Şimdi Ara

AMD Freesync İncelemeler Geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce yazmıştım birkaç kez, 2013-2015 piyasanın şekillenme dönemi. Her şeyin birbirine gireceği, bugün ak olanın yarın kara olabileceği bir dönem bu. Benzerini 2006-2008 döneminde de yaşamıştık. Böyle görece ufak geliştirmeler falan ne olduğu zaten belli olmaz bu dönemlerde. Onun için çok da şaşırmamak lazım. Daha öncesinde kanlı bıçaklı olan Valve'le Nvidia bile bu dönemde anlaşmaya gitmişse, gerçekten ortamın karıştığı bellidir derim.

Bu dönemde zaten yeni nesil teknolojiler oturacak, her firma bir önceki dönemde geliştirdiği ne varsa ortaya koyacak. Buna yanıt babında gelen şeyler ise elbette bu tip sendelemeler yaşayacaktır. Nvidia'nın zamanında Eyefinity'ye hazırlıksız yakalanması gibi AMD de G-Sync'e hazırlıksız yakalandı. Doğal olarak bu yanıtı olan teknolojiyi oturtması da zaman alacaktır. Bence esas mesele Maxwell'le gelebilecek yeniliklere hazırlıksız yakalanmak olur. Zira onlar çok daha dikkat çekici olacaktır. G-Sync şu haliyle niş bir teknoloji olarak az kişiyi ilgilendirir. Ama Maxwell güçlü şeylerle gelirse (G80 öyle yapmıştı mesela), işte o zaman işler çok daha kötü bir noktaya gidebilir.

• Haber şu slayttan yola çıkarak derlenmiş:

AMD Freesync İncelemeler Geldi

Yalnız geç kalmışlar zira bir AMD yöneticisi tarafından mayıs ayında açık bir şekilde belirtilmişti:

quote:

All AMD Radeon graphics cards in the AMD Radeon HD 7000, HD 8000, R7 or R9 Series will support Project FreeSync for video playback and power-saving purposes. The AMD Radeon R9 295X2, 290X, R9 290, R7 260X and R7 260 additionally feature updated display controllers that will support dynamic refresh rates during gaming.
    (http://www.sweclockers.com/artikel/18798-amd-om-dynamiska-uppdateringsfrekvenser-med-project-freesync/2#pagehead)

Şahsen yeni bir monitör almayacak olsam da ileriye yönelik olarak 7000 serisinin de oyunlarda FreeSync'i desteklemiş olmasını isterdim. Neyse 2-3 sene sonraki yeni donanıma kısmet diyelim...

• Sonuçta bunlar sadece haber. Bu ay içerisinde incelenmeye başlanacak freesync o zaman her şey netleşir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IPS LCD'ye LTPS panel valla çok güzel oluyor, hem panel transistörleri de ekranın arkasında olunca çok daha berrak oluyor. Kağıttan farksız, ayrı bir cilalı görünüşü de var. Piksellerin ayırımı seçilemiyor.

Masaüstü bilgisayarlar, hani sorsan daha kurcalanabilir, daha açık standart. Görüntü kablosuna anlaşamamışlar halbuki daha! "Senin mi değişken kare saniye tekniğin daha iyi, benimki mi", atışması yapıyorlar. Bu ekran kartı firmaları herhalde monitör üretimine de yatırım yaparlar, küçülen pazara böyle uyum göstermeyi hesaplıyorlar herhalde.

Bir Kindle Fire HD, bir Nexus 7 HD gören gözler bir daha dönüp TN LCD panellerin yüzüne bakmaz. Varsın TN panel 100 Hz olsun, ister IPS'nin görüntü eylemsizliği sorunu olsun. Bu takozlar 20" ve üzeri LTPS panel üretmeleri için panel üreticilerini ayartamadıktan sonra birisi Android KitKat tablet, diğeri Bay Trail Windows kadar fark var arada.

