Şimdi Ara

AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
8.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HT o kadar olmasa da NB hizini oldukca etkili oldugunu sanirim AMD overclock severleri biliyor peki gunluk kullanimdaki ht-nb hizlariniz ve nb voltajiniz nedir ?

Ozellikle islemcisi bu yonden oldukca sansli olanlar oluyor

ss i aksam eve gidince atarim suanki gunluk degerlerim(gunlukte voltaj vermeyi sevmiyorum:))

Hiz:3300Mhz@1.16V,HT:2600Mhz,NB:2600Mhz@1.2v

• İmzamdaki sistemi,
    Voltajsız;
    HT 206*11= 2266MHz
    NB 206*11=2266MHz

olarak kullanıyorum. Daha üstünü denemedim şimdilik
  •  AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmaster-mt -- 30 Ocak 2010; 14:27:32 >
  • webmaster-mt ve ArdilesS birkac carpan arttirirsaniz rahatlikla voltaj vermeden 2500mhz ve uzeri nb hizi saglayabilirsiniz kanimca
  • NB çarpanı 12 yaptığım da, pc açılmadı. Bios reset yapmak zorunda kaldım. Sanırım benim NB biraz takoz çıktı
  • su an intel kullaniyorum ama en son amd sistemimin degerlerini yazayim.

m4a79t deluxe

phenom 2 x4 955

3800mhz 1.45v

2600 ht 1.28v 2800 cpu / nb 1.3v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 31 Ocak 2010; 4:26:55 >
  • Recep Bey madem konu açıldı sizden NB-HT'yi OC yapma konusunda anakartımın ilgili ayarlarını ayarlamada yardımınızı istiyorum.

Anakartım MSI DKA790GX ve anakartımın OC ilgili ayarları Cell Menü üzerinden yapılıyor.

Anakartım her türlü çarpan artırımı ve voltaj verme konusunda bana olanak sağlıyor.Her hangi bir kısıtlama yok.Lakin NB ve HT'yi 2400mhz dan yukarıya çıkaramadım.
    Voltaj konusunda Cell Menü'de nelere voltaj vereceğim konusunda kararsızlık yaşıyorum.
    Kısaca voltaj verebileceğim kısımlar:
    NB-CPU VID Voltage
    NB-CPU Voltage
    NB Voltage
    HT Voltage

Bu VID olayını biraz açıklar mısınız?Neden iki türlü voltaj ayarı var.Ve hangisine yaklaşık olarak ne kadar voltage verilmesi gerektiğini örnek olarak yazabilir misiniz?
    Aynı durum CPU için geçerli.Hem CPU Voltge var hem de CPU VID Voltage var.
    İlginiz için şimdiden teşekür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 30 Ocak 2010; 16:26:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair Ram OC ve Anakart
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vid(Voltage Identification Digital). aslinda daha anlasilir bir tanimla stok hizda kararli calisabilmesi icin tanimlanmis voltaj degeri demek, normalde bu deger zaten belirlidir ve sabittir; fakat zamanla amd ve intel farkli marka anakartlarin bioslarinda vid terimli voltaj ayarlarini sik sik gormeye basladik, espirisi ise belirlenmis olan bu vid degerini degitirebiliyor olmamiz yoksa vid sini arttirma ya da bildigimiz anlamda voltaj arttirma arasinda bilindik bir fark olusmuyor; soyle dusunebiliriz yuksek vid ye sahipmis gibi tanitirsaniz islemcinizi bu vid voltaj ayarini arttirirken belki anakart bazi erisemedigimiz voltaj degerlerini daha farkli ayarlayabilir ama bastan da soyledigim gibi bunun belirgin bir farkina ben raslamadim raslayana da denk gelmedim.

anakarttan anakarta az degisiklik gostermesine ragmen phenom II oc sinde temen birkac voltaj var cpu,nb-vid(cpu-nb),htt,nb.. islemci hizini biliyoruz zaten dolayisi ile cpu voltaji arttikca islemci hizi.. seklinde. burada kafa karistiran genelde nb kismi,nb entegre bellek controlcusu cache vs kismindaki hizimiz,unutmayalim benzer durum intelde de mevcut; bu amd tarafindan 1.8ghz 920-940 icin ve yeni seriler icinse 2ghz geliyor. Bu deger icin bizi ilgilendiren voltaj ise nb-vid(cpu-nb) oluyor.(genelde bioslardaki nb voltaji ise kuzey koprusu icin(aslinda artik guney) verilen deger olmaktadir ki bu da cok kullanacagimiz birsey degil).ht yi aciklamaya gerek yok sanirim..

bizi cogunlukla ilgilendiren stok voltajlar asa yukari

·CPU voltage =1.35v
    ·CPU-NB voltage = 1.175v
    ·HTT voltage = 1.2v
    ·NB voltage = 1.1v

sevgili yabanci arkadaslarimiz denemeler yapmis ve yukselen islemci hiziniza dar bogaz olusturan degerleri cikarmislar,hatta yaklasik hangi voltaj degerinde kac nb hizina erisirsinizi de,bu da tablosu

umarim acik olabilmisimdir

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Şimdi nb işlemciye yakın olan mı oluyor ?

