Şimdi Ara

amd fx8320 + thermaltake contac21

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4.6 ghz'e overclcok yaptım. voltaj artırımını otomatikte bıraktım anakart da 1.320v yapıyor prime95'te zorlayınca.

30 saniyede falan 74 dereceye ulaşıyor sıkıntı olmasın diye 74'ü görünce kapatıyorum.

neyse dedim hızı biraz düşüreyim bu kadar ısınmasın. 4.6 ghz'den 4.1 ghz'ye düşürdüm ancak yine aynı şekilde 1 dakika olmadan 74 dereceyi gördü ve kapattım testi.

ben istiyorum ki 69 derece limit olsun. 70'e çıkmasın. acaba bende mi herhangi bir sorun var yoksa bu fan mı yetersiz? yoksa herşey normal ve böyle mi olması gerekiyor.

edit: kasanın içinde 3 tane 12cm fan var. 2 yan kapakta içeri üflüyor 1 eksoz arkadan dışarı üflüyor. işlemci fanı da aluminyum ızgaranın arkasından egzos fana üfleyecek şekilde bakıyor.

2. edit: cooler master 750w 80+ power var o bile ısınma yapıyor hatta ilginç bir şekilde. alev almıyor da yani ısınıyor yine de. 600w cooler master vardı aşırı ısınıyo diye değiştirip bunu aldım yerine bu da ısınıyor yine. beni endişelendirecek kadar ısınmıyor ama yine de niye ısınıyor lan bu dedirtiyor. ekran kartı da hd7850 takılı yani fazla bişey de yok sistemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 23 Kasım 2015; 4:38:26 >

• overclocku kapatıp cpu'yu stresse sokunca 50 derece oluyor maksimum. voltajı 1.200v olarak ayarlıyor anakart overclock olmayınca. 70 derece altında overclock etme şansım yok mudur?

edit: mevzuyu çözdüm beyler. ben overclocku fsb ile artırarak yapıyordum. bu da cpu/nb voltajını 1475'e çıkarmış. o yüzden alev alıyormuş.

sadece multi'den oc yaptım. mhz'yi 3500'den 4400'e çıkardım. voltajı da 1.275 yaptım. cpu/nb voltajı da 1.175'e sabitledim. maksimum 68 derece oldu. sanırım iyi bi stabilite yakalamış oldum.

ihtiyacı olan olur belki bu burada dursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 23 Kasım 2015; 15:10:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.