Şimdi Ara

AMD FX-8120 BIOSA GİRİNCE ISISI ARTIYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,
    Anakarat: MSI 990XA-GD55
    İşlemci: AMD FX-8120
    - Bios'a girince CPU fanı hızlanmaya başlıyor.Sesindende anlaşılıyor,zaten.Stok fanı ile kullanıyorum.
    İşlemci sıcaklığı da 61 derecelere kadar çıktığı oluyor.Fanın devride 5000'lere kadar çıkıyor.
    Bios'tan çıkınca tekrar normale dönüyor.Bios sürümünü de güncelledim.ama,sonuç gene aynı.
    - Son 1 haftada güç düğmesine basıyorum.Bilgisayar çalışıyor ama güç lambasının ışığı sönük.
    Ekrana sinyal gelmiyor.Bilgisayarın herşeyi çalışıyor gibi izlenimi versede açılmıyor.
    bu durumda anakart üzerinde bulunan 1 ve 2.sıradaki iki mavi led yanıyor.(Faz değişimi ile ilgili imiş.)
    Güç kaynağının fişini çıkartıp takınca veya power anahtarını hızlıca açıp kapanınca çalışıyor.
    Güç kaynağının power anahtarı bozuk diye düşündüm.Ama,sağlam çıktı.
    Fikri olan var mı bu iki sorun ile ilgili?
    Garip garip arızalar çıkmaya başladı.
    Şimdiden yardımcı olan ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatc -- 18 Şubat 2014; 0:30:21 >

• biosu defeult yap. kasa güç düğmesi sağlammı? POWER markası nedir. Büyük bir ihtimal güç kaynağı. Anakart olma ihtimalide var ama farklı bir psu dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dadaş orhan

biosu defeult yap. kasa güç düğmesi sağlammı? POWER markası nedir. Büyük bir ihtimal güç kaynağı. Anakart olma ihtimalide var ama farklı bir psu dene.
    msi anakartta bende de aynısı oluyordu.msi biosla ilgili bir sorun asusta böyle birşey olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

msi anakartta bende de aynısı oluyordu.msi biosla ilgili bir sorun asusta böyle birşey olmuyor.

Alıntıları Göster
    o kablo çıkarıp takınca veya hızla güç düğmesini kapatıp açınca çalışması normal onu düşünmeyin şimdilik
    ısı artması problemini tam kestiremedim ama sanırım dedikleri gibi msi ın 990x serisinde birkaç kişi problem yaşamıştı bios a girince sistemi tam yük altına sokuyor
    son bir haftadır psu kablolarının yerini oynamadıysanız muhtemelen psu o sisteme tam yük altında yeterli gelmiyordur. Msi ın bioslarında onu görüm 790fx de ilk defa rastlamıştım pc ilk çalışma anında tam yük altında başlıyor eğer psu kaldırmıyorsa hata veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dadaş orhan

biosu defeult yap. kasa güç düğmesi sağlammı? POWER markası nedir. Büyük bir ihtimal güç kaynağı. Anakart olma ihtimalide var ama farklı bir psu dene.

Bios default yapmıştım,sonuç değişmemişti.Kasanın güç düğmesi sağlam.Bende sizin gibi düşünüyorum.Büyük ihtimalle Power Supply.Önceki power ASUS idi.4 pinli olduğundan,anakarta uymadı.Yerine 8 pinli Redrock marka power aldım.
    Alırken de içime sinmemişti.7-8 aydır kullanıyordum.Son zamanlarda oldu.Ama,işin garibi açıldıktan sonra,bilgisayar ne reset atıyor ne de kapanıyor.
    Cevabınız için teşekkürler.
  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz de haklısınız,bios'a girince böyle bir sorun var.
    Ama,dediğim gibi bisa girmeden normal açtığımda bazen açılıyor,bazende çalışıyor ama,anakartın üzerinde bulunan
    8 mavi ledden 2 tanesi yanıyor.Sanki,herşey normal ama power led ışığı sönük.PSU ilk baştan yük altına giriyorsa hiç bir zaman açılmaması gerekmez mi?
    Umarım,hatayı çözerim.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    Evet,bende forumda okumuştum.Bios'ta sıkıntı var.Asıl sorun bilgisayarın açılmaması.
    yardımınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatc -- 21 Şubat 2014; 0:44:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatc

Evet,bende forumda okumuştum.Bios'ta sıkıntı var.Asıl sorun bilgisayarın açılmaması.
    yardımınız için teşekkür ederim.
    açıldıktan sonra sıkıntı yoksa sorunun powerda olmaması gerek. biraz düşündüm birkaç basit çözüm önerisi vereyim dedim.

faz değişim problemi diyorsun ya

1- bi kontrol et 8 pin anakarta bağlanan kablo +12v mu +5.5v mu
    2- ramleri bi kontrol et
    3- ekran kartı dışında pci, pci-e kart takılıysa bi çıkart dene
    4- bios pilinin yakınlarında bi jumper ayarı olması gerek clear bios tarzı bir önerilen tasarlanmış bios bi de standart bios onu standart olan şekle bi getir
    5- ekran kartını çıkart o/b ile çalıştırmayı dene
    6- herşeyi tak bütün sata ide kablolarını ve usb portlarnı boşaltıp dene
    7- kasanda statik elektriklenme olabilir. tüm gücü kapat kasadaki kabloyu da çıkar 1 dk kadar basılı tut power düğmesine

biraz uzun oldu ama hepsini bi dene eğer mümkünse son olarak farklı bir işlemciyle dene

Öncelikle,yardımın ve emeğin çok teşekkür ederim,kardeşim.
    1-kontrol edince cevaplayacağım.
    2-tek ram var.
    3-ekran kartı dışında başka kart yok.
    4-bakacağım.
    5-ekran kartını çıkarırsam,başka ekran kartım olması lazım.Çünkü, anakartım onboard değil.
    6-deneyeceğim.
    7-aynı kasayı farklı sistemde de kullanmıştım.Böyle sorun yoktu.Ama,dediğinizi deneyeceğim.
    işlemci bulabilirsem denerim.

Gece yatmadan,kasayı açıp izlenimleri aktarayım.
    Kasanın önünde ki güç düğmesine bastığımda,power ışığı yanmadığında;
    1-Anakart üzerinde sadece iki led yanıyor.(8 smd mavi led var)
    2-işlemci çalışıyor.(emin olmamakla birlikte fanı dönüyor)
    3-Ekran kartında tık yok.
    Power supply'in anahtarını hızlı kaptıp açınca ;
    1-Anakart üzerinde sadece 8 led yanıyor.(8 smd mavi led var)
    Sistem normale dönüyor.

Tek sorun ilk açılışta,takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatc -- 21 Şubat 2014; 22:43:30 >

• quote:

Öncelikle,yardımın ve emeğin çok teşekkür ederim,kardeşim.
    1-kontrol edince cevaplayacağım.
    2-tek ram var.
    3-ekran kartı dışında başka kart yok.
    4-bakacağım.
    5-ekran kartını çıkarırsam,başka ekran kartım olması lazım.Çünkü, anakartım onboard değil.
    6-deneyeceğim.
    7-aynı kasayı farklı sistemde de kullanmıştım.Böyle sorun yoktu.Ama,dediğinizi deneyeceğim.
    işlemci bulabilirsem denerim.

Gece yatmadan,kasayı açıp izlenimleri aktarayım.
    Kasanın önünde ki güç düğmesine bastığımda,power ışığı yanmadığında;
    1-Anakart üzerinde sadece iki led yanıyor.(8 smd mavi led var)
    2-işlemci çalışıyor.(emin olmamakla birlikte fanı dönüyor)
    3-Ekran kartında tık yok.
    Power supply'in anahtarını hızlı kaptıp açınca ;
    1-Anakart üzerinde sadece 8 led yanıyor.(8 smd mavi led var)
    Sistem normale dönüyor.

Tek sorun ilk açılışta,takılıyor.
    hocam bios update yaptınız mı ? şimdi aklıma geldi msi ın o serisinde bios update ile birlikte sorun çıkmıştı sanırım yada öyle olmaya da bilir tam hatırlamıyorum da bios u ilk çalışan bu problemin olmadığı bios a döndürün durumu şimdi anladım.

