Şimdi Ara

AMD mi Intel mi (fiyat hariç) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Babudil</i>
    <br />Artık AMD için üretilen anakrtlarda eskisi gibi değil şimdiki kartalar dahada düzeldi vede artık birçok anakart üreticisi de AMD uyumlu anakartlar üretiyor. Aynı şekilde çipset ğreticileride AMD için çipler üretiyorlar.

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Haklısın
    Artık sorunsuz çalışan VIA chipsetli anakartları bile görmeye başladım.
  • KT600 mesela.. bir de 39. hafta olayı için mobile mod bunlarda söküyordu sanırım.
  • Sorun temelde kullanıcının bilinçsizliğinden kaynaklanıyor. Örneğin ben, ortalama bir ev kullanıcısı için yaklaşık 550-600$ maliyetli bir sistem teklif ediyorum. Adamın ilk sorusu "bu pentium 4 değil mi?" oluyor. Anlatmaya başlıyorsun AMD şöyle iyi böyle ucuz diye, adam önce ikna oluyor. Ama sonra birkaç firmayı dolaşıp cehaletin uç noktalarında gezen bir kaç bilgisayarcı bozuntusundan "AMD yanar" raporunu aldıktan sonra (ki kaç tanesi kaç AMD yaktı onu da bilen yok!) 800$ verip aynı işi görecek bir P4 alıveriyor.
    Benim huyumdur, ihtiyaca göre PC toplarım. Örneğin ofis kullanıcıları için asla güçlü bir işlemci veya iyi bir VGA teklif etmem. Adama "Celeron senin işini görür, ekran kartı ob olabilir" dersin gider FX5600 lu P4 2.6HT alır... Bu işler böyle! Denildiği gibi herkes özgürdür istediğini alır ama olan bizim milli servetimize oluyor...

• Anlaşılan bitmeyecek bir tartışma bu. Önce şunu söylemek gerekir ki takım tutar gbi fanatikçe AMD ya da Intel demek pek doğru bir yaklaşım değil sanırım.

Aslında hemen herkesin hemfikir olduğu gibi fiyat/performans'da AMD birinci gidiyor. Fiyatı hariç tutmamdaki sebep AMD'nin eşdeğer Intel ile karşılaştırmasını yapabilmekti. Bu konuda çok bilgili olmadığımdan ikisi arasındaki farklara bakarak benim işimi görebilecek ve ortalama bir sistem kurmak içindi.

Şunu eklemek isterim; ben bilgisayarı oyun için çok nadir kullanırım ve son oyunları oynamak gibi bir isteğim yok. Dolayısıyla işlemcinin oyunlardaki performansı benim için çok önemli değil. Benim için, firewire ile yüksek hızda veri aktarımı sırasında bir yandan internetten download yapıp bir yandan excel'de hesaplama için macro çalıştırırken üstüne birde TV-kartı ile televizyon seyrederken verdiği performans daha önemlidir. (Bu işlerin işlemciyi nasıl ve nekadar kullandığını bilmiyorum. Söylemek istediğim, farklı ve işlemciyi kullanan programların birarada kullanılması)

Örnek olarak AMD Athlon XP 2500+ ile bu işlemcinin Intel'deki eşdeğeri olduğunu düşündüğüm Intel'in HT teknolojisine sahip P4 2.4C(800 Mhz) ya da P42.6C(800Mhz) karşılaştırmak daha uygun olabilir. Aralarında 70 - 100$ civarında fark var. Benim temelde anlamaya çalıştığım bu farkı ne için veriyoruz.

Sadece "Intel" ismine mi?
    Performans farkına mı? (özellikle kullanım sırasında Intel-HT teknolojisinin AMD'ye göre hissedilir farkları)
    Garanti şartlarının daha makul oluşuna mı?
    Yaygın servis ağına mı?
    Daha az sorun çıkartmasına mı?
    Ya da neye?

Kısaca AMD Athlon XP 2500+ yerine P42.4C ya da P42.6C alırsam cebimdem fazladan cıkacak 70 - 100 $ civarı para karşılığında neleri almış olacağım.

• Niye bu kadar rakip firma varken biz hep İntel ve AMD arasında tartışıyoruz ? çok ilginç değilmi ? Yeni Bmw ler ve mercedeslerle ilgili tartışsak birazda :) tamam burası donanım sitesi değilmi :))
  • xp2500+ yerine p4 2.4 veya p4 2.6 alırsan cebinden fazladan çıkacak olan 70-100$ dolar civarı parayla daha kötü performans almış olursun.
    Ama forumun başında fiyat hariç demişsin, aslında tartışamaya bile gerek yok. Athlon64 alırsın, 64bit'lik dx9 larda iyice oturduğunda performans olarak ona yaklaşabilecek bir intel olduğunu sanmıyorum.
  • tabiki intel hem servis acisindan hem guvenirlik hemde gelecege yonelik tabiki inteldeki grafik mimarisi herzaman on plandad1r oyunlar ve cizimler icin
  • ama hem teknik avantajlar,torpiller hem de bunların sektörel olarak karşılıklı gelir kaynağı olma haddine gelene kadar uzanan birbirini destekçi yaklaşıma rağmen bir duron 1600=P4 2.66 olayı bitirmektedir..
  • Tamerdeli kullanıcısına yanıt
    sende benim gibi eski konulara mi bakiyon lA

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.