Şimdi Ara

AMD, işlemci satışlarında Intel’i yok etti: İlk onda sadece AMD var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
4.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD bu başarısını kurumsal ve dizüstü sektörlerine taşıyamıyor. Kurumsal kişisel bilgisayarlar halen neredeyse tamamen Intel işlemcili seçiliyor, dizüstünde de Intel’in ezici bir üstünlüğü var, oysa ki yeni AMD dizüstü işlemciler daha az ısınıyor ve aynı watt değerinde daha yüksek performans gösteriyor ama insanlar Intel’den vazgeçmiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt

Siz bunlara inanıyormusunuz ben inanmıyorum hepsi planlı yapılan işler her iki firmada amerika ya bağlı bir süre sonra intel yine öne geçti haberleri gelirse şaşırmam.

Benim asıl beklentim çin gelsin tokatı vursun bunlara ozaman inanırım işte gerçek rekabet o zaman olur bir süre sonra nvidia da geri kalırsa şaşırmam palanlı hepsi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enja kullanıcısına yanıt
    Hocam şu şekilde de düşünebilirsiniz mesela global pazarda en çok satan 10 cep telefonundan 7-8 Apple yani İOS işletim sistemli cihazlar. Baktığınız zaman Google da Apple da Amerikan şirketi ama uzun süredir Android zirvede yer almadı bir ara Huawei zirveyi ele geçirecekti ona da Apple ambargo uygulattı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • XujeePhuewi4 kullanıcısına yanıt

psikiyatri koğuşu üst katta

• alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt

Aynen öyle adamlara durmadan ambargo uyguluyorlar ama adamlar pes etmiyor ambargo neden uygular bir ülke yada ülkeler diğer ülkelere korktukları için ama birgün gerçekleşecek.

Dikkat ediniz amerikanın parmağı her yerde onun için ne intel ezilir nede amd nede nvidia nede apple paranın aktığı yön belli.

Rodeo ya yabancı kovboy gelsin istemezler.

• Yapay zeka uygulamaları olmasa ekran kartında da AMD ezecek.

• Bloodin kullanıcısına yanıt

Daha dün arkadaşım intel islemcili laptop aldı kızına çizim yapacakmış oğluda oyun oynayacakmış amd işlemcili olanlar var dedim uygun fiyatlı.

Dedi mühendis bir arkadaşım var o tavsie etti bunu dedi dedim güzel ama ekran kartı o işlemciye göre zayıf üst modeline bak bari 4070 li filan yok dedi fiyatı uygun.

Dell G15 5530 i9 13900HX 32 GB 1 TBSSD RTX4060 15.6 inç G155530017U BT2

• gcb1903 kullanıcısına yanıt
    AMD'nin kurulma nedeni başlarda rekabet olsa da tam olarak bu yüzden hayatta kalmadı. Federal Hükumet, "size bir şey olur ise bize ne olacak, desteği kim verecek?" dedi. Ayrıca, o dönemdeki yüksek talebe de yetişemediği için, yine o dönem için başarılı bir arge ve üretime sahip olan AMD'ye lisans verildi.

• M0meNtS kullanıcısına yanıt

oraya senin ihtiyacın var... LSD kullanımının yan etkileri çoğalmış... bırakmalısın...

• JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt
    Tabi ki var ama Intel'in kaybının büyük bir kısmı sürekli ana kart soketi değiştirmesinden kaynaklandı. AMD gibi yapsaydı, şu ana daha iyi bir durumda olurdu, en azından bu kadar kötü olmazdı. Zira AMD'den sonra (ile birlikte APU vardı ama) hep cpu hem de gpu sahibi olacağı için işleri düzeltebilirdi ki gpu da fena iş çıkartıyor sayılmaz.

• Biz son kullanıcı olarak böyle bir yazıya ne desem bilmiyorum
    Hangi marka iyi ugretim yaparsa ve fiyat konusunda iyi olursa insanlar onu alacaktır ve daha sorunsuzca
    Intelin bu son yaptıkları iyi değildi en sonunda patladılar intelin batmasını istemem rekabet iyidir insanlar olması gereken fiyatta ürün almalı
    Ama amd de üstünlüğü aldı diye intel gibi salmamalı ki bizde sağlam cpu lar görelim

• AMD yıllar öncesinde ilk Ryzen serisini çıkardığında tutacağını söylemiştim.

• Canım bu aralar nedense boşnak böreği çekiyor

• Mobilde de Mediatek Qualcomm a aynısını yaşatacak heralde

• Erellach kullanıcısına yanıt

Onun olması için Nvidia'nın tıpkı Intel gibi aynı naneyi yemesi lazım. Ama Nvidia araya çok ciddi bir fark koymuş ve Ar-Ge'sini yapmış yapıyor da. Ama Intel'le aynı hatayı yaparsa müşterisine gıdım gıdım, damla damla teknolojik gelişme koyar ve yenilik sunmazsa AMD bir ivmeyle ona da yetişir. Müşterisini aptal, enayi, sağılacak inek olarak gören firmalardan nefret ediyorum. Duygusallık gibi görünse de duygusallıkla hiç ilgisi yok arka planda bir mantık var.

• Bakalım bu yapay zeka da nereye kadar.gidecek göreceğiz herşeyin bir sonu vardır.

Nolacağını söyliyim tahmin ediyorum sadece tüm insanları buna alıştıracaklar yarın bir günde sistemde arıza var dedikleri zaman naneyi yedik.

• defaulticus kullanıcısına yanıt

Hiç oğraşma sen boşnak aga ya laf yetiştiremezsin söyliyim.

Adam ansiklopedi gibi maşallah.

• Ya sadece bir kaç madde ile açıklanamaz ama bana sorarsanız AMD AM4 soket ile aslında anakart değiştirme , işlemci değiştir dedi. İntel ise halen işlemciye özel anakartta direttiği için kullanıcı ileriye dönük olarak amd tercih ediyor. İntel bir çok sorun yaşayacak ama hatalardan ders alması şart

• Akif Karayalçın A kullanıcısına yanıt
    Bu çok büyük etken. Ben de mesela 4. Nesil intel i7 4790 Dan sonra 2 sene kadar önce 5600e geçmiştim. 2 ay önce de tekrar anakart ram değiştirmemek için 5700x3d aldım. Büyük olasılıkla a da yeni mimari çıkmadan anakart Ram değiştirmeden 2-3 sene daha bekleyeceğim.

İntel 2-3 nesilde bir anakart değiştirmesi çok büyük sıkıntı. Amd en azından bu konuda daha mantıklı hareket ediyor. 4-5 sene destekliyor.

• DasheriM kullanıcısına yanıt
    Bu tabi ki çok büyük bir etken. Şöyle sadece türkiye de değil dünyanın her yerinde ekonomi şahıslar bazında önemli. Netice de her seferinde bir setup ile uğraşmaktansa darboğaz yapmayacağına emin olduğun bir işlemci bir çok işini çözüyor. En temizi böyle devam etmek. Şuan AMD Ryzen 3 2200G kullanıyorum ama istediğim an Ryzen 5 sistemine geçebilme imkanı çok büyük bir imkan ve eliniok rahatlatıyor. Anakart desteklediği sürece mutluyum. AMD ye yolunda başarılar dilerim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.