Kafa 1500; ama bende mi, yoksa marka üzerinden şahsi reklamlarını gün aşırı yapmaya başlayan bu Tom Peterson ile Richard Huddy'de mi anlamadım. Ben size diyim ikisinin de ayağı kaydı tablet/telefon piyasasındaki gelişmenin karşısında. Ağızlardan salyalar saçılıyor... Misal olarak, ön plana çıkmak için bir sene önce, "AMD'yi ürünlerimizden çıkardık" diyen eski Alienware CEO'su Orion PC'deki bir başka akıllının, eski konusu açılınca daha başlarken nasıl da bulunduğu halden tiksinti içerisinde yutkunduğu Maximum PC "No BS" Söyleşisi'nde ikinci dakikadan izlenebilir.
    [AMD and Origin PC Settle Past Dispute on the Show…:http://youtu.be/dTB2Uk43LKU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 4 Eylül 2014; 10:07:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

120 hz monitör kullanıyorum. Akıcılık yönünden sorun yaşamıyorum ama şimdi de yırtılmalar gözümü sürekli rahatsız ediyor. Ki, RivaTuner ile FPS'yi sabitlememe rağmen (V-Sync kapalı). Senin monitör okunup-üflenmiş sanırım.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Tükürüp yalamak onların işi ve işler heryerde böyle yürür :// Bunları gurur yapacak adamın yerine hemen yenisi bulunur (zaten sırada beklerler). Bunun gibi daha neler neler var, herkes kendi çalıştığı yerden örnek verebilir. Sadece ne olduğu daha kolay anlaşılabilen aksaklıklar bunlar (?? doğru argo kelimeleri okuyanlar kendileri koysun).

Sorunlardan biri insanların teknolojiyle ilgili alanlara, sanki normal firmalardaki pisliklerden daha azı olması gerekirmiş gibi bakmalarından da kaynaklanıyor.

----------

120-144hz IPS paneli aynı şartlar ile düşündüğün kalitede sunuduklarında fiyata razı olacaksan bahsettiğin işlere de girişirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Tükürüp yalamak onların işi ve işler heryerde böyle yürür :// Bunları gurur yapacak adamın yerine hemen yenisi bulunur (zaten sırada beklerler). Bunun gibi daha neler neler var, herkes kendi çalıştığı yerden örnek verebilir. Sadece ne olduğu daha kolay anlaşılabilen aksaklıklar bunlar (?? doğru argo kelimeleri okuyanlar kendileri koysun).

Sorunlardan biri insanların teknolojiyle ilgili alanlara, sanki normal firmalardaki pisliklerden daha azı olması gerekirmiş gibi bakmalarından da kaynaklanıyor.

----------

120-144hz IPS paneli aynı şartlar ile düşündüğün kalitede sunuduklarında fiyata razı olacaksan bahsettiğin işlere de girişirler.

Lafını yutma olayına karşı olmamın sebebi, aslında Nvidia'nın iki yöneticisinin başka konuk olmaksızın G-Sync'i tanıttıkları bölümde her söylediklerini birbirlerine onaylatmaları kadar zorlama durmuyorsa da, sadece durum güncellemesi için bir araya gelen iki farklı firma yöneticisinin diğer konuklarla da zenginleşen sohbette göze batan bir suniliğe sebep olması.
    İşin bir de şu boyutu var, adamın şirketinin butik üretimde asıl rekâbeti Maingear'a karşı, AMD diyerekten arada biraz sansasyona kaptırıvermiş kendini. Sohbete katılan AMD ürün şefi Bay Roy da aslında Nvidia'dan Kasım 2013 transferi AMD'ye... Biraz tezât duruyor(adamın sempatik olmak için kaşlarını kaldırması süper), ama CEO olacak mıyım falan espiri gırla sohbette.
    Nihayetinde kart, yine sohbeti kurtarıyor. Pot kıran konuşmacı bile, "Görüyor musun şu kartı, ilk R9 285 burada" dedi mi akan sular duruyor. Halbuki geri kalan herşey, çözümsüz tartışmalarla firmaları yıpratıyor diye düşünüyorum.

• Al birini, vur ötekine....Nvidia sanki daha da iyi destek veriyor eski kartlarına. En azından gözlemlediğim o. Yanlışım olabilir tabi ki
  • quote:

120 hz monitör kullanıyorum. Akıcılık yönünden sorun yaşamıyorum ama şimdi de yırtılmalar gözümü sürekli rahatsız ediyor. Ki, RivaTuner ile FPS'yi sabitlememe rağmen (V-Sync kapalı). Senin monitör okunup-üflenmiş sanırım.

