Problemin tam olarak ne zaman kaynaklandığını hatırlamıyorum fakat son güncellemeden sonra olabilir. Bilgisayarımı açtığımda sağ alt köşedeki ses ibaresinin üzerini çarpılı bir biçimde gördüm. Kulaklıktan ses alamıyordum ve ekran kartı ile birlikte kurulan AMD high definition audio device sürücü paketi sistemde yüklü görünmüyor.
Ekran kartım Msi radeon rx570 8 gb, monitörüme HDMI ile bağlantısı var ve kulaklığımı monitöre takarak ses alıyordum. Kulaklığı kasaya bağladığımda ses alıyorum, anakart ses alışında problem yok.
Denediklerim;
*Tüm sürücüleri güncellemek. *Tüm sürücüleri kaldırıp tekrar kurmak. *Eski ekran kartı sürücülerini yüklemek. *Driver Booster kullanarak tüm sürücüleri güncellemek. *Format atmak. *Ekran kartımı garantiye gönderdim. Testlerde problem olmadığını, ses ve görüntü alabildiklerini belirttiler.
NOT: Denediklerim arasında, sürücü güncelleme işleminde bir ara problem çözüldü. Sistemde AMD high definition audio device paketi yüklendi ve problem kalktı diye düşündüm. 1 gün boyunca sorunsuz kullandım. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda yine sistem sürücü paketini yüklü olarak görmedi ve problem devam etti.