Şimdi Ara

AMD mi Intel mi (fiyat hariç) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rabid007 ancak dikkat edersen celeron ile duronun cacheleri aynı.. ikisi de 128K metne dikkatli bak pls..
  • Fiyat/Performans derseniz elbette AMD ve bu tartisilmaz ... Ancak bugun bana gel kendine bi sistem topla parasini ben verecem diye bi adam ciksa ... P4 EE ile toplarim sistemi ... Girin bakin 3DMark2003 Hall of Fame e 9k yi gecebilmis 3 sistemde intel ...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by TuzsuzDELiBEKiR</i>
    <br />Fiyat/Girin bakin 3DMark2003 Hall of Fame e 9k yi gecebilmis 3 sistemde intel ...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

ben az önce baktım 9K yı 15 kişi geçmiş ve bunu 7 tanesi AMD ve 8 tanesi intel işlemci kullanıcıları. Ayrıca 1. sırada intel işlemci kullanıcısı var ve 2. sırada da AMD işlemci kullanıcısı var.

Bu arada arkadaşlar konuyu yine AMD-Intel savaşına dönüştürmeyelim. Herkes bütçesi dorultusunda istediği işlemciyi seçebilir.
  • Tabiki oyunlarda AMD 2500@3200 Intel 2.8HT (800fsb) ile başa baş gidiyor..
  • amd den şaşmıcan bence...
  • Uzundur Topic i takip etmemiştim, Dolayısıyla son yazdığımdan bu yana epey yazı yazılmış. Ancak yinede şunları açıklama ihtiyacı hissettim.

Arkadaşlar Stabil kelimesinin fazlasıyla ve yerli yersiz kullanılmasından ötürü yazılanlardan sonra ben dahi bu kelimenin anlamı konusunda tereddüte düşmek üzereyim. Ancak olayı biraz daha açarsak özellikle bu işin ticaretini yapıyorsanız ister istemez başınızın ağrımaması daha önemlisi müşterilerinizi memnun etmek adına bazı kriterleri dikkate almanız gerekmekte. Sözkonusu kriterler müşterinin talebi doğrultusunda değişen ve her müşterinin bilgisayarı kullanabilme potansiyeline göre farklılık arzeden kriterler.

Kendi adıma örnek verecek olursam; Kendi işletmesinde ticari amaçlı yazılımlarda (özellikle veritabanı ağırlıklı uygulamalar) kullanmak üzere bilgisayar isteyen müşterime vereceğim bilgisayarın INTEL tabanlı olmasına özen gösteririm. Sebebine gelince; işte burada benim bahsettiğim "stabilite" kavramı devreye giriyor. Sistemin stabil olmasıyla kasdettiğim benzer uygulamalarda ki uzun süreli çalışmalarda,<font color='blue'>en uygun hızda(1)</font id='blue'> çalışarak <font color='blue'>en az hata(2)</font id='blue'> veren ve sonuç olarak sistem kararlılığını bozmayan bir ürün benim açımdan tercih edilebilir oluyor. Neden AMD olmadığına gelince AMD kimizaman intel'e nazaran daha ucuz ve yüksek performans olanağı sağlasada bu performansın doğurduğu dezavantajlar (ki bunları yukarıda kabaca sıraladım) kullanıcı için ciddi problemler(özellikle ticari açıdan) yaratabiliyor ki bu problemleri anlatabilmem için ya karşılıklı oturup konuşmamız yada bunları yaşamanız gerekmekte. Elbette talepler herzaman bu doğrultuda değil, işin AMD lehine döndüğü taraflarda var, Müşterinizden; hesaplı, oyunlarda daha iyi performans veren, yukarıda bahsettiğim anlamdaki ciddi stabiliteye mecbur olmayan sistem talepleride alabiyorsunuz. Bu konudaki isteğe en iyi cevabı verebilecek AMD tabanlı sistemler elbette daha mantıklı olabiliyor. Ayrıca bilgisayar bilginiz yazılım ve donanım açısından vasatın biraz üzerinde ise ve buna zaman harcamak sizin için problem olmuyor aksine fayda sağlıyorsa AMD ile daha ucuza yüksek performans yakalayıp memnun kalabiliyorsunuz. (Benim AMD kullandığım dönemlerde olduğu gibi )

