Bildirim
AMD işlemcinin üzerindeki kodu yazacağımız sayfayı bilen ???
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
sağol dostum ama demek istediğim şu
diyelim ben x2 6000 aldım ama bunun hangi revizyon ve tpd si 89 mu 125 mi olduğunu bu kodu yazdığımda amd sitesinden öğrenebilmek -
quote:
Orjinalden alıntı: Epirus
quote:
Orjinalden alıntı: lazer__
sağol dostum ama demek istediğim şu
diyelim ben x2 6000 aldım ama bunun hangi revizyon ve tpd si 89 mu 125 mi olduğunu bu kodu yazdığımda amd sitesinden öğrenebilmek
Soldaki "Model Number" sekmesinden 6000+ seçilince, filtrelenmiş listede 2 adet X2 6000+ İşlemci gelir.
- 3100 MHz, 89W
- 3000 MHz, 125W
Satırın en solundaki View Detail'den tüm ayrıntılara erişmek mümkün. PIB Kodu, Revizyon, Çalışma Voltaj aralığı, Maksimum Çalışma Sıcaklığı vd.
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=451
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=34
Dostum sen uçtunmu adamın dediği açık ve basit, diyor ki ben işlemcimin üstündeki kodu giricem ve benim işlemcimin en ince detayına kadar özellikleri çıkacak.
Senin bahsettiğin olay standart işlemci özellikleri. Bu arkadaş ise aynı model bile olan her işlemcinin farklı olan VID değeri gibi değerlerini işlemcisinin kod numarasını girerek öğrenmek.
Umarım şimdi arkadaşı anlayabildin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 19 Mart 2009; 8:00:10 >
-
Arkadaşım,
Tecrübesiz biri olmadığını düşünüyorum. Artık kendi tecrübemden şüphe eder olucam. Hiç aynı işlemci den 2-3 tane alıp VID değerine bakmadın mı?
3 tane E5200 işlemcinin hepsinin VID değeri farklı idi hatta değerleri yazıyorum.
1. E5200
VID: 1.25v Beklemede çalışma sıcaklığı: 26 derece
2. E5200
VID: 1.15v Beklemede çalışma sıcaklığı: 32 derece
3. E5200
VID: 1.05v Beklemede çalışma sıcaklığı: 36 derece
Evet sıcaklıklar çok enteresan ama gerçek. Neyse sıcaklıklar konumuz değil.
Yani sözün kısası bi tarafımdan element uydurmuyorum. 1 sene içersinde 20 den fazla işlemci deneyen biri olarak her işlemcinin kendine özgü değerleri olduğunu bilirim. Bunlardan bir taneside işlemcinin VID değeridir. Diğeri çalışma sıcaklıklarıdır. Daha varsada pek ilgilenmedim benim işime yarayanlara baktım sadece.
Burada lütfen beni düzeltmek istediğin yer varsa düzelt ama lütfen örneklerle açıkla ve bildiklerini söyle... Yani bana bu yanlış şu yanlış ve saçmalama deme lütfen. Çünkü eğer ben yanlış biliyorsam bunu bilmeliyim. Yani öğrenmeliyim. Veya aynı şekilde sen yanlış biliyorsan sen öğrenmelisin. Yani mümkün olduğunca birbirimizi bilgilendirelim.
AÇıkcası içime kurt düştü bana acayip ters bir cevap vermişsin yani dediklerimin yanlış olduğu konusunda. AÇıklarsan gerçekten yanlış bildiğim ve savunduğum yeri düzeltmek istiyorum. AMa dediğim gibi örneklerle ve geçmiş tecrübelerinle açıkla ki ben ikna olayım veya seninle tartışabileyim...
Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 23 Mart 2009; 20:05:43 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: Epirus
Kısa ve öz yazayım:
Konuyu açan lazer__'in merak ettiği şeyler ile benim verdiğim linkteki bilgiler tamamen örtüşüyor.
Hal böyle iken ve hiç gereği yokken bana uçmuş ve anlama özürlü demeniz hakikaten garip bir durum.
Sizin yaptığınız şu: Tüm yazılanları pas geçip sadece OC'çuları ilgilendiren VID değerlerini öne sürüp (uydurup) başkaları hakkında (ben) alakasız şeyler yazmanız. Konumuz VID değil.
