Şimdi Ara

MSİ 970 ANAKART VE FX-8350 İŞLEMCİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gün önce vatan bilgisayardan msi 970 anakart ve amd fx 8350 işlemci aldım fakat aşırı ısınma sorunu var bu sorun kartın yada işlemcinin kronik mi değil mi onu bilmiyorum fakat öncesinde kullandığım sistemde ekran kartım maximum 45-48 derece arasında ısı seyrediyordu fakat 2 gündür yeni parçaları kullanıyorum ekran kartı 60 65 dereceyi buluyor oyunlarda anakart 50 derece
    işlemcinin olduğu bölümde güney köprüsü 50 dereceyi geçiyor 3 tane fan takılı şuan pc ye bunun çözümü var mıdır yoksa kartın ve işlemcinin kronik problemimi yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar
    zira ben bi çözüm bulamadım fazlada inceleme yapan olmadı fakat herkes işlemcinin içinden çıkan wrait bakır soğutucuyu çok övüyolar ama ne yazıkki ben aynı fikirde değilim.

Önceki kullandığım sistem

Anakart: asus h61m-pro
    İşlemci: intel i3 3240 3.40 ghz
    Ekran k: Sapphire r7 265 dual-x 2 gb 256 bit
    Ram : Kingston 8 gb 1600 mhz cl 10 tek modül
    Power Sply:cooler master 750 watt 80+ bronz
    Kasa : Cooler master haf 912 combat

Yeni Topladığım sistem

Anakart: MSİ 970 GAMİNG AM3+ DDR3-2133(OC)
    İşlemci: Amd fx-8350 4.0 turbo 4.3 ghz
    Ekran k: Sapphire r7 265 dual-x 2 gb 256 bit
    Ram : Kingston 8 gb 1600 mhz cl 10 tek modül + 8 gb daha vatana sipariş ettim bi kaç güne elimde olur toplamda 16 gb 1600 mhz cl 10 ram olacak.
    Power Sply:cooler master 750 watt 80+ bronz
    Kasa :Cooler master haf 912 combat

Arkadaşlar yaz sezonu olduğundan dolayı ısınma illaki olucak fakat 50 60 70 derece sıcaklık aşırı fazla sistem yüke binmeden 40 derecede çalışıyor soğutma yönteminimi değiştirmeliyim yoksa
    fan soğutmayı mı artırmalıyım fikirlerinizi ve görüşlerinizi dile getirirseniz sevinirim bu sisteme anlatıldığı gibi hiç içim ısınmadı şimdiden teşekkür ederim hayırlı günler....MSİ 970 ANAKART VE FX-8350 İŞLEMCİMSİ 970 ANAKART VE FX-8350 İŞLEMCİMSİ 970 ANAKART VE FX-8350 İŞLEMCİ

• Anladığım kadarı ile kasa içine doğru tek fan hava akışı sağlıyor? Sıcaklıklar aşırı bir anormallik yok işlemci stok fanlı olduğu için o derecelerde seyretmesi normal bir durum, Havaların çok sıcak olması + kasa içi hava akışı çok etki eder.
  • Konuyu okumadım. Zaten 2017 yazında sıfır FX sistem almışsınız, diyecek laf kalmamış. Geçmiş olsun.

I3 işlemcinizi I7 3770 ile değiştirmek hiç aklınıza gelmedi galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 6 Ağustos 2017; 23:18:15 >
  • tayfun1907 2 fan içeri 1'i dışarı sağlıyor işlemci fanı evet stok kutudan çıkan wrait bakır soğutucu
    Lana-Del-Rey evet kardeşim almış bulundum sıcaklık harici bi problemim yok soğutmaya bi yöntem bulursam gayette güzel ve uzun ömürlü bi sistem İntel gelişmiş alt yapısı sağlam bi sisteme sahip olabilir amd ninde son zamanlardaki gelişimi oldukça yeterli ve gözle görülmeyecek kadarda kötü bi gelişim değil 9 senedir intel kullanıcısıyım ve memnunum halada memnunum deneme amaçlı bu sistemi dizdim randıman tutturamassam intele çeviririm ayriyeten intelin I7 3770 dediğin işlemciyede 1300 lira para vermem.
    Burda niye fx vay yazın ortasında amd almışsını tartışmak için başlık açmadım öneri sunulması için başlık açtım.
  • giray_aksoy G kullanıcısına yanıt
    Üst ve yan fan sanırım içe doğru üflüyor, Ön tarafta yokmu fan?
  • üst ve yan içe anakartın üstündekide arka dışarıya egzos görevi görüyor ön panele fan takamadım takılı olan bozuldu 120 mm di 140 takmayı düşünüyorum bildiğim kadarıyla 200 mm fanda takılıyor bi ara açtığımda ölçüp ona göre 200 mm takıcam yok olmuyorsa 140 140 ı taktığım zaman üst fanı çıkış yapmayı düşünüyorum
  • giray_aksoy G kullanıcısına yanıt
    Kasanın ön tarafına 200MM'lik fan takılabiliyor tavsiye ederim bende advanced olanını kullanmaktayım, Ön ve yan içe doğru olacak şekilde ayarla üst ve arka kısımdaki fanlar dışarı atacak şekilde olsun 200mm'lik fan ile belirgin bir fark olacağını düşünüyorum.

Eğer yakınlarındaki bir mağazada var ise kaçırma bunu fiyat çok iyi.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-megaflow-200mm-kirmizi-led-sessiz-fan.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD X4 620 için Anakart
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yahu sizene adamın parası istediğini alır bende böyle tiplere ayar oluyorum fx almış falan sizene biladerim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ben yıllardır fxa 990 ve 8350 kullanıyorum.

Öncelikle kullandığın jenerasyonda AMD intelden daha sıcak,ama tj max'larıda daha yüksek.

Ayrıca stok fan kullanmamalısın,çok net!öveni filan geç,stok fanda bende de çok benzer tablolar oluyordu,değiştirdim şuan işlemci 30,yük altında 40 civarı.

Stok fanı o kadar ise yaramıyor ki ikinci el ilanlara bakarsan genelde stok fansız satıyorlar,nerede diye sorarsan bilmiyorum,attım galiba derler ki bende nerede bilmiyorum.

Özetle 70-100 TL arası bir masrafın var dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_3438

Yahu sizene adamın parası istediğini alır bende böyle tiplere ayar oluyorum fx almış falan sizene biladerim ?

hayatlarında fx işlemci görmemiş olanlar yazıyor işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_3438

Yahu sizene adamın parası istediğini alır bende böyle tiplere ayar oluyorum fx almış falan sizene biladerim ?

hayatlarında fx işlemci görmemiş olanlar yazıyor işte

Bizzat ben kullanıyorum FX-8300 4.2 GHz hızında oyunda tam yükte 45 dereceyi geçmiyor bu sıcak günlerde soğutucum Zalman Cnps10x Optima.

• tayfun 1907 fan takacak 3 slot daha var kardeşim 2 sinde 200 mm 1 inede 120 200 mm leri içeri hava akışı sağlıyacak şekilde 120 ler ise dışarı havayı atacak şekilde takmayı düşünüyorum..
    brkktl kardeşim aynen dediğin gibi amd stok fanla kesinlikle kullanılmaması gerek işlemci üreticisi en kısa zamanda iyi bir bakır soğutma alıcam kışın kasayı koy salona 1 saate içeri 25 derece ısıtır o derecede ısınma oluyor malesef ama kullanılmayacak işlemci değil performansı gayet yeterli bence...

