Şimdi Ara

AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
8.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hey

sakıncası olmaz, amacınız işlemci hızını arttırmak ise 2 yolunuz var ya çarpan ya fsb arttıracaksınız; amacınız nb hızını arttırmak ise yine durum aynı, keza ht için de bu geçerli

peki anladım hocam şimdi nb ve ht nin default hızlarında farklı olması pc performasında azalmasına bir etken olurmu?
  • 3905 --- x 19 -- bus 205 -- ht 2260 - 1.392 v --nb 2260--dram 1640

3DMark Score 13854 3DMarks
    SM2.0 Score 5 K
    HDR/SM3.0 Score 6 K
    CPU Score 5 K
    Game Score N/A N/A
    GT1 - Return To Proxycon 34,974 FPS SM2.0 Graphics Tests
    GT2 - Firefly Forest 48,860 FPS SM2.0 Graphics Tests
    CPU1 - Red Valley 1,768 FPS CPU Tests
    CPU2 - Red Valley 2,660 FPS CPU Tests
    HDR1 - Canyon Flight 55,586 FPS HDR/SM3.0 Graphics Tests
    HDR2 - Deep Freeze 66,340 FPS HDR/SM3.0 Graphics Tests
    Fill Rate - Single-Texturing 7236,934 MTexels/s Feature Tests
    Fill Rate - Multi-Texturing 19500,180 MTexels/s Feature Tests
    Pixel Shader 919,400 FPS Feature Tests
    Vertex Shader - Simple 298,714 MVertices/s Feature Tests
    Vertex Shader - Complex 257,289 MVertices/s Feature Tests
    Shader Particles (SM3.0) 181,818 FPS Feature Tests
    Perlin Noise (SM3.0) 523,920 FPS Feature Tests
    8 Triangles 14,441 MTriangles/s Batch Size Tests
    32 Triangles 57,276 MTriangles/s Batch Size Tests
    128 Triangles 226,408 MTriangles/s Batch Size Tests
    512 Triangles 389,836 MTriangles/s Batch Size Tests
    2048 Triangles 395,705 MTriangles/s Batch Size Tests
    32768 Triangles 399,188 MTriangles/s Batch Size Tests

Manufacturer AMD
    Family AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor
    Architecture 64-bit
    Internal Clock 3800 MHz
    Internal Clock Maximum 3906 MHz
    External Clock 200 MHz
    Socket Designation Socket M2
    Type
    Upgrade Socket 754
    MultiCore 4 Processor Cores
    HyperThreadingTechnology N/A
    Capabilities MMX, CMov, RDTSC, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, PAE, NX
    Version AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 31 Ocak 2010; 20:34:19 >

• biraz önce nbyi 2400e kadar çıkardım. everest bellek okuma biraz daha arttı biraz daha arttırayım dedim voltaj vermiyi unutmuşum bios kilitlendi bilgisayar açılmadı. Bende bios pilini söküp taktım. Raidi de yeni kurmuştum sistem boot etmedi ağ kablosunu çıkardım windows cdsini taktım tekrar raid sürücüsü yükledim nasıl olduysa bende anlamadım geri geldi. Bios pilini söküp takınca normalde raidin göçmemesi lazım değil mi ?
  • quote:

webmaster-mt ve ArdilesS birkac carpan arttirirsaniz rahatlikla voltaj vermeden 2500mhz ve uzeri nb hizi saglayabilirsiniz kanimca

ikisinide dün gece 2.4 e çıkarttım ve sabitledim akşam eve gidiyim yarın getirir yine ss koyarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

Benimde şu şekilde;

AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ???

arkadaşım ben ht hızının nb den fazla olması yada en iyi ikisinin eşit olması gerektiğini ve aksi durumda zararlı olduğunu biliyorum belki de yanlş biliyorumdur ama bence sen biraz araştır zarar görmesin sistemin.

• @webmaster-mt
    Düşündüğünün tam tersi.HT hızını NB hızından istesende daha yüksek yapamazsın.HT hızı en fazla NB hızına eşit olabilir.Ve benim tecrübe ettiğim kadarıyla yüksek HT hızı kararsızlığa sebep oluyor ve NB kadar yukarı hızlara çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

@webmaster-mt
    Düşündüğünün tam tersi.HT hızını NB hızından istesende daha yüksek yapamazsın.HT hızı en fazla NB hızına eşit olabilir.Ve benim tecrübe ettiğim kadarıyla yüksek HT hızı kararsızlığa sebep oluyor ve NB kadar yukarı hızlara çıkmıyor.

Peki NB hızı HT hızından nasıl daha fazla oluyor ki?Bende hep eşit ikisi de
    Benim anakartın biosunda cpu/nb frequency var.O da şuan 8x de fsb hızım da 250.250x8=2000 HT =2000 NB oluyor.Oc yaparken bu hızların hep eşit olduğunu gördüm.Nb için ayrı bir çarpan var da benim biostamı yok.785G/sb710 olduğundan mı?
  •  AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ???

İşlemci 238x13,5=3.2 ghz +0.075v
    Ramler:

Kingston 667 (5-5-5-15)
    A-data 800 mhz (5-5-5-18)

@950 mhz +0.1 v 6-6-6-18

Ht-nb:2.137 mhz

Nb çarpanını x10 yaptığımda stabil olmuyor pc ama açılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: futbolmaniac

quote:

@webmaster-mt

Benim anakartın biosunda cpu/nb frequency var.O da şuan 8x de fsb hızım da 250.250x8=2000 HT =2000 NB oluyor.Oc yaparken bu hızların hep eşit olduğunu gördüm.Nb için ayrı bir çarpan var da benim biostamı yok.785G/sb710 olduğundan mı?