Kompleks sahnelerde de az miktar oluşabilir; ama göze batan tearing'e rastlamadım kesinlikle. Ki fps sınırı da koymam genelde.
    Çok fazla dinamik ışıklandırma olan, hızlıca yanıp sönen lambaların olduğu oyunlarda göze batabilir. Dead Space'in bazı sahneleri mesela.

Bu tearing meselesini ya siz abartıyorsunuz, ya da benim monitörde durum gerçekten farklı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Eylül 2014; 9:56:06 >

• Neden abartayım. Hatta şöyle yazayım ki, 60 hz monitörde bu kadar rahatsız etmiyordu ama şimdiki 120 hz monitörde Nvidia'nın G-Sync tanıtımında olduğu gibi yatay kesikler oluşuyor resmen. Dead Space gibi karanlık sahnelerde bile değil, açık sahnelerde dahi öyle.

Bir FPS limitlemeyi kaldırıp, bir de V-Sync açarak tekrar deneyeyim, bakalım fark olacak mı? Unutmazsam yazarım.
  • quote:

Dediğin gibi 7000 serisinden itibaren destek vermeleri gerekirdi. Hadi o olmadı, en azından R serisiyle başlayabilirdi bu destek. Büyük yanlış yapmışlar. Umarım bu hatalarını telafi ederler.

quote:

G-Sync li monitörler Freesync e de destek verecektir.Ayrıca Freesync rahatlıkla G-Sync li monitörlere uygulanabilir. Freesync'li monitörler 80 dolar civarı daha ucuz olacaklar

Yeni çıkan G-Sync'li monitörlerd FreeSync desteği olacak. Çünkü onlardaki display port versiyonu muhtemelen 1.2a veya daha yenisidir (FreeSync için 1.2a veya daha yeni versiyon gerekiyor). Fiyat konusunda ise, 80 $ değil, çok daha ucuz olmalı. Zîrâ G-Sync modülünün fiyatı ortada. Aslında FreeSync monitörü denmesine karşıyım. Çünkü üzerinden 1.2a display port olan tüm monitörler FreeSync uyumlular zaten.

Hay Allah! Ben de tam Asus'un ROG Swift Modelini gözüme kestirmiştim. Ekran kartım da AMD olduğu için şimdi arada kaldım. Asus yeni bir ROG monitör veya Yenilenmiş ve revize edilmiş bir ROG Swift modeli çıkarır mı sizce? Aradığım şey hem G-Sync hem de Freesync destekleyen bir monitör. Tabi ROG Swift gibi bir Gamer Monitörü de olması lazım

• alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Şu an ortalık bulanık. Biraz beklememiz lazım.
  • 120Hz monitör olmadığı için 60Hz üzerinden örnek vereyim.Tearing olayı oluyor olmasına ama her oyunda aynı şekilde göze batmıyor, fps oyunlarında aksiyonun bol olduğu sahnede etrafa hızlıca bakarken veya geçiş kısımlarında oluyor;fakat slow paced diye tabir edilen oyunlarda açıkçası benim gözüme o kadar batmıyor.Fps limitini Riva ile zaten 60 ta tutuyorum (SE hariç) o halinde tearing oluyorsa bile açıkçası uğraştığım şeye odaklandığım için pek fark etmiyorum, bu biraz psikolojik bir mesele.

Gerek G-Sync veya Freesync teknolojileri aslında oyuncuya hayrından çok "şunu da satalım da parayı koparalım" hesabıyla üretilmiş ürünler benim gözümde.Madem tearing bu kadar senedir problem, neden bu monitörler bu kadar kısa zaman dilimi içerisinde önem kazanıyor ?
    Onu geçtim Amd'nin yaptığı daha da ilginç, HD 7xxx e destek verme R9 serisine destek verme derken, illa ki şu yongada çalışır diyorsa ben buna zorlama derim başka birşey demem.İki tarafta aslında yüzyılın icadıymış gibi koyuyor ortaya cihazı, teknolojiye baksan aslında 10 senedir ellerinde vardır;fakat nedense bir anda sağlanamıyorken sağlanabilir hale gelmiştir.Bakalım bu monitör davası nereye kadar gidecek, VR gibi teknolojiler geliştikçe bu sefer gözler o noktaya kayacak.O zaman şu an monitörler için dönen hikayelerin aynısı bir ileri teknolojilerde de kendini gösterecek.

