Şimdi Ara

amd için ne zaman ddr2 desteği gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arakdaşlar 2 haftadır yeni amd sistemim için adam gibi bi ram bulamadım.. bu tüzden amd sistemin ram için yetersiz kaldığını düşünüyorum.. DDR2 ler nezaman amd için gelecek

• arkadaşım ddr2 rami napacan onların timingleri çok yüksek ve dolayısıyla daha yavaş çalışıyorlar an azından şu günlerde daha gelişirse onu bilemem
    adam akıllı ram bulamadım diyorsun okadar çok ram varki seçim yapmak zor olabilir ama adam akıllı ram bulamadım cümlesi yanlış
    biraz parana kıyacaksın ve muskin redline alacaksın bak ozaman hangi ddr2 yanaşıyo sana sadece bu ramler değil ocz nin veya corsair in de çok güzel ramleri var ben overclock yapmayacam diyosan kingston ve twinmoslar ne güne duruyo onlarda bi nebze overclock oluyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxoverxxx

arkadaşım ddr2 rami napacan onların timingleri çok yüksek ve dolayısıyla daha yavaş çalışıyorlar an azından şu günlerde daha gelişirse onu bilemem
    adam akıllı ram bulamadım diyorsun okadar çok ram varki seçim yapmak zor olabilir ama adam akıllı ram bulamadım cümlesi yanlış
    biraz parana kıyacaksın ve muskin redline alacaksın bak ozaman hangi ddr2 yanaşıyo sana sadece bu ramler değil ocz nin veya corsair in de çok güzel ramleri var ben overclock yapmayacam diyosan kingston ve twinmoslar ne güne duruyo onlarda bi nebze overclock oluyo
    amd ddr2'yi transit geçicek diye biliyom ben.

adam gibi ram bulamadınmı? türkiye piyasasında adam gibi ram satmıyolar da ondan bulamamışsın (Zaten getiren firmalar çok yüksek fiyatlara satıyorlar).

Ama forumda yurtdışından çok baba ram getiren arkadaşlar var. onlardan alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdierdi -- 11 Haziran 2005, 13:57:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdierdi

amd ddr2'yi transit geçicek diye biliyom ben.

adam gibi ram bulamadınmı? türkiye piyasasında adam gibi ram satmıyolar da ondan bulamamışsın (Zaten getiren firmalar çok yüksek fiyatlara satıyorlar).

Ama forumda yurtdışından çok baba ram getiren arkadaşlar var. onlardan alabilirsin.

Alıntıları Göster
    Evet burda okumuştum Amd DDr2yi es geçerek DDRdan DDR3 e geçecekmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre

Evet burda okumuştum Amd DDr2yi es geçerek DDRdan DDR3 e geçecekmiş

Alıntıları Göster
    ddr 2 ler daha yawaş çalışıorlar die biliorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

ddr 2 ler daha yawaş çalışıorlar die biliorum ben

Alıntıları Göster
    Nasıl ram bulamadın anlamadım.adam gibi ram den kastın ne? sistemin ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A Dying Wish

Nasıl ram bulamadın anlamadım.adam gibi ram den kastın ne? sistemin ne?

Alıntıları Göster
    beyler adam gibi ramden kastım.. oc için ideal fiyat performans ram'i...

anlıyacağınız en az 240 veya 260 fsb yapabilen ram...

bir 3700sd ile oc peformasnı daha ii olur bende neden 3700 de 11 çarpan var

11x240= 2640 yani 2600mhz ii bir o değilmi? 2600 üzerinde kullananlara ne gibi artısı oluyo video render yapmayan elemanlar bunun üsütndeki mhzlerin hiç bi anlamı yok bence(oyun derseniz gülerim) ..

evet şimdi en iyi ram tavsyelerini verin... eğer bir ddr2 yavaş diyen varsa en az 533mhz ten başlatıklarını unutmasınlar ve bu yorumu yapan arkadaşın donanımdan pek fazla bişe anlamadığını düşünüyorum.. kısacası saçmalamış.. madem daha yavaş nie ddrler 800mhz e çıkabiliyo.. bişeyi yazarken okuyp bilmek gerekir die düşünüyorum..ddr ın olayı bence şu an için bitmiştir( pahalı ramler harriç) oc olayı için ddrler tam bir facia.. neyse sizde yorumlarınız yapın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvispA

