Şimdi Ara

AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ??? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
8.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Alucard:.

ben normal takılıyorum oyun filan oynamıyorum pek yapmam fadalı olurmu sizce ?

kanka imzanı değiştir.yeni kralını yazsanaa
  • ben iyice inceledim ht pek bir işe yaramıyor neredeyse etkisiz diyebilirim yani en azından ben faydasını görmedim minnacıkları saymıyorum herneyse
    NB: değeri raminizin okuma yazma ve kopyalama hızını direk etkiler ne kadar yükseltirseniz o kadar hızlanır ancak dahada arttırmanız da mümkündür bunuda rame e gelen voltaşı max 1.66 ya kadar çekerek ve aralıkları manuel girerek yapabilirsiniz yani kısaca benimki normalde 1600 mhz 11 11 11 34 falandı sanırım ben 8 8 8 25 de karar kıldım en iyi performansı burada elde ettim herneyse en kolay deneme yöntemi ise
    cpuz den aralıklara bakabilirsiniz ramleri incelerken illaki gözünüze çarpar , maxxmem2 programını kullanarak ayarlarınızın etkisini çok rahat biçimde görebilirsiniz tavsiyem screenshot özelliğinide kullanmanız çok faydası oluyor
    son olarak fsb değeriniz çok etkilidir 1600 mhz i 1800 hatta 2000 e bile çıkarabilirsiniz raminizde ve anakartınız da ve hatta işlemciniz bu performansı kaldırabilecek ise diyede ekleyeyim çünkü etkisi hem ramin mhzini arttırıyor hem NB değerini hemde işlemcinin mhz ini arttırıyor malum çarpanlar sayesinde herneyse diyeceğim şu;
    öncelikle raminiz voltajı seviyormu kontrol edin sonra mhz i ölçün nereye kadar gidiyor daha sonra Nb yi yapabileceğiniz kadar ne kadar gidebiliyor test edin sonra bunları harmanlayın ve fsb yani 200 olan değerinizi yükseltip kontrol edin bu programlar tek başına yetmez en azından prime 95 testine tabi tutun herşeyi kararlaştırdığınızda yoksa oyuna girince restart yapar pc tabi diğer elemanlarınız yanmazsa :D
    Şimdi kolay gelsin bir iki resim koyayım durumu biraz anlarsınız buralardan ne ne kadar etkiliyor iyi bakın ve şok olun henüz hala tamamlamadım yani 3.2 ghz deki değer ile 4.300 dekine bakın anlarınız harmanlayınca neler olacak macunu da yeni değiştim sıcaklıklar zorluyor biraz bu yüzden 4.5 ghz i deneyemedim hortlattım sanırım ama olsun aşırı yararlı bilgiler bunlar bizzat kendim buldum neredeyse hepsini :D

Tahminime göre NB anakart sitenizdeki specification kısmındaki System Bus Up to 5200 MT/s yazan yerdeki değerin yarısıdır maksimum kapasitesi budur yani benim tahminimdir ancak büyük ihtimalle de doğrudur veri yolu hızıdır kanımca
     AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ??? AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ??? AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ??? AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ??? AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ??? AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ???
    alttaki linktekide bulduğum en iyi değerler mhz bazen herşey demek olmuyor :D
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/537434/f03af321-6598-4302-9bdb-7acb9e9f9c3c.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 24 Temmuz 2013; 21:55:09 >

• Hort:) tobepeople arkadasim sistemi belki degistirdi coktan ama bigun o.c ile hasirnesirken tamamen dalginlik sonucu ht ve nb link 3150 olarak masaustune geldi cpuz den baktigimda şok oldum sistem nasil acti diye o sekil stabilite testi yaptim34 dk sonra sistem cakildi hala hayret ediyorum su an 2800 kusurde kullaniyorum nb yi ht 2200:) islemciyi cok isitio ht
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.