• Kir$of K kullanıcısına yanıt
    Oyuncular için görüntüleme cihazı ileride ekseriyetle oculus rift gibi cihazlar olacaktır. O zaman monitörlere gerek kalmayacak ama onlarda da bu sorunlar başta çözülmüş olmayacağı için, bir nevi sil baştan başlayacağız her şeye...
  • amd mantle opengl açması şimdide freesync.amd open source destek vermesi
  • quote:

Oyuncular için görüntüleme cihazı ileride ekseriyetle oculus rift gibi cihazlar olacaktır. O zaman monitörlere gerek kalmayacak ama onlarda da bu sorunlar başta çözülmüş olmayacağı için, bir nevi sil baştan başlayacağız her şeye...

Aynen hocam, işte tam olarak söylediğim noktaya değinmişsiniz.Şu an oculus rift gibi VR cihazları, emekleme dönemindeler DK 1 DK 2 derken nispeten güncellediler Oculus Rifti, yarın biraz daha cihaz ilerledikçe yeni yeni özellikler ekleyecekler, mesela şu an leap motion üstünde çalışıyorlar.Bu seferde gpu/vr performansı üstüne tonlarca yazılar yazılacak forumlarda.Amd-Nvidia davası gibi A marka Vr ile B marka Vr arası tartışmaları çoğalıp gidecek.Sonuçta insanoğlu gerçekçiliği seviyor, Vr oyun amaçlı başlasa bile sonradan kullanım alanları genişleyecek.

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Biri beleş mi dedi

what a pity!

Bırakın eksi kartları desteklemeyi o kadar mühim değil; nasılsa kartları güncelleyecek insanlar, özellikle yeni nesil oyunlar için. İşin özü daha öncede dile getirdiğim gibi DP versiyon 1.3a destek verecek monitörler de bu freeSync (diğer adıyla beleş Senkronizasyon) kullanabilceğiz.
    1.3a piyasadaki mevcut monitörlerde de OLMADIĞINA GÖRE yeni monitör almak ŞART.

O zaman 2015 i niye bekleyim sözde beleş sync için

Eyvallah belki içine ek bir modül konulmayacağı için maliyeti Gsync e oranla daha düşük olacaktır fakat ne kadar uygun olur orasını size bırakıyorum.

ASUS un 1440p çözünürlükte 144Hz in bir İLK olmasının yanında G-sync le birlikte gelmekte. Buna birde özel ROG serisinin prestiji de eklenince fiyatının bu kadar yüksek olmasını yadırgamıyorum açıkçası. G-sync serisi yaygınlaştıkça hem Asus tan hemde diğer markalardan daha uygun fiyatlı modeller göreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.
    Lakin bu teknolojiye hemen sahip olmak isteyenlerde bunun bedeline katlanmak zorundalar. Şimdi kalkıp bu insanları da sazan olarak nitelemek OLMAZ! Bu değerlendirme yapanları sizlere havale ediyorum.

Lütfen Aşağıdaki değerlendirmeyi piyasada hali hazırda satışta olan monitörlere bakarak kıyaslamayı kendiniz yapın.

1920x1080 144Hz monitör piyasada kaç para?
    2160x1440 monitör piyasada kaç para?
    2160x1440 27" monitör piyasada kaç para?
    2160x1440 144Hz monitör piyasada kaç para olur du?
    2160x1440 27" 144Hz monitör piyasada kaç para olur du?

Tüm bunların ışığında
    2160x1440 g-sync monitör piyasada kaç para olmalı?
    2160x1440 27" g-sync monitör piyasada kaç para olmalı?
    2160x1440 144Hz+ g-sync monitör piyasada kaç para olmalı?
    2160x1440 27" 144Hz+ g-sync monitör piyasada kaç para olmalı?
    Ya bir de ROG serisi.....!

