Şimdi Ara

AMD FX8350 ISI DEĞERLERİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem boştayken 45 derece yükteyken 70 i çok rahat görüyor kapanma sorunum var düşük fps de oyunları açınca direk ciuv diye yarım saate kapanıyo şakaa gibi

vatan bilgisayardaki calısan elemnanlar cpu sıcaklık derecesı normal dediler. 40-45 derece boşta çalışması sizcede normal mi stok fanım da yok zalman egzoslu soğutucu kullanıyorum kafayı yicem. Makine daha 3 aylık

• Sizin bilgisayara özel bir sorun var.

Cm evo 212 ile boşta 35-38 tam yükte 57-58 dereceyi görüyorum yazın şu sıcak günlerinde, kışın 4-5 derece daha düşüyor.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    EKRAN KARTI : SAPPHIRE R9 270X DUAL-X OC GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX11.2

İŞLEMCİ : AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 125W 32nm

ANAKART : M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0

RAM : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit

GÜÇ KAYNAОI : XIGMATEK CENTAURO SERİSİ 80PLUS 800W

KASA : ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ

özellikler bu şekilde.. vallahi delirecem adamlar normal diyor bana ya
  • 8320 kullaniyorum bosta 25 derece yaziyordu dun aksam ama bilmiyorum ne kadar dogru.30 derece filan normal bu havalarda ama 45 fazla ki bosta isterse 50 olsun kapanmadiktan sonra o mesele degil ama yukte kapaniyormus o mesele.kasada fazla hava alan atan fan yoksa kasa kapagi acik olarak kullanin etki edebilir.ikinci olarak zalman fanin modelini biliyor musun belki 95w versiyonudur o yuzden islemciyi serin tutamiyordur.
  • stok fan ile boşta 35 derece civarı yüktede 60 civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 4 Temmuz 2014; 17:45:09 >
  • İŞLEMCİ SOĞUTUCU : ZALMAN CNPS10X PERFORMA LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3

adamlar sıkıntı yok diyo 40-45 derece açılıştaki performansa
  • Aslında 40-75 arası normal, ama kapanması kötüye işarettir.biyerde var bi sıkıntı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Overclock Ve Soğutma..
    20 yıl önce açıldı
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyintorun

İŞLEMCİ SOĞUTUCU : ZALMAN CNPS10X PERFORMA LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3

Adama niye kızıyorsunuz ki,adam sıkıntı var dese ne değişecek.

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Bilgisayarı kapatıp biraz bekletip,actıktan sonra su programı acık bırakıp,biraz kullanırsanız birşeyler görebiliriz.

Bu arada bende fx8350 kullanıyorum,stok fan ile cpu kullanımını max yapınca,65 derece görüyordum ki daha soguk havalarda.

Su anda su sogutma var ve bosta anca 30 derece oluyor.Yani bence sıkıntı havalandırmanızda olabili ama yine de program ıle bır takıp edın.

Birde kasa kapagını acık bırakıp deneyin derim,belki kasa havalandırması iyi değildir.

• Soğutucunun fanı kaç devirde çalışıyor. ısındığında artıyor mu? Belki hep düşük devirde çalışıyordur.
  • quote:

İŞLEMCİ SOĞUTUCU : ZALMAN CNPS10X PERFORMA LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3

Eğer bu fan varsa ve kapanıyorsa normal değil. Soğutucuyu söküp termal macun değiştirip soğutucuyu iyice oturtun. Tam oturmamış olabilir soğutucu.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    1700-1800 rpm arası bişey diyordu sizce ondan mı kaynaklanıyor?
  • hocam adam gözümün önünde tüm parçalara ayırdı anakarta tekrar termal macun sürüp soğutucuyu oturttu gram boşluk yoktu açılırken 43-44-45-46 diye artıyordu cpu derecesi. Biostan en son sürümünü de yükledim anakart kötü bi anakart değilki malzemeler 3 aylık zaten anakartı sıfır aldım m5a97 2.0
  • İş başa düşer.

Sök soğutucuyu, iyi kalitede güzel bir macun al eski macunu temizle yeni macunu çizgi halinde işlemcinin baş tarafına sür kartla boşluk kalmayacak şekilde yay düzle, soğutucuyu çok abartmadan sıkıca oturt değerleri izle.

Ayrıca kasa içi soğutmayada dikkat et, kasa içinde içeri hava taşıyacak minimum 2 fan olsun, gerekirse 1 tane üste egsoz fan ekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Temmuz 2014; 18:00:36 >
    dediğiniz işlemi yaptı zaten bu vatandaki adam gözlerimle gördüm yeni macun sürdü sıkıca oturttu hala aynı derece
  • quote:

1700-1800 rpm arası bişey diyordu sizce ondan mı kaynaklanıyor?

1800 devir az degil isinmamasi lazim o kadar ama sitesinden baktim acaip bir montaji var belki becerememis olabilirler fanin yaninda beyaz kotu bir macun geliyor onu surmus olabililer yani bir kac sey olabilir sorun.memleket nere bu arada cok sicak bir yer mi?

bir de sunu soyleyeyim anakartta fan hizini azaltan bir ayar varsa(asusta Qfan) kapat fan istedigi gibi donsun bu da etki eder.
  • quote:

dediğiniz işlemi yaptı zaten bu vatandaki adam gözlerimle gördüm yeni macun sürdü sıkıca oturttu hala aynı derece

Başkasının yapmasıyla kendin yapman arasında fark vardır, ne kadar dikkat ettiğine nerden emin olabilirsinki, kendin sağlam şekilde yap için rahat etsin.

Bizim kuzende yanına bilgisayardan anlayan 2 arkadaşını almış gitmiş montaj yaptırmışlar herkes sağlam montaj yaptı helal olsun demiş eve bir gelmişler kablolar hatalı takılmış, soğutucu yamuk, vidaların bazıları yarım bazıları tam sıkılmış, ramlerden biri tam oturmamış v.s v.s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Temmuz 2014; 18:05:59 >
  • Memleket ankara hocam çok sıcak değil zaten kasanın 2 tarafını da açtım kapanıyo mu diye. Anakartta Quiet fan bölümü var onu kapıyorum da. Ben anlamam montaj işinden. Anlasam kendim yaparım montajını..
  • quote:

EKRAN KARTI : SAPPHIRE R9 270X DUAL-X OC GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX11.2

İŞLEMCİ : AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 125W 32nm

ANAKART : M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0

RAM : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit

GÜÇ KAYNAОI : XIGMATEK CENTAURO SERİSİ 80PLUS 800W

KASA : ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ

özellikler bu şekilde.. vallahi delirecem adamlar normal diyor bana ya

Oda sıcaklığı ne kadar tahminen?
    ben hiç bilmiyorum yemin ederim hiç girmedim o montaj işine..
  • Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Oda sıcaklıgım 25 derece civarı ama bilgisayarı vatanda çalıştırdığımızda çok serin olmasna rağmen 45-50 derecede çalıştı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.