Bildirim
AMD İşlemcinin Tüm Çekirdeklerini Açacak Anakart
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Anakart ile alakasi yok bunun arkadaşım AM3+ soketli her anakart sıkıntısız işleri yoluna koyar aslında sorulmasi gereken soru 8/8 çekirdek kullanimini sağlayacak bir program kullaniyormusun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdi kullanmıyorum ama geleceğe dönük bir işlemci aldığımdan tüm çekirdeklerin de nasıl açıldığını bilmem ve bunun için ne gerekli öğrenmem lazım.@BLacKSquaD -
Fx serisi bir işlemci aldığında içinde kapalı çekirdek yok ki açılsın :) tüm çekirdekleri kullanacak bir yazılım çalıştırdığında çekirdeklerin hepsi aktif olarak çalışır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 18 Mayıs 2014; 11:51:51 > -
Çekirdekler zaten açık vaziyettedir fakat gerekli yük binmediği takdirde 8 çekirdeğin hepsini kullanamazsin fakat tam yük uygulamalar (render , benchmark vb) da tam yük oluşup o zaman 8/8 performans alabilirsiniz aksi takdirde yük binmediği halde hiyerarşik şekilde çekirdekleri kullanacaktir
O çekirdek açma olayı bazı Phenom II x3'lerde vardı FX'lerde söz konusu değil. -
Peki Bana hangi anakartı önerirsiniz? M5A97 R2.0 mı M5A99FX PRO R2.0 mı?
@Dovahkiin
@BLacKSquaD
@usb2.0 -
Bu senin tercihine bağlı 4.5 üzeri overclock ve SLI /CF yapicam diyorsaniz M5A99FX kullanmalisiniz fakat overclock denemem bile SLİ da neymiş derseniz m5a97 yi rahatlıkla alabilirsiniz
Gigabyte ud3p alın. Dayanıklı ve uzun süreler sıkıntı çıkarmayacak bir kart. Zamanı gelip 8 çekirdek kullandığınızda da sıkıntı çıkarmaz -
çift ekrankartı kullanmayacaksan ve ileri derece hızaşırtma yapmayacaksan 990 yongalı anakart boşa masraf olur diğer türlü 970 yongalı anakartlar her türlü işini görür m5a97 R.2 veya udp3 -
quote:
Orijinalden alıntı: rcp_enes
Peki Bana hangi anakartı önerirsiniz? M5A97 R2.0 mı M5A99FX PRO R2.0 mı?
@Dovahkiin
@BLacKSquaD
@usb2.0
ikisinede alma gigabyt u3dp al. -
gigabyte anakart alıyosan fanlarını kontrol edemeyeceğini, ses kartının rezil olduğunu iyi bir 2+1de bile cızırtı duyacağını, stok fanın çekilmez olacağını, ve hiç ek yazılımı olmadığını kabullenerek al ben kabullenerek aldım sonra geri sattım çünkü hemde aldım 240 lira verdm 100 liraya sattm forumdan bi arkadasa yok arkadas kalitesiz anakart... 3-4 kişiyede almıştm hepsi iade etti takıntılı adamsan asus anakart alacaksın fanını kontrol edeceksin adam gibi ethernet ses kartın olacak ob de doğru düzgün calısan usb 3 slotların olacak hertürlü m5a97 en kötü 970a g46 :) tek numarası overclock oluyor baska cidden hiçbir numarası yok... 4.9ghz e çok rahat ulasıyodm m5a97de çarpanla 4.3den sonra tıkanıyo biraz ugrasla 4.7 falan yaptm dahada ugrasmadm ama yazılımsal anlamda ve kalite anlamında on numara anakart üretiyor... overclock yapcaksan 99fxa yada 97 evolara bak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 19 Mayıs 2014; 3:01:47 > -
Gigabyte anakartlarda Easytune 6 ile fan kontrolü yapılabiliyor.Ses cipi olayı ise Via HDA çipli olan kartlarda zaten.Ancak onlarda çok kalitesiz sayılmazlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir
Gigabyte anakartlarda Easytune 6 ile fan kontrolü yapılabiliyor.Ses cipi olayı ise Via HDA çipli olan kartlarda zaten.Ancak onlarda çok kalitesiz sayılmazlar.
Malesef çoğunda onla dahi yapılamıyor... ayarladığın halde hiçbir işe yaramıyor ben değişim bile yaptım belki anakartm bozuktur diye sonra değiştirdiğimi sattım forumda yok olmuyor... 990fxa-ud5 kullanan var 9370 ile forumda oda aynı dertten yanıyor bikaç kişi ses kartı kalitesinden yanıyordu geçen... 1 sene kullandım 970 chipsetli gigabyte anakartı hiç memnun kalamadım performansında sıkıntı yoktu ama ne ek yazılımı var ne bişey var dümdüz anakart... hiçbişey yapamıyorsun... ben beğenmiyorum yalnızca overclock yapmak için var kalitesiz bi realtek chipseti yok asusda oldugu gibi bi network i control yazılımı yok ne bileyim bi epu yok başın ağrıdımı energy saving moduna alip tüm fanları susturasın ek yazılım kurmaya gerek yok sıcaklık voltaj kontrolü için vsvs herzaman ya 970a g46... yada m5a97 970ud3p leri kesinlikle önermiyorum insanların derdi overclock yapmak değil kaliteli kullanmak hatta çoğu kişi bilmiyor bile overclock yapmayı... buna rağmen neden öneririz 4670k yada butip anakartları bilmiyorum :) gerçi m5a97 ile ben 4.6ghz-4.5ghz e çıkıyorum ama :) 4+1 eski bir sistemim var 10 senedir kullanıyorum belki o anakartla kullanamadım ben cızırtıdan sorun benim anakarttada değildi farklı gigabyte ilede denedim çünkü asusus aldım yanına yetmiyor diye ses kartıda aldım sonra gidip iade ettim 4gb ram aldım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 19 Mayıs 2014; 12:24:48 >
-
Gigabyte'ın tüm yazılımları burada.Sandığınız gibi düz basit bir anakart üreticisi değil.
http://www.gigabyte.com/support-downloads/utility.aspx
Realtek'i sevmemin tek sebebi Windows dışındaki sürücü desteğinin diğer marka ETH ve HDA çiplerine göre çok iyi olması.
Onun dışında windows ortamında diğer tüm hw özellikleri birbirine denk o/b çözümler gibi yakın performans gösterirler.Genelde küçük yazılımsal hileler ile birbirinden ayrılırlar örnğ:E2200 killer çipinin QoS zımbırtısı.
Gigabyte,msi ve asus anakartlarla onlarca sistem topladım sizin belirtiğiniz gibi gigabyte anakartlarda fan devir kontrol sıkıntısı yaşamadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: rcp_enes
FX X8 8320 işlemci 8 çekirdekli. 8 çekirdeğin 8 ini de kullanabilmem için çekirdek açma özelliği olan bir anakart önerir misiniz?
FX-8320'nin 8 çekirdeği de açık durumda :) Eğer çoklu ekran kartı kullanmayacaksan 970 yongasetli model yeterli olur:
http://www.vatanbilgisayar.com/970a-g46-amd-970-sb950-am3--ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html?srt=UP
İyisi olsun, benim olsun dersen:
http://www.vatanbilgisayar.com/990fxa-gd80-am3--amd-990fx_sb950-ddr3-2133mhz-oc-sata-30-usb-30-anakart.html?srt=UP
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X