Şimdi Ara

AMD FX Vatan fiyatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
6.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nova bilgisayarda gelen sonuçlardan sonra 2500k'ya zam yapmış.
  • eger sonuclar bu kadar kotuyse diyecek bir sey yok...
    passmark testleride balon o zaman...
  • 2500k da almayı düşünüyorum sonuçlar böyle olunca ..biraz zaman geçmeyi gerekiyor sanırım üzerinden.Fiyatlar çok uygun değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikobat

quote:

Orijinalden alıntı: IceGlory

Intel cephesi;

Core i7 2600K 873TL

Core i5 2500K 591TL

%25 indirim ile;

Core i7 2600K 655TL

Core i5 2500K 444TL

AMD cephesi;

AMD FX 8150 668TL

AMD FX 8120 558TL

AMD FX 6100 475TL

AMD FX 4100 306TL

%25 indirim ile;

AMD FX 8150 501TL

AMD FX 8120 418TL

AMD FX 6100 357TL

AMD FX 4100 230TL

Şimdi performans farkına bakalım:Pass Mark testlerine göre;

Core i7 2600K 9,972
    AMD FX 8150 8,681

Performans farkı,yaklaşık %13.
    İndirimli fiyat farkı;Core i7 2600K %26 daha pahallı.

Şimdi bu işlemcileri alıpta o/c yapmayan olmaz herhalde...

AMD FX 8120 FX 8150'den daha ucuz...Fark olarak sadece FX 8120'nin saat hızları ve Turbo Core değeri düşük.

AMD FX 8120 çok rahat bir şekilde 2600K'nın hemen arkasına dayanacaktır.Hatta çoklu uygulamalarda geçebileceğini tahmin ediyorum...

AMD,yine iyi iş çıkardı....

2600K'ya göre 4 izleği ve cache'si imha edilmiş 2500K yerine yeni oyuncu işlemcisi FX 8120 olacak...

8 çekirdek,daha yüksek cache daha cabası...

Eğer mesele high end gaming ise;
    Tahminin;

FX 8120
    Gigabyte GA-990FXA-UD5
    3 way MSI 6950 TwinFrz'lı bir makine aynı fiyat aralığında her türlü Intel&Nvidia kombinasyonun kafasına vura vura ezecektir...Buna Sandy Bridge-E'nin de dahil olacağını tahmin ediyorum...

Şu siteyi biraz incelermisin ? Lütfen...
    http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/10/12/amd-fx-8150-review/7

Tam fiyasko :(

• fx4100 bekleyenler boşuna beklemesin phenom2 955 e geçilmiş.
    amd yi kutlamak lazım kendi yaptığı eski seri işlemcileri bile ,yeni serinin daha yüksek saat hızlarına rağmen geçemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

bu fiyatlarla 2500k ve 2600k nın karşısında durması imkansız. 2 aya fiyatlar çıkış fiyatının oldukça altına düşecektir. intelin indirim yapacağını ve amd nin tutunabilmek için akrşılık vermek zrounda kalcağını düşünüyorum. gerçi testlere bakılırsa intel indirim yapmasa bile olur. milleti de boşuna beklettim 418 liraya aylar önce 2500k aldığım ve şu an 60 liralık fanla 4.4 ghz de kullanabildiğim için çok mutluyum.

Intel 2700K'yı hazırlıyordu, o yakında gelince doğal olarak bir düşme yaşanacak zaten bir sene geçti 2600k üzerine. ama çok düşüş olacagını sanmıyorum.
  • İşlemci seçerken hiç çekirdek sayısına bakmadım direk cacheye bakar alırdım hala 6 mb cacheye sahip intel e8400 kullanıyorum ama AMD FX 8120 modelini cidden beğendim bu modeli alınır....
    Sonunda biri çıkıp cacheleri yükseltmeyi akıl edebildi yıllar sonra :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 12 Ekim 2011; 19:51:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: josekutinyo

birde bunu inceleyin ;
    http://www.guru3d.com/article/amd-fx-8150-processor-review/

nedense sadece guru3d olumlu birşeyler yazmış.
  • quote:

quote:

birde bunu inceleyin ;

Intel'in ödeme çekleri postaya takılmış olabilir

işin şakası bir yana uygulamalar bu çekirdek/modül karmaşasını kavrayabilecek şekilde optimize edilene kadar AMD'yi ezmek isteyen tüm sitelere gün doğacak. Intel'in başına böyle şeyler gelmiyor çünkü %80 pazar payına sahip olunca insanlar sizin işlemcinize göre program yazmak zorunda kalıyor.

