörü denmesine karşıyım. Çünkü üzerinden 1.2a display port olan tüm monitörler FreeSync uyumlular zaten.

Bende o şekilde biliyorum yalnız hocam geçenlerde denk gelmiştim tüm DP 1.2a ların Freesync'i desteklemeyeceğini çünkü ek bir parça olması gerektiğini bununda extra maliyet oluşturduğunu yazmışlardı. Ne kadar doğru ne kadar yanlış çıkınca göreceğiz

Destek meselesinde ise şu şekilde konuşmuş yetkili , yani kesinlikle bu şekilde olacak ;

“That means brand-new cards like the Radeon R9 280, 280X, 270, and 270X won’t be FreeSync-capable. Nor will any older Radeons in the HD 7000 and 8000 series. AMD tells us these prior-gen GPUs don’t have the necessary support for the latest DisplayPort standard.”

• 120 hz monitör kullanıyorum. Akıcılık yönünden sorun yaşamıyorum ama şimdi de yırtılmalar gözümü sürekli rahatsız ediyor. Ki, RivaTuner ile FPS'yi sabitlememe rağmen (V-Sync kapalı). Senin monitör okunup-üflenmiş sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 3 Eylül 2014; 14:58:59 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Valla sırf bunun için ne monitör alırım, ne de ekran kartı. Ne zaman ki değiştirme zamanı gelir, o zaman düşünürüm. zaten o zamana kadar da hem G-Sync, hem de FreeSync artık iyice oturmuş ve buna uyumlu monitörlerin de fiyatları makul seviyeye inmiş olur.
  • Adamlar Bitcoin ile 10 yılda kazanmadığı parayı kazandı 7000 serisini satmak oluyor mu AMD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam. Ki G-Sync de bile NVIDIA nın G-Sync'e özel yeni driverlar hazırladığı biliniyor(Hem G-Sync'e hem karta ayar çekecek iyileştirmeler uygulayacak).

Şu an bir çok söylem Freesyc özellikleri için. Ben zaten emin olunanları haberde yazdım. Şu bir gerçek daha paralarını hakettiler mi bilmiyoruz görmek lazım yani deneyimlenmeden alıncak ürünler değil yada bizim için rezes dener
    Elsa'nın da yazdığı gibi, hele de sikke piyasası sayesinde iyi para kazanmışlarken, henüz yeni sayılabilecek bu HD7000 ve üzerine destek vermemek, resmen satmak olur. Bana göre de hıyanet derecesinde vefâsızlık olur.

Nvidia'nın pislikleri de ortada. Al birini, vur ötekine...
    İşte bu destek meselesi de bazı düşünceleri beraberinde getiriyor. Hocam sonuçta bunlar yabancı firmalar huyunu bilmeyiz suyunu bilmeyiz. İşin totalinde yine yeni monitör ve çoğunluğa yeni kart satmak var Ne yapsın adamlar konsollar mahvetti piyasayı bunlarda nereden yolsak kar diyorlar
  • Free deyince küçük bir yazılım güncellemeyle, tüm amd ekran kartlarıyla, tüm monitörlerde bu şeyden faydalanabilcez zannettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 3 Eylül 2014; 14:26:31 >
    AMD yatacak yerin yok.hadi 7000 serisi anladık bari r serisini dahil et.illa 290 veya 290x aldıracaklar.285 zaten çöp kimsenin alacağını zannetmiyorum.Onuda geçtim birde yeni monitör aldıracaklar oldu canım derim amd ye.İşte aynı mokun laciverti.Nvidia dan farkı kalmadı gözümde.Önce adam olda şu driverları düzelt.
  • Ayrıca G-Sync'in lisans ücretleri sebebiyle fiyatının yüksek olduğu söyleniyor. Yani DP 1.2a çıkışı sonrası G-Sync'li monitörlerde de indirime gidilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 3 Eylül 2014; 14:44:02 >
  • bonaire niye desteklenmiyor o da GCN 1.0 değil 1.1.ne ki bu freesync?120 hz monitör alıp vsync açmamaktan farkı ne?nvidia yaptı bir olay biz de geri kalmayalım diye milleti masrafa sokuyorlar olmasa da olur bir olay gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodri

Free deyince küçük bir yazılım güncellemeyle, tüm amd ekran kartlarıyla, tüm monitörlerde bu şeyden faydalanabilcez zannettim.

