Şimdi Ara

AMD GPU Bölümü'nün teknoloji şefi Eric Demers ayrılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

AMD cephesinde yaprak dökümü devam ediyor. Şirketin GPU Bölümün'den sorumlu baş teknoloji yöneticisi Erics Demers,  "farklı fırsatları değerlendirmek" için AMD'deki görevinden ayrılıyor.

AMD GPU Bölümü'nün başarısında büyük pay sahibi olan Demers, Radeon HD 4000 serisi ve sonrasında gelen yükselme döneminde şirket içerisinde etkin rol oynayan isimlerden biri olmuştu.

Demers gibi önemli bir ismin AMD'den ayrılması kuşkusuz Intel ve Nvidia gibi GPU teknolojilerine ciddi yatırım yapan firmaları harekete geçirmiş olabilir ancak ilk bilgiler Demers'in iki firmaya da gitmeyeceği yönünde. AMD'nin geleceke dönük güçlü bir GPU yol haritasına sahip olduğunu sık sık dile getiren Demers'ten boşalan pozisyona şu an için kimin geçeceği bilinmese de yeni bir isim atanana kadar Demers'in yetkilerini AMD'nin teknolojinden sorumlu yeni üst yöneticisi Mark Papermaster üstlenecek.

Ufak bir detay olarak Papermaster'ın, iPhone 4'te patlak veren anten krizine kadar Apple'da üst düzey yöneticilik yaptığını ancak daha sonra şirketten ayrılmak zorunda kaldığını da not düşelim.

• Daha çok dökülür yapraklar ( 2012 de zarar edeceği kesin cpu zarar etti sıra gpu da )

Düşük seviye kart satışı olmayacağı için amd zarar edecek (Düşük seviye ekran kartında %90 amd tercih ediliyordu işlemci gpusunda da intel tercih ediliyor orta seviyede hiç bir değişiklik yok 2 yıldır aynısını millete satıyor (HD5770 - HD6770 - HD7770 ... ) geriye sadece 7800 serisi ve üstü kalıyor Herkes 1000 tl ye kart almaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 15 Şubat 2012; 12:10:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Daha çok dökülür yapraklar ( 2012 de zarar edeceği kesin cpu zarar etti sıra gpu da )

Ne biliyorsun, neye göre konuşuyorsun, komik duruma düşmeyin lütfen.
  • Bana göre iyi bir gelişme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Nova -- 15 Şubat 2012; 11:55:20 >
  • Herşeyden önce driver hazırlayan bölümü bi revize etsinler.Senelerdir ati kart kullanırım.Kartlar ilk çıktığında driverlar oturmamış ciddi hata içeriyo oluyolar.5970 i 2 ayda kendine getirebildim.6950cf yi 1 ayda.Şimdi 7970 var oda 1 ay sürer gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

Bana göre iyi bir gelişme.

yerine mi geçeceksin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

yerine mi geçeceksin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amd de yönetici kıtlığı mı var başkasını bulur. Amd de sıkıntı var amd batıyor dense bayram edecek adamlar bu nasıl bir fanboyluktur. İntelin karşısında rakip olmasa F/P işlemci zor görürsnüz zaten şuan intelin F/P denecek işlmci 1 yada 2 tane. ...
  • neden AMD alıyorum diye soran olursa !?
    AMD eski mimariyi devamlı geliştiren bir yapısı var !
    bunuda zaten DRV desteğinin nereden nereye kadar verdiği ortada HD 2xxx den HD 7xxx serisine kadar :)
    bu açıdan eski çalışanlarını işten çıkarsa bile geliştirilen yeni nesil mimaride sorun yaşanmıyor. :D

zaten gerekli biri olsa AMD elemanı kaçırmazdı. demek ki gerek yok :D
  • kan değişikligi herzaman iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

yerine mi geçeceksin?

Hiç güleceğim yoktu valla, Allah'ta seni güldürsün. Genç, yetenekli, dışarıdan birilerinin zamanı gelmişti artık.

• Görüş uyuşmazlığı büyük ihtimal :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

neden AMD alıyorum diye soran olursa !?
    bunuda zaten DRV desteğinin nereden nereye kadar verdiği ortada HD 2xxx den HD 7xxx serisine kadar :)
    bu açıdan eski çalışanlarını işten çıkarsa bile geliştirilen yeni nesil mimaride sorun yaşanmıyor. :D

seni nerde görsem eksiyi basıyorum... yorumların da birşeye benzemiyor, neyse zaten imzan yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

quote:

seni nerde görsem eksiyi basıyorum... yorumların da birşeye benzemiyor, neyse zaten imzan yeter

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

quote:

Pek dikkat etmem kimin ne yazdığına ama arkadaş öyle bir saçmalama seviyesine ulaşmış ki, 1 tane mantıklı yorumunu göremedim ben de.

• resmen ciğeri kediye emanet etmişler
  • Ben bilmez merkez bilir. Yapmış ki bir bildigi var.
  • Acaba Nvidia nın açıklamsında AMd den daha çok şey beklerdik demesi, amd den ayrılan Eric Demers i korkutup kovulacağıma ben çıkayım mı dedi acaba. Tabi şirket içi yönetim nedir bilmiyoruz ama aklıma bu geldi.

Gerçekten idda ettiği gibi Nvidia performas olarak amd den üstünse işler çok karışacak gibi. Son kullanıcı yine ezilen taraf olucak fiyat konusunda.
  • Mark Papermaster kağıt üzerinde başarılı bir isim olabilir acaba pratikte bu işi başarabilecek mi?

Bir işi kağıt üzerinde yapmakla, uygulamada yapmak arasında fark var.
  • yeni cikacak Fusion Tirinity chiplerinde sorun olmasinda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.