Şimdi Ara

AMD FX 8150 Fiyasko mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende o kadar durup düşünsemde fx serisine bir türlü ısınamadım ama
    indirimle 316 tl ye de fx 8120 hiç fena durmuyor ...

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20İşlemci/amd-fd8120frgubox-fx-x8-8120-soket-am3+-31ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57065
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

o kadarda fiyasko değil işini görür ama inteldeki i5 2500K bile daha yüksek performanslı.

o kadar araştırdımda i5 2500k nın daha performanslı olduğunu söyleyen bi elin beş parmağını geçmeyen yorumculardan birisisiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Boyle fanatizm gormedim.

fanatizmden öte amd'e bir şans vermek istedim..yeğenim için bir pc yapılandıracaktım fx x8 8150 teknik değerler çılgın..32mb ön cache 8 çekirdek 3.6 ghz vs vs..fakat kağıt üzerinde..uzun araştırmalar sonucu hemen hemen 7-10 senedir amd kullanıcıları bile işlemcinin tabiri caizse bir fiyasko olduğunu belirtti..
  • yani..tom's dan tutunda hardwaremania kadar karşılaştırma testelerinde i52500k açık ara farklılğı gözle görülür bir şekilde ortada..amd kullanıcılarıda fx x8 serisinden memnun değil kendileride dile getiriyor..fakat intel kullanıcıları i5 2500k dan bu zamana kadar memnuniyetsizliği yada şikayetini duymadım görmedim rastlamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacecake

quote:

Boyle fanatizm gormedim.

fanatizmden öte amd'e bir şans vermek istedim..yeğenim için bir pc yapılandıracaktım fx x8 8150 teknik değerler çılgın..32mb ön cache 8 çekirdek 3.6 ghz vs vs..fakat kağıt üzerinde..uzun araştırmalar sonucu hemen hemen 7-10 senedir amd kullanıcıları bile işlemcinin tabiri caizse bir fiyasko olduğunu belirtti..

Yigeniniz bilgisayari ne icin kullanacak? Siz "uber" bilgisayarinizi ne icin kullaniyorsunuz?
    Bir tarafta senede 1 birim kar eden bir firma diger tarafta senede 10 birim kar eden bir firma aralarindaki fiyat farki zaten tartisilmaz, performans farki %25 olsa ne fark eder? Odediginiz paraya gore bir seyi fiyasko olarak adlandirmak ne kadar dogru?

• hemen hemen her alanda kullanacak..oyun-video edit-rander vs vs..kendisi 21 yaşında..sinema-fotoğrafçılık okuyor..bilgisayar benim hobim..ve her alanda kullanıyorum..aslında sizde haklısınız forumda çoluk çocuk tombalak çok..sadece oyun için amd bile fazla..amd'e bi şans vermek istedim..fx x8 kağıt üzerinde verileri çılgın..ama tırt..şuda bir gerçek kalite hiç bir zaman ucuz olmaz..intel'de herhalde mal değil adamların 2-2.5 milyara kadar işlemcileri mevcut..amd'nin 500 lirayı geçen işlemcisi yok..ve dünya pc forum otoriteleri tom's,hardwaremania vs vs sentetik testler olmadan grafik sürücü oyun edit vs vs gibi 2500k 8150 testlerini yapmışlar ve gözle görülür açık ara farkı 2500k koymuş..intel fanı değilim..ama yıllarca hep intel kullandım..forumda yaşı benden büyük olan insanlar var (yaşım 27) 10 senedir amd kullanan..onlar bile tavsiye etmedi..hatta o kadar hayal kırıklığına uğramışlarki bazıları sistemi topyekün değiştirmiş..%25 performans farkıda az bir fark değil..daha ne olmasını bekliyorsunuz %50-%80'lik bir farkmı arada ki 100-120 lira için..ve ben bilgisayarları 1 kere yapılandırırım 5-7 sene götürür..sistem tercihlerimde ki pc ben evlenip çocuk sahibi olana kadar bile beni götürür..bundan 4-5 sene önce Q6700 2.6-2.7ghz işlemci asus striker extreme anakart ve msi 8800gtx ekran kartıyla ben cyrsis 2 den tutunda metro2033'e oynuyordum..amaç 1-2 senede bir sistem değiştirmek değil 3-4 sene götürebilecek bir sistem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 13 Ağustos 2012; 18:57:33 >

• 2.Nesil FX'leri bekleyin bence şu anda pek alınası değiller.
  • O zaman şans vermeyin bence AMD ye zaten Phenom II kullanıcılarıda halen o mimariyi kullanıyor İntel İ5 2500k li sistem kurun geçin fazla kurcalamaya gerek yok FX serisi ilk çıktığında zaten konuşulmuştu bilindik şeyler..
  • İntele devam .
  • quote:

Orijinalden alıntı: amigo1997

2.Nesil FX'leri bekleyin bence şu anda pek alınası değiller.

aynen dostum..yıllarca amd kullananlar,amdciler hatta fanatikleri bile bir hayal kırıklığı olduğunu X6 ların bile daha başarılı olduğunu belirterek revizyon fx ler daha başarılı olacağına inanıyorlar..keza intelcilerde öyle..ivy bridge işlemcilerin revizyona gireceğini belirterek daha başarılı ve iyi olacağını belirtiyorlar..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amigo1997

2.Nesil FX'leri bekleyin bence şu anda pek alınası değiller.

aynen dostum..yıllarca amd kullananlar,amdciler hatta fanatikleri bile bir hayal kırıklığı olduğunu X6 ların bile daha başarılı olduğunu belirterek revizyon fx ler daha başarılı olacağına inanıyorlar..keza intelcilerde öyle..ivy bridge işlemcilerin revizyona gireceğini belirterek daha başarılı ve iyi olacağını belirtiyorlar..

Yeni revizyon FX'lerde yine hayal kırıklığı olursa AMD'nin işi çok zor.
    Aynen İntel'de de öyle ama o kadar kötü değil.

• eğer vaktiniz varsa 2 nesil fx leri bekleyebilirsiniz.veya yerine sb işlemci alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

eğer vaktiniz varsa 2 nesil fx leri bekleyebilirsiniz.veya yerine sb işlemci alabilirsiniz

bu saatten sonra zor wallahi..yeni fx leride 12 çekirdek li diye çıkarıp celeronlarla kapışmasın
  • Yok ,bu sefer umudum var. phenom II lerde yaşanan kadar bir atılım olmazsa bile ,ona yakın bir gelişme bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Yok ,bu sefer umudum var. phenom II lerde yaşanan kadar bir atılım olmazsa bile ,ona yakın bir gelişme bekliyorum.

çekirdek başına %20 başarım arttırımı ve tdp ile ısı değerlerinde güzel düşüşler olursa iyi olur
  • quote:

quote:

Boyle fanatizm gormedim.

hep amd kullandım ama artık bitti
  • Son hatırladığım haliyle o fiyata pek başarılı değildi. Ama fiyatlar inerse işlemcinin stok hali biraz hayalkırıklığı gibi olsa da, OC ile 4,5 GHZ'de iyi performans verdiği aklımda kalmıştı. Zaten o zaman da bu konuya temas etmiştim.
  • Vatan indirimiyle alınabilecek F/P işlemcisi durumunda
  • i5 2500k alıcagına

fx 8150 al + guzel bı sogutucu al daha ıyı yapmıs olursun

ben 2500k kullanıyorum abarttıkları kadar bı performansı yok amd oyun ıcın bırebır ınternettekı testlerede pek ınanma ıntelı tutuyolar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.