Dolayısı ile şu gün için AMD ve INTEL in müşteri avında koştuğu kulvarlar farklı, ancak bu herzaman böyle kalacak değil her iki üreticide geleceğin yatırımlarını yapmaya çalışıyor bence. AMD nin pazarını genişletmeye, INTEL in sahip olduğu geniş pazarı memnun ederek korumaya ihtiyacı var. Ve çıkan ürünlerin özellikleri, kaliteleri, fiyatları tamamen bu hedefler doğrultusunda oluşuyor.

<font color='blue'>Dipnot:
    1- (en uygun hız derken malumunuz sistemin saat hızının çalışan uygulamalar için gereğinden yüksek olmasıda problem yaratma riskini artıran etkenlerdendir)
    2- (en az diyorum çünkü biliyosunuz bu ortamda hata herzaman vardır)</font id='blue'>

Diyeceğim şudur ki; Kimse adı INTEL yada AMD olduğu için tercihlerini belirlemiyor. Önyargılı olunmadığı sürece herkesin kendince mantıklı gerekçeleri var...

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Babudil</i>

ben az önce baktım 9K yı 15 kişi geçmiş ve bunu 7 tanesi AMD ve 8 tanesi intel işlemci kullanıcıları.

Alla alla Futuremark in onayindan gecmis olan benchlerin yayinlandigi Hall of Fame listesi birden fazla mi yoksa ?

http://www.futuremark.com/community/halloffame/

<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Futuremark - Hall of Fame 03</i>

Users Top 20

1. 9131 FUGGER Xtremesystems 3DTeam

2. 9112 Kamuwww.kamu2.net

3. 9045 ------>>Hiwayman <<------ & Team 3D MAXX!

4. 8985 OPPAINTER **Xtremesystems.org 3DTeam**

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tunasilah</i>
    <br />amd diyen yada diyecek olan arkadaşlar bu kadarda fanatik olup abartmayın iyat önemli olmazsa tabiki intel amd ye göre çok daha cazip. şahsen benim 2000-3000 dolarlık bir makine alacak olsam düşünmeden intel alırım

ama ben olsam bu paraya bir athlon64 fx51 islemcili makina alır,en hızlı intel sistemi yerlerde surundururdum:)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by SiyahPelerinliAdam</i>
    <br />Uzundur Topic i takip etmemiştim, Dolayısıyla son yazdığımdan bu yana epey yazı yazılmış. Ancak yinede şunları açıklama ihtiyacı hissettim.

Arkadaşlar Stabil kelimesinin fazlasıyla ve yerli yersiz kullanılmasından ötürü yazılanlardan sonra ben dahi bu kelimenin anlamı konusunda tereddüte düşmek üzereyim. Ancak olayı biraz daha açarsak özellikle bu işin ticaretini yapıyorsanız ister istemez başınızın ağrımaması daha önemlisi müşterilerinizi memnun etmek adına bazı kriterleri dikkate almanız gerekmekte. Sözkonusu kriterler müşterinin talebi doğrultusunda değişen ve her müşterinin bilgisayarı kullanabilme potansiyeline göre farklılık arzeden kriterler.