"İşlemci" denince OC, "İşlemci Özelliği" denince VID'den başka bir şeyi dikkate almıyorsunuz. Bence sorun burada.
Bir kez daha yazıyorum. Konuyu tekrar okuyun...
İşlemci denince sadece "overclok", overclok denince sadece "VID" değerlerini konuşan biri değilim Sadece örnekti...
Konuyu tekrar okudum, bence arkadaş demek istediği şeyi doğru anlatamamış...
Neden böyle düşünüyorum, çünkü arkadaşımız sizin önerinize rağmen sorusunu gene sormuş. Demek oluyor ki arkadaşımız sizin verdiğiniz sayfa ile tatmin olmamış.
Bende buradan anlıyorum ki bu arkadaşımız aslında işlecilere özel daha farklı bilgilere ulaşmak istiyor...
Bunu anlayamadığınız için size "sen uçtun mu" kelimsini kullandım... Ancak farkındamısınız size kesinlikle "anlama özürlü" demedim.
Lüten abartmayalım ve çarpıtmayalım!
Normalde bu tür lafları nadirende olsa sarf ettiğim zaman özür dilerim ancak inanın hiç içimden gelmiyor çünkü içi dışı bir olan bir insanımdır, konuyu gene okudum gene aynı laflar içimden geçti .
Bence siz konuyu bir daha okuyun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 27 Mart 2009; 3:30:10 >
-
Sorduğunuz sorunun bir yanıtı yok. Yani bildiğim kadarı ile henüz AMD internet sitesinde model numarasını yazınca işlemcinin özelliklerini gösteren bir kısayol yok. Ama "Product Compare" kısmında ki Epirus adresini vermiş bu alanın, işlemciniz ile ilgili bilgileri bulabiliyorsunuz. Bu bilgilerde ürün üzerindeki kodu görmeniz de mümkün.
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUSideBySide.aspx?id=451&id=34
Bu adrese bakarsanız iki farklı 6000+ ve bu iki farklı 6000+ işlemcilerine ait Product Number yani ürün kodu mevcut. Aldığınız ya da alacağınız işlemciyi bunlara göre alabilirsiniz. Zaten kutuların yan tarafında işlemcilerin üst kısmı görülebilir halde.
Öte yandan arkadaşın sorduğu soru bu. En azından verilebilecek cevap bu. Yok yere muhalefet olmaya ya da konuyu karıştırmaya gerek yok. Arkadaşın sorusunu yinelemesinin sebebi beklediği cevabı alamamış olması. Ancak alabileceği de yok. Çünkü AMD sitesinde istediği fonksiyon şu aralar yer almıyor. Sadece "Product Compare" alanından detaylara erişilebiliyor.
Yine arkadaşın merak ettiği TDP, revizyon, önbellek vs gibi bilgiler bu alanda mevcut. Yukarıdaki bağıntı Epirus tarafından verilen adresten, 2 farklı 6000+ işlemcisinin kıyaslama (Compare) seçeneği ile elde edilmiştir. Burada kıyaslanan 2 işlemcinin üst kısmında yer alan "View Detail" seçeneği ile işlemcilerin daha detaylı bilgilerine de erişilebilir.
Son olarak; verilen cevap sorulan soruya doğrudan yanıt niteliği taşımaktadır. Herhangi muhalif bir yanıta gerek olmadığı halde, yeteri kadar muhalif olunmuş. Arkadaşın sorusunu anlayan cevabını da verir o sorunun. Madem anlaşılmış. Ayrıca bu soru Epirus tarafından yanıtlanana kadar belli bir süre cevap verilmemiş bir sorudur. Çok bilen yanıtlasaydı. Arkadaşa yardımcı olmaya çalışan birine niye yüklenesiniz ki?
Söz gelimi Epirus soruyu yanlış anladı (ki bence yanlış anlamadı ama); bu durumda verilmesi gereken yanıt şudur;
"Siz yanlış anlamış olabilirsiniz. Arkadaşın sorduğu sorunun yanıtı bu olabilirhttp://www.sizinverdiginizadres.com/bilmemnebilmemne.asp " hepsi bu kadar...
Amacım sorun çıkarmak ya da tartışmak değil. Ama konuyu ikinci defa okuyunca yine gördüğüm şey aynı. Verilen yanıt yeterlidir. Gerisi teferruattır...