11x240= 2640 yani 2600mhz ii bir o değilmi? 2600 üzerinde kullananlara ne gibi artısı oluyo video render yapmayan elemanlar bunun üsütndeki mhzlerin hiç bi anlamı yok bence(oyun derseniz gülerim) ..

evet şimdi en iyi ram tavsyelerini verin... eğer bir ddr2 yavaş diyen varsa en az 533mhz ten başlatıklarını unutmasınlar ve bu yorumu yapan arkadaşın donanımdan pek fazla bişe anlamadığını düşünüyorum.. kısacası saçmalamış.. madem daha yavaş nie ddrler 800mhz e çıkabiliyo.. bişeyi yazarken okuyp bilmek gerekir die düşünüyorum..ddr ın olayı bence şu an için bitmiştir( pahalı ramler harriç) oc olayı için ddrler tam bir facia.. neyse sizde yorumlarınız yapın

Alıntıları Göster
    ya sadece okuyup geçmeyin bu linki... bi yorum yapın yahu... en azından bi fikir verirsiniz en iyi işlemci-anakrt-ram üçlüsünün...

bu arada benim pc..
    3200+dpaw
    dfi-d anakart (belki msi bios ayarı değişecek bişe bulursam platinum)
    ramler hala belli değil( hiç bişe bulamazsam 512x2 twinmos gigatekten..kodlarını bilmiyorum ama)
    aopenb28(400w psu) kasa
    msi nx6600 diamond veya msi 6600gt
    klavye mause..
    160 veya 120 ncq segate hdd

parmaklarınızı çalıştırın bakem :P

• quote:

Alıntıları Göster
    mhz yüksek istersen bh5,mushkin redline gibi o/c ve yüksek performans ram lerini alman lazım ki bunlar pahalı ramler dir

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

mhz yüksek istersen bh5,mushkin redline gibi o/c ve yüksek performans ram lerini alman lazım ki bunlar pahalı ramler dir

Alıntıları Göster
    bakın arkadaşlar şu an amd 3200 le zaten oc yapmama pek gerek yok gibi geliyo bana... ama video encode işinmde işlemci hızının artısı büyük.. okey ama .. bi 3700 sd ye 430 dolar para vermeye gerek varmı şuan.. yada bi ram e 320 dolar vermenin bi esprisi?... yani oayı tam açıklığa kavuşturamadım.ç. ben diyorumki bu 3200 bizi 2-3 sene rahat götürür.. ondansonrada çift çekişrdekli bişe alırız.. ama bu ram olayı hep kafamı kurcalıyo... bh5 diyen arkadaşım sence bukdar çok para vermeye değermi?... üsteki formülle ddiğimn gibi 240 fsb x 11 çarpan mantağı su götürmü?... açık ve fiyat performans pc sini çıkaralım oraya.. çünki yüksek bi ihtimal 1 hafta sonra pc mi alıcam.. ve ram konusunu hala açıklığa kavuşturamadım...

• quote:

bakın arkadaşlar şu an amd 3200 le zaten oc yapmama pek gerek yok gibi geliyo bana... ama video encode işinmde işlemci hızının artısı büyük.. okey ama .. bi 3700 sd ye 430 dolar para vermeye gerek varmı şuan.. yada bi ram e 320 dolar vermenin bi esprisi?... yani oayı tam açıklığa kavuşturamadım.ç. ben diyorumki bu 3200 bizi 2-3 sene rahat götürür.. ondansonrada çift çekişrdekli bişe alırız.. ama bu ram olayı hep kafamı kurcalıyo... bh5 diyen arkadaşım sence bukdar çok para vermeye değermi?... üsteki formülle ddiğimn gibi 240 fsb x 11 çarpan mantağı su götürmü?... açık ve fiyat performans pc sini çıkaralım oraya.. çünki yüksek bi ihtimal 1 hafta sonra pc mi alıcam.. ve ram konusunu hala açıklığa kavuşturamadım...