Kendi adıma örnek verecek olursam; Kendi işletmesinde ticari amaçlı yazılımlarda (özellikle veritabanı ağırlıklı uygulamalar) kullanmak üzere bilgisayar isteyen müşterime vereceğim bilgisayarın INTEL tabanlı olmasına özen gösteririm. Sebebine gelince; işte burada benim bahsettiğim "stabilite" kavramı devreye giriyor. Sistemin stabil olmasıyla kasdettiğim benzer uygulamalarda ki uzun süreli çalışmalarda, <font color='blue'>en uygun hızda(1)</font id='blue'> çalışarak <font color='blue'>en az hata(2)</font id='blue'> veren ve sonuç olarak sistem kararlılığını bozmayan bir ürün benim açımdan tercih edilebilir oluyor. Neden AMD olmadığına gelince AMD kimizaman intel'e nazaran daha ucuz ve yüksek performans olanağı sağlasada bu performansın doğurduğu dezavantajlar (ki bunları yukarıda kabaca sıraladım) kullanıcı için ciddi problemler(özellikle ticari açıdan) yaratabiliyor ki bu problemleri anlatabilmem için ya karşılıklı oturup konuşmamız yada bunları yaşamanız gerekmekte. Elbette talepler herzaman bu doğrultuda değil, işin AMD lehine döndüğü taraflarda var, Müşterinizden; hesaplı, oyunlarda daha iyi performans veren, yukarıda bahsettiğim anlamdaki ciddi stabiliteye mecbur olmayan sistem talepleride alabiyorsunuz. Bu konudaki isteğe en iyi cevabı verebilecek AMD tabanlı sistemler elbette daha mantıklı olabiliyor. Ayrıca bilgisayar bilginiz yazılım ve donanım açısından vasatın biraz üzerinde ise ve buna zaman harcamak sizin için problem olmuyor aksine fayda sağlıyorsa AMD ile daha ucuza yüksek performans yakalayıp memnun kalabiliyorsunuz. (Benim AMD kullandığım dönemlerde olduğu gibi )

Dolayısı ile şu gün için AMD ve INTEL in müşteri avında koştuğu kulvarlar farklı, ancak bu herzaman böyle kalacak değil her iki üreticide geleceğin yatırımlarını yapmaya çalışıyor bence. AMD nin pazarını genişletmeye, INTEL in sahip olduğu geniş pazarı memnun ederek korumaya ihtiyacı var. Ve çıkan ürünlerin özellikleri, kaliteleri, fiyatları tamamen bu hedefler doğrultusunda oluşuyor.

1- (en uygun hız derken malumunuz sistemin saat hızının çalışan uygulamalar için gereğinden yüksek olmasıda problem yaratma riskini artıran etkenlerdendir)
    2- (en az diyorum çünkü biliyosunuz bu ortamda hata herzaman vardır)</font id='blue'>

Diyeceğim şudur ki; Kimse adı INTEL yada AMD olduğu için tercihlerini belirlemiyor. Önyargılı olunmadığı sürece herkesin kendince mantıklı gerekçeleri var...

iyi guzel soyluyorsunda siyah,bak bir ornek vereyim;
    iki ay kadar once bir pc topladık isyerine ...
    islemci intel,anakart intel icin alınabilecek en iyi anakartlardan biri.p4p800...sistemin calısmasında birsey yok,saglam..
    ama gelgelelim network konu baslıgında actıgım bir topcidede konuyu belirttim,bu bilgisayar yaklasık 15 bilgisayarlık networkumuzde agı birbirine sokuyor.denemedigimiz hicbirsey kalmadı.sac bas yolduruyor bize.guya islemci en iyisiydi(bu benim fikrim degil,patron oyle istedi),anakart en baba anakart(a, iste bu benim fikrimdi,maalesef)..
    hani stabilite,hani sorunsuz bilgisayar?
    bilgisayarlarda sadece oyun oynanıp,wordde excelde iki tusa basılmıyor...
    bazen photoshop,3dmax gibi programlar kullanılıp,islemcinin canına okunuyor...
    simdi bu sistem istedigi kadar stabil calıssın,benim networkumun calısmasını aksatıyorsa o sistemin benim icin hicbir onemi yok...
    yani lafın kısası "sorunsuz islemci,sorunsuz sistem"diye birsey yoktur,kendimizi kandırmayalım...illaki gunun birinde windozdan,ramden bilmemneden hepimiz sorun yasayadık,yasayacagızda...
    sonucta elektrik sinyallerini islemek gorevi olan bir yapı bilgisayar ve elektronik olayı.
    en ufak voltaj dalgalanması,ortam ısısını degisimi bile o bilgisayarın butun stabilitesini,karizmasını yerlebir edebiliyor.
    e bu kadar seyden sonra,ben aynı isi yapan (hatta bazen fazlasını)iki islemciden birine niye iki katından daha fazla para odeyeyim?
    intel arge calısmalarına fon aktarsın diyemi?
    yoksa bilgisayar donanımı satan insanlar daha fazla kar yapsın diyemi?