-
arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için...
sanırım dediğiniz gibi doğrudan kodu girerek bilgi veren bi sistem amd için yok....ben çok eski zamanlarda bi pc dergisinde okumuştum kodu sayfaya giriyon sana tüm teknik verileri çıkarıyor diye bahseden bir yazı....ama hangi işlemciyi anlatıyordu emin değilim belki intel olabilir...
mesela diyelim işlemci bu...üstündeki kodlara göre
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=34
bu sayfadaki bilgilere bakınca işlemci kodundan 1.satırla ilgili bilgilerin uyduğu fikrine varabiliyoz...
ama mesela aynı satırın 3. kısmında z2534... diye başlayan kod sanırım bu seri numarası...her ürüne özel olan...
ona göre bi sorgulama seçeneği sanırım yok
bunu şu nedenle özellikle sordum...okuduğum kadarı ile işlemci çekirdekleri tek bir tabakadan çıkarak ayrılıyor daha iyi olanlar farklı modelle ya da numara ile ayrılıyor...bu seri numarasını sorgulatarak bu konu hakkında aydınlanmayı düşünüyordum...
benim bildiğim 3 farklı x2 6000 var ancak bu amd nin sayfasından 2 sine ulaşılabiliyor ancak...
neyse yani sonuç olarak epirus arkadaşın da belirttiği gibi o sayfalardaki kodlarla yetinmek zorundayız sanırım (:
-
quote:
Orjinalden alıntı: AndryTR
Sorduğunuz sorunun bir yanıtı yok. Yani bildiğim kadarı ile henüz AMD internet sitesinde model numarasını yazınca işlemcinin özelliklerini gösteren bir kısayol yok. Ama "Product Compare" kısmında ki Epirus adresini vermiş bu alanın, işlemciniz ile ilgili bilgileri bulabiliyorsunuz. Bu bilgilerde ürün üzerindeki kodu görmeniz de mümkün.
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUSideBySide.aspx?id=451&id=34
Bu adrese bakarsanız iki farklı 6000+ ve bu iki farklı 6000+ işlemcilerine ait Product Number yani ürün kodu mevcut. Aldığınız ya da alacağınız işlemciyi bunlara göre alabilirsiniz. Zaten kutuların yan tarafında işlemcilerin üst kısmı görülebilir halde.
Öte yandan arkadaşın sorduğu soru bu. En azından verilebilecek cevap bu. Yok yere muhalefet olmaya ya da konuyu karıştırmaya gerek yok. Arkadaşın sorusunu yinelemesinin sebebi beklediği cevabı alamamış olması. Ancak alabileceği de yok. Çünkü AMD sitesinde istediği fonksiyon şu aralar yer almıyor. Sadece "Product Compare" alanından detaylara erişilebiliyor.
Yine arkadaşın merak ettiği TDP, revizyon, önbellek vs gibi bilgiler bu alanda mevcut. Yukarıdaki bağıntı Epirus tarafından verilen adresten, 2 farklı 6000+ işlemcisinin kıyaslama (Compare) seçeneği ile elde edilmiştir. Burada kıyaslanan 2 işlemcinin üst kısmında yer alan "View Detail" seçeneği ile işlemcilerin daha detaylı bilgilerine de erişilebilir.
Son olarak; verilen cevap sorulan soruya doğrudan yanıt niteliği taşımaktadır. Herhangi muhalif bir yanıta gerek olmadığı halde, yeteri kadar muhalif olunmuş. Arkadaşın sorusunu anlayan cevabını da verir o sorunun. Madem anlaşılmış. Ayrıca bu soru Epirus tarafından yanıtlanana kadar belli bir süre cevap verilmemiş bir sorudur. Çok bilen yanıtlasaydı. Arkadaşa yardımcı olmaya çalışan birine niye yüklenesiniz ki?
Söz gelimi Epirus soruyu yanlış anladı (ki bence yanlış anlamadı ama); bu durumda verilmesi gereken yanıt şudur;
"Siz yanlış anlamış olabilirsiniz. Arkadaşın sorduğu sorunun yanıtı bu olabilirhttp://www.sizinverdiginizadres.com/bilmemnebilmemne.asp " hepsi bu kadar...
Amacım sorun çıkarmak ya da tartışmak değil. Ama konuyu ikinci defa okuyunca yine gördüğüm şey aynı. Verilen yanıt yeterlidir. Gerisi teferruattır...