MogoLKhan kardeş ben sırf o işlemciyi alıyım diye 2 binlira verdim kafam atarsa 5 binlirada gömer ryzen alır takarım fazla laf kalabalığı yapma işine bak görünen o ki sana baya göstermişler fx leri.

tayfun_3438 önerdiğin soğutucuya bakıcam kardeşim 2.el temiz bulursam neden almıyım araştırır soruştururuz işimizi görecek olanı alırız tavsiyen için teşekkür ederim kardeşim.
  • Bende kullanmadan bol keseden laf atanlara diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: giray_aksoy

tayfun 1907 fan takacak 3 slot daha var kardeşim 2 sinde 200 mm 1 inede 120 200 mm leri içeri hava akışı sağlıyacak şekilde 120 ler ise dışarı havayı atacak şekilde takmayı düşünüyorum..
    brkktl kardeşim aynen dediğin gibi amd stok fanla kesinlikle kullanılmaması gerek işlemci üreticisi en kısa zamanda iyi bir bakır soğutma alıcam kışın kasayı koy salona 1 saate içeri 25 derece ısıtır o derecede ısınma oluyor malesef ama kullanılmayacak işlemci değil performansı gayet yeterli bence...

MogoLKhan kardeş ben sırf o işlemciyi alıyım diye 2 binlira verdim kafam atarsa 5 binlirada gömer ryzen alır takarım fazla laf kalabalığı yapma işine bak görünen o ki sana baya göstermişler fx leri.

tayfun_3438 önerdiğin soğutucuya bakıcam kardeşim 2.el temiz bulursam neden almıyım araştırır soruştururuz işimizi görecek olanı alırız tavsiyen için teşekkür ederim kardeşim.

Yanlış hava akışı olur bu şekilde fan dizilimi, Kasa içinde düzgün hava akışı olmasını istiyorsan şu şekilde yapmalısın, Ön kısımda içeri doğru hava verecek 200MM'lik, Yan tarafta içeri doğru 120MM'lik, Üst tarafta dışarı doğru hava verecek 200MM'lik ve son olarak arka kısımda dışarı doğru hava verecek 120MM'lik dizilim idealdir senin için bende sadece ön kısımda 200MM'lik var içeri hava veren gerekli soğutmayı sağlıyor.

• 3 tane fan siparişi verdim biri 200 mm 2 si 120 mm gelsin tavsiye ettiğin şekil uygulıycam kardeşim bakalım sonuç ne olucak burda paylaşırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: giray_aksoy

3 tane fan siparişi verdim biri 200 mm 2 si 120 mm gelsin tavsiye ettiğin şekil uygulıycam kardeşim bakalım sonuç ne olucak burda paylaşırım

Ön tarafa 200MM'lik takıp üst tarafa diğer iki fanı takabilirsin aldığın 120mm'lik fanlar kaliteli modeller ise ikisini ön kısma yakıp 200mm'lik olanı üst tarafa takabilirsin.
  • Arkadaşlar bi problemim var yardımcı olursanız sevinirim..

Ekstradan ram aldım 8 GB RAM takılıydı 8 daha aldım 4 4 2 tane PC yi kapatıp takdim yuvaya oturdukları dan emin olup kasa kapağını kapatıp vidalarini sıktım tuşa basıyorum basıyorum görüntü yok monitörde no signal yazıyor denemediğim şey kalmadı sizce ne yapmaliyim. ?

Not: ekran kartını diğer yuvaya taktım ramleri kontrol ettim hdmı kablosunu söküp dvi kablosunu taktım bios pilini söküp 10 dakka civarı bekledim sonuç 00 beyler.

Yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar....

• Konu hort 6 7 yıldır depoda duran bilgisayarı çıkardım 970 gaming anakart fx 8350 işlemci r9 290 tri x ekran kartı fifa 23 1080 p telli saç kapalı gerisi full yüksek ayarlar 60 fps sabit verdi hey yavrum heyy aşa yukarı 8 10 senelik mazisi var sistemin çok ümitsiz kurmuştum fifa 23 de sorun çıkarmadı ama gel gelelim işlemci anakart cayır cayır 5 6 maç yapınca sistem sahaya beyaz havlu atıp maçtan çekiliyor.=))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.