dogru anakart ve dogru bilesenler kullanıldıgı surece "AMD İntelden daha cok problem cıkarıyor" yada "AMD islemciler sorunlu"diyen varsa cıksın karsıma...
    hodri meydan....

• ayrıca biraz arastıran varsa tarihte "islem hatası yapan"ilk ve tek islemciyi intel yapmıstır...
    bunu da dipnot olarak geceyim:)
  • bazı arkadaşlar fiyat/performans ta amd demiş ama topiği açan arkadaş fiyat hariç demiş dikkat ederseniz.valla ben pek fazla oyun oynamıyorum tek oynadığım cm4 tür. office kullanıyorum internete giriyorum download yapıyorum ve celeron 1700 bana babalar gibi yetiyor.belki bende upgrade yapmak istesem amd alabilirim ama pek oyun oynamayacağım için intelden vazgeçmek istemedim.celeron alanlara aptal demek biraz haksızlık gibi geliyor bana.
  • Hall of Fame kısmında bahsetmiyorum. Futuremark sitesinde alınan en yükse 2003 skorlarından bahsediyorum. project serach yazarsanız sizde bulabilirsiniz. Ayrıca burdaki puanlar Hall of Fame deki puanlardan daha yüksek.

1. nin linki işlemci INTEL
    http://service.futuremark.com/compare?2k3=1807195

2. nin linki İşlemci AMD
    http://service.futuremark.com/compare?2k3=1802531

ayrıca 2001 testlerindede şuana dek 31 K değerini birtek OPPAINTER adlı kullanıcı AMD işlemci ile geçmiş
    3DMark.com
    Benchmark Online Support Retired
    http://service.futuremark.com/compare?2k1=7382155

• Ewet tunasilah bazı ürünler için tutku ifadeside devreye giriyor otomobil markası gibi bi şey mesela honda kullanmış biri 10 yıl sonra tekrar honda alması gibi birşey tabi aptallık ifadesi biraz yanlış kaçıyor. Aslında isteyen istediğini alır ve buna hiçbirimiz yorum yapamayız ...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ilkerinanç</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by SiyahPelerinliAdam</i>
    <br />Uzundur Topic i takip etmemiştim, Dolayısıyla son yazdığımdan bu yana epey yazı yazılmış. Ancak yinede şunları açıklama ihtiyacı hissettim.

Kendi adıma örnek verecek olursam; Kendi işletmesinde ticari amaçlı yazılımlarda (özellikle veritabanı ağırlıklı uygulamalar) kullanmak üzere bilgisayar isteyen müşterime vereceğim bilgisayarın INTEL tabanlı olmasına özen gösteririm. Sebebine gelince; işte burada benim bahsettiğim "stabilite" kavramı devreye giriyor. Sistemin stabil olmasıyla kasdettiğim benzer uygulamalarda ki uzun süreli çalışmalarda, <font color='blue'>en uygun hızda(1)</font id='blue'> çalışarak <font color='blue'>en az hata(2)</font id='blue'> veren ve sonuç olarak sistem kararlılığını bozmayan bir ürün benim açımdan tercih edilebilir oluyor. Neden AMD olmadığına gelince AMD kimizaman intel'e nazaran daha ucuz ve yüksek performans olanağı sağlasada bu performansın doğurduğu dezavantajlar (ki bunları yukarıda kabaca sıraladım) kullanıcı için ciddi problemler(özellikle ticari açıdan) yaratabiliyor ki bu problemleri anlatabilmem için ya karşılıklı oturup konuşmamız yada bunları yaşamanız gerekmekte. Elbette talepler herzaman bu doğrultuda değil, işin AMD lehine döndüğü taraflarda var, Müşterinizden; hesaplı, oyunlarda daha iyi performans veren, yukarıda bahsettiğim anlamdaki ciddi stabiliteye mecbur olmayan sistem talepleride alabiyorsunuz. Bu konudaki isteğe en iyi cevabı verebilecek AMD tabanlı sistemler elbette daha mantıklı olabiliyor. Ayrıca bilgisayar bilginiz yazılım ve donanım açısından vasatın biraz üzerinde ise ve buna zaman harcamak sizin için problem olmuyor aksine fayda sağlıyorsa AMD ile daha ucuza yüksek performans yakalayıp memnun kalabiliyorsunuz. (Benim AMD kullandığım dönemlerde olduğu gibi )

