Şimdi Ara

AMD, işlemci ve ekran kartlarını bilerek yüksek fiyattan sattığını doğruladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD, işlemci ve ekran kartlarını bilerek yüksek fiyattan sattığını doğruladı
    AMD, finansal anlamda rakibi Intel’e göre bir süredir çok daha iyi bir performans sergiliyor. Bu performansın arkasındaki hamleler ise yeni yeni gündeme geliyor. Firmanın son çeyrek verilerinin açıklandığı toplantı sırasında AMD CEO'su Dr. Lisa Su, envanter yönetimi için bazı hamleler yaptıklarını doğruladı.

AMD CEO'su Dr. Lisa Su, geçtiğimiz yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde hem işlemci hem de ekran kartı sevkiyatlarını durdurduğunu ve ürünlerini yüksek fiyatlandırdığını doğruladı. İçinde bulunduğumuz çeyrekte ise bu kısıtlamanın daha hafif olacağı söylendi.

Oyuncular için kötü AMD için iyi 

AMD, işlemci ve ekran kartlarını bilerek yüksek fiyattan sattığını doğruladı
    Benzer bir hamle bundan birkaç ay önce Nvidia tarafından da uygulandığı açıklanmıştı. Ancak Nvidia’nın halen bu uygulamayı sürdürüp sürdürmediği belirsiz. Öte yandan bu tip envanter yönetim hamleleri şirketlerden gördüğümüz şeyler fakat ilginç bir şekilde Intel bunu uygulamadı ve şu an bunun zorluğunu yaşıyor gibi görünüyor.

Ayrıca Bkz.Oyunlarda iddialı olan AMD Ryzen 7000X3D işlemcilerin fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

AMD’ye dönecek olursak, firma son iki ayda hem işlemci hem de ekran kartı fiyatlarını düşürmeye başladı. Şirketin mevcut Ryzen 7000 serisi işlemcileri, piyasaya çıktıkları ilk aydan bu yana fiyatlarında yüzde yirmi gibi dramatik düşüşler gördü. Intel ise tam tersini yaparak yüksek stok sorunu yaşayan piyasayı daha fazla işlemci gönderdi. Bazı analistler Intel’in bu hamlesini “kendi kendini imha etmek” olarak nitelendirdi.

Öte yandan AMD, bir süre önce Ryzen 7 7800X3D için 449 dolar, Ryzen 9 7900X3D için 599 dolar ve Ryzen 9 7950X3D için 699 dolar'dan başlayan fiyatlarla yeni Ryzen 7000X3D serisinin bu ayın ikinci yarısında piyasaya süreceğini açıkladı. Piyasa giriş fiyatı 699 dolar olan Ryzen 9 7950X ise halihazırda 600 doların altında satılıyor ve gelecekte işlemcinin fiyatının yükseleceğine dair bir işaret yok.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-admits-to-overpricing-underselling-cpus-gpus-over-last-two-quarters-plans-to-continue-practice/

• Nvidia da aynısını yapıyor. Tabi 2 senedir katları 3-4 katına satmaya alıştılar şimdi de fiyatların düşmesini istemedikleri için stoğa mal vermiyorlar. Yani çakal esnaf gibi yok satıyorlar ki istedikleri fiyattan satabilsinler. İşte bu yüzden ekran kartı üreticilerinin sayısının artması en çok tüketiciye yarayacak.
    Zenginin parasını amd çok güzel alıyor orası doğru ama garibanın da yüzünü güldürüyor, ryzen 2600x zamanında 260 dolar msrp idi sonra ryzen 1600 af'yi 85 dolara sattı.
    Ryzen 5600x 300 dolar msrp idi ryzen 5600 sahibiyim bunu da bana 130 dolara sattı.
    B450 anakartı bir aldım her konuda memnun etti derken, amd'yi seviyorum ben şahsen.
  • Nvidia da aynısını yapıyor. Tabi 2 senedir katları 3-4 katına satmaya alıştılar şimdi de fiyatların düşmesini istemedikleri için stoğa mal vermiyorlar. Yani çakal esnaf gibi yok satıyorlar ki istedikleri fiyattan satabilsinler. İşte bu yüzden ekran kartı üreticilerinin sayısının artması en çok tüketiciye yarayacak.

