Şimdi Ara

AMD FX 8350 overclock sorunu ? Lütfen yardım arkadaşlar !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 hafta önce aldığım islemcimi oc yapmaya karar verdim. Sistemimde msi 990fx gd65 anakart corsair vengeance 8 gb 1600mhz ram(anlayamadığım bir nedenle 1333 mhz çalışıyor :s ) corsair neutron gtx 120 gb ssd ve 7870 xt mevcut. Her neyse bu ilk oc denemem olduğu için netten ramlere ve işlemciye verilmesi gereken voltajlara bakarak oc yaptım. işlemciye 1.50 ramlere ise 1.65 v voltaj verdim. Test yapmak için OCCT diye bir program kullandım. Ama testin daha 15 inci saniyesine gelmeden pc ya donuyor ya da mavi ekran hatası alıyorum. Sizce bu neden olabilir arkadaşlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SüvariKaptan

corsair vengeance 8 gb 1600mhz ram(anlayamadığım bir nedenle 1333 mhz çalışıyor :s )

Onların Standart hızları 1333Mhz'dir. Bu frekansın üstüne çıkması gerektiğinde 1600Mhz'e ulaşır. Oc da ise 1600Mhz +

Bios'dan voltajlarını otomatik vermeyi denedin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozgunask

quote:

corsair vengeance 8 gb 1600mhz ram(anlayamadığım bir nedenle 1333 mhz çalışıyor :s )

Onların Standart hızları 1333Mhz'dir. Bu frekansın üstüne çıkması gerektiğinde 1600Mhz'e ulaşır. Oc da ise 1600Mhz +

Bios'dan voltajlarını otomatik vermeyi denedin mi ?

Hayır voltajlar zaten otodaydi sonra onların yerine belirttiğim voltajlari verdim ama sürekli hata alıyorum

• quote:

Hayır voltajlar zaten otodaydi sonra onların yerine belirttiğim voltajlari verdim ama sürekli hata alıyorum

Hocam zaten FX8350 4.0Ghz Daha ne istiyon :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozgunask

quote:

Hocam zaten FX8350 4.0Ghz Daha ne istiyon :)

Aslında sadece deneme amaçlı yapıyorum oc yi ilerde birgün yapicam sonucta. Asil oc sebebi ramler yani bu sıralar bir far cry 3 oynayayim diyorum oyunda hiç kasma donma yok ama 15 20 dk sonra mavi ekran yada donma oluyor .Ram hızından dolayı olabilirmi diye düşündüm.

• up

• yardım edebilecek bir tane DH üyesi yokmu arkadaşlar ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    3 yıl önce açıldı
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up

• Ramlere Manuel' olarak 1866mhz yap :) bu sekilde ramleri oclaya bilirsin

• arkadaş bi kerede işlemciye 1.5 voltaj verilmezki.
    baştan hatalı iş etmişssin.
    önce anakartın ve soğutma sistemi olarak ne kullanıyorsun onu söyle bi ? Yardımcı olalım sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R e a L i z m -- 30 Temmuz 2013; 10:49:04 >
  • Realizm29 doğru demiş. İşemciye o kadar voltaj verilir mi. 1.2, 1.3v fazlası zarar zaten o voltajlarla işlemcinin kanatları çıkar uçmaya başlar. Soğutma olarak ne kullanıyorsun. Sıvı soğutmaysa durum değişebilir.

• SüvariKaptan S kullanıcısına yanıt
    Ya siz bir şeyi yanlış yapıyorsunuz ya da anakartın dandikliğinden kaynaklanıyor. Bende de GD80 var ve düzgün overclock yapamıyorum.

Öncelikle diğer değerleri nasıl ayarladınız? Çarpan, HT vs. Sadece çarpan değiştirerek overclock yapmayı deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.