iyi guzel soyluyorsunda siyah,bak bir ornek vereyim;
    iki ay kadar once bir pc topladık isyerine ...
    islemci intel,anakart intel icin alınabilecek en iyi anakartlardan biri.p4p800...sistemin calısmasında birsey yok,saglam..
    ama gelgelelim network konu baslıgında actıgım bir topcidede konuyu belirttim,bu bilgisayar yaklasık 15 bilgisayarlık networkumuzde agı birbirine sokuyor.denemedigimiz hicbirsey kalmadı.sac bas yolduruyor bize.guya islemci en iyisiydi(bu benim fikrim degil,patron oyle istedi),anakart en baba anakart(a, iste bu benim fikrimdi,maalesef)..
    hani stabilite,hani sorunsuz bilgisayar?
    bilgisayarlarda sadece oyun oynanıp,wordde excelde iki tusa basılmıyor...
    bazen photoshop,3dmax gibi programlar kullanılıp,islemcinin canına okunuyor...
    simdi bu sistem istedigi kadar stabil calıssın,benim networkumun calısmasını aksatıyorsa o sistemin benim icin hicbir onemi yok...
    yani lafın kısası "sorunsuz islemci,sorunsuz sistem"diye birsey yoktur,kendimizi kandırmayalım...illaki gunun birinde windozdan,ramden bilmemneden hepimiz sorun yasayadık,yasayacagızda...
    sonucta elektrik sinyallerini islemek gorevi olan bir yapı bilgisayar ve elektronik olayı.
    en ufak voltaj dalgalanması,ortam ısısını degisimi bile o bilgisayarın butun stabilitesini,karizmasını yerlebir edebiliyor.
    e bu kadar seyden sonra,ben aynı isi yapan (hatta bazen fazlasını)iki islemciden birine niye iki katından daha fazla para odeyeyim?
    intel arge calısmalarına fon aktarsın diyemi?
    yoksa bilgisayar donanımı satan insanlar daha fazla kar yapsın diyemi?

dogru anakart ve dogru bilesenler kullanıldıgı surece "AMD İntelden daha cok problem cıkarıyor" yada "AMD islemciler sorunlu"diyen varsa cıksın karsıma...
    hodri meydan....

İlkercigim sorunsuz sistem yoktur, kimse kendini kandırmasın demişsin. Yazdığım yazıda "en az hata" nın dipnot una bakarsan bende hata nın bu ortamda herzaman varolduğundan bahsettim. Ancak elbette çalışmaları aksatacak yada insanı sinir hastası edecek kadar büyük hata degil benim kasdettiğim. Ayrıca yaşadığınız sorundan bahsetmişsin; İlk olarak "yaklasık 15 bilgisayarlık networkumuzde agı birbirine sokuyor" şeklindeki bir açıklama yeterince açık değil. İkincisi Network kısmında açmış olduğun topiği arayıp inceleyemedim ama yinede bu probemin sistemin INTEL yada AMD tabanlı olduğu ile direkt ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden problemi INTEL ile ilişkilendirmeni anlamış değilim. Bence problemi daha iyi izah etmeli ve çözümünü en doğru yerde aramalısın. Ayrıca şu tesbitinde de yanıldığını düşünüyorum; Bu işin ticaretini yapan insanların INTEL satması ile ciddi kar marjı sağlandığı felan yok. Herkesin ortalama kar marjı bellidir ve INTEL de AMD de satsa bu kar marjı çok farketmeyecektir.