• Islemci 965 BE @ 3.9GHz 1.465v

Anakart Asus Crosshair Formula III

HT= 2200MHz 1.2v
    NB= 2800MHz CPU/NB VID= 1.325, NB= 1.225v

Yaptigim denemeler sonuda NB'ye voltaj vermek yerine CPU/NB VID'e voltaj vererek daha stabil NB hizi yakaladim. Bu sebeple 2800MHz'de NB voltaji default degerdedir.

HT hizi NB kadar performansa etki ediyor mu? Okudugum bazi kaynaklar HT hizindan ziyade NB hizinin onemli oldugunu belirtiyor bu yuzden HT hizini 2200MHz'de tuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 31 Ocak 2010; 0:26:53 >
  • @ birolhan1
    burda bahsedilen nb işlemciye entegre olan bellek kontrolcüsü-cache.. kısmı yani nb işlemcinin içinde

@Bethrezen

fsb ve ht nin etkisi oldukça az nb ninkini düşündüğümüzde

dün akşam az sıkıldım işlemci hızımı arttırdım biraz

Hiz:3400Mhz@1.18V,HT:2600Mhz,NB:2600Mhz@1.2v

not: ramlere bakmayın yeni ramlerim daha gelmedi

• Benimde şu şekilde;

• Ht ve nb hızları nasıl farklı oluyor ki?Bende o hızlar hep aynı oluyor
  • arkdaşlar nb ve ht yi nasıl düsürebilirim x3 8450 nin default nb ve ht hızları 1800 @2.7 cektıgımde otomatik olarak yükseliyor veya bu degerde kalsa sorun olurmu ve kaca kadar cıkabilir nb ve ht

Not: özelikle @hey hocamın yardımlarını bekliyorum

• buda benim günlük kullanım değerlerim (def. volt)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=987803

NB ve HT değerlerim düşük çarpan arttırsammı diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriftRacer -- 31 Ocak 2010; 18:02:42 >
  • Daha önce Q8400 kullandığım için AMD sistemim ile ilgili tam bir bilgiye sahip değilim.İşlemci oc konusunda sıkıntı yok ama HT/NB nedir nasıl oc yapılır bunu ve getirilerini tam çözemedim.Ayrıca imzamdaki 1600mhz lik belleklerde aşağıda göreceğiniz gibi 667mhz de çalışıyor bu normalmidir belleklerden nasıl tam performans alırım zamanlamalarıda cl7 değil.Kısaca sistemden nasıl daha iyi performans alırım neler yapmak gerekir görüşlerinizi bekliyorum.

• @ mami_53

auto da çarpanı kendisi belirlemiş, manuel olarak çarpanları istediğiniz gibi değiştirip deneme yapabilirsiniz genelde 2500 ve üzeri herkes için zor olmasa gerek

@ WitchKing-o5

yapıcağınız tek işlem çarpan arttırmak

küçük bir test cinebench ile

Hiz:3400Mhz,HT:2000Mhz,NB:2000Mhz sistem boot ardından ard arda 4 deneme sonunda max puan ==) 14232
    Hiz:3400Mhz,HT:2600Mhz,NB:2600Mhz sistem boot ardından ard arda 4 deneme sonunda max puan ==) 14446

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

@ mami_53

auto da çarpanı kendisi belirlemiş, manuel olarak çarpanları istediğiniz gibi değiştirip deneme yapabilirsiniz genelde 2500 ve üzeri herkes için zor olmasa gerek

@ WitchKing-o5

yapıcağınız tek işlem çarpan arttırmak

küçük bir test cinebench ile

Hiz:3400Mhz,HT:2000Mhz,NB:2000Mhz sistem boot ardından ard arda 4 deneme sonunda max puan ==) 14232
    Hiz:3400Mhz,HT:2600Mhz,NB:2600Mhz sistem boot ardından ard arda 4 deneme sonunda max puan ==) 14446

hocam konuyu biraz daha acarsan cok sevinicem bu overclock işlerinde yeniyim yardımlarınızdan dolayı teşşekürler

• Orijinalden alıntı: hey

Orijinalden alıntı: mami_53

Orijinalden alıntı: hey

@mami_53

bios a girdiğinde nb ve ht için çarpan ayarların var şuan sen auto da bırakmışsın ve anakart hem nb hem ht çarpanına 9 vermiş, bu değeri değiştirerek veyahut fsb arttırarak nb ve ht hızlarını arttırabilirsin yani

tmm ht yi 1800 aldıgımda 2000 e denk gelıyor neden acaba?

FSB X ÇARPAN = HIZ

hocam şimdi ht ve nb hic ellemesem sadece fsb artırsam bir sakıncası olurmu (kusura bakmayın cok soru souruyorum)
  • sakıncası olmaz, amacınız işlemci hızını arttırmak ise 2 yolunuz var ya çarpan ya fsb arttıracaksınız; amacınız nb hızını arttırmak ise yine durum aynı, keza ht için de bu geçerli
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.