Şimdi Ara

Amd fx 8350 prime 95 çekirdek hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen gün bir incelemede görmüştüm yeni nesil bios larda 2 adet o.c mod var turbo moda aldığımda ram 1600 den 1400 e (2*4 8 gb gskıll 1866 ram m5a97 r2.0 anakart)düşüyo işlemcim 4 ghzden 4375 ghz e çıkıyo ama çekirdekler hata veriyo buna hala çözüm bulamadım ısılarım 38-40 derece arası değişyo o.c ile ( hyper t4 soğutucu) çekirdek hatası neden olur işlemciye zararı nedir ve bu hatayı almam sizce normal mi ? şimdiden teşekkürler.
     Amd fx 8350 prime 95 çekirdek hatası

• Bu şekilde kullanmayın,çünkü işlemci stabil değil. Normal hali kadar bile kadar performans vermez bu şekilde.

Overclocku biostan yapın.
  • Mesajı okumadınız sanırım zaten biostan yaptım bios ta güncel çekirdek hatası alıyorum biostan yapmama rağmen.
  • Yardımcı olabilcek yok mu ?
  • ORJiLaN O kullanıcısına yanıt
    @metin abi 52 kendisi oc konusunda bayağı bir bilgili. Sorununu ayrıntılı bir şekilde anlatırsan sana yardımcı olacaktır. Sorununa gelecek olursak metin abi 52 nin de dediği gibi işlemci stabil değil. Yani overclock ayarları işlemcine uymamış. Bios fotoğraflarını net bir şekilde çekip buraya koyarsan sana düzeltmen gereken ayarları söyleyeceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ORJiLaN

Mesajı okumadınız sanırım zaten biostan yaptım bios ta güncel çekirdek hatası alıyorum biostan yapmama rağmen.

Anladığım kadarıyla anakart otomatik overclock özelliğini kullanmışsın ve bu sistem stabiliteni bozmuş. Pek çok ankart otomatik overclock ayarları dengesiz olabiliyor bu yüzden ayarlarını varsayılan değerlere geri döndürüp ayarların hepsini kendin yaptığın bir overclock yoluna git.
  • evet dediğin gibi biostan anakart o.c yaptım o.c bilmediğim için o resimdeki ayarlar o.c li hali şu an ayarları default yaptım stabil çalışıyo o.c siz. Anlamadığım konu asus amd tabanlı anakartında işlemci hata vermesine rağmen tek tuşlu o.c yaparmı
  • ookami O kullanıcısına yanıt
    ben ince ayar o.c yapmadım anakartın biosundan yaptım 2 adet o.c var zaten 2 sindede hata verdi şu an default yaptım o.c siz. Yani zaten o.c yapmayı bilmediğimden ve öğrenmek istediğimden sordum :D
  • quote:

ben ince ayar o.c yapmadım anakartın biosundan yaptım 2 adet o.c var zaten 2 sindede hata verdi şu an default yaptım o.c siz. Yani zaten o.c yapmayı bilmediğimden ve öğrenmek istediğimden sordum :D

İşlemcinizin hız frekansından kapattınız mı yani Turbo boostunu yoksa Oc öylemi çektiğin çekirdek hatası almamanız için ör işlemcinin 3.8 ghz ise 3.9 ghz yapın Ramin mhz değeri sabit kalsın işlemci ısısını Oc den sonra bakın resetleme olur ise Oc yi çok az arttırın.kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bende de ayni sistem var anakart islemci ayni bende overclock lu denedim 3 cekirdek calismadi normal 4.0 ghz de denedim buseferde 1 tane calismadi calismayan cekirdek overclock lu sistemde çalışmıştı anlamadim yani programda bi sorun olmasin

• quote:

Orijinalden alıntı: cod123

Arkadaslar bende de ayni sistem var anakart islemci ayni bende overclock lu denedim 3 cekirdek calismadi normal 4.0 ghz de denedim buseferde 1 tane calismadi calismayan cekirdek overclock lu sistemde çalışmıştı anlamadim yani programda bi sorun olmasin

Görev yöneticisinden performansa gelip çekirdek sayısına baktın mı yoksa programdan mı baktın?

• quote:

cool and quiet turbo core core c6 state gibi seyleri disable et voltaji manuel kontrol yap 1.4 yap load line calibration high vrm de optimized olsun carpani 23 yap 4.6ghz keyfini sur

• ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    arkadasin dedigi gibi o.c li yapip görev yöneticisinden cekirdekler calisiyormu diye kontrol ettim prime 95 ide actim testte 8. cekirdek calismiyor gibi görünüyor fakat görev yöneticisinde 8 ide calisiyor bence testte bi sorun var galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: cod123

arkadasin dedigi gibi o.c li yapip görev yöneticisinden cekirdekler calisiyormu diye kontrol ettim prime 95 ide actim testte 8. cekirdek calismiyor gibi görünüyor fakat görev yöneticisinde 8 ide calisiyor bence testte bi sorun var galiba

8 çekirdek çalışmaz ise pc zaten açmanız bu arada programda bir sorun var benimde başıma gelmişti için rahat olsun.

• cod123 C kullanıcısına yanıt
    Kardeşim anakartım m5a97 r2.0 soğutucum hyper t4 sence 4.6 da stabil çalışır mı senin 4.8 ama anakartın farklı bi de su soğutman var benim şu an o.c siz 33 34 derece işlemcim.
  • cod123 C kullanıcısına yanıt
    Otomatik o.c yaptım bilmediğim için karıştırmak istemedim biosu o yüzden primew 95 testinde çekirdek hata verince default yaptım.
  • Dostum bios dan 4.4 getirdim otamatik o.c bi sıkıntı yok stabil calisiyor prime testinde sorun var galiba onu kafana takma 4.4 iyi daha fazlasını zorlamaya gerek yok bence malum anakartimiz pek ahim sahim bisi degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cod123 -- 23 Mayıs 2014; 22:57:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.