Bildirim
AMD Fx 8320 mi i5 3330 mu?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
her türlü fx 8320. 8320 nin rakibi 3450/70 -
quote:
Orijinalden alıntı: arseniCem
her türlü fx 8320. 8320 nin rakibi 3450/70
hocam şöyle bi durum var. 8320 yerine 6100 alıp ekran kartını POWERCOLOR HD7870 Edition alabilirim.yada 8320 işlemciyle msi o.c 7850 alabilirim.monitörüm biraz kötü ama ilerde full hd bi monitör alıcam.bilgisayarı oyun olsun mühendislik programları olsun çizim programları olsun her türlü kullanacam.tavsiyeleriniz nelerdir -
oyun için deseydiniz 6100+7870 derdim ama mühendislik programları falan hakkında pek bilgim yok. sizi yanlış yönlendirmek istemem. işten anlayan arkadaşların yorumlarını bekleyin derim -
quote:
Orijinalden alıntı: arseniCem
oyun için deseydiniz 6100+7870 derdim ama mühendislik programları falan hakkında pek bilgim yok. sizi yanlış yönlendirmek istemem. işten anlayan arkadaşların yorumlarını bekleyin derim
öyle yapalım ozaman hocam teşekkür ederim :) -
Hangi programları kullanıyorsunuz ?
Fx 6100 + HD7870 iyidir oyun açısından. Fx 8350 + HD7850'ye göre daha fazla fps alırsınız.
Eğer solidworks, autocad, catia falan kullanacaksanız normal bir kullanıcı için bu parçalar yeterlidir. Ancak binlerce parça ve poligonlu işlerde kullanacaksanız iş değişir. -
quote:
Orijinalden alıntı: HiqhWoltage
Hangi programları kullanıyorsunuz ?
Fx 6100 + HD7870 iyidir oyun açısından. Fx 8350 + HD7850'ye göre daha fazla fps alırsınız.
Eğer solidworks, autocad, catia falan kullanacaksanız normal bir kullanıcı için bu parçalar yeterlidir. Ancak binlerce parça ve poligonlu işlerde kullanacaksanız iş değişir.
Hocam autocad sap2000 c++ c# asp.NET java vs çift anadal yapıyorum inşaat + bilgisayar mühendisliği.özellikle bu programlama dilleri sonsuz döngüye girince işlemciyi aşırı derecede zorluyor tabi siz daha iyi bilirsiniz -
döngüye girdiğinde tabi ki zorlar o normal bir şey. Ancak bütçe dahilinde eğer oyuna daha çok önem veriyorsanız ekran kartına yatırım yapmalısınız. fx 6100 de size yeterli gelir diye düşünüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: HiqhWoltage
döngüye girdiğinde tabi ki zorlar o normal bir şey. Ancak bütçe dahilinde eğer oyuna daha çok önem veriyorsanız ekran kartına yatırım yapmalısınız. fx 6100 de size yeterli gelir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim.ben sürekli döngüye sokuyorum o yüzden diyorum sağolun varolun -
3330'un turbo ve oc kabiliyeti düşük. oc için de z77 anakart lazım.
Özel amaçlı ve alternatifi olmayan bi algoritma / kod olmadığı sürece işlemciyi zorlayamazsınız zaten. Sürekli endless loop ile başın dertteyse veya compiler yeterince optimize edemiyorsa, veya sen kodda mesela yeterli loop optimizaiton yapamıyorsan, probleme daha farklı bi algoritma / çözüm olmuyorsa işlemci seni kurtaramaz. OpenMP vs. gibi paralel kod yazıyorsan 8320 yardımcı olabilir. Yoksa i5 vs. Vishera arasında hem hemen hiç fark yok, aynı kötü kod için ikisi de aynı derecede kötü sonuç verir diyebilirsin, hemde geliştirmenin yapıldığı platforma probleme algoritmaya koda compilera optimizasyonlara göre Intel kol gibi önde de diyebilirsin.
Forumda önceden örnekleri var, kafasına göre CPU test programı yazmış arkadaşlar var, VB den C'ye kadar. Herkez de peşinden atladığından aslında kötü olmayan db oluştu. VB ile arkadaşın yazdığı test programının, düşük frekanslı core2/dualcore üstünde yüksek frekanslı FX'den kat kat hızlı çalışması gibi tuhaf durumlar da var (çünkü çalışan kod çok kötü). Yada asal sayı bazlı C de test programı yazmış olanlar vardı, çok kötü yazıldığı için saçma derecede yavaş sonuçlar veriyordu ama forumda karşılaştırma yapabilme imkanı veriyordu (arkadaşın saçma kodu yüzünden onun programı çok yava. ben 100 kat fazla veriyi onunkinin 1/10 zamanda hesaplıyacak kod yazabiliyorum hemde hiçbi optimize yanı olmadan).
Lafı getireceğim yer, özel durumlar olmadığı sürece işlemcinin canını öğrenme aşamasında, programlama öğrenme aşamasında, kendimizi geliştirme aşamasında zorlayamaıyz genelde (render,statik,finans, cfd vs. gibi özel tasarlanmış algo/kod isteyen durumlar olmadığı sürece, probleme uygun kod tasarlama imkanı olduğu, optimize kod yazmana imkan verecek kaynak vs. bulabildiğin durumlar dışında kalan, yani tekerleği kendi başına icat etmeye çalıştığın ama yeterli o işe uygun algo / kod oluşturamadığın durumlardan bahsediyorum. Yazacağın kötü kodun hangisinde iyi çalışacağını kimse bilemez lafın özü o, ama Intel kötü kodları çalıştırma konusunda birazcık daha iyi).