Alıntıları Göster
    Gir ozaman shop.arena.com.tr ye ordan geil overclcok ultra x ler var ddr 3200 darkhardwaredi sanırım bu ramleri incelemislerdi ddr550 yapıyorları 2x256 190$+kdv civarı fiyatı var 2x512 istersen fiyatlar ucuyor daha ucuz ve daha iyi ram arıyorsan twinmos uttlerden baska hiç bi sansın yok ddr 2 iyi diyorsunda bi aralar rd ramlerde iyiydi bilirsen ama ne oldu intelin elinde patladı ddr2 de aynen ole patladı rd ramlerde 800mhz calısıyorları ama işlemci bu gucu kullanımıyordu o zaman ne isime yarıcak 800mhz olması ddr yolu acık zaten ddr2 iyi olsaydı amd neden gacmesinki butun alanlarda en son teknoloji kullanıp ramde eski teknolojiyimi kullacaktı ddr2 fos cıktı sadece intelin yaptıgı bir pazar oyunu derim ben ama senin dusuncelerine de saygım var hadi kolay gele

SAYGILARLA

• quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Gir ozaman shop.arena.com.tr ye ordan geil overclcok ultra x ler var ddr 3200 darkhardwaredi sanırım bu ramleri incelemislerdi ddr550 yapıyorları 2x256 190$+kdv civarı fiyatı var 2x512 istersen fiyatlar ucuyor daha ucuz ve daha iyi ram arıyorsan twinmos uttlerden baska hiç bi sansın yok ddr 2 iyi diyorsunda bi aralar rd ramlerde iyiydi bilirsen ama ne oldu intelin elinde patladı ddr2 de aynen ole patladı rd ramlerde 800mhz calısıyorları ama işlemci bu gucu kullanımıyordu o zaman ne isime yarıcak 800mhz olması ddr yolu acık zaten ddr2 iyi olsaydı amd neden gacmesinki butun alanlarda en son teknoloji kullanıp ramde eski teknolojiyimi kullacaktı ddr2 fos cıktı sadece intelin yaptıgı bir pazar oyunu derim ben ama senin dusuncelerine de saygım var hadi kolay gele

SAYGILARLA

Alıntıları Göster
    Bir yanlış kanı oluşmuş burada ddr 2 ler ile ilgili.
    corsair ddr2 667mhz 3.2.2.8 ile calışıyor ki bence bu hiçte fena değil
    ddr 2 ler yawaş degil. sadece yeni bişey oldugu için pahalı

• quote:

SAYGILARLA

Alıntıları Göster
    valla 1066 mhz ddr2 'ler var, biraz daha yüksek timing olabilir ama kesinlikle daha hızlı... yani 533 fsb 'de 1:1 olabilecek ram var ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 11 Haziran 2005, 15:45:27 >

• quote:

SAYGILARLA

Alıntıları Göster
    o zman chip dergisi için tam manasıyla wintel dergisi dememiz lazım.. he ben arasıra demimuyum diyorum chip wintel dergisidir die.. ama bence ddr1 in bir fsb dar boğaz yaptığı zonusunda aynı fikre çıkamıyosak dediğin gibi ddr2 bir pazarlama taktiği... bu utt işinizde anca 2. el olarak halledecez herhalde.. ha şunu söliyeyim bu geillerin testini daha önce okumuştum.. evet iiler ama hemen hemen aynı fiyata rakipleri neler sunuyop onada tam bakmak lazım... ama senin paraya göre favori ramlerin hangileridir bi yazınız...

• quote:

o zman chip dergisi için tam manasıyla wintel dergisi dememiz lazım.. he ben arasıra demimuyum diyorum chip wintel dergisidir die.. ama bence ddr1 in bir fsb dar boğaz yaptığı zonusunda aynı fikre çıkamıyosak dediğin gibi ddr2 bir pazarlama taktiği... bu utt işinizde anca 2. el olarak halledecez herhalde.. ha şunu söliyeyim bu geillerin testini daha önce okumuştum.. evet iiler ama hemen hemen aynı fiyata rakipleri neler sunuyop onada tam bakmak lazım... ama senin paraya göre favori ramlerin hangileridir bi yazınız...

