< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 4 Haziran 2018; 20:44:5 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 4 Haziran 2018; 20:44:5 > |
Bugün forumda 10 dakika geçirdim, 2 ryzen konusu gördüm 2'si de oyunlarda problem üstüne.
Yanlış anlamayın sözüm size değil herkese ryzen önerip de aldıranlara, bu sorun konularına da sistem tavsiyesi gibi koşup yardım etseler ya? |
Ben de ryzen 7 1700+ gtx 1070 vardi sonra i5-8600k+gtx 1060 kullandim bu oynadigim oyunlarda çok daha iyi ve daha ucuza geldi. Bir daha ryzen alacagimi sanmiyorum
|
@Lana-Del-Rey
Ee buna ne diyeceksin ağır inten fanboyu? |
hocam aynı sorun bendede var valla nasıl anlatırım diye açmamıştım bu konuyu gündüzleri sabit 55-60 fps de oynarken tam gece olurken 39 ları bile görüyorum gpu kullanımı falan dibe vuruyor gündüz çok rahat çalışıyor oyun sadece su kalitesini normale alınca biraz hafifliyor ama sorunu çözmedi bende ryzen sistem kullanıyorum ya oyundan kaynaklanıyor yada bizim işlemcilerde kronik sıkıntı var
|
Hocam paylaştığınız ekran görüntülerinden FPS'nin düştüğü anlarda dahi ekran kartı kullanımının %100'de olduğunu gördüm. Gece olduğunda GPU'ya daha ağır yükleniliyor zannediyorum. Ekran kartı kullanımı %50-60'a düşseydi bahsettiğiniz sorun işlemci kaynaklı olurdu. GTA V hakikaten optimizasyon anlamında facia bir oyun. 5,4 Ghz 8700K ile oynasanız yine stutter, ara ara donma, FPS düşüşü gibi şeyler yaşayabiliyorsunuz. Sorun oyundan kaynaklanıyor. Son güncellemesini almasının üzerinden 1 yıldan fazla geçmiş bir oyundan bahsediyoruz. Tabi sizin sorununuzun işlemciyle alakası yok. Belli ki AMD Adrenaline GPU Sürücüleriyle alakalı bir hata var. Bir süre ekran kartı kullanımını gözlemenizi, şayet ekran kartı kullanımı %90'ın altına düşmüyorsa konu başlığını da "AMD Ekran kartlarında GTA 5 Geceleri..." şeklinde değiştirmenizi rica edeceğim. Çünkü forumda Intel'den para aldığına şüphelendiğim bir kesim olayı hemen "Ryzen işlemci aldınız milleti rezil ettiniz!!11" noktasına getiriyor. Halbuki toplama bilgisayar yapıyorsanız, Windows gibi her donanımla çalışmak üzere tasarlanan bir işletim sisteminin kurulu olduğu bu sistemlerde sorunun kökenini tespit etmek gerçekten çok zor. Aynı arkadaşlar i7 8700K 90-100 derecelere geldiğinde sus pus oluyor maalesef... Siz zannediyorum i9 işlemci alacağınızdan bahsetmişsiniz daha önceki bir mesajınızdan. i9 dediğiniz işlemciler çok çekirdekli olduklarından mesh adı verilen bir çekirdeklerarası bağlantıya sahipler ve bu sebeple bellek gecikme değerleri çok yüksek. Ryzen ve Coffee Lake(8000 serisi) işlemciler arasındaki FPS farklarının temel sebebi bellek gecikmesi, bu sebeple Ryzenler i9'lardan daha yüksek ve daha akıcı FPS veriyor, bilgilerinize. Birkaç arkadaş sizi gaza getirip böyle laflar ettirdiğinde Intel'in daha fazla satış yapacağını düşünüp ellerini kaşıyor. Sorunun işlemciyle alakası yok gibi... Ara ara keskin GPU kullanım düşüşleri göze çarpıyor ancak bunlar gerçek değil. Afterburner yanlış okuma yapıyor. %100'den bir anda %20'ye GPU kullanımı düşse 50 olan FPS 10 olur. Yer yer gerçekten işlemciye bağlı 10-15 FPS'lik düşüşler oluyor gibi. Bunun da sebebi kullandığınız 2133 Mhz RAM. 2666+ Mhz CL16 gibi bir noktaya OC ederseniz o sorun da ortadan kalkacaktır.
Selam ve sevgiler. @Rivalı Efsunger; Hocam sizin sorununuz muhtemelen balanced güç moduyla alakalı. İşlemci çekirdekleri 2900 Mhz gibi bir hızda. Bu i5 6400'den dahi daha düşük bir performans demek ki, bu durum da FPS anlamında sorun yaratabilir. Manual olarak işlemci çarpanını 37 yapıp voltajı auto'da bıraktıktan sonra Windows güç planı olarak da yüksek performans seçip bir daha deneyebilir misiniz? |
Bu forumda bazı profesörler var sanırsın adam işlemciyi kendi tasarlamış! Tartışma olunca hemen amd'yi gömüyor!
Elinde kesin done olmadan konuşup biz zamanında dedik felan triplerine giriyor! Komiksiniz! Belki yazılımdan kaynaklanıyor? |
![]() ![]() |
1607 ve 1703 versiyonlarını yaklaşık 1 saat kadar test ettim. Dediğim gibi 1709 versiyonunu 1 haftadan fazla test ettim. Bir fark olmadığını anlayınca yaklaşık 2 gün önce 1803'e temiz kurulum yaparak geri döndüm güncellik açısından.
http://prntscr.com/jqc5c2 Gördüğünüz gibi 1803 versiyonunu 10 Mayısta indirilmiş. Yaklaşık 1 haftalık 1803 deneyiminden sonra acaba sorun Windows sürümünde mi diyerek 19 Mayısta 1709 versiyonunu indirmişim. Ayın 19'undan 2 gün öncesine kadar da (14 gün yapıyor) 1709 kullandım. Sonra dediğim gibi tekrar 1803 yükledim. Formatı sadece 250GB olan SSD'ye attığım için totalde 2 saati geçmiyor işlemler gözünüzde büyütmeyin bu kadar test işini. Ortada bir sorun var ve görüldüğü üzere bu sadece bende olan bir şey de değil. Nickinizde de belirttiğiniz gibi Narsist kişilik bozukluğunuz var sanırım. Başka bir sorunuz veya sorununuz varsa yine sorabilirsiniz. Saygılar. |
oyun yapımcılarıda paraları ceplerine indireceklerine az zamanlarını ayırsalarda amd için optimize etmeye başlasalar ne güzel olacak
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 11:44:24 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 14:7:50 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 20:2:10 > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 20:30:3 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 20:40:17 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 2 Haziran 2018; 20:47:51 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 21:4:3 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 2 Haziran 2018; 21:28:27 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 2 Haziran 2018; 21:28:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |