Şimdi Ara

Amd fx8320 ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, müzik stüdyom için toplayacağım bilgisayarımda amd fx8320 işlemci kullanmayı düşünüyorum. Müzik işlerinin yanında klip montaj işi ve zaman zaman 3d max, photoshop gibi görsel işlerde de kullanacağım için aynı fiyattaki intellere kıyasla bu konuda daha iyi performans sağlayan amd'yi tercih ettim fakat asıl işim olan müzik işlerinde kullanacağım programlar açısından herhangibi dezavantaj sağlar mı bilemedim. bilmeyenlerin fikir sahibi olması için; ortalama 20-30 kanallık altyapı projeleri, maximum durumlarda 60-70 kanallık vokal projeleri ve bunların mix-mastering işlemleri için aynı anda çalışacak 30-40 tane vst/vst-i/plug-in'den bahsediyoruz. Bugüne kadar amd işlemci kullanılan bi stüdyoya rastlamadığım (rastladıysamda dikkat etmediğim) için acaba bi dezavantajı olabilir mi diye çelişkiye düştüm ve bu konuda herhangibi bilgiyede ulaşamadım. İşin bu boyutuna çok fazla hakim olmasa bile benden çok daha başarılı mantık yürütebilecek bilgi birikimi olan biçok kişi olduğundan eminim o yüzden bilmeseniz de mantıken fikrinizi söylerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler

• merhaba f/p urunu olarak 8320 cok iyi bir islemcidir genellikle oyun bilgisayarlarinda tercih ediliyor, performans konusunda ucretine gore iyi is cikartir ama dediginiz gibi montaj,klip tarzı seylerde nasil bir performans verdigini bilen arkadaslarimiz paylasacaklardir.

selamlar
  • Muzik islerinizde tam olarak hangi programlari kullaniyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik konusunda çok iyi işler çıkardığını duymuştum burada da bikaç başlıkta okuduklarımla teyit etmiş oldum zaten ama şuan aklımı bulandıran ses işleme performansı. Ayriyetten kullandığım vst/plug-in'ler işlemciyi fazlasıyla yoruyo, grafik olayıyla arasında bi farklılık var mıdır yok mudur hiç fikir sahibi değilim

Kullandığım programlar; Fl studio, Reason, Cubase, Pro Tools, Studio One gibi bi çeşitlilik söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muteber59 -- 26 Mart 2014; 4:07:12 >
  • Programa gore degisiyor,tek cekirdek performansi isteyen programlarda intel daha iyi secim olur,cok cekirdek isteywn programlarda amd daha iyi secimdir,artik cok cekirdek performansi programlarda daha gerekli oluyoe :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel i5 veya i7 daha iyi seçim olur amd fx serisi tek çekirdek performansı iyi değil. özellikle 3 d çizimlerde i5 i7 biraz farkı açacaktır ama müziklerde bilemiyeceğim denemek lazım. ama amd fiyatına göre çok iyidir tam f/p
  • i5 yada i7'nin fena olmayan bi işlemcisini almaya kalksam daha pahalıya patlar ve altından kalkamayabilirim. Bunun fiyatında alabileceğim inteller de bundan daha iyi performans veremez diye düşünüyorum. Tek sıkıntım ses işleme konusu. En azından fikir yürütüp yardımcı olabilecek kimse yok mu? Müzik stüdyolarında amd tercih edilmemesinin özel bi sebebi olabilir mi? Tercih etmeyenlere sorduğumda onlarda tercih edilmediği için bişey olabileceğini düşünüp sürü psikolojisiyle hareket edenler. Tercih edilmemesi için somut bi sebebe ulaşamıyorum ve böyle bi sebep varsa bunu deneyerek öğrenmek bana pahalıya patlar. Yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muteber59 -- 28 Mart 2014; 3:58:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stüdyoda cubase 7 ile amd phenom x6 1090t kullanıyorum.
    evde de adobe audition, cubase 5, cubase 7, photoshop ve ıllustrator kullanıyorum. evdeki işlemcim. fx 8350.
    performansından çok memnunum. özellikle ses programlarının son güncel versiyonları çok çekirdek desteği verdiğinden amd iyi performans veriyo.
    sıkıntı çekmezsin.

ama fl stüdyo ile alakalı bişey diyemeyeceğim kullanmadım bilmiyorum. sorun çıkacağını da zannetmiyorum.

işlemciyi alırda kullanırsan tam sisteminle birlikte performans değerlendirmeni buraya yaz. en azından senin kanaatlerini de biz dinlemiş oluruz.
  • İçimi rahatlattınız teşekkürler, muhakkak yazıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muteber59

i5 yada i7'nin fena olmayan bi işlemcisini almaya kalksam daha pahalıya patlar ve altından kalkamayabilirim. Bunun fiyatında alabileceğim inteller de bundan daha iyi performans veremez diye düşünüyorum. Tek sıkıntım ses işleme konusu. En azından fikir yürütüp yardımcı olabilecek kimse yok mu? Müzik stüdyolarında amd tercih edilmemesinin özel bi sebebi olabilir mi? Tercih etmeyenlere sorduğumda onlarda tercih edilmediği için bişey olabileceğini düşünüp sürü psikolojisiyle hareket edenler. Tercih edilmemesi için somut bi sebebe ulaşamıyorum ve böyle bi sebep varsa bunu deneyerek öğrenmek bana pahalıya patlar. Yardımlarınızı bekliyorum...

Bu işlerle uğrasan adam bu işlemciyi almaz.3dsmax ci adam 2011 soket sistem alır .zaten yaptığı projelerle bunun parasını fazlasıyla çıkartır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

quote:

Orijinalden alıntı: Muteber59

i5 yada i7'nin fena olmayan bi işlemcisini almaya kalksam daha pahalıya patlar ve altından kalkamayabilirim. Bunun fiyatında alabileceğim inteller de bundan daha iyi performans veremez diye düşünüyorum. Tek sıkıntım ses işleme konusu. En azından fikir yürütüp yardımcı olabilecek kimse yok mu? Müzik stüdyolarında amd tercih edilmemesinin özel bi sebebi olabilir mi? Tercih etmeyenlere sorduğumda onlarda tercih edilmediği için bişey olabileceğini düşünüp sürü psikolojisiyle hareket edenler. Tercih edilmemesi için somut bi sebebe ulaşamıyorum ve böyle bi sebep varsa bunu deneyerek öğrenmek bana pahalıya patlar. Yardımlarınızı bekliyorum...

Bu işlerle uğrasan adam bu işlemciyi almaz.3dsmax ci adam 2011 soket sistem alır .zaten yaptığı projelerle bunun parasını fazlasıyla çıkartır.

bi süre sadece kendimize çalışacağımız için öyle bi garantimiz yok malesef... yoksa düşünmeden en baba sistemi kurardım tabiki

• intel i5lerden daha iyi seçim olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.