• 250 dolara 6gb gtx 1060 veya 8gb rx 480 alıyordun GTX 980 performansı veriyordu, nereden nereye... Yakında 3000 dolara ekran kartları görmeye başlarız. DIY PC sektörü hergün ölürken yangına körükle gidip fiyatları artırıp duruyorlar özellikle ekran kartı fiyatları tam felaket.

• Bu yüzden bende İntel tercih ettim o ÇÖP işlemcilerini ve ekran kartını al anladın sen gerisini AMD!

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    AMD parayı minerlar ile kırdı şimdi maliyetleri azaltmak ve kar marjını arttırabilmek için referans/sapphire yerine lisanslamayı tercih ediyor.

Tabi asıl parakonsollar ve data centerlarda. Ne yapsın bilgisayar toplayanları, hobicileri?

• Intel veya nvidia aynısını yapıyor olabilir en azından kaliteli yazılım ve uyumluluk sorunu yaşatmıyor. Amd alipta rezillik çeken insanlar burada bile amdyi savunacak kadar da kör tabi

• İntel'in tekelini kırıp alım gücü düşük biz tüketicileri sevindiren AMD gözünü bizim cebimize diktiyse yazık etti kendine de bize de...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rekabet şart

• sdbz kullanıcısına yanıt
    Zenginin parasını amd çok güzel alıyor orası doğru ama garibanın da yüzünü güldürüyor, ryzen 2600x zamanında 260 dolar msrp idi sonra ryzen 1600 af'yi 85 dolara sattı.
    Ryzen 5600x 300 dolar msrp idi ryzen 5600 sahibiyim bunu da bana 130 dolara sattı.
    B450 anakartı bir aldım her konuda memnun etti derken, amd'yi seviyorum ben şahsen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı intel yada nvidia yı geçse bile halen AMD alacaklar tipler çok..

• Intel tarafına bakıyorum DDR5 destekleyen anakartlar ve yeni nesil işlemcileri AMD ile benzer fiyatta. Yani sevkiyatı azaltmayan Intel tarafı da çok ucuz değil.
    Bu arada envanter kontrol olayı maalesef otomobil sektöründe de var.

• amd ye okadar laf eden varken neden cok satiyor :)

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

Garibanın yüzünü güldürüyor diyorsun, 5000 serisinden beri adamlar R3 işlemci sürmüyor pazara. Zira 3D'i de R7 altına koklatmıyor dahi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GryAsl G kullanıcısına yanıt
    Zenginin parasını alıyor dememe 3d işlemcilerini 8 çekirdek altına vermemesini sayabiliriz zaten, o işlemciler de premium seviye olduğu için alıcısı zaten var ve o parayı ödeyecek tipler.
    6 çekirdek 3d satsa bu sefer 8-12-16 çekirdekliler satılmayacak o yüzden satmıyor.
    Ryzen 3100'ün msrp'sine baktım 100 dolarmış, 3300x ise 120 dolar. Sonradan fiyat indirimine gitmiştir büyük ihtimalle ama en azından ryzen 5500 gibi bir işlemciyi 100 dolara sattılar.

Demem o ki garibanı güldürüyorsa da üzerinden zaman geçince ve orta seviye ürünleriyle güldürüyor, ilk mesajım da o doğrultuda zaten.

• Tüketici Intel'i en azından grafik ürünlerinde desteklemeli ki rekabet olsun ama desteklemiyor müstahak o zaman ederinden pahalı mal.

• Kötü olmuş

• yine amd, adamlar en azından dürüst

• Kullanıcı dostu Amd.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat olarak fark kalmadı ama Intel'in döküm teknolojisi olarak yetişmesi şart, çok fazla güç tüketimi var, son seriyi bilmiyorum bu arada.

• O yazılıma (ekran kartlarındaki) 1 lira bile verilmez. Ucuz olması o arayüzü bile çöken yazılım olduğu sürece bir şey ifade etmiyor. AMD yazılımı düzelti diyenlere inanmayın arayüzü bile kasıyo programın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.