Şimdi Ara

AMD, işlemci satışlarında Intel’i yok etti: İlk onda sadece AMD var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
4.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekelleşmenin cezası. Nerdeyse her yıl işlemci çıkaran Intel anakart değişimini de zorunlu kılıyordu. Mecburen yeni nesli çıktığı ve işlemciyle daha uyumlu olduğu için ramin üst modelini de almak zorunda kalıyorsunuz. AMD ryzen ile herşeyi değiştirdi.

• hatırlıyorum söylediğini 2017 yılıydı sanırım gerçekten söylemiştin

• SinanKavak S kullanıcısına yanıt
    az buçuk haklı olsanda ben iki tarafında fanatiği yada fanboyu değilim. gpu pazarında nvidia masaya yumruğunu koyuyor zaten ben ise sadece rekabet istiyorum rekabet yoksa çok az bir gelişim ile sürekli artan fiyatlar olur. ben hiçkimsenin kucağına oturmam fiyatı beğenmediysem almam en son kullandığım kart 6900xt lc idi daha öncesi hep nvidia. amd cpu tarafındaki gibi bir yükselişe geçse nvidia buna karşılık verecektir bu senin gibilerin işine gelmeyebilir sonuçta benim gibilerin firması değil son olarak amd gpu pazarını nvidia firmasına bıraktı tekelleşmşine destek oldu rakip olamıyoruz ayağına yatıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    İntel candır gerisi heyecandır 👌

• AMD ve ülkemizdeki zamlar sayesinde intele döneriz :)

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    Dizüstü tamir satış işleri yapan bir dükkan var. İkinci el dizüstü bakarken AMD işlemci tercih ettiğimi söyledim. Bana AMD’nin oyunda iyi olmadığından termal macunlarının kötü olduğundan falan bahsedip durdu. 10 yıllık dizüstünü açıyorum hala macunu sağlam diyor. Ya bu kadar mı bilgisiz olunur üstelik de bu işi yapan biri anlamıyorum. Hiç mi piyasayı takip etmiyorlar hiç mi görmüyorlar AMD’nin şimdiki halini. Hala bana 10 yıl öncesinden bahsediyor. Özellikle dizüstünde AMD şu an çok daha iyi bana göre. Neden derseniz Intel yüksek watt değerlerinde iyi olsa da düşük watt değerlerinde bildiğin sürünüyor. Dizüstüler kısıtlı bir alana sahip olduğu için ısınmaya daha meyilli yapılarının yanı sıra soğutmaları da masaüstüne kıyasla daha zayıf. AMD’yi 30W civarında kullan hiçbir oyunda sorun çıkarmadan tam performansla oynatabiliyor. Düşük watt olduğu için bu sayede işlemci de serin çalışıyor ve uzun ömürlü oluyor. Fakat Intel’i 30W’a düşür drop yedirir. Mecburen 50W ve üstünde çalışması gerekiyor. Watt yükselince ısınma da doğal olarak kaçınılmaz olacaktır. Ne kadar güç o kadar ısı. Önemli olan yüksek güçlere çıkmadan o performansı verebilmek. Bunu da şu an AMD gayet güzel bir şekilde yapıyor. Bana göre hem masaüstü hem de dizüstünde AMD alınmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İntel i7 2. Nesilden 8. Nesile kadar aralıksız takip edip kullandım. Siz o zamanlar görecektiniz komediyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan4292 kullanıcısına yanıt
    Nvidia CEO'su ile dediğin AMD CEO'su kadın kuzenler biliyor muydun :)

• Bloodin kullanıcısına yanıt

• korozyon kullanıcısına yanıt

bilmiyordum ama şaşırmadım biri amdyi toparladı diğeri nvidiayı dev yaptı. kuzence boş değilmiş bunlar nesilden çipçiymiş yani.

• normal hem daha kaliteli hem daha uygun

• Cihan4292 kullanıcısına yanıt

İntel şuan iyi bile. AMD uzun bir dönem i7 ye cevap bile verememişti. En tepe serileri i5 ile kıyaslanıyordu ki onlar da i7 den çok ısınıp güç çekerek oraya çıkıyordu. Geçen bir Ryzen öncesi AMD işlemci gördüm işlemci çok da eski değil hatta AM4 soketle çalışıyordu, performans olarak Core 2 Duo nun biraz overclock yapılmışı gibiydi ciddi ciddi. AM4 sokete o işlemcilerle başlayıp soketi 5800X 3D şaheseri ile kapatmak gerçekten takdir edilesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 19 Kasım 2024; 20:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd ile yola devam. Şuan için çok şükür sorun yaşatmadı. İ7 ve i9 geçecektim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WinKy kullanıcısına yanıt
    Sen bayağı şanslıymışsın... :)

• YOK ETTİ cuk oturmuş gerçekten muhteşem başlık :)

• Kahvehane karışmış yine.

• Umarım rekabet azaldıkça fiyat yükseltmez amd

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iş için olsun, eş dost için olsun derken yüzlerce bilgisayar topladım. her dönem "AMD sorunlu, çok ısınıyor" gibi yorumlara aldırış etmeden AMD tercih ettim

aslında marka olarak değil F/P olarak bakınca her dönem daha makul olduğu için tercih ettim

AMD bir ara yarışın gerisinde kalıp sanırım FX4300 işlemcilerin frekansını aşırı arttırarak rekabet edebilmişti. bu yüzden sadece o işlemcilerin ısındığı söylenebilir

Intel kirli anlaşmalarla notebook piyasasını ele geçirdi. düşünsenize bir notebook reklamından sonra Intel tanıtımı çıkıyordu. tanıdıklara notebook almak için elektronik marketlere gidince AMD notebook bulamıyorduk. bulunca da satıcı arkadaşlar kötüleyip Intel işlemcilere yönlendiriyorlardı ve mahcup oluyordum

sanırım dönüm noktası ATI'yi satın alıp CPU+GPU kombinasyonuyla başarıyı yakalaması oldu. APU işlemcileri rakipsiz oldu. Playstation ve Xbox'larda AMD kullanılması hem ekonomisini hem imajını düzeltti

Intel'in her sene anakart değişikliği istemesi, işlemci pinlerini bile anakart üreticilerine ihale etmesi tamamen şımarıklığının göstergesiydi

ne diyelim darısı Apple'ın başına

• Rekabet son kullanıcıya yarar. Umarım intel kendini toparlar da hararetli, kafa kafaya gittikleri günlere geri döner. Tekel hiç bir zaman son kullanıcıya yaramaz.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

O tiplerin %99 malun kesimden.

Az daha zorlasan bize termalacuni karneyle verirlerdi derler.. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.