Nasıl bu konunun başlığı konuyu özetlemeye yetmiyorsa, başlık çerçevesinin dışına taşarak yazdıklarımız da açıklığa kavuşturmaya yetmeyecek. Dolayısıyla tatminkar olabilecek en iyi şey ancak; Bilgisi (Hardware ve Software) ortalamanın üzerinde olan insanlara uygulanmış olan, ve samimiyeti konusunda bizi endişeye düşürmeyecek cevaplar içeren bir anket. Bu da şu gün için biraz zor. Bu yüzden tercih konusunda bildiklerimiz ve yaşadıklarımızla hareket etmeye devam edeceğiz gibi gözüküyor.

• İntel resmen parayı çöpe atmak..Tabii alt sınıf için...Ama celeron alanları affedemem...Duron ne güne duruyor be kardeşim...
  • İntele yatırım yapacağınıza fiyat farkıyla kaliteli ramlere ve ekran kartına yönelin derim...Tabii paranız hepsine yetiyorsa amenna...Sözüm yok...
  • FİYAT SÖZ KONUSU GEĞİLSE TABİKİ İNTEL AMA P4 SERİSİ
  • eğer AMD yi ABIT gibi bir anakartla götürürsen süper performans elde edebilirsin.AMD nin kullanıcı yüzdesi daha az adamlar fazla pazarlamaya yatırım yapmıyor.
  • Bu da geçmişteki kötü şöhretinden geliyor. Thunderbirdlerin şöhretinden. ve bambaşka bir standardla gelmesi ve bunun piyasada çekinik kalması AMDnin kitlesini düşük kılıyor.
  • Artık AMD için üretilen anakrtlarda eskisi gibi değil şimdiki kartalar dahada düzeldi vede artık birçok anakart üreticisi de AMD uyumlu anakartlar üretiyor. Aynı şekilde çipset ğreticileride AMD için çipler üretiyorlar.

Birtakım kavramların yıkılması tabiki çok zor. Mesela insanlara bilgisayar dediğiniz zaman hemen akıllarına Pentium geliyor. AMD dediğiniz zaman o da neyin nesi diyorlar. AMD kendi reklamını ve tanıtımını iyi yapamıyor gibi geliyor bana. Özellikle bu iş Bilgisayar satıcılarında bitiyor aslında. Adamın AMD işlemciler ve performansı hakkında en ufak bir bilgisi yok veya yıllar önce yaşadığı bir takım olaylar yüzünden direk AMD ye çamur atıyor.

Not : Burda bütün bilgisayarcıları kastetmiyorum içlerinde çok bilgili olan iyi firmalarda mevcut.

Eğer bilinçili bir kullanıcı değilseniz yani ne almak istediğinizi bilmeden bilgisayarcıya giderseniz Bilgisayarcıdan çıktığınız zaman bir adet Pentium işlemcili bilgisayar sahibi olursunuz. Eğer AMD işlemcili bir bilgisayar alarak çıktı iseniz de Kafanız biraz satıcının söyledikleri ile karışarak Acaba hatamı yaptım diye düşünmeye başlarsınız. helede bir iki problem oldumu ondan sonra da başlarınız Ben bu AMD nin.. demeye. Ama aynı şeyler intelde olduğu zaman Elektronik cihaz nede olsa hatalar olabilir şeklinde bir mantık çok kullanılır nedense.

Aslında çok derin bir konu bu ama çok fazlada uzatmak istemiyorum. Bu konu defalarca tartışıldı ve aslında doğru dürüst bir sonuca varılamadı. Herkes istediğini seçmekte Özgürdür. Başkalarını sizi etkilemesine izin vermeyiniz Özellikle de işi bilmeyen bilgisayarcıların.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.