Şimdi Ara

AMD FX 9590 Anakart Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde AMD FX-9590 işlemci mevcut ve bu işlemciyi kullanmak istiyorum. Şuan ki sisteminde Asus Crosshair V Formula var ve bu anakart işlemcinin yüksek TDP değerinden dolayı besleyemiyorum sonuç Sıvı soğutma bile fayda etmiyor ısınmasını engellemek için. Bu yüzden anakartı değiştirmeyi düşünüyorum.

Sizce hangi anakartı tercih etmeliyim. Asus Crosshair V Formula-Z yani benim anakartın bir üst modeli oluyor. İşlemci destek listesinde özel soğutma gerektirdiği yazıyor. Buda açıkçası biraz mide bulandırıcı. Tam anlamı ile bu işlemciyi besleyebileyecek bir anakart aramaktayım tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şuanda gözüme çarpan ankartlar arasındakiler;

-Asus 970 PRO GAMING/AURA

-Gigabyte GA-990FX-Gaming

-Asus Crosshair V Formula - Z

NOT: Lütfen işlemciyi sat intel al gibi yorumlar yapmayınız. Kullanacağım işlemci AMD FX-9590'dır.

Tavsiyeleriniz için şimdiden Teşekkür Ederim.

• Hiç değiştirmeyin en iyi anakarta sahipsiniz. 9590'ın özelliği direncinin düşük olması, vrmlerden çok akım çekiyor. Su soğutma kullanıyorsanız, vrm üzerine ve arkasına fan yerleştirerek sorunu hafifletmeyi deneyebilirsiniz ama voltaj düşürmeden ısınmayı kontrol edemezsiniz. Prime 95'te ne kadar düşük voltajda çalıştırabileceğinizi deneyin. Cpu-z'den bakın, Overdrive ile voltajı belirleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Hiç değiştirmeyin en iyi anakarta sahipsiniz. 9590'ın özelliği direncinin düşük olması, vrmlerden çok akım çekiyor. Su soğutma kullanıyorsanız, vrm üzerine ve arkasına fan yerleştirerek sorunu hafifletmeyi deneyebilirsiniz ama voltaj düşürmeden ısınmayı kontrol edemezsiniz. Prime 95'te ne kadar düşük voltajda çalıştırabileceğinizi deneyin. Cpu-z'den bakın, Overdrive ile voltajı belirleyin.

Öncelikle cevabınız çok teşekkür ederim. Yalnız anlatmaya çalıştığınız şeyin bir kısmını anlayabildim. Bu işlerden çok fazla anlamıyorum haliyle elime yüzüme bulaştırma ihtimalim epey yüksek. Bu işlemlerin nasıl yapıldığı veya nasıl yapılacağı hakkında bilgi sağlayabileceğim linkler paylaşabilir misiniz acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: IronFist_InFlames

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Hiç değiştirmeyin en iyi anakarta sahipsiniz. 9590'ın özelliği direncinin düşük olması, vrmlerden çok akım çekiyor. Su soğutma kullanıyorsanız, vrm üzerine ve arkasına fan yerleştirerek sorunu hafifletmeyi deneyebilirsiniz ama voltaj düşürmeden ısınmayı kontrol edemezsiniz. Prime 95'te ne kadar düşük voltajda çalıştırabileceğinizi deneyin. Cpu-z'den bakın, Overdrive ile voltajı belirleyin.

Öncelikle cevabınız çok teşekkür ederim. Yalnız anlatmaya çalıştığınız şeyin bir kısmını anlayabildim. Bu işlerden çok fazla anlamıyorum haliyle elime yüzüme bulaştırma ihtimalim epey yüksek. Bu işlemlerin nasıl yapıldığı veya nasıl yapılacağı hakkında bilgi sağlayabileceğim linkler paylaşabilir misiniz acaba ?

Kasa fanı alacaksanız Thermaltake Riing alın birkaç tane. Su soğutma da kullanıyormuşsunuz, az yer kaplıyordur. Yapmanız gereken şey, işlemcinin solundaki siyah parçanın üzerine kasa fanlarınızı tutturmak. Aynı şeyi kasanın arkasından da yaparsanız sizin için yararlı olur. Bahsettiğim fanların bir serisinde fan çoklayıcı geliyor, 3 fana kadar aynı bağlantıyla güç verebiliyorsunuz anakartınızdan.
     AMD FX 9590 Anakart Tavsiyesi

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir sıkıntı var H80i kullanıyorum radyatör ve fanlarını Egzoz fan bağlantı yerinde yani radyatörüm kasada hem egzoz fan rolünüde üstlenmekte haliyle o bölgede fan eklenebilecek bir boşluk maalesef yok. Ama ilk bahsettiğiniz mesajda voltajı düşürme fikrine çok sıcak bakıyorum aynı zamanda bu konudaki bilgisizliğimede içerleniyorum. İlk başta voltaj düşürmeyi denemek ve öğrenmek istiyorum AMD işlemcilerin voltajını neye göre nasıl düşürüleceği hakkında bilgi veya kaynak gösterirseniz gerçekten inanılmaz yardımcı olmuş olucaksınız. Size minnettar kalırım.
  • Crosshair V Formula'da 8+4 Pin tüm beslme bağlantılarını yaptınız mı ?

Yapmadıysanız sorun onunla alakalıdır.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Tamamı bağlı diye hatırlıyorum kontrol edeyim bu akşam.

EDİT: Soldaki 8 pin bağlıydı fakat sağ taraf da ki 4 pin boştaydı. Aynen dediğin gibi o 4 pin'i de bağladım şuan bilgisayar normal bir şekilde açıldı. Sıcaklık 45 derece bir süre bu şekilde deneyeyim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IronFist_InFlames -- 7 Mayıs 2016; 23:22:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    AMD FX 8350 İŞLEMCİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.