Şimdi Ara

AMD işlemci OverClock Nasıl Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    CPU: AMD Athlon X2 240 2.8Ghz 45nm Regor

Bu işlemciye nasıl overclock yaparım? İnternette araştırdığım kadarıyla AMD X2 serisi 3.5-3.8ghz ye kadar rahatlıkla overclocklanabiliyormuş. Ancak emin olmak istiyorum, işlemci normalde 45 derece civarı, oyundan çıkınca max 55 oluyor. Buna nasıl overclock yaparım?

http://i.hizliresim.com/EJ7pyq.jpg

Burada zaten 200 yazıyor cpu z de ise 2.8 ghz. Bunu nasıl hesaplıcam? Ayrıca kendim değer yazamıyorum, 300 e kadar seçebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan35xd -- 6 Ağustos 2016; 1:57:38 >

• O değeri 230mhz yapabilirsin daha üzerine cıkmakla ugrasma
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

O değeri 230mhz yapabilirsin daha üzerine cıkmakla ugrasma

Abi şimdi 215 yaptım ve cpu z de 3013 gösteriyor. Hala 45 derece bi değişiklik yok. 230 yapayımmı dediğin gibi? Birde görev yöneticisinde falan max hala 2.80 gözüküyor, hangisi doğru cpu z mi görev yöneticisi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan35xd -- 6 Ağustos 2016; 2:13:08 >
  • Cpuz doğru olan :) 230 yapabilirsin
  • quote:

Cpuz doğru olan :) 230 yapabilirsin

Abi 230 yaptım. Pc açılırken ilk başta warning go to bios advanced cmos and set default gibi bişey yazdı bende 200e indirdim geri açılmıyordu öbür türlü. Şimdi 215 denediğimde kabul bile etmiyor artık. Aynı hatayı veriyor ki ilk denediğimde 215 ile çalışmıştı.
  • Biosu sıfırla daha sonra 215 yap ardından 222 yap olmazsa 215de bırak athlon 250 vardı bende çok az oc oluyor
  • quote:

Biosu sıfırla daha sonra 215 yap ardından 222 yap olmazsa 215de bırak athlon 250 vardı bende çok az oc oluyor

Sıfırla derken optimized defaults mu yapayım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen öyle yap
  • quote:

Aynen öyle yap

Yine hata verdi ama dikkat ettimde f1 e basınca devam ediyorve açılıyor pc. Ama ghz cpuz de hala 2.8 ters bişeyler oldu sanırım.
  • Şuan detaylı bakamıyorum fakat yarın ilgilenicem sen kurcala 230un üzerinde rakam vermedikce zararda vermezsin
  • quote:

Şuan detaylı bakamıyorum fakat yarın ilgilenicem sen kurcala 230un üzerinde rakam vermedikce zararda vermezsin

Tamam abi teşekkür ederim. Ben buraya kısaca üstünden geçeyim mesajları toparlamakla uğraşmazsın.

İlk hiç birşey yapmadan CPUZ den baktım 2.8Ghz idi ve Bus Supportta 200Mhz yazıyodu.

Biosa girdim ilk başta bişey bulamadım. Ctrl + F1 ile ayarları değiştirebileceğim bölümü açtım.

Cpu frequency 200dü. Tecrübesiz olduğumdan 205 yaptım kaydettim reset attım cpuz den baktığımda 2.8 2813 olmuştu.

Tekrar girdim biosa 215 yaptım kaydettim çıktım bu kez cpuz de 3013ghz yazıyodu.

Daha sonra sen 230a kadar yapabilirsin dediğinde 220 225 diye gitmeden direk 230 yaptım bu kez pc açılırken warning set cpu frequency to default yazdı. Bende geri 200e düşürdüm.

Daha sonra tekrar biosa girdim denemek için. 215 yaptım daha önce hata vermemişti bu kez yine hata verdi.

Bi kaç kez restart attıktan sonra f1 e basıp devam edebildiğim yazıyodu bastım açıldı bilgisayar ama cpuz de 2.8ghz yazıyodu. Biosa bakmak için açtım orada aynı şekilde 215mhz yazıyodu kısaca frekansı değiştirmeme rağmen bi değişiklik olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan35xd -- 6 Ağustos 2016; 4:06:21 >

• hiç yapmayın başlıca AMD olması ve bu sıcaklar ve onun doğasındakı ısınma ile işiniz zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.