Şimdi Ara

AMD, Intel’deki sürecin satışlarını pozitif etkilediğini söyledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD, Intel’deki sürecin satışlarını pozitif etkilediğini söyledi
    CES 2025'te Las Vegas'ta düzenlenen bir toplantıda AMD yetkilileri, şirketin amiral gemisi olan oyun odaklı Ryzen 7 9800X3D işlemcisindeki tedarik sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. AMD, bu durumun beklenmedik bir talep artışından kaynaklandığını belirtirken, Intel'in yeni nesil işlemcileri Arrow Lake'in "korkunç" performansının talebi daha da artırdığını vurguladı.

AMD, Intel'den bunu beklemiyordu

AMD yöneticisi Frank Azor’un esprili bir şekilde, "Harika bir ürün yaptığımızı biliyorduk, ancak rakibimizin bu kadar kötü bir ürün yaptığını bilmiyorduk," sözleri, iki dev arasındaki rekabetin ne kadar kızıştığını gözler önüne serdi.

Intel’in Arrow Lake işlemcisi, piyasaya çıktığı günden itibaren oyun performansı konusunda beklentilerin altında kaldı. Şirket, bu performans sorunlarına çözüm getirecek bir yama sözü vermiş olsa da yapılan testler, bu yamaların herhangi bir somut iyileştirme sağlamadığını, hatta güncelleme ile daha da kötüleştirdiğini ortaya koydu. Üstelik Windows'un yeni güncellemeleri, Intel yerine rakip işlemcilerin performansını daha fazla artırdı.

Tedarik sorununu çözmek için üretim artırılıyor

Bu durum, AMD’nin 3D V-Cache teknolojisi ile donatılmış işlemcilerine olan talebin beklenmedik şekilde artmasına neden oldu. Ancak AMD’nin 9800X3D üretim sürecinin karmaşıklığı, bu artan talebe yetişmekte zorlanmalarına yol açtı.

Ayrıca Bkz.Yerli çip üretiminde yeni dönem: 2027’de 3nm üretim başlıyor

AMD yöneticisi David McAfee bu konu hakkında “Üretim kapasitemizi ya da aylık, üç aylık X3D parça üretimimizi artırıyoruz ve bu 7000 serisinin yanı sıra 9000X3D'yi de kapsıyor. Şunu söyleyebilirim ki 9800X3D ve 7800X3D için gördüğümüz talebin eşi benzeri görülmedi.Modern işlemcilerin üretim sürecinin yaklaşık 12-13 hafta sürdüğünü açıklayan McAfee, 3D V-Cache teknolojisinin bu süreyi daha da uzattığını ifade etti. Bu nedenle, üretim kapasitesini artırma çabalarının sonuç vermesinin birkaç ay alabileceğini söyledi: “X3D'nin CPU portföyümüzün bir yıl önce tahmin edebileceğimizden çok daha önemli bir parçası haline geldiği bir sır değil. Bu trendin gelecekte de devam edeceğini düşünüyorum ve müşterilerimiz X3D parçalarını istediği sürece bu talebi karşılayabilmek için kapasitemizi artırıyoruz.”

Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/amd-says-intels-horrible-product-is-causing-ryzen-9-9800x3d-shortages

• Dantelim anca bu kadar rezil bir 2xx serisi çıkarabilirdi. Son update ile performansları arttıracaklarına daha da düşürmüşler diye gördüm.

Mavisine hasta olduğum(!) yatsın kalksın amd nin ccd de 8c da takılı kalmasına dua etsin.

Zen 6 ile söylendiği gibi ccd deki max core 12-16 gibi bir değere çıkarsa o zaman görün şenliği siz  

Bende bu intel kime ne satıyor diye düşünüyorum..13. ve 14. nesil işlemciler sorunlu..Bunları kabul edip değişim yapmamışsın güven kaybı yaşatmışsın..Ultra serin daha kötü..Sürekli soket değiştiriyorsun.Şu adamların kurumsal gücü olmasa çoktan tarih sayfasına gömülmüştün..Core mimarisi artık yetmiyor olmuyor..İşyerine yeni gelen cihazların 10da 9u amd..
  • intel geçmişte yaptığı kepazeliklerin bedelini günümüzde ödüyor.Bunu en iyi amd biliyor.

• Dantelim anca bu kadar rezil bir 2xx serisi çıkarabilirdi. Son update ile performansları arttıracaklarına daha da düşürmüşler diye gördüm.

