Şimdi Ara

AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
8.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kuzey köprüsü hızı sabit kalmıyor oda artıyor ben yukarıdaki hıza ulaşmak için kuzey köprüsü çarpanını 8 e düşürdüm yoksa sistem resetliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Independent22 -- 6 Şubat 2010; 23:27:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Independent22

kuzey köprüsü hızı sabit kalmıyor oda artıyor ben yukarıdaki hıza ulaşmak için kuzey köprüsü çarpanını 8 e düşürdüm yoksa sistem resetliyordu.

Ama ben çarpandan oc yapıyorum o yüzden sabit kalıyor.
  • ben ht ve nb frekansını +100mv ile 2400 mhz de günlük kullanıyorum işlemci 3.47 mhz l3 6mb oc.

http://img136.imageshack.us/img136/7996/adszpuf.jpg

gerci konu açtım ama burdada yine söyleyeyim l3 önbelek acıldıgında windows üzerinde sıcaklık algılanamıyor ısı sensörü çalişmıyor sanırım bunun nedeni nedir acaba
    teşekürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 7 Şubat 2010; 1:29:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Benimde şu şekilde;

AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ???

merhaba faruk bey dikatimi çektide işlemci sıcaklıgınız everest programında 0 derece olarak algılanıyor sanırım windows üzerinde ısı sensörü çalişmiyor sormak istedigim şey acc kullanıp cekirdek açtıktan sonramı bu durumla karşılaştınız? aynı sorunu bende yaşıyorumda acaba bu durumun büyle olması hususunda bi fikriniz oluştumu
    teşekürler

• @marosarap, evet çekirdek açtıktan sonra nedense çekirdek sıcaklıkları gözükmüyor. Tam olarak neden olduğunu bilmiyorum.

Bu phenom x3 710'ların default CPU-NB voltaj değerleri nedir acaba, bilen varmı? Yukarda @hey'in vermiş olduğu değerleri göz önüne alarak CPU-NB'ye 1.345 verdim; sanırım bir sorun teşkil etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 19 Şubat 2010; 20:29:33 >
  • herkes yükseltmiş nb-ht değerlerini ama ne yaptınız piskolojik tatmin mi sadece ? kimse denemedi mi ben bu kadar arttırdım şu testte skorum çok kadar arttı diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: marosarap

quote:

Benimde şu şekilde;

merhaba faruk bey dikatimi çektide işlemci sıcaklıgınız everest programında 0 derece olarak algılanıyor sanırım windows üzerinde ısı sensörü çalişmiyor sormak istedigim şey acc kullanıp cekirdek açtıktan sonramı bu durumla karşılaştınız? aynı sorunu bende yaşıyorumda acaba bu durumun büyle olması hususunda bi fikriniz oluştumu
    teşekürler

Benimde merak ettiğim bu değerleri stock fanlamı aldınız? Yani cpu sıcaklığı o kadar prim95 testinden sonra 50 derecede kalması çok güzel.

• Benim nb ve ht hızlarım 2250mhz default V'da..
    yalnız sormak istediğim birşey var yardımcı olursanız sevinirim..
    sistemim x3 720be;msi dka790gx;8800gt;ocz fatality 550w ve mushkin x-redline 2X2..
    şimdi benim ram'ler mushkin x-redline 5-5-5-18 2X2gb ddr2 1000..
    1000mhz olmasından dolayı fsb'yi artırıp 1000mhz'ye getirmek zorunda kalıyorum..
    1066'da açılıyor fakat 5-7-7-24 oluyor bende 1000de kullanıyorum..
    şuan makine cpu 1.4V 250*14=3.5ghz;ramler 2.1V 1000mhz 5-5-5-18;nb ve ht default V 2250mhz..
    makineyi 1066'ya alıp çarpanı 17.5 3.5ghz yaptığımda stabil kalmıyor ne kadar uğraştıysam olmadı resmen makine inat etti fsb'yle oc olucam diye..
    fakat fsb 250*14 yapıp ram'ler 1000mhz'deyken stabil..
    bende artık yıldım orayla uğraşmıyorum..
    bu nb'yi daha yukarı çıkartabilirmiyim max ne kadar V vermeliyim acaba?

edit: şuan için 1.495V 3625mhz ve 5-5-5-12@1000mhz nb&ht 2250mhz stabil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightmarE_6 -- 21 Şubat 2010; 2:52:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FaTeeH

quote:

Orijinalden alıntı: marosarap

quote:

Benimde şu şekilde;

teşekürler

Benimde merak ettiğim bu değerleri stock fanlamı aldınız? Yani cpu sıcaklığı o kadar prim95 testinden sonra 50 derecede kalması çok güzel.

Stok fan ile değil, Aerocool DCC-C1200'ün soğutucusunu kullanıyorum.

• Bilginiz olsun arkadaslar yeni phenom c3 stepping ler cok daha iyi ht-nb konusunda, ben hic volt arttirmadan HT-NB 235*13=3055 Mhz de günlük kullanabiliyorum, buda ddr3 ram in 19GB/s üzerine cikabilmesi demek, buda manyak bisey demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: birolhan1

biraz önce nbyi 2400e kadar çıkardım. everest bellek okuma biraz daha arttı biraz daha arttırayım dedim voltaj vermiyi unutmuşum bios kilitlendi bilgisayar açılmadı. Bende bios pilini söküp taktım. Raidi de yeni kurmuştum sistem boot etmedi ağ kablosunu çıkardım windows cdsini taktım tekrar raid sürücüsü yükledim nasıl olduysa bende anlamadım geri geldi. Bios pilini söküp takınca normalde raidin göçmemesi lazım değil mi ?

"Raid" Default BIOS ayarında hep Disabled olduğu için Biosu sıfırlayınca ayarlara girip Raid'i etkinleştirmeniz yeterlidir.
  • bende biraz artırayım dedim fakar 1.3V ile 2500mhz oldu ht&nb..
    1.4V 3.5ghz işlemcide..
  • x3 425@x3 720 ht-nb=2.4 ghz
  • Buda benden...

• ht-nb değerinin aynı olması mı gerekiyor? mesela benim pcde ht değeri 1880 gibi bişeyken, nb değeri de 2250 falan. ayrıca bir sorun daha var.
    anakartın fsbyi 240tan yukarı çıkarsam da işlemci 3480mhzde kaldı. 242 yaptığımda işlemci 3.5ghz olması lazım ama 2400ten yukarısı işlemiyor. işlemciye voltaj mı vermem gerekiyor.?
  • Güzel bi konu olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leech -- 10 Mayıs 2010; 17:59:15 >
  • nb 2400
    ht 2400
    işlemci 15*240fsb 3,2ghz
    ram 1600 8 8 8 24

voltajsız degerlerim..

gigabyte ma790xt ud4p
    phenom ıı955
    gskill cl7 1333/cl8 1600mhz
  • merak ediyorum
    ht ve nb degeri 2000 den yukarıda olup olmaması stabil olmasını etkilermi.
    fsp 250*14 3500 mhz kullanıyorum ama
    ht ve nb 250*8(-2)yapıyorum
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • x4 B60 3600mhz de stock voltaj ile

2200mhz HT ve NB (200x11 stock voltaj)

birbiriyle alakası olmayan ramlerim de 1600mhz 1.63v cl9

durumunda gayet iyi çalışıyor
  • ben normal takılıyorum oyun filan oynamıyorum pek yapmam fadalı olurmu sizce ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.