OC yapmadıktan sonra ikiside eşit hızlarda çalışır.İşin içine OC girdiği zaman istesende HT hızını NB hızından yüksek olarak ayarlayamazsın.
    Eğer anakartın NB ve HT çarpanlarına müdahale etmene izin vermiyorsa dediğin gibi OC yaptığında ikiside hep aynı hızlarda çalışacaktır.Kimi anakartlarda NB ve HT çarpanlarına ayrı ayrı müdahale edilebildiğinden farklı hızlarda kullanma imkanın oluyor.Benim demek istediğim HT ve NB hızlarını ayrı ayrı OC yapabilsen bile HT hızını NB hızından daha yüksek bir frekansa çıkartamazsın.En fazla eşit hızlarda çalıştırılabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: futbolmaniac

quote:

@webmaster-mt

OC yapmadıktan sonra ikiside eşit hızlarda çalışır.İşin içine OC girdiği zaman istesende HT hızını NB hızından yüksek olarak ayarlayamazsın.
    Eğer anakartın NB ve HT çarpanlarına müdahale etmene izin vermiyorsa dediğin gibi OC yaptığında ikiside hep aynı hızlarda çalışacaktır.Kimi anakartlarda NB ve HT çarpanlarına ayrı ayrı müdahale edilebildiğinden farklı hızlarda kullanma imkanın oluyor.Benim demek istediğim HT ve NB hızlarını ayrı ayrı OC yapabilsen bile HT hızını NB hızından daha yüksek bir frekansa çıkartamazsın.En fazla eşit hızlarda çalıştırılabilir.

Benim anakartta ht ve nb çarpanı ayrı olarak seçilemiyor.Zaten nb hızının ht hızından fazla olmasının performansa ne kadar etkisi var ki?

• M4A785D-M PRO'da bile nb ve ht çarpan ayarları mevcut ise sizin Asus M4A785TD-V Evo'da da olmalı, bios update etmeniz gerekiyor olabilir
  • bendeki asus m3a78 dede sadece ht nin carpanıyla oynabiliyorum
  • quote:

M4A785D-M PRO'da bile nb ve ht çarpan ayarları mevcut ise sizin Asus M4A785TD-V Evo'da da olmalı, bios update etmeniz gerekiyor olabilir

Biosta Cpu/Nb Frequency var 4x - 10x arası.Fsb hızı x cpu/nb f. deki çarpan = ht hızı=nb hızı oluyor her zaman.Biosta güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi futbolmaniac -- 1 Şubat 2010; 14:34:11 >
  • NB ve HT çarpanlarını x10 yaptım bilgisayar açıldı (default volt) ve şu an stabilitede sorun yok gibi RAM okuma ve yazma hızları 700 mb kadar arttı everest testlerinde

• yeni ht ve nb değerlerim

• Bende yeni aldığım sistemle bir overclock denemesi yaptım, daha yapabileceğim birşeyler varsa tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Ramleri 333 Mhz e çekmek zorunda kaldım sistem reset atıyordu sürekli, bu şekilde everestte 45 dakika civarı sorun çıkmadı elimde başka program olmadığı için sadece everestte denedim daha ileri gidermi acaba?

https://store.donanimhaber.com/06/10/e9/0610e9ef0ae93d01286842e2ba5c5a15.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Independent22 -- 3 Şubat 2010; 20:00:35 >

• Bu ht ve nb'nin etkisi nedir?Kısaca nedir ne işe yarar biri açıklayabilir mi?
    Ben işlemcimi bu değerlerde ht veya nb'ye dokunmadan çıkardım.Bundan sonra ht'nin etkisi ne olacak onu merak ediyorum.Baya araştırdım fakat istediğim bilgilere ulaşamadım.

Bu değerlerde gayet stabil bir şekilde çalışıyor.Sıcaklıklar boşta 38-41.yükte 48-51 arası.Normalde voltajsız 3.7'de kullanıyorum.Fakat amacım öğrenmek.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • bugün 3.bir ram taktım sisteme malum prime delisiyim,, full stable olan ayarlarımda sistem çakıldı, bu beklediğim birşeydi aslında; 3.ramle beraber nb hızımı düşürmek zorunda kaldım kısacası, şimdi hız 2500 civarında (voltaj verilse az sorun çıkmazdı ama gerenk yok :))

@Maskelikevin

konunun üstündeki msj ları okursan ben açıkladım biraz
  •  AMD HT-NB OC DEGERLERINIZ ???
  • Anladığım kadarıyla,işlemci hızı arttıkça sabit kalan nb hızı darboğaz oluyor.Nb hızınıda belli bir seviyeye getirdiğimizde işlemci hızının artması kolaylaşıyor.Nb hızını artırmak için gereken voltaj nb-vid(cpu-nb) kısmı.Nb'yle ht'ninde birbirine eşit olması daha sağlıklı.Fakat sormak istediğim birşey var benim anakartta ht voltajı yok.Southbridge voltajı var oda anakartın güney köprüsü değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.