amd işlemcilerinin üstünde modeli yazıyormu? yani athlon 2600+ ise bu işlemcinin üstünde belirtiliyormu?
yazıyor.. mesela şöyle axda2000 diye başlayan bir kod 2000+ işlemciye aittir..
benimkinde AMD ATHLON AXDA26OOKV3D ve daha birçok sayı yazıyor. o halde bu işlemci 2600+ mı?
evet 2600+...
o halde bios açılışında niye 2000+ diye görüyor. ve işletim sistemim XP ordada 2000+ diye görüyor. ve çalışma frekansı olarakda 1250mhz görünüyor. acaba bu neden kaynaklanıyor? bu arada anakartım ASUS A7V8X-X?
o halde bios açılışında niye 2000+ diye görüyor. ve işletim sistemim XP ordada 2000+ diye görüyor. ve çalışma frekansı olarakda 1250mhz görünüyor. acaba bu neden kaynaklanıyor? bu arada anakartım ASUS A7V8X-X?
BİR ŞEY OLMAZ DEĞİLMİ? ben daha önce bios ayarlarıyka oynadım ama işlemci konusuna hiç girmedim. o yüzden biraz çekingenim? öyle olursa bios açılışındaki değer 2600+ olabilecekmi?
evet dediğiniz gibi yaptım ve değerler olması gereken gibi oldu. fakat biostan baktın ve cpu ısısı biraz artmış gördüm. 50 derece olmus. bbu normal bir ısı mı?
cpu ile gelen işlemci ise normal 65 e kadar korkma biosdan bakarsan 75 :)) görürsün kapanma modunu ama tabiki iyi bir headsink ve fan alabilirsin 50 normal
Eğer işlemciyi zorlayınca da çok fazla artış göstermiyorsa, (mesela oyun oynadıktan hemen sonra) 50-55 derece arasında geziniyorsa normal. Bunu iyi bir fan/heatsink kullanarak ve işlemci heatsink arasında termal macun kullanarak bir miktar düşürme imkanınız var. Ancak işlemciye yüklendiğiniz zaman epey sıcaklık artışı oluyorsa bir sorun olabilir, işlemcinin düzgün olarak sokete yerleşmemiş olması gibi.
konu acilmisken ben de bi seysorayim:
Benim bilgisayar acilirken islemci 2500+ olarak gorunmuyor ama islemcinin ustundeki kodlarda 2500 var. Ayrica 3DMark2001SE de de islemci ailesi olarak Duron yaziyor. bu olay, Epox8k3a nin Barton u tanimadigindan mi oluyor?
@çerkez bios update yapman gerekiyor sanırım 2600+ default olarak 166 mhz fsb ye sahip senin problemin ise anakrt ilk açılışta işlemciyi tanıyamamsı bu yüzden işlemcinin fsb sini 166 yap sorun olmaz benim sana tavsiyem heycan yap fsb yi 180 yap oc yapmıs ol birde anakartının modelini yazarmısın
anakartın fsb sinin 333mhz de çalıştığını nasıl anlıyoruz. işlemciler için
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by turkpala</i> [br benim sana tavsiyem heycan yap fsb yi 180 yap oc yapmıs ol birde anakartının modelini yazarmısın <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
turkpala kardeş, imzama bak[sml2k][sml2k][sml2k]
yav bu bios güncelleme olayını da denemedim. güncel bios driver ını indirmiştim ama kurmak zor olduğundan cesaret edemedim. ama galiba bunu otomatik yapan programlar var. tavsiyelerinize açığım[frndsp]
aslında makine açılırken tam olarak "unkow CPU type" yazıyor. anakartımın da modeli Epox8K3A KT333 DDR. çok memnunum[afro]
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by sinada</i> <br />anakartın fsb sinin 333mhz de çalıştığını nasıl anlıyoruz. işlemciler için <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
bilgisayar açılırken yazıyor. eğer işlemcin 166 fsb de çalışıyorsa 333 olarak kullanıyorsundur.
biosta işlemcinin fsb si 166/33 olarak yazıyor.tabi bunları manual olarak ayarlayınca bu değerler artıyor bu ne demek? 166 yı anladık. işlemcinin fsb si. devamındaki 33 ne oluyor
@çerkez Çok iii olmuş ancak koprülerin sıcaklıklarını da kontrol et saçmasapan yerlerde hata vermesin onagore de bi kasa havalandırması yaparsın olmazsa
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by turkpala</i> <br />@çerkez Çok iii olmuş ancak koprülerin sıcaklıklarını da kontrol et saçmasapan yerlerde hata vermesin onagore de bi kasa havalandırması yaparsın olmazsa <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> saol kardeş[^]
yalnız köprülerin sıcaklığını nasıl kontrol edicez? ben genel olarak USDM kullanıyorum. ordaki sistem sıcaklığına mı bakıcaz? Kasadaki havalandırma gayet güzel gibi hatta canavar gibi[bgstr]
asus marka(a7v8x-x) anakartımın biosunda cpu nun fsb'si 166/33 yazıyor. ordaki 33 anlamı ne acaba