Konu açıldığından beri bakıyorum, tutamadım kendimi kusura bakmayn :///
-
saydığınız programlara hızlıca bakarsak autocad multi thread desteği yok intel
( yanlızca mental rayde multi threads çalışır )
yazdığınız programlama dilleri de aynı şekilde intel.
bunu ben bir AMD kullanıcısı olarak yazıyorum. çoklu cpu desteği olmayan programlarda intel he zaman daha iyi sonuç verecektir, hatta söylediğiniz programlarda i3 ile i5 arasında müspet bir hız farkı görülmez.... -
@Rubisco hocam kendinizi tutamayıp beni aydınlattığını için teşekkür ederim.geçen hafta aynı soruyu gömülü sistemlere giren hocama sorduğumda aşağı yukarı sizinle aynı cevapları vermişti. matlab ın grafik işlemleri hakkında ne düşünüyorsunuz peki? aşağı yukarı aynı diyebilirmiyiz.bu programlama dilelrinin intel veya amd ile alakaları neler dir aklıma takıldı şimdi -
Matlab esasen Intel Compiler tabanlı derlenip üretilmiş. Matlab testlerinde AMD özellikle fx 8150 yer yer çok gerilerde kalıyor. Ama bu senin işine yarar mı yaramaz mı, öğrenme amaçlı mı matlab kullanıyorsun yoksa proje için mi kullanıyorsun, oluşturduğun kodlar düzgün kod mu yoksa kulağını tutmak için kolunu bacaklarının arasından geçirip sırtından kulağını mı tutmaya çalışıyorsun, hepsi farkeder.
Öğrenme aşamasındaysan ve süper büyük işlerle uğraşmıyorsan (normal şartlarda beklenmez zaten büyük işlerle uğraşılması) alacağın işlemci farketmez.
3 kuruş 5 kuruş zman farkı diyorsan ve multithreadden tam olarak yararlanabilecek bi kodlama altyapın yoksa daha, Intel i5 den bahsettiğim 3 5 kuruş zman farkı elde edebilirsin.
İşlemci fiyatları aşa yukarı aynı gibi, 8320 vs 3470 için, 400tl civarında. AMD için alacağın anakart 160-190TL civarında olacak. Intel için de bi z77 anakart alırsan 210 tl civrına fiyat olarak aşa yukarı aynı seviyede olmuş gibi olurlar.
3470 405tl civarında, ucuz z77 210tl civarında toplamı 615 tl eder.
8320 400tl civarında, 125w TDP li 970 anakart 175-180 tl toplamı 575-580tl flan eder.
3470'i Turbo overclock + birazcık baseclock overclock edip (105mhz baseclock ve 38 çarpan) 3.99-4 ghz de kullanabilrisin. Single thread için 4.2ghz civarına kadar faln çıkar.
Ben ikisi de senin işini görür diyorum. ne zmanki ciddi anlamda temiz bi kod ile multithreaded program/ kod olur elinde, o zman 8320 avantajlı olabilir. Birisnden birisini seçtin diye pek fazla bi kayba uğramazsın.
Programlama dilleirnin işlemci geliştiricilerle bi alakaları yok. Alakalı olabilecek yanları, software optimization guide larda olan şeylerin ender olarak AMD'ye veya Intel'e spesifik olabilir olma ihtimali. Böyle şeye de ben rastlamadım daha. Greksiz loop açmamak veya loopları birlestrmek veya diğer başka loop optimizasyonlarından faydalanmak, işlemcinin OoO'sundan faydalanabilmek için bağımlı değişken kullanmamak bağımlılıkları parçalamaya çalışmak, compilerın değişken değiştiremeyeceği / yeni değişken ekleyip optimizasyon yapamayacağı floating point işlemleri için elle optimizasyon kasmak vs. gibi şeyler. Bunlar genelde zaten mimariden bağımsız şeyler.
Alakalı olabilecek yani, Intel C Compiler mesela, Intel sistemlerde bi miktar daha yüksek performans vermesine yol açabiliyor onun gibi avantajları var, GCC'nin VS 'dan biraz daha üstün olabildiği yerler var AMD adına vs. gibi.
Tom'da fx8150 ile SB Intel işlemciler arasında matlab da karşılaştırma vardı sanırsam, IB ve Visheralar için yok zannedersem ama feci ötesi bi fark olmaması lazım fikir verebilir o açıdan.
Bi tanesi bu aklımda olanhttp://www.tomshardware.com/reviews/sandy-bridge-e-efficiency-core-i7-3960x,3075-5.html
AMD al diyecem ama, ufak ufak şeyler yüzünden Intel daha manktılı olabilir dedirtiyor bişeyler içimden.
Vaktin varsa vakit ayırabiliyorsan eğer ve matlab senin için ileride zorunluluk olacaksa ve büyük verilerle büyük hesaplamalarla da uğraşacaksan matlab ile GPU kullanma konusuna da yoğunlaşmanı öneririm.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X