Mavisine hasta olduğum(!) yatsın kalksın amd nin ccd de 8c da takılı kalmasına dua etsin.

Zen 6 ile söylendiği gibi ccd deki max core 12-16 gibi bir değere çıkarsa o zaman görün şenliği siz AMD, Intel’deki sürecin satışlarını pozitif etkilediğini söyledi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 10 Ocak 2025; 14:46:24 >
  • AMD önce kendine baksın rezillikte üzerine yok siz kim inteli geçmek kim yıllarca intelin tırnağı olmadığınız bir kaç sene intel iyi çıkarmadığı diye bir tarafları kalktı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende bu intel kime ne satıyor diye düşünüyorum..13. ve 14. nesil işlemciler sorunlu..Bunları kabul edip değişim yapmamışsın güven kaybı yaşatmışsın..Ultra serin daha kötü..Sürekli soket değiştiriyorsun.Şu adamların kurumsal gücü olmasa çoktan tarih sayfasına gömülmüştün..Core mimarisi artık yetmiyor olmuyor..İşyerine yeni gelen cihazların 10da 9u amd..

• Core ultra 2xx serisi kötü bir seri değil, performansı gayet iyi aslında. Ama oyun tarafını bilmiyorum doğrusu; işlemci seçerken çocukları ilgilendiren bir konunun bu kadar ön sıraya konulması da benim açımdan anlamsız, yapacağın işe göre sonuçlara bakarsın alım tercihini yaparsın.

• Kavga da söylenmez!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Render da iyi oyunda çok gerideydi en son.

• Core 2 mucizesi gercekleştiğinde de ayni şey olmuştu.
    Tamami ile fiyat yüksektme hamlelerine itirazi bastirmak amacli yapilan aciklamalar.
    Testlerde urunun basarisi ortada ve sektorun istahi belliyken az stokla yakalanmak olsa olsa cakalliktir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD, Intel’deki sürecin satışlarını pozitif etkilediğini söyledi

İlk işlemcim vay bee koskoca mecidiyeköy piyasasında kimse amd satmazdı. Sonra zor bela buldum ve o günden bu yana Amd den vazgeçmedim. kurşun kalem de cabası 😎

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Athlon dönemine girdik yine. Intel, Pentium 4 gibi sıçtı yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightning70 -- 10 Ocak 2025; 19:32:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

CCD başına 16 yaparsa zaten Intel kepenk kapatır bu 3D Cache işinde de AMD bayağı iyi ilerliyor görünüyor.

Kombo ve fatality yaparlarAMD, Intel’deki sürecin satışlarını pozitif etkilediğini söyledi 

• Yenilik ve inavasyon odakli olmaktan cikip sadece kâr odakli bir sirket olursan olacagi budur. Nvidia ve amd bu alanda hic durmuyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • intel discordunda çok taştaş geçiyordum fanboylarla, "285k çok iyi oyunlarda da güzel performans veriyor" veya "4k da işlemci performansına kimin ihtiyacı var" tarzında argümanlar sunuyorlardı, çok yerden yere vuruyordum tabii banladılar sonra AMD, Intel’deki sürecin satışlarını pozitif etkilediğini söyledi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 11 Ocak 2025; 0:3:20 >
  • Şirinevler Altek Bilgisayar'daki Cemil Abiiiii, 20 yıl önce falan sürekli bana intel işlemci tavsiye etmeye çalışıyordun internet kafedeki bilgisayarların anakart-işlemcilerini güncellemek istediğim her 3 yılda bir ama ben, Sempron, Athlon x2ler, X3ler, X4ler hiç taviz vermedim amdden. Gör, bak senin intel batıyor abiiii :D hoş sen buraları okumazsın ama öylesine yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özger -- 11 Ocak 2025; 0:12:1 >
  • İlk çıktığında core i5 760 almıştım, 2023 başında ryzen 5 7600x aldım.

Eskiden torbayla çekirdek veren amd alın derlerdi. Şimdi p+e+lpe bol çekirdekli Intel alın diyorlar ??

Bazıları sadece yancı olmayı seviyor...

• münşi kullanıcısına yanıt

Son zamanlarda karşılaştığım en haklı yorumlardan biri. Bırakın savunma yapmayı bir markayı sevmeden önce iki kez düşünün. Tüm ticari markalar sizi başka anlamda sevmenin peşindedir. Siz de fark etmeden onların kucağına atlarsınız. Bir ürün veya hizmet almadan önce veriğiniz paranın tam olarak nereye gitmiş olabileceğini düşünün yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.