ASUS ROG Swift PG278Q 800$ fiyat gayet uygun. Bakmayın distribütörlerin 1.200$ pazarlamalarına siz. LINK

Kusura baknayın! konu freeSync ti elim g-sync e kaydı.

FreeSync ve Gsync, "Lag - gecikme, Shutter - kekeleme ve Tearing - yırtılma" olarak üçlü saç ayağı barındırıyor. Üçüde çok önemli fakat benim için en önemlisi Shuttering denilen kekeleme olarak tabir ettiğimiz, arkadaşlar arasında "kıt kıt kıt" olarak ifade ettiğimiz takılmalar. Video kalitesinde akıcı bir oyun deneyiminin önündeki en büyük sorun. Bu sorundan kurtulmamıza az kaldı inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 4 Eylül 2014; 14:39:40 >

• Nvidia ne çakal bi firma yâhu. Başka isim bulamamışlar gibi, ya da başka yazma şekli bulamamışlar gibi g-string'e benzeterek yazmışlar şu G-Sync'i. Okuma şekli bile benziyor. Her G-Sync okuduğumda g-string geliyor aklıma bu sebeple...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nvidia ne çakal bi firma yâhu. Başka isim bulamamışlar gibi, ya da başka yazma şekli bulamamışlar gibi g-string'e benzeterek yazmışlar şu G-Sync'i. Okuma şekli bile benziyor. Her G-Sync okuduğumda g-string geliyor aklıma bu sebeple...

G-Sync terimi yeni üretilmiş bişey değil. Yıllar öncesi Quadrolarda kullanılan teknoloji(daha önce de bahsettim). Genlock,Framelock gibi özellikleri var. Aynı anda bi kamera ve monitörün aynı görüntü vermesini, senkron kayması vs. gibi şeylerin olmamasını amaçlıyor. Yada birden çok monitör olduğu zaman aynı görüntünün aynı şartlarda gösterimi gibi şeylerle ilgili. Bunun için ilave bi kart idi bu G-Sync kartı. Quadro'nun yanına ayrıca alınıyordu.

Edit : http://www.leadtek.com/eng/product/2/195/intro.aspx

Nvidia'da kimin aklına gelmişse, "yahu bizde böyle böyle bişeyler vardı, bunları yeni ekran kartında yeni bi şekle sokalım" demişlerdir belki. İsim aynı, genlock,framelock mantığı aynı temelinde, monitöre ilave cihaz takılma olayı aynı (ilave kart alıyordun eskiden).

Şimdi driver altyapısında ve ekran kartında gerekli senkronizasyon teknolojisi var. Monitöre takılan çip ile özel ilave karta vs. ihtiyaç olmadan iletişim kurabiliyor(özel kart ekran kartına dahil edilmiş gibi oluyor).

----------------------

Masaüstü monitörlerde, mobildeki gibi güç tüketimi için kritik şeyler yolsa DP'nin bütün standartlarını niye desteklesinler? Mobilde ekranı GPU direk sürebiliyor, refreshini faln otomatik yaptırtabiliyor.

Normalde Masaüstü monitörler bütün DP şartlarına uygun olsa kullanabilirdik. Gereksiz kimsenin kullanamayacağı özelliği de monitöre eklemiyorlar. Normalde DP'de varoaln bişey bunlar. Nvidia başka telden çalıp, eski ürününü eski teknolojisini farklılaştırıp tekrar ortaya atıyor, kapalı özel teknoloji olarak. DP ile bunun yapılabilirliği var (en azından bi yere kadar yapılabilirliği var). Bu yüzden elemanlar Nvidia böyle bişeyle ortaya çıktıklarında, varolan bişeyi (monitörü tamamen GPU ile driver üstünden sürmek) yapmak için Standartlarda varolan şeyleri kullanmak yerine, aynı işi yapmak için bambaşka bişey icat edip özel teknoloji ile gelmesine çıkmalarına hayret etmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 4 Eylül 2014; 19:43:25 >

• http://www.guru3d.com/news-story/amd-lists-radeon-gpus-that-support-freesync.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 5 Eylül 2014; 10:24:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.