Tahminim şu yönde sistemin default biosu işlemci veya ekran kartı birşeyle uyumsuzluk çıkarıyor sen ikinci açılışa geçince clear bios özellikleri devreye girip otomatik uyum sağlıyor. Bu yönde birkaç olay olmuştu üstad biliyordur sanırım @LEON-X

nihat abi davet ettik k.bakma da bi arkadaşa yardımcı olabilecek misin sen de

merhaba,arıza güç kaynağında sanırım.Çünkü ilk başta anakart bayağı yükleniyor,power'a.
    sağlam ve kaliteli power aldım.şu an için sorun yok.bizi aldatan ilk açılışta sorun olması idi.
    sistem açıldıktan sonra da eski güç kaynağının çökmemesi de beni yanılttı.
    aslında siz önceden de demiştiniz,güç kaynağında olma olasılığını..sağolsun diğer arkadaşlar da yardımcı oldular.
    Yardımlarınız ve ilgileriniz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatc -- 5 Mart 2014; 0:04:14 >
  • quote:

merhaba,arıza güç kaynağında sanırım.Çünkü ilk başta anakart bayağı yükleniyor,power'a.
    sağlam ve kaliteli power aldım.şu an için sorun yok.bizi aldatan ilk açılışta sorun olması idi.
    sistem açıldıktan sonra da eski güç kaynağının çökmemesi de beni yanılttı.
    aslında siz önceden de demiştiniz,güç kaynağında olma olasılığını..sağolsun diğer arkadaşlar da yardımcı oldular.
    Yardımlarınız ve ilgileriniz için çok teşekkür ederim.
    Ben 8120 kullanıcısıyım şiddetle stok fandan kurtulmanı tavsiye ediyorum.Hiç yakışmıyor o işlemciye o fan
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

Aynı aniden sorunu var ve ASUS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 4 Mart 2014; 20:24:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağını almaya gittiğimde,1adet Thermaltake/ Contact 30 marka /model soğutucu aldım.
    Biraz kurulumu dikkat istiyordu.Ama,sapa sağlam taktım.Eski soğutucu çıkartınca,işlemci ile birlikte çıktı.neyse ki
    işlemcinin pinleri eğilmedi.
    Dediğiniz gibi,stok fan yeterli değil.
  • quote:

Güç kaynağını almaya gittiğimde,1adet Thermaltake/ Contact 30 marka /model soğutucu aldım.
    Biraz kurulumu dikkat istiyordu.Ama,sapa sağlam taktım.Eski soğutucu çıkartınca,işlemci ile birlikte çıktı.neyse ki
    işlemcinin pinleri eğilmedi.
    Dediğiniz gibi,stok fan yeterli değil.

ben cinnet geçirmiştim takarken

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Hocam,Asus anakartta da biosa girince;sıcaklık sorunu oluyor mu yani?
  • suatc S kullanıcısına yanıt
    Anakart la ılgılı
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    ilk başta bende tereddüt etmiştim.
    ben daha çok soğutucuyu söktüğümde ,soğutucuya işlemci öyle yapışmış ki birlikte çıkıyor.
    insanın ödü patlıyor,işlemcinin pinlerine zarar verecek diye.
  • warr0ck03 W kullanıcısına yanıt
    Penanggalan kullanıcısına yanıt
    MSI anakartlarda biosa girince işlemci sıcaklığının yükselme sıkıntısı var.
    Penanggalan arkadaşın kullandığı ankart anladığım kadarıyla Asus.
    Asus aanakartlarda da böyle sorun var mı?
    onu öğrenmek için sormuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatc -- 5 Mart 2014; 0:00:14 >
  • suatc S kullanıcısına yanıt
    Benım bıldıgım bu genel bır sorun.Sonucta anakart bılgısayarın temelı gıbı düsün.Sen kalıtesız yaparsan temelı bazı sorunlar olusur.Asusta vardı galıba ama arastırmanda fayda var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.