Sanki işimiz gücümüz yokmuş gibi şu saçma durumu daha da uzatmak istemiyorum. Madem olayı ben yarattım, gönüller bir olsun şeklinde konuyu kapatıcam...
AndryTR, gerçekten sevdiğim bir arkadaşımsın. Yazılarınıda takip etmeye çalışırım.
Ben yazıyı tekrar okudum, ve evet konuyu başltana arkadaşımızın istediği bir cevap yok.
Yani AMD'de en azından arkadaşın istediği verilerin yayınlandığı bir hizmet veya sayfa yok. Olmadığını şimdi öğrendim ama Epirus arkadaşımız konuyu başlatan arkadaşın istediği cevabı vermediği halde üstüne basarak 2. defa yinelemiş. Bende sadece bunun üstüne bu bilgileri boşuna verme, konuyu başlatan arkadaş bunları istemiyor dedim. Daha doğrusu davranışımın özetim bu şekilde, yanlış anlaşılıyorsa özürdilerim.
Arkadaşın istediği sayfayı bulmak zorunda değilim ve üstüne üstlük internette durmadan konuyu başlatan arkadaşın istediği verileri yayınlayan siteleride gezip tozmuyorum. Bu nedenle ben arkadaşa bir yol gösteremem ama yanlış yol gösterenleride anlayabilirim. Çünkü soruyu doğru anlamışımdır. (doğru anladığımı var sayarsak)
Dolayısı ile uyarım bu yöndeydi.
Konuyu açan arkadaşın istediği web sitesini bilmiyor olmam, konuyu açan arkadaşın istemediği bir cevaba mudahele etmememi gerektirmez.
Bu durum herkes için geçerli. "Eğer doğru cevabı veren siteyi bilmiyorsam, konuya mudahele etmemem gerekli" felsefesi sizde farkındaysanız ki pekte doğru bir felsefe değil.
Ama evet girişim biraz sokak ağızı ve sert olmuş olabilir. Ama inanın yazarken hiçde sert değildim. Hafif bir tebessümle yazdığım bir yazıdır.
Konu neyse ne, durum neyse ne, cevap yanlış, soru yanlış, bunların bir önemi yok. ASIL OLAN GÖNÜLLER BİR OLSUN HER ŞEY GAYET GÜZEL ÇÖZÜLÜR.
Epirus arkadaşım, seni üzdüysem çok özür dilerim gerçekten amacım seni kırmak değil, tebessümlü bir tepkiydi. Bundan sonra daha dikkatli olucam, emin ol...
AndryTR Tarafsız yorumların için teşekkürler. Senle aynı konuya yazı yazmak bile bir zevk . Valla abartmıyorum zevk alıyorum
Görüşmek üzere...
-
Aradaki yanlış anlaşılmalar giderildiğine ve arkadaş da kendi cevabını aldığına göre canımız sağolsun. Şurada fikir tartışabileceğimiz çok yer yok. Sadece fikir tartışmak niyetiyle yazdık.
Gerçi hep muallak konularda denk geliyoruz ama sağlık olsun. Arada kırgınlık ya da saygısızlık olduysa, tarafımdan yapılmış, konuda yer alan arkadaşlarım mazur görsünler... -
Epirus arkadaşım, sanırım hala kızgınlığını giderebilmiş değilim sanırım.
Vallaha özür dilerim. Tamam abi hatalıyım. Özür dilerim...
Sana bi garezim yok. İyi niyetinle insanlara yardım ediyorsun. Gayet te bunu iyi yapıyorsun. Ben hatalıyım. Tekrar tekrar çok özür dilerim. Umarım bu kızgınlığını bi nebze olsun dindirir.
("AndryTR" Gerçi hep muallak konularda denk geliyoruz ama sağlık olsun),
Vallaha sanırım hep öyle oluyor. Ona rağmen seni sevdiğime göre var bi artın... Demekki arkadaş olmak ve bir insanı sevmek için illa her konuda aynı düşünüyo olmak anlamsız. Önemli olan seviye ve tartışma kabiliyeti, tarafsızlık. Önyargının olmayışı.
Biraz daha burada sevişirsek bizi bannlayacaklar
Herkese sevgiler, saygılar...
Görüşürüz anacım...
-
quote:
Orjinalden alıntı: Menow
Biraz daha burada sevişirsek bizi bannlayacaklar
Herkese sevgiler, saygılar...
Görüşürüz anacım...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X