Bu kadar firmaların birbiriyle kapışmasını tasvip etmiyorum.
    Yeni çıkacak herhangi bir monitör Digital Versus'ta bulduğum en iyi (ve Türkiye'de bulunması güç) İiyama monitör'den daha ne kadar iyi olabilir?

-Hemen karşılaştıralım: Asus PG278Q > tek fark 1440p çözünürlük. Aynı hız, aynı renk değeri. İkisi de TN panel. Renklerde şaşma yok, arayüz gecikmesi ile piksel gecikmesini birleştirsen ikisinde de 10 ms toplam gecikme. İkisi de sonuçta net 100 kare saniye hız yapacak iki ekrandan birisi için bunca terane, bu kadar fiyat farkı düşündürücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 3 Eylül 2014; 14:52:11 >

• Bir not daha R7 260 da Freesync i destekleyebilir(kuvvetle muhtemel ama olur mu ?) yani GCN 1.1
    Diğer eski (7000 , 8000 serisi) kartlarında oyunlarda değil de filmlerde desteklemesi söz konusu olabilir , tabi o zaman ne yapacaksın Freesync'i orası ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 3 Eylül 2014; 15:07:29 >
    AMD mi bizi oltaya getiriyor, sen mi anlamadım. R7 260 desteklerse, R9 da destekler.
    Hocam üst mesajı editledim GCN 1.1 ve üzerine gelecek gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 3 Eylül 2014; 15:04:56 >
  • AMD'nin miningden para kazandığı yok. Eğer kazanmışsa, oyun için AMD alanların sayısı feci ötesi düşmüş. İkisinin birden olmamasına ihtimal yok, hesaplar öyle diyor. Ama bi şekilde ikisi birden değilse acayip bi 3 kaat yapıyorlar demek bu. SS faln da atmıştım, GPU gelirleri 300-400 milyon $ civarlarında. Bunun ne kadarlık kısmını mining için kart alanlar oluşturuyor ne kadarlık kısmını oyun için alanlar oluşturuyor kesin bilme imkanı yok. 2 çeyrek 400 milyon $ civarlarına yaklaşmış GPU gelirleri, tam mining için kart alanların zirve yaptığı zamanlara denk geliyor. Anca ordan hareketle 2013 sonları 2014 başlarında , fazladan 200 milyon $ satış yapmışlar diye varsayımda bulunabilirz en en fazla(noel vs. için olan artışlar da dahil buna).

Tekrarlarsam AMD ya dünya kadar oyun kartı satmadı, yda dünya kadar mining için kart satmadı. İki olasılığın birden olmama ihtimali yok, 3 kaat var hesaplarda demek oluyorsa. Oyun için alanlar biraz azalmış mining için alanlar biraz artmış gibi olması zor. Markete gidip 6 ayda satılamayacak kadar kart alanlar sağda solda gördüklerimiz aslında satılşarı etkileyecek çoğunlukta değilse eski yeni kartların stok sorunu oluştu??. Ortalama 2013sonlarına doğru 2014 başları aralığındaki zamanlarda, 50-60 bin insan mining için ilave huraa talep oluşturdu ortalama 5-6 kart aldı dersek bahsettiğim rakamlar ile örtüşüyor. Yine de kafa kurcalayan noktalar var, ama tekrarlarsam köşe olacak kadar mining için kart satmadılar.

-----------

Önceki demolarını Tonga olmadan yapmışlardı(ben öyle biliyorum en azından). Şimdi böyle diyorlarsa belki satış olsun faln diyedir. Ek aparat olmadan sürebilmesi lazım kartın. Monitörde elbette ilave gerekiyor, ama ilave denilen şey DP standartı gereği olan özellik zaten, mobil cihazlarda var. MAsaüstü monitörlerde 3 kuruş ucuzlatmak için ve bunu kontrol eden mekanizma olmadığı için yok.

Eğer kartta da zorunlu olması gerekmeyen bişey yüzünden böyleyse, piyasadaki kartların hangisinde var hangisinde yok bilinemiyorsa, anca Tonga sonrası kartlarda zorunlu tutacaklarsa açıklama olur.

• Sırf bu yüzden 280x'i satacam
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.