• bench işlerinden anlamam ama acaba bulldozerin bu kadar düşük notlar almasında var olan yazılımların amd nin yeni mimarisi ile uyumsuzluk problemi neden olmuş olabilir mi? yani böyle bir uyumsuzluk var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okean

quote:

quote:

birde bunu inceleyin ;

Intel'in ödeme çekleri postaya takılmış olabilir

işin şakası bir yana uygulamalar bu çekirdek/modül karmaşasını kavrayabilecek şekilde optimize edilene kadar AMD'yi ezmek isteyen tüm sitelere gün doğacak. Intel'in başına böyle şeyler gelmiyor çünkü %80 pazar payına sahip olunca insanlar sizin işlemcinize göre program yazmak zorunda kalıyor.

Bilmem farkettin mi? ama böyle bir rezilliğin ardından amd den tek ses çıkmadı. Tüm dünya şaşkınlık içindeyken acil bir açıklama yapmamaları ve nasıl oluyorsa kendi yaptıkları tetslerde 2600k yı hatta 980x i geçmeleri ne kadar enteresan değil mi? şirketler başarısız olabilir. siz bunu neden kabul edemiyorsunuz? mesela ben zamanında d820 diye bir işlemci almştım ki intel e hala küfrederim.

• o rezillik sadece bazı yetersiz gelen düşünürlerin kafalarında.
    neyin nekadar başarılı olduğunu satış rakamları gösterecek.

ama sen boş sloganlarına devam et, sakın kimseyi hayal kırıklığına uğratma...
    quote:

Tüm dünya şaşkınlık içindeyken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 13 Ekim 2011; 9:26:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

o rezillik sadece bazı yetersiz gelen düşünürlerin kafalarında.
    neyin nekadar başarılı olduğunu satış rakamları gösterecek.

ama sen boş sloganlarına devam et, sakın kimseyi hayal kırıklığına uğratma...
    quote:

Tüm dünya şaşkınlık içindeyken...

Youtube da sırf bu konuyla dalga gecen vıdeo 10000 hit aldı. bir zahmet testlerın altındakı yorum bolumunu okursan bu smileynin sana daha çok yakışacağını anlarsın. aslında yabancılar genelde "hayal kırıklığı" yazıyorlar ama ben şaşkınlık olarak yazdım.

• bu senin için neyin göstergesi bilmiyorum ama bu tür şeyleri bu şekilde yorumlaman senin hakkında önemli bir gösterge.

süpriz değil, sen dünyayı ve teknolojiyi youtube'a dayanarak yorumlamaya devam et.
  • bu olayı amd-intel fanboylukla alakası yok arkadaşlar.

kendisinden yarı fiyatına satılan kendi eski işlemcilerine ait eski minar işlemcilerine karşı varlık gösteremiyor.

benzer bir durumu intel'de zamanında yapmıştı.

ama şimdi çıkıp bu fx işlemcileri övmek komik olur.

amd istiyorsanız, phenom2'lere devam kısaca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

bu senin için neyin göstergesi bilmiyorum ama bu tür şeyleri bu şekilde yorumlaman senin hakkında önemli bir gösterge.

süpriz değil, sen dünyayı ve teknolojiyi youtube'a dayanarak yorumlamaya devam et.

senin algın kapanmış. tamam amd hüsrana uğradı ama bu kadar yapma. önce yazdıklarımı oku sonra laf yetiştirmeye çalış. sadece onu yazabileceğin için youtube u alıp gerisini umursamaman komik. başka bir konuda da 2500k alacağınıza amd sistem toplarsınız demişsin. amd iyi işlemci çıkartsa 8150 senin için en çok önereceğin işlemci olacaktı. ama savunduğun marka elle tutulur birşey üretemeyince senin bu duruma düşmende garip değil.
  • i5 2500 k ya eş diyeyim hangisi?ya da kafa kafaya verecek
  • quote:

...tamam amd hüsrana uğradı ama bu kadar yapma...
    ...amd iyi işlemci çıkartsa 8150 senin için en çok önereceğin işlemci olacaktı...
    ama savunduğun marka elle tutulur birşey üretemeyince senin bu duruma düşmende garip değil.

bukadar sığ düşünebilmek de bir beceridir mutlaka, her nekadar kime ne faydası olduğu belli olmasa da.
    buranın tescilli marka savunucusu sensin, bizim ne haddimize marka savunmak...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.