Alıntıları Göster
    ee hadi cevap yazın..bak bu yoksa twinmos alıcam.. kendime kıyarım ulenn euheuaa

hadi da yorum yapan yokmu? 512x2 twinmos (gigatek)

hadi da ya kendiniz alsanız bu kdar duyarsız mı olursunuz..

bekliyorum

• quote:

ee hadi cevap yazın..bak bu yoksa twinmos alıcam.. kendime kıyarım ulenn euheuaa

hadi da yorum yapan yokmu? 512x2 twinmos (gigatek)

hadi da ya kendiniz alsanız bu kdar duyarsız mı olursunuz..

bekliyorum

Alıntıları Göster
    AMD SOKET 1207 LERLE ONUMUZDEKI SENEDEN ITIBAREN DDR2 DESTEGI VERECEK..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garfield -- 11 Haziran 2005, 16:11:31 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Valla ben gskill ddr 600 almak istemistima ama turkiyide yoktu bir kisi satıyordu oda nakit 345$ istemisti oda bende yoktu :) sonra geillere yoneldim 2x512 ultra xlere 667milyon tahmini rakam verdiler sonra adata alcaktım siparis verdim distiributor sorun cıkardı siperis iptal edildi.Sonra kingston hyper x almak istedim 533luk ordada benim kredi kartına taksit yapmadılar içimde patladı.En sonunda Corsair ddr500 aldım 400$ taksitle gonul isterdi ocz falan ama fiatları cok ucuku benim ram maceram bole iste sen bunların icinden sec begen al ama dfi ram seciyor haberin olsun aldıgın ram elinde patlamasın :) Hadi kolay gelsin

SAYGILARLA

• quote:

Valla ben gskill ddr 600 almak istemistima ama turkiyide yoktu bir kisi satıyordu oda nakit 345$ istemisti oda bende yoktu :) sonra geillere yoneldim 2x512 ultra xlere 667milyon tahmini rakam verdiler sonra adata alcaktım siparis verdim distiributor sorun cıkardı siperis iptal edildi.Sonra kingston hyper x almak istedim 533luk ordada benim kredi kartına taksit yapmadılar içimde patladı.En sonunda Corsair ddr500 aldım 400$ taksitle gonul isterdi ocz falan ama fiatları cok ucuku benim ram maceram bole iste sen bunların icinden sec begen al ama dfi ram seciyor haberin olsun aldıgın ram elinde patlamasın :) Hadi kolay gelsin

SAYGILARLA

Alıntıları Göster
    bilmiyorum doru mu sölüyorum ama banaq göre en iyi fiyat performans ram i a-data 500 gibi geliyo ne diyosunuz?.. ayrıca oc yapmıcaksam 2600 seviyesi gibi 2400 oc için msi gidermi?... bu dfi a pek güvenemiyom çünki... a-data 500 düşers elime çok güzel olur aslında.. beyler yorumlarınız için sağolun anlaşılan paran yoksa ram alma felsefesini izlicez

• Bende 2 x 512 MB TWINMOS (WINBOND AA4T) ram var. MUSHKIN REDLINE larla aynı çiplere sahip (WINBOND CH-5 /UTT). Tam olarak test etmedim. Bu bir hafta içinde kesin test edecem. Sadece 3.2 voltta küçük bi deneme yapmıştım. 3.2 voltta 5-2-2-2 gecikmelerle 240 mhz de SUPERPi 1M testini rahatlıkla bitirmişti. Tam olarak test edeyim eğer iyi çıkarsa ikinci el bölümünde ilanımı görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaRaCHaY

Bende 2 x 512 MB TWINMOS (WINBOND AA4T) ram var. MUSHKIN REDLINE larla aynı çiplere sahip (WINBOND CH-5 /UTT). Tam olarak test etmedim. Bu bir hafta içinde kesin test edecem. Sadece 3.2 voltta küçük bi deneme yapmıştım. 3.2 voltta 5-2-2-2 gecikmelerle 240 mhz de SUPERPi 1M testini rahatlıkla bitirmişti. Tam olarak test edeyim eğer iyi çıkarsa ikinci el bölümünde ilanımı görebilirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: TALHA_xXx

Bende 2 x 512 MB TWINMOS (WINBOND AA4T) ram var. MUSHKIN REDLINE larla aynı çiplere sahip (WINBOND CH-5 /UTT). Tam olarak test etmedim. Bu bir hafta içinde kesin test edecem. Sadece 3.2 voltta küçük bi deneme yapmıştım. 3.2 voltta 5-2-2-2 gecikmelerle 240 mhz de SUPERPi 1M testini rahatlıkla bitirmişti. Tam olarak test edeyim eğer iyi çıkarsa ikinci el bölümünde ilanımı görebilirsiniz.

o ramlar için çok ümitlenme eğer elde ettiğin değerler maximum ise biraz takoza benziyolar bu arada sen haftasını söyle 05094 yada 05084 mü yoksa..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.